Cine e seful ? la gradi, mai ales

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Vrei sa mai scriu? In locul tau n-as fi atat de sigura!
Si nu, nu te maguli, nu te urmaresc. Dar din pacate esti peste tot aproape si vreau-nu vreau ma lovesc de tine.

Si da, asta ziceam si eu. Tot despre copil si prioritate vorbeam si eu, dar priveam lucrurile si din alt punct de vedere. Repet, sunt de acord cu tine, dar accept si alte pareri pentru ca le-am trait pe viu. Daca ai de ales intre un copil care plange la gradinita si un parinte care risca sa ramana fara servici, ce alegi? Daca imi spui ca alegi varianta cu pierderea serviciului, e clar ca vorbim limbi diferite amandoua. Un copil caruia nu i se poate acorda un nivel decent de trai, nu e un copil fericit. Chiar nu pot sa cred ca un copil e fericit intr-un cartier rau famat, sau mai stiu eu in ce conditii pt ca parintii nu au bani de chirie sa locuiasca intr-un cartier mai bun, sau nu au bani decat de paine si ceai, nu de fructe si alte cele. Hai sa fim seriosi si realisti, sa nu o luam pe miriste, doar ca sa avem noi ultimul cuvant. Un copil ai carui parinti nu sunt fericiti, nu e un copil fericit! Dar nu toti sunteti norocosi si fericiti ca altii care nu au servici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Vrei sa mai scriu? In locul tau n-as fi atat de sigura!
Si nu, nu te maguli, nu te urmaresc. Dar din pacate esti peste tot aproape si vreau-nu vreau ma lovesc de tine.

Ralcat, scuz-o te rog pe Carmenbr pt. atatea off topics .
Stii... nu e prima persoana de pe DC care dezvolta pasiune pentru un anumit user :).

Citat:
Si da, asta ziceam si eu. Tot despre copil si prioritate vorbeam si eu, dar priveam lucrurile si din alt punct de vedere. Repet, sunt de acord cu tine, dar accept si alte pareri pentru ca le-am trait pe viu. Daca ai de ales intre un copil care plange la gradinita si un parinte care risca sa ramana fara servici, ce alegi? Daca imi spui ca alegi varianta cu pierderea serviciului, e clar ca vorbim limbi diferite amandoua. Un copil caruia nu i se poate acorda un nivel decent de trai, nu e un copil fericit. Chiar nu pot sa cred ca un copil e fericit intr-un cartier rau famat, sau mai stiu eu in ce conditii pt ca parintii nu au bani de chirie sa locuiasca intr-un cartier mai bun, sau nu au bani decat de paine si ceai, nu de fructe si alte cele. Hai sa fim seriosi si realisti, sa nu o luam pe miriste, doar ca sa avem noi ultimul cuvant. Un copil ai carui parinti nu sunt fericiti, nu e un copil fericit! Dar nu toti sunteti norocosi si fericiti ca altii care nu au servici!

Repet pt. a cincea oara: cateva zile de concediu nu inseamna concediere si ruina familiei.
Exagerarile nu-si au rostul.

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

denizel, te rog focuseaza-te mai mult pe subiect si mai putin pe persoana ta.

Daca dupa 3-4 zile de concediu, copilul continua sa planga si in plus iti zice ca doar ai stat cu el, de ce nu stai in continuare tot timpul, ce faci? Ce te face sa crezi ca 3-4 zile de stat acasa cu copilul il face sa-i placa gradinita dupa aia?

Ca sa iti iei zile de concediu in 2010 de ex. in cam toate firmele trebuie sa iti planifici pana la sfarsitul lui octombrie 2009 perioada. Daca vrei 3-4 zile pt ca ai o problema, f, multi sefi vor sa faci cerere de concediu cu minim 7 zile inainte. Ca sa stai acasa asa, de azi pe maine, iti trebuie concediu medical, ceea ce nu ti se da oricand, la orice ora, fara un motiv intemeiat. E simplu in teorie, in practica ...

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

denizel, te rog focuseaza-te mai mult pe subiect si mai putin pe persoana ta.

Laura, dupa ce citesti o reclamatie, te rog!! , citeste si topicul.
Singura care se focuseaza pe persoana mea e Carmenbr.
Pe mine nu ma deranjeaza (nu e prima data cand o face si nu e nici primul user care face asta), dar, dupa cum mi te adresezi, ar trebui sa te deranjeze pe tine.
Citeste tot ce se scrie, da?

Citat:
Daca dupa 3-4 zile de concediu, copilul continua sa planga si in plus iti zice ca doar ai stat cu el, de ce nu stai in continuare tot timpul, ce faci? Ce te face sa crezi ca 3-4 zile de stat acasa cu copilul il face sa-i placa gradinita dupa aia?

Am mai spus: se poate ca cele cateva zile petrecute cu copilul sa fie o solutie (in cazul copilului meu aceasta a fost o solutie).
Parintele isi cunoaste foarte bine copilul si aplica sau nu aceasta metoda de alinare.
Nu e obligatorie aceasta solutie!!!
Pot fi aplicate si altele, cu exceptia metodei "lasa ca trebuie sa se descurce singur, ca il asteapta altele mai rele in viata asta" :(((

Citat:
Ca sa iti iei zile de concediu in 2010 de ex. in cam toate firmele trebuie sa iti planifici pana la sfarsitul lui octombrie 2009 perioada. Daca vrei 3-4 zile pt ca ai o problema, f, multi sefi vor sa faci cerere de concediu cu minim 7 zile inainte. Ca sa stai acasa asa, de azi pe maine, iti trebuie concediu medical, ceea ce nu ti se da oricand, la orice ora, fara un motiv intemeiat. E simplu in teorie, in practica ...

Repet, daca un angajat vrea cu adevarat sa obtina cateva zile libere, le va obtine.

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Sa zicem ca un angajat de la o firma particulara le-ar obtine...sa zicem. Dar cum ramane cu bugetarii? Ei cum obtin zilele de concediu?

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Denizel te lupti cu morile de vant, zau asa...si spun asta pentru ca imi amintesc perfect concluzia pe care a tras-o Simali dupa cele 60 de pagini ale unui subiect atat de frumos si bine argumentat inca ar fi sensibilizat si un criminal in serie...

Pentru o viata linistita, un copil cuminte si ascultator, detaliiwww.comportamentcanin.ro/rezumat.pdf" target="_blank"> AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

In Romania exista o categorie privilegiata de angajati, cei de la stat. Care-si iau concedii medicale cand vor, concedii de odihna cand vor, zile libere cand vor (chiar citisem mai demult de multele zile de concediu medical al celor de la stat), greva cand vor. Si-o categorie privilegiata de oamnei care stau acasa fara grija zilei de maine. De asta greu de inteles ca uneori nu se poate. Eu am avut servici cand eram singura pe tura si o alta fata dupa amiaza. Nu ma putea inlocui nimeni. Zilele de concediu trebuie planificate cu cateva luni inainte. Concedii medicale nu exista pentru ca asteapta alti 10 sa-ti ia locul. asta e realitatea din pacate. Dar unii (inclusiv politicienii) traiesc in alta lume, privilegiata. sunt de acord ca un concediu neplanificat de 3 zile nu face gaura in cer la servici, dar in multe cazuri nu este suficient. ce simpla-i viata, ia un paracetamol itti trece durerea, iei 3 zile concediu dispar problemele. Clar,, trebuie sa ma reprofilez.
Edit, pun un link ref la concediile medicale.
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/iasul-lovit-de-boala-lui-calache~ni5s7e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

apropos de ce se vb in ultimele 2 pagini despre cateva zile libere cu copilul;

am facut in felul urmator-vineri a zis ca nu vrea la gradi,ok,l-a tinut mamaie la ea,iar sambata si duminica am facut un munte mic,unde s-a simtit extraordinar,a fost atat de degajat si relaxat;l-am luat cu noi la restaurant,la pizza,la telegondola,peste tot!!

ei,poate sunt si eu mai relaxata,mai odihnita,dar aceste 3 zile de repaos de gradi AU FACUT MINUNI.n-a mai plans asha de mult,a papat tot,etc...si a inceput sa mi mai povesteasca si mie detalii de la gradi(cum ii keama pe colegi,ce activitati au facut,etc)

ideea este nu neaparat 2 3 zile liber,ci poate weekendul petrecut impreuna sa nu fie STATTIC,ci ACTIV.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Sa zicem ca un angajat de la o firma particulara le-ar obtine...sa zicem. Dar cum ramane cu bugetarii? Ei cum obtin zilele de concediu?

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

Lora, problema nu este cat de greu sau cat de usor obtii un concediu de cateva zile.
Repet, daca vrei, il obtii. Poti sa lucrezi si la un stapan de sclavi. Daca tu vrei ceva, obtii!!

Problema este ca plansul la gradi este considerat (in general) un moft al copiilor, moft caruia nu trebuie sa ii acorzi prea multa atentie.

Protest

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

denizel, eu, personal, plansul repetat ca nu vrea la gradi nu-l vad ca pe un moft...daca se repeta plansul asta e clar ca undeva exista o problema. Stiu copii care au plans in mod repetat ca nu vor la gradi si problema s-a rezolvat ca prin minune cand s-a schimbat gradinita, s-au schimbat educatoarele etc.etc.
Dar off-topic, chiar exista salariati care nu-si pot lua zile de concediu cand vor...chiar exista, deci nu generalizati. Si sunt angajati la stat, asa ca nu-i valabila zicala ca cine lucreaza la stat sta degeaba si e intr-un concediu etern.

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

Mergi la inceput