Romanii din strainatate si alegerile
Raspunsuri - Pagina 9
mimonix spune:
ok, Cl. I-ai dovedit Simonei ca CA nu e mai bun decat TB si stii ca CA nu mai candideaza. Acum ma simt mai linistita, credeam ca discutia are vreo legatura cu alegerile actuale.
Simona,mamica de Teo (16 ani) siVlad Alexandru (UN AN... spre doi)
Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cl
Simona, nu stiu daca a fost praf in ochi sau a condamnat comunismul de forma, insa a facut-o degeaba! De ce? Pentru ca Romania se indreapta cu pasi repezi catre comunism, din nou! Sa nu ma intrebi de dovezi, ca-ti spun de aliantele care se fac sau de declaratia tovarasului (asa a fost numit de cineva, daca ai sa ai curiozitatea sa citesti link-ul pus) Crin Antonescu: "Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii '90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii.". Uite aici: http://avmr.ro/ PS Nu credeam ca voi scrie mai mult de 3 randuri, ma intrebam daca postarea mea se va califica la ... "citit" . |
Nu cred ca se mai poate indrepta spre comunism, indiferent cine iese. Argumentul meu: nici unul din partide nu e majoritar in parlament. Si oricum social democratia nu e acelasi lucru cu comunismul.
Dar trecind peste asta: raportul Tismaneanu - a fost un exercitiu de imagine a lui Basescu. Care este foarte bun, bineinteles, dar ca simplu exercitiu de imagine. Nu s-a intimplat nimic pe urma, chiar am citit intr-un articol despre presa straina despre esecul condamnarii comunismului in Romania (cred ca era de pe vremea aia).
I-a pus acolo pe Iliescu, pe VC Tudor asa ca juma' de intelectuali au sarit pe Tismaneanu sa ii caute bube in biografie, si cealalta juma' l-a ridicat in slavi.
Eu personal astept sa nu mai avem un presedinte fost comunist sa vad daca intra si Basescu in rindurile comunistilor de frunte mentionati de un asemenea raport
PS> Ce a spus sau nu Crin Antonescu despre asta nu are legatura cu condamnarea comunismului
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
mamaruta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
Īn 2007, Base īl elogia pe Ilici. Ī declara "tot respectul". Acum, dupa 2 ani, nu-l mai poate suporta nici la butoanele lui Geoana. Ce-a putut sa īnfaptuiasca Bunicutza a sa de , īncāt sa-l māhneasca pe bunul Base atāt de tare?... |
Inainte sau dupa referendum?
cl spune:
Gabi3604, mai condamnabila mi se pare afirmatia lui CA, decat tot ce ar fi spus TB (poate imi arati si mie, totusi, unde, ca sa-mi aduc aminte; e posibil sa nici nu fi vazut, pentru ca am mai fost plecata din tara si cand plec, plec pe perioade destul de lungi)!
Mimonix, trebuie cumva sa-ti cer voie ce sa raspund si cand? Nu am dovedit absolut nimic (si nici tu prin ironiile tale), a fost doar un schimb de replici intre mine si Simona si ATAT! Hai sa-ti spun ceva, oricat te-ar deranja, am sa postez cat vreau despre ce vreau, fara sa-ti cer tie acordul!
Simona, as vrea sa ai dreptate, dar catre comunism ne vom indrepta, din pacate. Si iarasi nu-ti dau dreptate in ceea ce-l priveste pe CA (e dreptul meu, da), nu o sa ma mai repet inca o data de ce.
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cl Simona, as vrea sa ai dreptate, dar catre comunism ne vom indrepta, din pacate. Si iarasi nu-ti dau dreptate in ceea ce-l priveste pe CA (e dreptul meu, da), nu o sa ma mai repet inca o data de ce. |
Claudia, eu chiar sper sa am dreptate cu comunismul
Sigur ca e dreptul tau.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
doruletz spune:
citat din mesajul lui sirimie doruletz, ce a facut Basescu a fost praf in ochi. A "condamnat comunismul de forma. |
In acelasi articol cu otrava din vene s-a scris despre condamnarea "de forma" si au zis si de ce: pentru ca nu au avut loc si procesele criminalilor odata cu condamnarea in parlament.
Insa tot acolo se explica si de ce: pentru ca e tarziu, pentru ca acum sunt peste tot, in toate structurile statului;
Eu cred ca basescu a facut atat cat putea face un presedinte cu puteri limitate: a deschis accesul la dosare, le-a luat din mana SRI acolo unde le pusese "bine" iliescu, a infiintat o agentie de studiu a crimelor comuniste, a condamnat public comunismul si a cerut scuze victimelor lui... Restul e treaba justitiei si din pacate acolo e plin de astfel de sinistre personaje. (ca sa nu mai spun ca daca ii judecau pe toti cei care au comis crime in timpul comunistilor... ramanea Romania cu 3 oameni in parlament )
Oricum, acum va castiga coalitia anti si o sa se incheie si capitolul asta cu procesul comunistilor (din pacate o etapa absolut necesara in reconstruirea unei societati care a trecut prin 50 de ani de dictatura).
citat din mesajul lui sirimie In continuare nu e nici un mare corupt condamnat. Ca sa iti faci o idee realista trebuie sa citesti si presa din partea aialalta a baricadei. Nu e nici un punct in favoarea PDL sau in favoarea PNL sau PSD pentru asta, toti sint la fel. |
Daca ar fi existat un condamnat ai fi spus ca de ce ala si nu alalalt, de ce alalalt si nu toti odata
Astea nu seamana a contra-argumente ci mai mult a argumente falacioase :)
Parca am citit in cateva locuri aici ca nu s-a facut NIMIC in privinta coruptiei. Nimic inseamna nimic, (de ex e ceea ce au facut ceilalti pana in 2004) iar trimiterea in instanta a personajelor astea sinistre inseamna CEVA. Ba chiar e un urias pas inainte intr-o romanie unde s-a furat nestingerit aproape 15 ani si unde indivizi abjecti ca cei de mai sus sfidau lumea de undeva de deasupra legii. Macar le-a clatinat sentimentul impunitatii eterne daca nu a avut vreme sa-i bage dupa gratii.
Nu vreau sa citesc "presa cealalta" (care e aia? deja asocierea cuvintelor astea doua e un non-sens, ori e presa ori e organ de propaganda), nu ma intereseaza presa de opinie din romania, nici de o parte nici de alta. Din presa romaneasca ma intereseaza doar faptele, datele concrete. Cu ajutorul lor imi fac eu propria parere nu o iau de-a gata pe-a altora. De aceea din articolul acela am subliniat doar frazele care vorbeau despre fapte (procese, inculpari). Insa daca imi dai tu un alt articol care sa dovedeasca ca faptele acelea pe care le-am subliniat nu sunt reale, te asigur ca am sa il citesc cu mare interes:)
citat din mesajul lui sirimie Nu cred ca se mai poate indrepta spre comunism, indiferent cine iese. Argumentul meu: nici unul din partide nu e majoritar in parlament. Si oricum social democratia nu e acelasi lucru cu comunismul. |
ne impotmolim in cuvinte. nu e nevoie de nici un argument pt ca nimeni nu spune ca 'vin comunistii' si instaleaza "comunismul" ca pe vremea odiosului. Se spune insa (mai ales in presa occidentala) ca PSD sunt ex-comunisti (si asta o spune ABSOLUT toata presa straina, toate agentiile de presa, nu numai Le Monde. ca tot vazui la un alt subiect un articol jenant scris de un neica nimeni care s-a gandit el bine si a ajuns la concluzia ca presa de pe tot mamampondu e manipulata de basescu si de PDL ca sa-l scoata pe iliescu ex-comunist! bine macar ca ridicolul nu ucide ca ar ramane tara fara bunatate de jurnalisti de "opinie":))
apelativul "ex-comunisti" e dat in occident partidului care mosteneste retelele create in perioada comunista si care practica tot ceea ce era la moda tot pe atunci: utilizarea manipularii in masa, a demagogiei, populismului si uneori a nationalismului exagerat pentru ca niste "elite" sa poata jefui in voie statul. Un fel de mafie rosie. adica cam ceea ce exista acum in rusia de ex, . Si este ceea ce a existat si la noi la putere pana nu demult si ceea ce va exista din pacate in continuare prin colitia PSD-PSD aripa patriciu. :(
xenocid spune:
citat din mesajul lui doruletz 6) izolare pe plan international. Una din cele mai flagrante manipulari (evidenta pentru cineva care traieste in strainatate si nu se uita la antene) Dintr-o tara izolata pe plan international nu e zi in care sa nu aflam in presa despre ce metode odioase mai foloseste regimul de acolo, intr-o tara izolata nu se organizeaza summit nato si nu sta presedintele la masa cu mai marii planetei, intr-o tara izolata nu se fac investitii straine masive, o tara izolata nu e invitata sa intre in UE, intr-o tara izolata pe plan international nu-si instaleaza americanii baze etc etc... Dar, desigur, jurnalistii care lucreaza la JN stiu ei mai bine decat cei de la presa straina... Insa e adevarat, vom avea o tara izolata cu PSD si gioana, vazuti in strainatate ca exponentii unui regim ultracorupt. asa cum am fost si in 2000-2004 |
In Romania nu exista stiri externe! Cand totusi apare cate un segment extern cel mai adesea sint imagini de pe youtube cu un manechin care se impiedica pe la nu stiu ce prezentare de moda.
Din cauza asta amatorii autohtoni de intelectualitaturi predigerate nu stiu nici cine sint nici ce fac presedintele Poloniei sau presedintele Cehiei de exemplu. Au auzit vag de Heider - o marca australiana de bere parca.
Astazi, anunta ateii asasini de caini din Franta, se pare ca gratie izolarii politice si diplomatice Romania a obtinut postul de comisar european pe probleme de agricultura. Dacian Ciolos va reamintesc, a fost singura optiune a Romaniei pentru un post de comisar, Basescu refuzand orice solutie de compromis si orice alta nominalizare de rezerva pentru un post de mana a doua.
In ultimii 5 ani Romania a fost subiectul a 5 evaluari europene incheiate fiecare cu cate un Raport de tara.
FunFact: De cate ori a fost mentionat Basescu drept element negativ? 0 (zero). Parlamentul, CSM, Ministrul Quariu, Justitia...ghiciti. Cine era criticat cand incerca disperat sa destructureze DNA? mai ghiciti odata. Pe asta o stiti? Caror institutii, ambasadorii UE reuniti le'au adresat critici intr'un limbaj (diplomatic) extrem de dur? Inca una si gata: Cine a fost facut "prietenul infractorilor" de ambasadorul US: Basescu sau parlamentul.
vikinga spune:
citat din mesajul lui doruletzEu nu mai citesc demult presa din ro in schimb urmaresc presa internationala si in 5 ani nu am citit despre nici o catastrofa-amenintare-posibila-dictatura care ar pāndi Romania. Dimpotriva, a fost pentru prima data cand s-a vorbit de presedinte in mod elogios ca si, citez, "om providential"al luptei anticoruptie, cel care a condamnat comunismul, care a deschis dosarele securitatii, recuperat platoul continental, cel a avut o atitudine demna si inteligenta cand a trebuit sa recunoasca independenta Kosovo etc etc. Dar desigur, ziaristii de pe aici sunt vanduti "agenturilor straine" si in mod evident nu sunt atat de bine "informati" si obiectivi ca aia de la antene:))Insa adevaratele motivatii ale acestui apel securist la "liniste" sunt foarte vizibile din strainatate, nimeni nu se mai lasa prostit:Un articol excelent a aparut acum cateva saptamani in le Monde: www.hotnews.ro/stiri-politic-6394982-monde-oameni-legati-fostul-regim-comunist-conduc-astazi-romania.htm" target="_blank">Otrava din vene , din pacate trecut aproape neobservat de "presa" libera6) izolare pe plan international. Una din cele mai flagrante manipulari (evidenta pentru cineva care traieste in strainatate si nu se uita la antene)Dintr-o tara izolata pe plan international nu e zi in care sa nu aflam in presa despre ce metode odioase mai foloseste regimul de acolo, intr-o tara izolata nu se organizeaza summit nato si nu sta presedintele la masa cu mai marii planetei, intr-o tara izolata nu se fac investitii straine masive, o tara izolata nu e invitata sa intre in UE, intr-o tara izolata pe plan international nu-si instaleaza americanii baze etc etc...Dar, desigur, jurnalistii care lucreaza la JN stiu ei mai bine decat cei de la presa straina... Insa e adevarat, vom avea o tara izolata cu PSD si gioana, vazuti in strainatate ca exponentii unui regim ultracorupt. asa cum am fost si in 2000-2004 |
xenocid spune:
Daca doriti sa revedeti ce scria www.cotidianul.ro/basescu_inlaturat_pentru_ca_justitia_sa_intre_sub_influenta_grupurilor_de_interese-25047.html" target="_blank">FAZ despre Basescu pe de o parte si despre coalitia majoritara de azi pe de alta.
Basescu a fost suspendat pentru realizarile lui si nu pentru slabiciunile sale. De-lungul si latul partidelor politice s-a votat impotriva lui pentru ca dorinta lui pentru un stat de drept nu corespunde cu necesitatea unei protectii a cleptocratiei parlamentare in fata urmaririi penale. De citeva saptamini se pregateste cu sange rece un puci, camuflat in straie parlamentare, care urmareste readucerea justitiei romane sub influenta guvernului si a grupurilor de interese, care urmaresc pe scara larga sa nu mai existe nici un fel de control asupra fraudarii banilor publici, inclusiv fraudarii fiscale si spalarilor de bani.
(...) Fostii agenti ai Securitatii detin astazi functii de conducere in diverse companii, sunt patroni de ziare si radio sau televiziuni sau isi permit chiar sa mai detina si cate un partid, cazul lui Dan Voiculescu, seful comisiei parlamentare care l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca a incalcat Constitutia.
(...) Suspendarea presedintelui este deja a doua faza a unei reci lovituri de stat, care a inceput in martie. Atunci a fost modificata printr-o ordonanta de urgenta o lege referitoare la alegerile pentru parlamentul UE, care erau planificate pentru 13 mai, pentru ca partidul national al primului ministru se temea ca o piarda alegerile. "Obiectiile intemeiate legal ale ministrului Justitiei si ale ministrului de Interne, care nu au vrut sa semneze ordonanta, au fost considerate de catre premierul Calin Popescu Tariceanu o opozitie a acestora fata de Executiv. Astfel a fost destramata
Alianta D.A., iar fostii comunisti din PSD (sic) au sustinut ulterior Cabinetul lui Tariceanu in Parlament.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui sirimie Daca unu' a fost in PCR s-a dat cu dusmanul Daca unu' nu a fost inseamna ca nu a fost destul de bun si nu e nici acuma bun. |
Iara te pripesti!
In PCR au fost si oameni fara nicio pata. In afara PCR au fost si lichele mai periculoase decat tortionarii securitatii.
In lumina celor doua observatii devine ilogic rationamentul vostru potrivit caruia, daca Crin n-a fost in pcr inseamna ca este mai bun decat unul care a fost in pcr.
Eu n-am facut decat sa va demontez rationamentul, nicidecum sa-i sterg petele adversarului vostru.