Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (132)
Raspunsuri - Pagina 7
piggy spune:
gata am luat si eu ap de aerosoli...laica pana la urma.. sper sa stiu sa il folosesc si sa stea la masca pacientul
cand aveti timp www.myflowerbox.blogspot.com va atseapata in vizita
Piggy mama de Ilinca (15.06.2008)
piggy spune:
mai am o intrebare pentru mamicile cu experienta in aerosoli...
ilinca are o tuse seaca de tabagist de vreo 2 sapt...cum nu are nimic concret pe niciunde dr i-a recoamndat aerosoli astefl:
- la pranz o sedinta cu 0.5 ml ACC SI 1.5 ML SER FIZIOLOGIC
- SEARA o seidnta cu 1 ml flixotide si 1 ml ser fiziologic
am citit ca aceste flixotide sunt corticoizi si au o gramada de reactii secundare negative...voi le-ati dat copiilor asa ceva?
Piggy mama de Ilinca (15.06.2008)
Victoria_mami spune:
Doloress imi pare rau ca ai renunta la revista; sunt multe articole interesante. Daca mai vad la anu', o sa spun. Sa nu crezi ca Victoria nu are zile cand e super-clingy! Si noi avem zile cand nu pot sta un minut departe de ea; oricum, si la wc merg insotita , si la dus, tre' sa stea daddy cu ea-n brate langa dus, cu cortina putin trasa, sa ma vada, sau sta ea singurica, sprijinita de cada, sa ma vada. Dar si la daddy la fel ii face, tre' sa urmareasca ea, sa fie ea sigura ca ne spalam ca lumea... Dar daca am treaba, intr-adevar, sta si cate 2 ore in scaunelul de masa si se uita sa vada ce fac. Indiferent ca gatesc, fac curat, cos, ce-oi face, daca ma vede, e ok.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Simonix spune:
Buna seara :)
Am venit la raport, ca vad ca ati intrebat de noi Multumim de grija :) Piticul e bine, nu pare ca ar avea nimic grav sau mai serios asa, am inteles ca sunt unii virusi care de dau mai greu batutzi si febra poate dura cam o saptamana. Plamanii sunt super OK, urechile la fel (de fapt, doar una a reusit sa o vada, caci are dopuri de ceara cam mari si nu a reusit sa il curetze, el urla, maica-mea era socata brrrr). Amigdalele sunt un pic umflate, nasul e bine, la putzica pare ok. A ramas ca pana luni mai are voie sa faca febra - daca si luni are ii facem o analiza de sange ceva.
Culmea e ca in seara asta nu a mai facut deloc febra si mucii au plecat ... Ce doctor bun avem Mama a fost un pic dezamagita ca ne-am intors fara antibiotic
Faza mai nashpa a fost ca piticul este infundat bine in urechi si a fost un chin sa il consulte. Dop de ceara. Ma tot gandesc daca sa il duc la un ORList sa il vada - pediatrul mi-a zis ca nu e urgent, dar poate ar fi bine sa il curetze. Poate de asta se trage de ureche. Mai exista si varianta Cerlulyxului de pus in ureche dar nu vad cum as putea sa il conving pe Robert sa stea nemiscat pe o parte x minute cu chestia aia in ureche ... Sau nu ii fac nimic si mai vad hmmm A mai avut cineva asa o problema ?
L-am intrebat daca nu ii fac eu corect igiena, sau cum de a ajuns doul acolo - cica asa sunt unii copii / oameni - mai ceroshi Cand il spal, sa nu ii bag nimic in ureche, doar spalat pe dinafara... Oricum eu asa faceam. Betze in urechi nu ii bag ... MA rog, sa vedem.
Din ^pacate nu mai pot sta sa va "comentez" pe fiecare in parte - asa ca va pup si va urez noapte buna
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
MsBB spune:
Buhuuuuuuuu
O ce minunat! Nu mai pot sa dorm . S-a trezit mandra, a bagat niste urlete infioratoare si acum stau ca bufnitza cu oki in tavan in timp ce ea doarme
poate ma fura mosh Ene, pliz, o plizzzz
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MsBB Buhuuuuuuuu O ce minunat! Nu mai pot sa dorm . S-a trezit mandra, a bagat niste urlete infioratoare si acum stau ca bufnitza cu oki in tavan in timp ce ea doarme poate ma fura mosh Ene, pliz, o plizzzz Cum a intrat Andra in viata mea... Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic... |
ti-ash da o , dar mai bine iti dau un somnifer .
si nu amdat eu medicamentul fetei, l-am trimis pe tati, ca nu maputeam ridica din pat..speram ca el adoarme inapoi mai repede decat mine si am si eu o noapte mai lunga. De unde- a urlat un pic, am auzit-o pe okie tokie si.. m-a trezit de tot.
piggy, nu stiu ce sa zic de medicamentele si schema aia de tratament pt tuse seaca. Deci ACC fiole - iau eu pt astm, dat de pneumolog, pt fluidizarea secretiei, si eliminarea ei mai usoara(deci nu pt tuse seaca, ci pt tuse productiva, cu secretie).
Iar Flixotide 50unitati este noul cortizon pt astm, unul de 5ori mai eftin decat anteriorul.
Am o parere f. proasta despre cortizon. Pt ca tot iau. Calmeaza criza pe moment, dar nu rezolva problema...
mai e un lucru la tusea uscata. E iritata in gat, cred, si cu cat tusheshti, iritatia se mentine. Cred ca ar fi bine sa incerci schema data de dr(de, e doctor, a mai vazut si alte cazuri). Daca dupa 1-2-3 zile nu ai nicio reusita....opreshte tratamentul.
Desopre aerosoli, mara nu tzine masca. Ii scot masca, si ii las furtunul in dreptul capului,si ii vine jetul de aburi in dreptul gurii & nasului. Intodeauna ii pun mai mult ser, ca ramane aparatul sa mearga in gol, pe langa fata, etc.
DAR! eu i-ampus cu ser fiziologic simplu, cred ca 1 data i-am pus fiola in el.
E posibil sa aveti aerul prea uscat in casa? asta ar da o uscaciune a gatului/mucoasei, si sa dea tusea.
Polemicile mele...
piggy, altau e blogul cu florile?? tu faci aranjamentele alea superbe?
Ylari, unde ai fujit?
Andrada, tu ce mai faci?
mai sunt fete de care nu stiu nik...lasa ca ba gasim noi
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Alysh spune:
Cam multe insomniace pe metru patrat
Vreau si eu cafelutza, va rog!
ALI, mami de Vlady si 9+
MsBB spune:
Neatza!
Sunt zombie . Am mai dormit o laie .Am ascultat in noapte cum mai trece cate o masina ratacita pe sub geam, cum tuseste vecinu', cum curge apa la . MINUNAT! Ce fresh voi eu astazi toata ziua ... si diseara, vezi Doamne, cica ma chefuiesc , mergem la o cumatrie si cred ca o sa pe masa.
Haideti la o - pare sa se faca o zi frumoasa afara, da sa iasa soarele pe strada mea
Aseara am fost la cineva iar la plecare mandra mea se bagase in patul oamenilor, s-a intins pe perna, s-a invelit pe picioare si zicea NANI- NANI . Ii zic : bine mami, daca tu vrei sa ramai.... bine, eu insa trebuie sa plec acasa. Iar ea cu un pe toata fatza imi face viguros din toate incheieturile PA-PAAAAA! Halal ma! ce ma vinde fii-mea pt un pat cald
Cred ca de asta so fi trezit asta-noapte . S-a vazut in patul ei de acasa si a luat-o
Sa nu uit : ce dragutza e Liz la cules de frunze si "patai" iar Julia este mortala cum zicea ea PAINE
Bine ca nu v-a legat de gat traista de antibiotice Simonix, zic asta cu toata empatia pt dezamagirea mamei tale . Va doresc sa nu mai faceti febra si eu stiu ca dopurile de ceara din ureche se scot la ORL. Ai dreptate la faza cu picaturile. E greu sa-l faci sa stea linistit pe o parte x nr de minute cat isi face efectul solutia in ureche. Doar daca nu incerci sa-l prinzi in somn. Sa-i picuri vreo 2-3 picaturi cand il prinzi ca doarme pe o parte. Zic si eu ...
Fug, ma striga ...
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
Adriana_78 spune:
Buna dimineata!
Si noi tot matinale azi, la 6:45 a dat Annika trezirea.
Noi suntem singure weekendul asta, ma bate gandul sa mergem si la Ferma Animalelor.
Mai vine cineva?
Cleo, apart. e pe Mozart, urm. strada dupa Barbu Vacarescu. Nu prea imi convine ca e asa aproape, ca B. V. e circulat.
Sa vedem, inca nu am semnat contractul, ca baiatul propr. a fost cica bolnav bla bla bla, am amanat pe luni.
Simonix, noi cand am fost la ORL ni s-a spus ca copilsii mici nu fac dopuri de ceara, ca eu speram ca Lara are un dop si d-aia nu mai aude.
Probabil ca exista si exceptii
Inca odata multumesc pt. rasp.
Alex.Sara, servetele umede am incercar pe canapea, ca le aveam la indemana, nu se ia.
Desiree, am incercar si cu buretele ala, insa nimic, stiu sigur ca e pt. mazgalelile de pe pereti.
Simona, ale noastre sunt albe/crem, se vede bine pixul, nu cred ca o sa se duca cu timpul.
Mai ramane sa incerc cu spirt.
Adriana
socrate spune:
Neata
Si al meu a fost matinal, mai intai la 12, la 2 apoi la 4 a cerut in pat. Isi facuse omul bagajul, a luat suzi, scutec, paturica si statea cu toate in brate in picioare. Ce era sa fac.
Apoi la 7 ma batea prietenos pe umar zicand acolo cate ceva am baut laptele acuma ne jucam
Felicitari Laura pentru fetita, stiu ca iti doreai. Ce frumos pt Mirci sa aiba o surioara de protejat.