Romanii din strainatate si alegerile

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

da, mergem neaparat la vot - sper sa vad multi romani la Ambasada Romanie in Haga.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buretel spune:

Si eu merg la vot, avem 3 sectii de votare, una chiar in orasul in care locuiesc. As fi mers si ~100 km pana in capitala daca era nevoie, chiar mi se pare ca diaspora e mai responsabila si nu se sustrage exercitarii acestui drept democratic

Gata, ma duc sa ma pregatesc, la 10.30 sunt in fata urnelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Nu numai ca romanii din strainatate au dreptul sa voteze dar, mai mult, ei au votat tot timpul "corect", i-au votat pe "ceilalti" la absolut toate alegerile care au avut loc din 90 incoace. (Nu pot sa zic ca "au votat dreapta" pentru ca din pacate in romania nu exista "dreapta" si "stanga", exista doar mafia securisto-comunista si ... "ceilalti", adica cei care vor reforme si un stat democratic.)
Daca in ultimii 20 de ani alegerile s-ar fi desfasurat doar in diaspora (si in transilvania ca sa fim exacti) alta ar fi fost azi soarta romanilor, am fi scapat demult de coruptie si de ciuma rosie.

www.hotnews.ro/stiri-politic-6555603-rezultate-finale-sectiile-vot-din-strainatate-traian-basescu-primul-loc-peste-50-urmat-crin-antonescu-mircea-geoana.htm" target="_blank">rezultatele finale ale alegerilor din diaspora

1 Traian Basescu - 56.05%
2 Crin Antonescu - 17.43%
3 Mircea Geoana - 12.41%

sau

www.hotnews.ro/stiri-politic-6546062-rezultate-finale-oficiale-irlanda-basescu-62-antonescu-15-geoana-10.htm" target="_blank">rezultatele din irlanda

*Traian Basescu: – 62,67%
*Crin Antonescu: – 15,28%
*Mircea Geoana: – 10,79%

Se vede ce inseamna accesul la o presa obiectiva si comparatia cu democratiile care functioneaza...Presa libera din romania are bataie scurta:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Eram curioasa cum se vad lucrurile din afara tarii. La noi, din pacate, lumea e intoxicata de irealitatea si de catre antene si tot felul de publicatii care cica ar reprezenta presa libera...

Mergi la inceput

cl, noi ne uitam la irealitatea si antene ca sa ne distram, in nici un caz nu ne inflenteaza! sunt atat de mici in micimea lor incat e clar din avion ca sunt platiti sa dea placere si voiosie mogulilor.

Mergi la inceput

Mirela, si noi pentru distractie ne uitam la ele. Problema este ca sunt oameni care ii si cred! Pe una dintre antene, chiar in ziua alegerilor, era scris jos sa nu se voteze pentru referendum!!!! Nu stiu daca au luat amenda sau nu (realitatea a luat 5000lei pentru nereguli), dar ce conteaza, ce inseamna pentru patronii lor aceasta suma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

hai sa mai zic daca tot m-am apucat.
E adevarat ca eu personal nu mai eram la curent cu realitatile din romania (dar din acest motiv nici nu am votat in primul tur). Nu ma uit la tv romanesc, nu citesc ziare romanesti.
Insa acum am citit toate subiectele de aici cap coada, si, adaugand informatia pe care o am din presa internationala, sunt la zi cu documentarea
am aflat asa:

1) ca in 2009 alianta PNL cu mafia securista PSD e o miscare "geniala" desi imi amintesc de un alt subiect din 2008 cand lumea pe aici il soma pe xeno sa recunoasca ca a fost prost, ridicol, inghititor de broaste raioase etc pentru ca a votat cu PDLul iar acesta s-a aliat cu PSD... Acum alianta cu partidul rosu nu mai e dovada de prostie a alegatorului ci de "genialitate" a iubitului conducator:)
Un an mai tarziu aflam ca geoana nu are nimic de a face cu iliescu (!), ca PSD nu e acelasi ca cel din '90 (o fi acelasi cu cel de pe vremea lu nastase sapte case macar?) ba chiar insusi iliescu nu mai e chiar asa de vinovat de mineriada, PSD nu mai e "broasca raioasa" de la alegerile din 2008 ci s-a transformat peste noapte Printul Sarmant care va aduce bunastarea etc, etc
Uneori am impresia ca i s-ar gasi scuze si lui stalin daca asa o cere "conducatorul".
Mai lipseste sa sarbatorim victoria lui Ilici cu sampanie in Piata universitatii (neaparat la kilometrul 0!)

2) basescu e acuzat de cele mai teribile catastrofe, de incalzirea globala, topirea ghetarilor, tsnunami, razboiul din iraq, inclusiv de criza mondiala. Insa cand se cer exemple concrete se da din umeri si se raspunde "pai s-a mai zis" sau "pai mi-a luat sporurile" sau "pai imi cere impozite" sau "pai tu nu te uiti la tv"?
Eu nu mai citesc demult presa din ro in schimb urmaresc presa internationala si in 5 ani nu am citit despre nici o catastrofa-amenintare-posibila-dictatura care ar pândi Romania. Dimpotriva, a fost pentru prima data cand s-a vorbit de presedinte in mod elogios ca si, citez, "om providential"al luptei anticoruptie, cel care a condamnat comunismul, care a deschis dosarele securitatii, recuperat platoul continental, cel a avut o atitudine demna si inteligenta cand a trebuit sa recunoasca independenta Kosovo etc etc.
Dar desigur, ziaristii de pe aici sunt vanduti "agenturilor straine" si in mod evident nu sunt atat de bine "informati" si obiectivi ca aia de la antene:))

3) am aflat ca au fost numite doamne ministru doar pentru ca sunt blonde, cu decolteu, cu moravuri usoare etc. In acelasi registru m-a surprins sa nu gasesc si acuzatia adusa unui ministru care facea cybersex cu minore, mi se pare ca era un subiect d'asta nu demult pe forum? asta cum de a fost uitat, e posibila o asemenea scapare a "presei libere"?

4) "scandal, scandal, basescu face scandal iar noi vrem liniste, oameni buni, vrem liniste."
Apelul asta repetat la liniste m-a oripilat poate cel mai tare, mi-a amintit de iliescu si de linistea pe care o tot cere de 20 de ani, de "consensul national", tancuri, mineri care "planteaza flori". Daca imi amintesc bine pana si ceausescu voia liniste, "oameni buni, stati linistiti".
De fapt brucan a avut dreptate, au trebuit 20 de ani ca sa invatam "democratia"! Ceea ce a omis insa el sa spuna e ca era vorba de "democratia securisto-comunista", aia in care e "liniste" ca nomenclatura sa poata fura, in care nimeni nu cere reforme, din care spiritul critic si dorinta de schimbare au fost anihilate.
Ceea ce si-a dorit totdeauna tatucul iliescu, sa-i auda pe (unii dintre) fostii golani cerand ei insisi "sa fie liniste", sa-si ia revansa si sa-i faca sa-l voteze ei cu mana lor...iata azi, dupa 20 de ani, visul i s-a implinit.

Insa adevaratele motivatii ale acestui apel securist la "liniste" sunt foarte vizibile din strainatate, nimeni nu se mai lasa prostit:
Un articol excelent a aparut acum cateva saptamani in le Monde: www.hotnews.ro/stiri-politic-6394982-monde-oameni-legati-fostul-regim-comunist-conduc-astazi-romania.htm" target="_blank">Otrava din vene , din pacate trecut aproape neobservat de "presa" libera

5) "dictatura, basescu dictator, sariti fratilor ca-i hitler, mai bine votati-l pe vadim!!"
Una din cele mai rusinoase si murdare acuzatii care a putut fi aruncata intr-o campanie. O bataie de joc la adresa tuturor victimelor adevaratelor dictaturi si la adresa tuturor celor care mai traiesc azi in dictaturi adevarate (cuba, coreea de nord etc). In acelasi timp o manipulare ieftina care vrea sa inoculeze oamenilor ideea ca "dictatura nu e chiar asa de rea". In Franta de ex (unde presedintele are puteri mult mai mari) singurii care urla "dictaturaaa" sunt chiar cei care ar instaura-o daca ar fi la putere: extrema stanga. Metodele lor sunt aceleasi peste tot...

6) izolare pe plan international.
Una din cele mai flagrante manipulari (evidenta pentru cineva care traieste in strainatate si nu se uita la antene)
Dintr-o tara izolata pe plan international nu e zi in care sa nu aflam in presa despre ce metode odioase mai foloseste regimul de acolo, intr-o tara izolata nu se organizeaza summit nato si nu sta presedintele la masa cu mai marii planetei, intr-o tara izolata nu se fac investitii straine masive, o tara izolata nu e invitata sa intre in UE, intr-o tara izolata pe plan international nu-si instaleaza americanii baze etc etc...
Dar, desigur, jurnalistii care lucreaza la JN stiu ei mai bine decat cei de la presa straina...
Insa e adevarat, vom avea o tara izolata cu PSD si gioana, vazuti in strainatate ca exponentii unui regim ultracorupt. asa cum am fost si in 2000-2004

6) limbaj: desigur, e preferabila invitatia de a numara oole unui anumit parlamentar decat limbajul lui Basescu in certurile cu nevasta.
Oricum, pentru cineva care traieste intr-o tara condusa de Sarko (ca sa nu mai zic de Berlusconi:)) acuzatiile de derapaj de limbaj aduse lui Basescu sunt de-a dreptul ridicole:))

etc
din discutiile de aici lipsesc planurile politice, economice, planurile fiecaruia privind privatizarile si restructurarile care vor urma (directive UE) si care in Franta de ex s-au lasat cu sinucideri in masa la france telecom, greve si manifestatii (ca in cazul incercarii de privatizare a postei franceze), planurile de eliminare a coruptiei etc

Da' bine macar ca va fi liniste si blondele vor ramane acolo unde le e locul (adica la cratita, caci, nu-i asa, trebuie sa promovam femeia casnica, sau la cabaret:)

Mergi la inceput

SUPER!!!!

Incepusem sa-mi fac probleme, ca nu sunt normala, ca nu vad eu, ca...

Sper ca pe 6 decembrie sa iesiti si sa votati in numar cat mai mare, ca altfel va fi JALE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Eram curioasa cum se vad lucrurile din afara tarii. La noi, din pacate, lumea e intoxicata de irealitatea si de catre antene si tot felul de publicatii care cica ar reprezenta presa libera...

ala in irlanda nu ramine fara spor si fara indemnizatie...si d"aia vede diferit.

Mergi la inceput

doruletzule - ar trebui sa iti trimit mesajul la hotnews.ro - e o analiza extrem de clara a unui diasporez inteligent.

Mergi la inceput