Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (46)
Raspunsuri - Pagina 9
oanaiacovita spune:
Andira,Rebiana vroiam sa mananc doar 2 aripioare
, acum mai bag 2 si pentru voi.![]()
Irina deci asa, m-a mai lasat si pe mine mustrarea de constiinta.
Oana
25+
Erick Nicholas
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui honeybaby yaia- mereu am impreasia ca tu esti mama de fetita si ma surprinde semnatura . Fericitari pe fetita . Ce zice Tudor de surioara ? E incantat? |
Multumesc!
Nu prea isi da seama ce se intampla, dar a fost super incantat de 'camionul cu molca si tactol' pe care l-a adus bebe sub bluza la mami!Andira, selina, ioana28, ina, multumesc si voua, sunteti dragute!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Rebiana27 spune:
Guilty!!! Am amintit de aripioare si acum moooooor pe-aici!
Am gasit o reteta pentru gravidutele cu talent culinar
. O postez aici, poate ne inspira!
Ingrediente
12 aripioare (aprox 800 gr)
1 ou
250 ml lapte
1 cana faina
3 lingurite chili ~ pudra
1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat
1 lingurita vegeta
1 1/2 lingurita sare
Preparare
Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
In alt bol/cutie cu capac amestecati faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1 varf lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina.
Se incinge bine de tot continutul unei sticle de ulei intr-o tigaie adanca. Se pun cate 6 aripioare o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si se scufunda in baia de ulei pentru fix 3 minute. Se scot pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
* uleiul trebuie sa fie bine incins, verificati-l inainte de a pune aripioarele la prajit
Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.
Poate nu ies ele ca la KFC dar macar ne facem damblaua! 
Mami de Luca si
cu 
I can't fake with dignity so i'll not try!!
andira spune:
Eu il sun pe socrul meu acum si-i spun sa puna de o farfurile plina cu cartofi prajiti, ca tot trec diseara pe la ei. Oana, o sa fiu cu gandul si la aripioarele tale ![]()
Vio - cred ca e bb ![]()
Rebiana27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bordeancavio fetele, am si eu o dilema. de un timp simt de cateva ori pe zi un fel de furnicaturi scurte, in burtica, jos, cam la linia de la bikini, care mi se par ca ar fi miscarile lui bebe. sunt slabe, abia sesizabile, si cand incerc sa le simt mai bine, sau pun mana, nu mai revine. doar odata, asa, scurt. asta sa fie? sau mi se nazare mie?? vio asteptand pe bebe 16+ Tudor Cristianpoze http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute# http://picasaweb.google.com/bordeancavio81/Vio# |
Acolo e bebe!!! 
Mami de Luca si
cu 
I can't fake with dignity so i'll not try!!
andira spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Multumesc! Nu prea isi da seama ce se intampla, dar a fost super incantat de 'camionul cu molca si tactol' pe care l-a adus bebe sub bluza la mami!Andira, selina, ioana28, ina, multumesc si voua, sunteti dragute! |
Esti mortala, am vazut ca ne-ai luat la rand
Sa fiti sanatosi si fericiti toti 4!
samaria spune:
Fetelor,rusinica!De-abia astept sa ajung acasa(inca is la servici...

),ca 

pe tastatura...
moama,mazare cu carnati...

...voi nu aveti mila,de noi,defavorizatele fara aeroport in oras
,si deja va aflati in drum spre bunatati...![]()
Irina:ma bucur ca ti-a placut macar una dintre variante(probabilitatile ca sa ne placa aceleasi nume erau foarte mici
)
Ca ai spus si tu de lucruri interzise dar care te fac sa salivezi...pofta mare la clatite!Eu mi-am facut aseara acasa,le-am umplut cu dulceata de casa...o nebunie
Ella:felicitari ca te hranesti atat de sanatos,eu una mananc cam de toate,si nu intotdeauna sanatos
,am renuntat la pestele oceanic(ca are mercur),la fasole si prajeli(primele ma baloneaza,urmatoarele imi dau acid...), dar in rest,spre rusinea mea nu prea tin regim...bine,am inceput sa renunt la sare,ca am probleme cu picioarele...si cam atat...Stiti ce ma enerveaza:oricat incerc,nu ma pot abtine de la dulciuri
si bauturi nesanatoase,gen cola,fanta...

No,si dati cu rosii,dar asta e situatia,macar recunosc...![]()
Bine ca nu avem KFC pe aici sau alte tentatii similare(avem fast-food-uri,dar departe de unde lucrez eu...am scapat hihihi)...ca as fi client fidel,cu masa cu numele pe ea...![]()
Maria
21+
Mami de Sammy si ,posibil, de 
irinabobe spune:
vio da bebe e
.
fetelor si sa stiti ca am incercat sa mananc sanatos parol. de ex am zis ca nu e sanatos sa prajesc cartofii cu ulei normal si am luat dala de palmier...cine credeti ca s-a facut de litera 3 cand venira musafirii si io ma uitam lung la sticla de ulei ca se intarise dracovenia si nu stiam cum sa il scot de acolo... asa ca asta a fost ultima tentativa a mea de mancat sanatos.. ![]()
21
Rares
dayanara spune:
eu asa am trecut peste postarile cu retete de frica sa nu mi se faca pofta incat sper sa nu fi sarit si altceva!
dar am citit KFC si incepe sa.si faca efectul
si ca tot ma gandeam la col la scurtat si nu mai stiu ce, parca simt presiune la burta , nu stiu daca,s contractii dar ma cam doare asa ca mai tarziu dau o fuga la doctor macar stau si eu linistita
yaia aici se fac 3 ecografii....dar daca merg prin urgente imi fac si 10 :)
roxana
21
arthur martin si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
ellanik spune:
Vio, eu zic ca e bebe.
Deci sunteti totale cu aripioarele de la kfc.Daca vreti va tai pofta imediat cu niste povesti legate de pastrare/preparare dar hai sa va iert.
La mine cele mai nesanatoase pofte le-am considerat pateul (dar fiind de gasca am zis ca mai am voie o escapada doua),branza topita si cola (dupa care mi-a fost rau toata ziua si mi s-a luat).Dulciuri mai fac placinte cu mere sau branza dar evit foietajele ca sunt dinamita pt organism.Mai fac din cand in cand niste cornulete cu rahat din aluat din acela fraged.Tai in forma de triunghiuri,pun rahat , rulez si bag o tava ca sa ne mai pototlim pofta de dulce.Imi e efectiv groaza de toti agentii aia de ingrosare sau chimicalele folosite in cofetarie si prefer facute in casa.Ce nu e frumos din partea mea e ca ma gasesc sa ma dau cu parerea in acest domeniu fara sa imi dau seama ca nu toata lumea are timp/chef sa stea in bucatarie.Eu daca stau acasa...am timp sa ma dau in stamba la cratita.Sa va mai dau o reteta simpla si delicioasa si sanatoasa.Ciupercute brune, spalate bine puse la innabusit in unt topit cu putina apa si o lingurita ulei de masline si 2 catei de usturoi taiati marunt.Las vasul acoperit(ciupercutele se fac repede).Separat trag la tigaie suvite de piept de pui (in ulei de masline cu busuioc uscat).Dupa ce pieptul e facut (atentie nu foarte tare ca devine tare si uscat) il torn peste ciupercute si las putin de tot la foc mic sa se intrepatrunda gusturile.Pun o lingura vin alb sec si opresc.Se serveste cu mamaliguta si cu multa pofta.
Am uitat sa felicit gravidutele care au aflat ce au in saculet.Deci vin in forta fetitele.ce frumos, mai fetelor.Sa va traiasca, sa fie sanatoase si voioase si frumoase.

P.s.Azi am o stare de pumni (de dat nu de luat)....tre sa vina soacra-mea de la munca!!!Hihihi!Ma simt de kko si chiar nu stiu de ce.
cu
George-Theodor
AMR 16 saptamani !!!
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/

. Fericitari pe fetita . Ce zice Tudor de surioara ? E incantat?