Cine e seful ? la gradi, mai ales
Raspunsuri - Pagina 8
Carmenbr spune:
Sabina, sincer, dar sincer
, tu poti sa lucrezi cand stai acasa cu copilul? Ma refer aici la copil de pana la 4 ani cand zici tu ca ar trebui sa mearga la gradinita. Eu sincer, sincer recunosc ca nu as putea sa lucrez de acasa si sa am si grija de copil in acelasi timp. Un copil mic mananca des, trebuie schimbat, il plimbi afara cat mai mult, te joci cu el, nu il lasi sa planga, iar cand doarme faci de mancare, pui la spalat, etc. Cand mai si lucrezi? Ca sa nu mai zic ca lucrand de acasa in 90% din cazuri inseamna ca esti conectat la serverul firmei si mai suna si telefonul in alea 8 ore de munca. Chiar poti sa spui ca se poate lucra de acasa si avut grija si de copil in acelasi timp? Chiar sunt curioasa ce job ar trebui sa ai ca sa poti sa faci acest lucru.
Si Adina zicea ceva de mers la 6 luni la daycare in State. Nu, fetelor, va inselati, in State se merge la daycare la 6 saptamani. Da, da, ati inteles bine, 6 saptamani se sta acasa cu copilul in State. In Canada parca e 1 an, nu sunt chiar foarte sigura, dar in State sunt doar 6 saptamani, din pacate. Iar aici lucru de acasa inseamna chiar lucru de acasa. Nu am cunoscut pe nimeni pana acum sa zica ca poate sa si lucreze de acasa si sa aiba grija de un copil. Repet, ma refer la copii pana in 4 ani, nu la cei care merg la scoala si apoi vin acasa. Asta e, supravietuim cumva. Doar ca mi-ar place mai multa empatie pe aici, nu imediat cum cineva face altfel sa fie catalogat ca nu vrea, ca altfel mama ce ar mai putea face!![]()
ruxij spune:
Sabina, or exista solutii, dar solutiile tale sunt utopice. Auzi, sa ceri la sefu' o zi libera pe saptamana. Pai sunt zece la poarta care asteapta sa iti ia locul si o sa zica cc ca ei lucreaza 7 zile pe saptamana. Eu personal chiar pot sa imi iau o zi pe saptamana, ca's in turnu' de fildes, dar nu cei ce lucreaza in lumea reala...vise si povesti...
Si copilul meu tot la 4 ani a mers la gradinita, fara sa stie nimic in engleza. E drept ca nu a plans deloc sau aproape deloc. Eu zic ca trebuie lasat toata ziua, nu o juma' de zi si insistat, pana la urma se va obisnui. Daca nu cumva cine stie ce i se intampla la gradinita aia, toti copiii se obisnuiesc intr-o luna-doua. Dar trebuie neintrerupt si trebuie consecventa. Mi se pare ca la 4 ani trebuie neaparat sa mearga la gradinita, aici copiii merg la scoala la 5 ani si atunci ce am mai face?
maraki spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Sa nu uitam ca Romania este printre putinele tari in care CIC este de 2 ani. Nu vreau sa ne contrazicem pe acest subiect, nu spun sa ducem bebelusii de la 6 luni la cresa asa cum o fac majoritatea in SUA si in vest, dar totusi...spuneam ca este de asteptat ca un copil la 4 ani sa reactioneze asa. |
La nemti statul te plateste sa tii copilul acasa pana implineste 3 ani.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ruxij Sabina, or exista solutii, dar solutiile tale sunt utopice. Auzi, sa ceri la sefu' o zi libera pe saptamana. Pai sunt zece la poarta care asteapta sa iti ia locul si o sa zica cc ca ei lucreaza 7 zile pe saptamana. |
Si sti cine sunt principalii "contracandidati"? Barbatii, multi dintre ei tati ai caror sotii stau acsa cu copilul. Ei sunt dispusi sa lucreze si pana la 9 seara iar apoi sa iasa cu sefii la o bere, asa, ca baietii. Cand vin seara acasa camasa lor e calcata deja pentru a doua zi, masa gata, sunt pregatiti s-o ia de la capat a doua zi dimineata.
Eu am facut copil tarziu, eram deja asociat cu drepturi depline la firma la care lucrez si nu prea mi-a suflat nimeni in ciorba. Dar am lucrat intr-o multinationala de fite inainte de asta si am vazut multe... O femeie tanara abia intoarsa din concediul de maternitate (admitand ca i-a tinut cineva postul 2 ani) este cel mai fragil lucru posibil. Si societatea nu are nicio mila... Daca adaugi peste aceste probleme si plansul copilului la gradinita, sentimentul de vinovatie si intoleranta celorlalte mame care dintr-un motiv sau altul isi permit luxul statului acasa obti reteta sigura spre cea mai adanca depresie. Iar o mama depresiva este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui copil. Plansul la gradinita si teama de straini sunt vax albina pe langa ce-l asteapta...
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
denizel spune:
Ati pierdut din vedere esenta topicului: copil care sufera foarte tare de 2 luni!!!!!
Nu vad rostul feluritelor exemple care nu au nici o legatura cu situatia descrisa in acest subiect.
Da, unii copii se adapteaza mai usor, altii merg la cresa de la 2 luni, altii plang o saptamana si inca un miliard de variante.
Baietelul lui Ralcat e baietelul lui Ralcat, un caz UNIC!!
Fiecare copil este UNIC si degeaba incercam sa il indesam intr-un tipar.
Nu trebuie ca parintele sa-si ia cate un liber pe saptamana pana ii va creste baiatului mustata. Nu!!!
E vorba doar de a face ceva care sa-l ajute pe copilul care sufera (cred ca suntem de acord ca un copil care sufera trebuie ajutat, da???)
Nu de alta, dar copiii nu se prea pot ajuta singuri.
Printre solutii a existat si aceea a concediului de cateva zile.
Ati transformat aceasta solutie in pierzania sigura a parintilor, sclavi pe plantatiile celor care le ofera de lucru.
Hai ca nu-i chiar asa...
Repet intrebarea: daca [] copilul face septicemie fiindca i-a pocnit apendicele, ce face parintele?
Omoara seful cel hain si isi ia concediu, da?
Ei, in acest caz (si in cazuri asemanatoare), copilul a facut septicemie la sufletzel. Are nevoie de ajutor!!
Puneti mana pe furci si topoare si bateti la usa sefului, dragi parinti!! ![]()
Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.
Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.
denizel spune:
| citat din mesajul lui simali O femeie tanara abia intoarsa din concediul de maternitate (admitand ca i-a tinut cineva postul 2 ani) este cel mai fragil lucru posibil. Si societatea nu are nicio mila... Daca adaugi peste aceste probleme si plansul copilului la gradinita, sentimentul de vinovatie si intoleranta celorlalte mame care dintr-un motiv sau altul isi permit luxul statului acasa obti reteta sigura spre cea mai adanca depresie. Iar o mama depresiva este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui copil. Plansul la gradinita si teama de straini sunt vax albina pe langa ce-l asteapta... "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Ah, bietul adult, cat e el de fragil si cata ingaduinta trebuie sa avem pt. sufletelul lui haituit.
Decat un adult depresiv, mai bine un copil depresiv...
Simali, scuze, te caracterizasem gresit acum cateva zile.
Credeam ca esti severa inclusiv cu tine.
M-am inselat.
| Plansul la gradinita si teama de straini sunt vax albina pe langa ce-l asteapta... |
Sunt fara replica!!!
Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.
Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.
Carmenbr spune:
Denizel, cu tine nu ma lupt.
Tu mergi dupa principiul "cine nu-i cu tine, e impotriva ta", iar eu nu tin la principii din astea. Eu sunt mai asa, cu libertatea cuvantului, a parerii personale, iar astea nu prea merg cu principiile tale.
Dar daca noi tot exageram cu solutiile care pot preface parintii in sclavi pe plantatie, nu exagera nici tu cu comparatiile, de la un plans la gradinita la septicemie. E distanta mare, nu se compara o situatie cu alta, sub nici o forma.
Punem pariu ca daca ar fi fost Ralcat in depresie ai fi fost de acord ca e mai bine sa duci copilul la gradinita decat sa stea cu mama depresiva acasa? Chiar daca copilul plange la gradinita?
Aici vroiam sa ajungem, la a alege din 2 rele pe cea mai putin rea, tinandu-ne totusi ancorati in realitate. Daca ai de ales intre aplange un copil la gradinita (si pun pariu ca 90% din copii plang la gradinita) si pericolul de a ramane fara servici al parintilor, eu aleg detasat plansul la gradinita. Daca parintii raman fara veniturile corespunzatoare asigurarii unui trai decent, pot sa te asigur ca acel copil va fi mai nefericit decat daca plange la gradinita. Un copil se acomodeaza intr-o luna-doua, un job nou nu se gaseste asa usor. Si zic iar
, ma refer la perioada asta de acum cand joburile se gasesc asa cum se gasesc. Ca daca ar fi ziarul plin de joburi, ar fi altele datele problemei. Si vorbim de un baietel de 4 ani, nu 2, nu 3, ci chiar 4, cum zicea Sabina ca e varsta cea mai potrivita sa inceapa gradinita. Eu va intreb pe voi... voi cand va intoarceti dintr-un concediu super reusit undeva la mare, la soare, prin insule, cum va simtiti in primele zile de munca?
Ca eu asa as fugi de la munca, de mama-mama.
Numai chef de munca si program nu am. Cam asa se simte si baietelul de 4 ani, dupa 4 ani de rasfat acasa, te cred si eu ca nu vrea la gradinita.
Dar consecventa si calmul, si recompensele
or sa-l ajute sa inteleaga ca nu e chiar asa de rau si ca asa arata noua viata.
Nu vreti sa va mutati aici in State? Ca aici la 5 ani incepe scoala, deci daca il duci la 4 ani la gradinita e un pic cam tarziu, dar daca il mai si amani, numai bine nu e. Aici marea majoritate a copiilor incep daycare la 6 saptamani ca nesimtitii de americani nu vor sa lase mamele mai mult acasa si tot asa. 
Asta e, fiecare societate are avantajele si dezavantajele ei, cu putina toleranta ne descurcam oriunde. Trebuie doar sa vrem sa vedem si punctul altuia de vedere.
Carmenbr spune:
Denizel, si tu m-ai lasat fara replica. Ai asa un talent de a jigni oamenii, de a-i pune la colt, fara urme. Te-ai specializat si ataci fara sa lasi urme, de frica triunghiului. Si apoi tot tu te miri ce au oamenii cu tine, dar tu de fapt te uiti sa vezi cum bate vantul si esti impotriva lui. Ca doar cineva trebuie sa faca valuri.
Cred ca ti-am mai zis, de cele mai multe ori esti bine intentionata, dar sa mor io
(tiganeste spus
), daca stii sa lasi sa se vada asta. Pana nu ataci tu putin pe cineva, pana nu ne spui tu cat te-a dezamagit unul si alta si sa adaugi proteste la semnatura, nu te lasi mai frate!
Incearca macar o data sa dai un sfat cuiva, dar fara sa ataci sau sa critici. Sa fie doar o parere personala si sa lasi persoana sa decida, sa lasi si pe altii sa aiba dreptul la opinie. Ca si asta e un drept prin constitutie al tuturor cetatenilor, nu doar al tau.
Punem pariu ca daca faci asta se deschide subiect la generale "Ce s-a intamplat cu Denizel?"![]()
denizel spune:
| citat din mesajul lui Carmenbr Denizel, cu tine nu ma lupt. Dar daca noi tot exageram cu solutiile care pot preface parintii in sclavi pe plantatie, nu exagera nici tu cu comparatiile, de la un plans la gradinita la septicemie. E distanta mare, nu se compara o situatie cu alta, sub nici o forma. Punem pariu ca daca ar fi fost Ralcat in depresie ai fi fost de acord ca e mai bine sa duci copilul la gradinita decat sa stea cu mama depresiva acasa? Chiar daca copilul plange la gradinita? Aici vroiam sa ajungem, la a alege din 2 rele pe cea mai putin rea, tinandu-ne totusi ancorati in realitate. Daca ai de ales intre aplange un copil la gradinita (si pun pariu ca 90% din copii plang la gradinita) si pericolul de a ramane fara servici al parintilor, eu aleg detasat plansul la gradinita. Daca parintii raman fara veniturile corespunzatoare asigurarii unui trai decent, pot sa te asigur ca acel copil va fi mai nefericit decat daca plange la gradinita. Un copil se acomodeaza intr-o luna-doua, un job nou nu se gaseste asa usor. Si zic iar Nu vreti sa va mutati aici in State? Ca aici la 5 ani incepe scoala, deci daca il duci la 4 ani la gradinita e un pic cam tarziu, dar daca il mai si amani, numai bine nu e. Aici marea majoritate a copiilor incep daycare la 6 saptamani ca nesimtitii de americani nu vor sa lase mamele mai mult acasa si tot asa. ![]() Asta e, fiecare societate are avantajele si dezavantajele ei, cu putina toleranta ne descurcam oriunde. Trebuie doar sa vrem sa vedem si punctul altuia de vedere. ![]() Carmen & Ericutz (15.06.2004) Ajutati-o pe Diana! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii! |
Carmenbr, trec peste voluptatea cu care forumistul de rand ma tot diseca si e atat interesat de persoana mea cu fiecare ocazie.
Deja ma simt magulita si va multumesc pentru atentie, stimati telespectatori
.Sintetizez in doar 3 idei ceea ce tot sustin de cativa ani pe forumul asta:
1. Un copil care plange e un copil care are o problema.
2. Un concediu de cateva zile (daca intr-adevar solutia concediului ar fi o solutie buna pt. a rezolva problema copilului) nu inseamna ruinarea familiei.
3. Cand e la mijloc un copil si problema unui copil, putin imi pasa de adultii care vor sa fie intelesi mai tare decat ei isi inteleg copilul.
Copilul care sufera e prioritatea mea.
P.S.
| Tu mergi dupa principiul "cine nu-i cu tine, e impotriva ta |
Extrem de gresit!!!
Corect este: cine nu tine cont de trairile si nevoile unui copil lupta impotriva bunului simt.
Protest
denizel spune:
| citat din mesajul lui Carmenbr Denizel, si tu m-ai lasat fara replica. Ai asa un talent de a jigni oamenii, de a-i pune la colt, fara urme. Te-ai specializat si ataci fara sa lasi urme, de frica triunghiului. Si apoi tot tu te miri ce au oamenii cu tine, dar tu de fapt te uiti sa vezi cum bate vantul si esti impotriva lui. Ca doar cineva trebuie sa faca valuri. Cred ca ti-am mai zis, de cele mai multe ori esti bine intentionata, dar sa mor io ![]() Incearca macar o data sa dai un sfat cuiva, dar fara sa ataci sau sa critici. Sa fie doar o parere personala si sa lasi persoana sa decida, sa lasi si pe altii sa aiba dreptul la opinie. Ca si asta e un drept prin constitutie al tuturor cetatenilor, nu doar al tau. Carmen & Ericutz (15.06.2004) Ajutati-o pe Diana! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii! |
Iti multumesc pentru atentie, Carmenbr
De grupul ala ai mai aflat ceva?
Protest