Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (7)
Raspunsuri - Pagina 11
NelaM spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kawaichan Nela,cred ca Sabina se referea la faptul ca aici Hep B e optional. Schema japoneza e renumita pt faptul ca incepe vaccinarile tarziu(la 3 luni).Uite schema aici,desi linkul te duce cater un tabel din 2004 nu s-a schimbat nimic de atunci,asa arata si fisa lui Josh de la spital. http://idsc.nih.go.jp/vaccine/dschedule/ImmEN_04.gif Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09 |
Servus Miha.
Da, vad ca Hep.B e optionala, dar vad ca restul sunt obligatorii! Mare diferenta, comparativ cu aici, de exemplu, unde toate sunt recomandate, dar nu obligatorii. Aici incep in schimb mai devreme, la o luna jumate. Noi ii facem insa Anei de la doua luni.
Merci de schema, interesanta.
Voi ce-ati mai facut?

Nela, mamica de
Ana nazdravana (19.09.09)
kawaichan spune:
Vad ca e si vaccinul pt Hep A
la optionale,in shcema de anul asta nu exista.
Mai las doua linkuri unul cu un tabel de la primaria Shinjuku(Tokyo) si unul cu o comparatie intre sistemul din US si Japan
http://www.city.shinjuku.tokyo.jp/foreign/english/guide/fukushi/fukushi_2.html (scroll pana la immunizations )
http://answers.google.com/answers/threadview/id/464057.html
Mihaela,mami de Joshua
09.09.'09
kawaichan spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui NelaM
Servus Miha. Da, vad ca Hep.B e optionala, dar vad ca restul sunt obligatorii! Mare diferenta, comparativ cu aici, de exemplu, unde toate sunt recomandate, dar nu obligatorii. Aici incep in schimb mai devreme, la o luna jumate. Noi ii facem insa Anei de la doua luni. Merci de schema, interesanta. Voi ce-ati mai facut? ![]() Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09) |
Wow Nela,deci in hK toate vaccinurile sunt optionale? Asta da viata,Raluk,ai auzit?
Noi am avut cateva zile faine la inceput de sapt dar de ieri a inceput iar balul

Mihaela,mami de Joshua
09.09.'09
NelaM spune:
| citat din mesajul lui kawaichan Wow Nela,deci in hK toate vaccinurile sunt optionale? Asta da viata,Raluk,ai auzit? |
Da, dar anumite scoli si gradinite iti cer immunisation record la inscriere... deci sunt si nu prea sunt!
Oficial sunt, neoficial, te poti trezi ca nu iti primesc copilul la gradi ca nu le are facute.

Bine ca te-ai odihnit, macar. E lucru mare.
Nela, mamica de
kawaichan spune:
S-a trezit
Acusi o s avrea sa pape,raga,kk![]()
Luto ai fost tare cu descrierea ritualului vostru de baita.Multam mult,uite asa isi mai aduce aminte omul ca inca nu i-a servit inca masaj bebeului din dotare.Ei sa nu exagerez,am incercat noi pe la inceput,dar la cum urla dupa baie ne invarteam ca titirezii in jurul lui,nu stiam cum sa-l imbracam mai repede si sa-i bagam o tzatza in gura
Ieri am incercat si eu dupa o baita matinala si tare i-a mai placut,mai ales la talpite ca si lui Davidelul

Manga esti dementiala cu kk lui Aidan,am ajuns sa-i numar si eu 
Elle multa sanatate micutei Eva,sper ca i-a mai trecut intre timp.
Monikus,la noi tot asa mare agitatie,cu diferenta ca de pe la 2 sapt a dormit binisor noaptea(de obicei cate 2 reprize de cate 3-4 ore).Dupa 6 saptamani parca s-a mai relaxat treaba,e un pic altfel..vad ca voi aveti 3 sapt si un pic,tin minte ca atunci a fost cea mai grea perioada si la noi.Mai rezista un pic ca trece si o sa inceapa sa zambeasca la mami,sa gangureasca,eheei
Cu lapticul eu nu am auzit nicaieri ca n-ar fi bine sa nu manance mai repede de 2 ore pt ca se amesteca laptele..Pai tot ce e in stomac se branzeste oricum..si de unde nu stii ca deja a digerat,daca ii e deja foame..? Foame=stomac gol,nu?
Dana,am taiat wrapul,l-am facut bucatele
insa m-am razgandit cand am vazut discutia voastra despre slinguri si dat fiind faptul ca materialul e foarte bun,am sa-mi fac doua pouch-uri,marimi diferite.O sa fac zilele astea poze la Baby Nest ca sa vezi si cum arata(sunt doua inele care se petrec,practic).
Raluca_u ma bucur tare pt Stefanel! La multi anisori Adinei !
Fetele carora le-a recomandat pediatrul sa lase bebeii sa planga(si nu numai
) daca sunt mancati si schimbati-va rog,ganditi-va ca bebitzii vostri nu au doar nevoi fizice ci si afective.Poate ca or fi ei curati si au mancat de curand,dar ce te faci cand plange doar asa de dorul tau,sa-ti simta mirosul sau pur si simplu simte nevoia de afectiune..? Va rog nu ignorati si aceste nevoi ale micutilor,i-ati purtat in burtica atata vreme si i-ati asteptat cu drag...multa lume are asteptari exagerate din partea unui bebelus si de aici ideea de "a-l invata " tot felul de lucruri cum ar fi dormitul cu forta(vezi lasatul sa planga pana adoarme etc) ne-luatul in brate pt ca "se invata" si asa mai departe...daca asteptarile ar fi putine atat parintii cat si bebelusul ar fi cu mult mai fericiti,cred eu.
Hai puneti-va in locul lor macar pentru cateva momente,ce credeti ca e in mintiuta lor de o luna,sincere sa fim..credeti ca s-au apucat de copt planuri de cum s aprofite mai bine de noi,cum sa ne joace pe degete? Sa fim seriosi fetelor..bebeii au memoria f scurta in primul rand si in al doilea ei nu stiu altcumva sa comunice decat prin plans,care plans nu e numai de foame/frig/sete/ etc ci are la baza si niste nevoi emotionale...asa ca va rog,va rog nu mai lasati copiii sa planga la varsta asta,lasati-i cand au un an eventual daca considerati ca e necesar pt educatia lor,dar acum,la aprox o luna nu cred ca se pune problema de a "educa". Sunt mici si fragili iar energia pe care o pierd prin plans pot sa o foloseasca foarte bine pentru a creste armonios.Sper din tot sufletul ca nu a deranjat pe nimeni remrca mea
Pup fetele si bebeii cei frumosi
Mihaela,mami de Joshua
09.09.'09
Mama_si_pisa spune:
| citat din mesajul lui kawaichan Fetele carora le-a recomandat pediatrul sa lase bebeii sa planga daca sunt mancati si schimbati-va rog,ganditi-va ca bebitzii vostri nu au doar nevoi fizice ci si afective.Poate ca or fi ei curati si au mancat de curand,dar ce te faci cand plange doar asa de dorul tau,stiu eu,sa-ti simta mirosul sau pur si simplu simte nevoia de afectiune..? Va rog nu ignorati si aceste nevoi ale micutilor,i-ati purtat in burtica atata vreme si i-ati asteptat cu drag...multa lume are asteptari exagerate din partea unui bebelus si de aici ideea de "a-l invata " tot felul de lucruri cum ar fi dormitul cu forta(vezi lasatul sa planga pana adoarme etc) ne-luatul in brate pt ca "se invata" si asa mai departe...daca asteptarile ar fi putine atat parintii cat si bebelusul ar fi cu mult mai fericiti,cred eu. Hai puneti-va in locul lor macar pentru cateva momente,ce credeti ca e in mintiuta lor de o luna,sincere sa fim..credeti ca s-au apucat de copt planuri de cum s aprofite mai bine de noi,cum sa ne joace pe degete? Sa fim seriosi fetelor..bebeii au memoria f scurta in primul rand si in al doilea ei nu stiu altcumva sa comunice decat prin plans,care plans nu e numai de foame/frig/sete/ etc ci are la baza si niste nevoi emotionale...asa ca va rog,va rog nu mai lasati copiii sa planga la varsta asta,lasati-i cand au un an eventual daca considerati ca e necesar pt educatia lor,dar acum,la aprox o luna nu cred ca se pune problema de a "educa". Sunt mici si fragili iar energia pe care o pierd prin plans pot sa o foloseasca foarte bine pentru a creste armonios.Sper din tot sufletul ca nu a deranjat pe nimeni remrca mea ![]() |
Subscriu.

Mamica lui Simon (19.09.2009)
devylla spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Mama_si_pisa
Subscriu. ![]() Mamica lui Simon (19.09.2009) |

devylla spune:
Nela esti ardeleanca?![]()
Neata,vad ca te-a lamurit Mihaela in leg cu vaccinarea aici.M-a scapat de-un mesaj lung
(multumesc Miha
)
Mama_si_pisa spune:
Buna dimineata!
Greu tare va recupez daca se intampla sa sar o zi!... Citesc, citesc, dar evenimentele se succed cu mare repeziciune.
Felicitari sarbatoritilor din ultimele zile si multe ganduri bune pentru puisorii care au fost sau sunt bolnaviori! M-am gandit cu drag la voi. 
Noi suntem bine. Dormim, papam, mai pangem cate un pic cand nu e mama foarte inspirata si nu se prinde din prima de dorinta puiului, dar cred ca e bine, ca e asa cum trebuie sa fie.
Mai nou, studiez pe BabyCenter listuta de activitati pentru bebelusi. Teama mea, gandul care ma bantuie cel mai des, nu e ca nu-mi ingrijesc bine puiul fizic (aici cred ca e totul ok), ci ca nu-l stimulez suficient pentru a-si dezvolta imaginatia si simturile. Si ma straduiesc, dar nu sunt tocmai multumita de mine...
Astea sunt noutatile noastre.
Am vazut ca Andra intreba de vaccinuri si de care si cum se repeta. Pe carnetul de vaccinari, e o lista. Sunt cateva care se fac in mai multe doze. Aa, si ti-am vazut fetita cea iubita - frumoase hainute ii mai pui!
Va sarut! 
Mamica lui Simon (19.09.2009)
NelaM spune:
| citat din mesajul lui devylla Nela esti ardeleanca? Neata,vad ca te-a lamurit Mihaela in leg cu vaccinarea aici.M-a scapat de-un mesaj lung "Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic" "Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic." Jurnal de "mogalnete" Japonia prin ochii unui amator Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009) |
Eu-s olteanca (fierbinte
Nela, mamica de