Dureri la ovulatie

Dureri la ovulatie | Autor: luny

Link direct la acest mesaj

Am gasit niste subiecte mai vechi pe DC despre asta, insa sunt inchise..
ideea e ca durerile mele sunt tare nasoale, simt ca presiunea e ff mare, parca-mi ies ovarele, nu pot sta pe scaun, iar culcata, tre sa gasesc o pozitie care s-o suport..am luat AC aproape un an, acum e prima luna de cand le-am intrerupt si azi am avut durerile insotite si de maxime dureri de spate, ceea ce in trecut nu experimentasemaveam durerile astea inainte de sarcina, dar speram ca dupa ce nasc, sa scap..vad ca nu!
vreau sa va intreb, cele care aveti aceeasi problema, ce luati ptr dureri?...eu stiu de NoSpa, insa nu e de mare folos...ati incercat vreuna ceva remedii homeopate, o fi de folos o vizita la un homeopat?..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Cand aveam astfle de dureri luam Diclofenac sau Carpicon, No-spa, Vit.A sau E. Treceau garantat, dar nu mai am de multa vreme.
Eu am luat ani de zile anticonceptionale din pacate.

Cristina +15 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

multumesc, Miria
Si eu am luat muulti ani AC, tocmai d-aia am hotarat sa ma opresc, sa vad cum ma simt fara..problema era ca faceam chisturi, am fost si operata de chist ovarian..asta e frica mea, sa nu-mi apara altele daca nu mai iau..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Pentru dureri puternice iau falmexin... este destul de puternic, evit sa iau, ca sa-l pastrez pentru cazuri cand nu merge altceva (de genul nurofenului) ... daca ai probleme cu stomacul trebuie luat cu un pasnament gastric (omez de ex.)

N-am avut dureri atat de puternice, cum le descri tu... dar in plus de durerile suportabile, ovarele sunt marite... asa ca am primit tratament cu ac.

Asteapta 2-3 luni, vezi ce au de gand... fiind prima luna cand s-au pus in functiune poate doar acum vor fi probleme... si daca va continua la fel, mergi la doctor, vezi ce zice...

Multumim pentru voturi www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Ely, am fost la dr si toate-s(erau) noremale, iar inainte de sarcina nu am luat pastile timp de vreo 8-9 luni, si asa a fost in fiecare luna..ma rog, variaza putin intensitatea durerilor, dar le-am avut oricum..oricum planific din nou un set de analize gineco...faza e ca ma intreb cat de grav ar fi daca, prin absurd sa zicem ca un ovul este fecundat atunci, si eu iau vreo pastila sau antiinflamator, posibil nepotrivit in sarcina..adica, in eventualitatea unei sarcini..nu ca as planifica una, dar asa, ca idee.. so, ce ar fi safe, in afara de nospa?..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Luny si eu sufar de dureri la ovulatzie ,am fost la doctor si mi-a spus ca sunt normale,deci nu mi-a dat nimic!

Si eu mai iau un calmant daca vad ca nu mai potinsa..."oficial"nu mi-a dat nimic!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Eu asa stiu cand ovulez: dupa dureri. Si stiu si cand imi vine ciclul: fix la 14 zile dupa ziua cu dureri. Uneori e o durere medie si trecatoare, alteori e una din aia de-ti vine sa te faci ghem pe unde te apuca si nu poti sta asezata o zi intreaga. Pe acasa e cumva, dar nasol e cand te apuca pe strada si esti cu copilul in brate sau cand esti in masina.

Ovulul se dezvolta intr-un folicul, pe ovar. In folicul, in jurul ovulului, este un lichid care, in momentul "exploziei" foliculului, ajuta ovulul sa ajunga cat mai departe, de obicei in trompe. Lichidul acela, ajuns in burta, in contact cu peritoneul, irita peritoneul si da durerile pe care le simtim la ovulatie. Cand chiar doare tare (nu pot merge bine, nu pot sta in fund mai mult timp), eu iau algocalmin, care are si efect antialgic, si antispastic. Ar mai merge si o combinatie de antiinflamato r (ketoprofen, ibuprofen, flamexin, supozitor cu indometacin) si no-spa, dar eu pe aia o folosesc pentru durerile menstruale. E posibil sa existe si alte cauze ale durerii - si ma gandesc la ovarele polichistice, acolo nu stiu eu cum e - dar, in cazul celor mai multe femei, asta se intampla.

Eu asa stiu: ca, teoretic, pana in zilele 10-14 dupa fecundare, deci pana in momentul nidarii (cuibaririi in uter), "oul", pentru ca se hraneste din rezervele proprii, nu este sub influenta toxicelor luate de mama. I-ar putea face rau doar medicamentele care se elimina greu din organism - care lasa "urme" si dupa juma' de luna - si nu e cazul algocalminului sau celorlalte de care am pomenit.

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Mergi la inceput

EllaX, exact asa simt si eu cand sunt durerile nasoale, doar daca stau in pat, covrig, sau in cada in apa calda, mi-e mai bine...ma gandesc cu groaza ca in cateva luni reiau serviciul, si ce ma fac p-acolo, cand m-or apuca durerile horror?..nu-mi mai pot face treaba, ziua aia e compromisa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

si pe mine ma doare pe sub burta mai mult in partea stg.le am de citeva luni prima data ma speriasem am zis ca e vreo raceala ,am fost la farmacie si mi-a dat niste pastile ,dar acum cind mai le am ,ma uit pe calendar si numar de cind mi-a venit cm si mi-am dat seama ca sunt dureri de ovare ,se intampla cam din a 9-10 zi si apoi dispar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Cred ca remediile homeopate ar putea ajuta la usurarea simptomelor.
Si eu sunt una dintre cee care experimenteaza dureri la ovulatie, uneori cum spui si tu, ca imi vine sa ma cocosez de durere (junghiuri, inflamatii, dureri care coboara si pe picior uneori). Eu le mai domolesc cu Nurofen sau Algocalmin. Cand chiar nu mai pot de durere. In general, incerc sa suport.
In ultimele luni am parca si mai puternice simptomele, cu dureri de shale, dureri de burta jos de tot si simt mai dureroasa partea cu ovarul care ovuleaza. Mi s-a confirmat chiar zilele trecute, dupa ce experimentasem vreo 3 zile de junghiuri in stinga spate, ca ovarul sting chiar ovuleaza (la un control gineco-egografic)
Eu nu pricep de ce unele femei au asa ceva si altele nu?
Nu ca m-ar deranja ca acelea nu simt nimic, slava Domnului, sa fie fericite! Dar vreau sa cunosc ce anume determina aceste dreri puternice.
Adica de ce sunt asa sensibile ovarele unora si dau astfel de dureri? Si de ce uneori sunt mai intense, alteori mai slabe? ce intervine in aceste diferentieri oare?

Hobby

www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of M.U.S.I.C.
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"

Mergi la inceput

Danat, pai a explicat Ella mai sus...cred ca depinde de intesitate, de organism...noi asa suntem, bine ca macar ne-am prins despre ce e vorba...cica dupa nastere te reglezi..ia uite-ma!..urmatoarea varianta pe care parca vad ca o aud, 'dupa bb 2'..daca va mai fi o a doua sarcina..

Mergi la inceput