Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (132)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

ELENUCA – sanatate multa!

DANA – mult succes cu teza!

MI_BEBELINA – felicitari Deliutei pentru primii pasi singurica!

SIMONACIP – a fost ziua lui Daviduche? La multi ani! Cum ati sarbatorit?

ALYSH – foarte frumoase nume ! Si noi avem un nepotel Luca Ionut.

PIGGY foarte frumoase aranjamentele florale, poti sa-ti deschizi o afacere, daca te pricepi.

ADRIANA – asa e si aici, nu se face clisma, nu te rade, te lasa sa traiesti, cum s-ar zice. Cand vad cat sunt de chinuite femeile la noi, in asa momente importante, imi vine rau. PE langa ca nu te lasa cu nimeni langa tine, mai trebuie sa te mai gandesti sa dai si bani in stanga si-n dreapta, mai trebuie sa mai suporti si clisma, ras, tuns, frezat, cateodata si jigniri (daca n-ai destul bani!)… naspa. Si numai pentru asta si ma bucur ca am emigrat.
Daca nu erau pregatiti sa vada de toate la o nastere nu se faceau doctori / asistente, zic eu. Eu nu eram rasa pentru simplul fapt ca m-a prins pe nepregatite si eu nu ma rad niciodata, imi creste intr-o zi inapoi si ma umplu de bubite mici si rosii care ma mananca vreo saptamana dupa aceea. Oricum aici e ceva rar sa te razi, am auzit prin spital.
N-am citit povestea, am sa citesc si eu acasa, unde este la ce capitol?

LILY cat e de scumpica Julia ta! Si eu am inceput sa port conversatii. Intr-adevar, si eu am observat, cand ies cu Patrick in parc aud tot felul de zgomote pe care inainte nici nu le bagam in seama : vantul prin frunze, cantecul pasarelelor, un catel in departare… si ma mir si eu cand vad uimirea si incantarea de pe chipul lui!

Noi suntem bine, incercam sa supravietuim fara Oma noastra care a plecat vineri. Sambata am avut botez, Patrick a fost Nasel, nu a vrut deloc sa-l lase pe taica-su de gat, asa ca a asistat cuminte in brate la tati toata slujba, tati care mai tinea si lumanarea deci a doua zi avea febra musculara. Finuta mea e o scumpica, mi-am implinit si eu dorinta cea mare sa botez un copilas si mai ales sa cumpar hainute de fetita. A plans saracuta ca e in plina perioada de colici si mai ales are o personalitate foarte puternica de mica, cand nu se simte ea confortabil, apoi o face imediat cunoscut, asa si trebuie. Preotul a zis ca nu-i nimic o facem soprana in corul bisericii, si asa taticul ei e cantaret. Apoi la restaurant ne-am distrat pe cinste, Patrick a dansat in centru, s-a invartit, a dat din manute, a ridicat din picioruse, facea si el scheme de scheme de dans. A fost tare cuminte si in verva, a trecut din brate in brate, a fost pupat din cap pana-n picioare, pana la 11.30 am stat. A dormit si el a doua zi pana la 9, a trebuit sa scriem undeva. E destul de debusolat fara bunica-sa o cauta prin casa si face Ma, ma, (de la oma), imi tot arata calculatorul ca am vorbit cu ea duminica dimineata si a vazut ca era in calculator de-acum, o cauta in spatele ecranului. Speram sa ne intram intr-o noua rutina, deocamdata e tare suparici si nervos, nu vrea sa pape, eu nu il oblig cum facea bunica-sa asa ca sunt in cautare de idei, cum sa fac copilul sa pape altceva decat carne, iaurt si portocale.
V-am pupat, ma intorc la munci…

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Your children know more about you then you know about yourself"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piggy spune:

Doloress...multumesc pt aprecieri ...asta e visul meu sa imi deschid o florarie, candva...
Cu idei de mancare eu am procedat asa cu Ilinca - i-am luat o tavita de plastic de copii compartimentata si in fiecare parte i-am pus ceva de mancare, de ex. in compartimentul cel mare legume diverse fierte si in unul din cele 2 mici carte taiata mic -mic. Pe fundul tavii sunt desenate niste maimute si o bufnita. I-am luat si niste furculite mici si uite asa papa singurica si , din cand in cand, le da si la animalele alea de mancare ...Ah, si ce e bine ca papa din toate pentru variatie (pun si eu mancarea cat mai divers colorata)...Cam asa a inceput povestea pe la 1 an si 4 luni, iar acum manaca si micul dejun (de obicei lapte cu paine in el sau cereale) singurica (bineinteles ca are la gat o bavetica mare de plastic)
Succes!

Piggy mama de Ilinca (15.06.2008)

Mergi la inceput

Piggy multumesc pentru idei!
Insa din pacate am incercat si asa. Ce nu-i place arunca imediat pe jos, alege numai carnea. In plus, nu pune mana pe mancare nici sa-l tai. Ca tot citeam topicul despre sindromul Asperger si-l banuiam si pe el la un moment dat, nu pune mana pe nimic ce are o textura mai alunecoasa asa. In plus, nu mai vrea deloc in scaunel. O sa caut sa-i iau o masuta si un scaunel mititele ca la gradi poate o sa stea acolo.
Sambata cel putin pana la pranz nu a mancat nimic si nu a baut nici lapte, a stat numai cu tzatza in gura. M-am suparat si i le-am manjit cu faina si apa, nu-i placeau deloc, se stramba, arata spre ele si facea caca, apoi intr-un sfarsit, se vedea ca lupta sa-si infranga scarba, a inchis ochii si a inceput sa suga asa cu faina in doua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Cleo, m-ai facut curioasa si am citit si eu povestea. Trist si astfel de povesti mereu ma fac sa ma gandesc ca trebuie sa fiu fericita si sa-i multumesc lui Dumnezeu ca am copilasi sanatosi.

Ce mai ma frapeaza/uimeste de fiecare data la povestile despre nasteri este episodul cu clisma si rasul locului cu pricina.
In Austria se merge pe natural, nu-ti face nimeni clisma si nimeni nu te rade, poti avea si codite acolo jos. Depinde pe persoana - eu ma stresam ca imi creste parul si ma apuca nasterea nepregatita, mi-ar fi fost jena ... insa imi place totusi sist. asta cu naturalsi sincer mi se pare o --- nu stiu cum sa-i spun --- isterie la noi; cand i-am spus unei cosmeticiene ca la primul copil nu am fost rasa a ramas cu gura cascata -- "cum e posibil? ce barbari ("inapoiati") vesticii astia? nu e igenic ... bla bla bla".

Eu nu am avut un doctor al meu si totul a mers perfect, fara bani bagati in buzunar, fara complicatii.

Adriana

Adriana, si aici e totul natural, nu te rade nimeni, nu te 'clismeaza' nimeni; mai mult decat atat, aici nu nasti in sala de nasteri, ci in salon! Sunt saloanele private (toate), o singura gravida in fiecare salon, cu taticul si inca o persoana, daca vrei (ai voie sa ai 2 persoane in salon) si acolo nasti, in afara cazului in care-ti face cezariana si atunci te duce-n sala.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Cleo, m-ai facut curioasa si am citit si eu povestea. Trist si astfel de povesti mereu ma fac sa ma gandesc ca trebuie sa fiu fericita si sa-i multumesc lui Dumnezeu ca am copilasi sanatosi.

Ce mai ma frapeaza/uimeste de fiecare data la povestile despre nasteri este episodul cu clisma si rasul locului cu pricina.
In Austria se merge pe natural, nu-ti face nimeni clisma si nimeni nu te rade, poti avea si codite acolo jos. Depinde pe persoana - eu ma stresam ca imi creste parul si ma apuca nasterea nepregatita, mi-ar fi fost jena ... insa imi place totusi sist. asta cu naturalsi sincer mi se pare o --- nu stiu cum sa-i spun --- isterie la noi; cand i-am spus unei cosmeticiene ca la primul copil nu am fost rasa a ramas cu gura cascata -- "cum e posibil? ce barbari ("inapoiati") vesticii astia? nu e igenic ... bla bla bla".

Eu nu am avut un doctor al meu si totul a mers perfect, fara bani bagati in buzunar, fara complicatii.

Adriana

Adriana, si aici e totul natural, nu te rade nimeni, nu te 'clismeaza' nimeni; mai mult decat atat, aici nu nasti in sala de nasteri, ci in salon! Sunt saloanele private (toate), o singura gravida in fiecare salon, cu taticul si inca o persoana, daca vrei (ai voie sa ai 2 persoane in salon) si acolo nasti, in afara cazului in care-ti face cezariana si atunci te duce-n sala.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

sau cand e nastere prematura... si pe mine m-au dus in sala. Desi am vazut ca alte fete au nascut in salon acolo. La mine erau 3 doctori, 2 asistente, 2 doctori neonatologi. Ca aveam 32 de saptamani. Patrick a fost dus de urgenta la terapie intensiva, la oxigen si in incubator unde il mai asteptau doua asistente. Ce sa zic, nu ma pot plange deloc de sistem atunci cand intr-adevar e un caz complicat.

Mergi la inceput

In plus, neonatologii au fost chemati de cand m-au dus in sala de nasteri. I-am vazut asteptand la usa, echipati pana in dinti, cu masti, halat specific. Desi a durat ceva pana am nascut, in jur de-o ora, doua, ei au stat cuminti la usa si au asteptat printisorul sa iasa.

Mergi la inceput

Uf, am citit si eu povestea si am bocit de una singura aici la job! Eu oricum am urmarit odissea de septembrie-octombrie ca acolo s-a nascut finuta mea, si a fost o Odisse care a adus alinare multor mamici, Monica, Aida, Camy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Buna fetelor. Vad ca Matei cam tuseste. A tusit de citeva ori deja deci nu s-a inecat doar. Of...cred ca miine nu-l duc..dar ce sa mai zic, trebuia sa pateasca si el ceva...Si miine trebuia sa merg la electrostimulare..Haha..
Doloress, da l-am serbat in we pe Daviduche. A fost frumos. Ne-am simtit bine. Mai ales el..cum era si cazul.
Elenuca...ce faceti?
Mi_bebelina, s-o prind pe sis pe mess, sa discut cu ea despre rochie..SI as fi vrut s-o vad si pe a Chineibulina...No, c-am inebunit..o sa va zapacesc de cap mamicilor de fetitze..

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Hehe Simona asa era si sora-mea. Cand i-am zis ca o sa fie nasica, nici nu aveam 14 saptamani de sarcina si cauta modele de costumase de botez pe internet si mi le trimitea.
Am sa pun si eu pozici, mai incolo cu finuta mea. Ai ei au imbracat-o de acasa in costum popular, era atat de simpatica, iti venea sa o mananci ! Apoi eu i-am luat o rochita de catifea alba, simpla, cu un guleras simplu brodat. Un gen de rochita retro, Ralph Laurent. Era ca un ingeras imbracata asa. Ma bucur ca parintilor le-a placut, pentru mine asta a contat. Si in plus, am vrut sa fie comoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Lilyscumpica Julia, vad ca e prima care a inceput sa ceara bani!
Doloress asteptam pozicicu tine, Patrick si finutza!
Piggy, Sis, Elenuca sanatate la puiuti!
Aoleu, la odiseea de sept oct e povestea lui Cleo?? si eu am mai urmarit-o ca prietena mea din facultate e acolo... cred ca o sa bag totusi nasul. sper sa nu ma apuce plansul

Va pupic

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 18+ Ana Ilinca

Mergi la inceput