*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (86)*
Raspunsuri - Pagina 11
Otiliav spune:
Ana Maria, Miruna, Razvan Adrian, Sara Ines, multa sanatate si noroc in viata!
Darling, o testaram aseara, a iesit super buna asa ca pot da reteta. Eu zic ca merge si pentru pitici.
Practic sunt 3 straturi.
A. Daca vrei sa faci intr-o forma cu model se pune intai gelatina, dupa aceea crema si blatul si se rastoarna cand se intareste.
B. Daca ai forma din aceea care se desface pe lateral si ramane doar blatul, atunci se pun in ordinea inversa sa fie gelatina sus.
Eu am incercat varianta A, intr-un vas rotund Yena.
1. Un pliculet gelatina, aroma dorita. Se poate si renunta la acest strat daca alegi varianta B, poti pune fructe deasupra.
2. Crema din 300 ml smantana, 300 ml frisca din alpte gras batuta cu 5 lingurite de zahar pudra, 1 cutie de branzica Philadelphia de portocale/ananas, gelatina de portocale/lamaie sa fie acrisoara si daca vrei poti pune si zahar vanilat pentru aroma.
3. Blatul se face din biscuiti digestivi sfaramati si amestecati cu unt. Eu am pus in blender 10 biscuiti si 100 de grame de unt dar cred ca merge si mai putin unt. Biscuitii digestivi au diametrul de 6,5 cm, v-am zis ca pe aici nu exista varietate, sunt doar de un fel .
Si ca sa va fac pofta, se poate face cu www.tine.no/page?id=28&key=6946&cat=686&gclid=COC26vW3h54CFcQSzAodZWR2pQ" target="_blank">citrice, www.freiahjemmekonditori.no/freiahjemmekonditori/page?siteid=freiahjemmekonditori-prd&locale=nono1&PagecRef=611" target="_blank">kiwi, www.klikk.no/hvordantv/mat/kaker/article302757.ece" target="_blank">afine, practic fiecare strat poate varia in fucntie de ce va place. Eu am facut blatul din biscuiti ca e comod asa si-mi place combinatia, dar cine are chef de cocalit il poate face ca atare din aluat.
Bertha, esti maestra, lasi cofetarii someri. Eu daca as putea as da comanda la tine , sau nu faci decat pentru ai casei?
Ralukkutza, o sa fie bine,
Nu v-am mai povestit dar Elisa mananca foarte bine in ultima vreme. Seara cand ajung acasa da gata o casoleta de piure, un fruct, iaurt cu cereale sau mai bag 1/2 cupe de lapte praf, mai fura si de la masa noastra plus lapte de la mine. Se culca cu burtoiul mare. Si n-am scapat de treziri noaptea. In schimb de cand mananca asa mult mai trage un mare kk in timp ce doarme iar eu trebuie sa fiu atenta ca sa o schimb, altfel se irita repede. Deci nu de foame se trezeste ci pentru ca-si vrea suzeta.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre
Olivia26 spune:
La multi ani, Mirunica de Mamiseli
La multi ani, Ana de Monicabo
La multi ani, Razvan Adrian de alexa-rozi
La multi ani, Sara Ines de portugal
Sa fiti sanatosi si norocosi!
Ralu
de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
David la 1 AN
Made in the Holy Land
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
elilov3 spune:
Neata fetele
La multi ani Mirunica de Mamiseli! sa va traiasca printesa sa va bucurati numai de realizari alaturi de ea
La multi ani! Ana de Monicabo
La multi ani! Razvan Adrian de alexa-rozi
La multi ani! Sara Ines de portugal
sa fiti sanatosi si voiosi si sa aduceti lumina in sufletele celor ce va cunosc
laura [papa cati foarte bine ] si otilia multumesc de raspunsuri
"Cand uiti de propriile tale defecte devi mandru." Democrit
anca_27 spune:
La Multi Ani cu Sanatate
Ana Maria
Miruna Cosmina
Sara Ines
Razvan Adrian
Eli, termina cu cantitatile, vrei sa ne bagi iar in depresie, pe mine, Bertha, Brave si cine mai recunoaste ca plozii le cresc cu aer? Eu ziceam doar de idei de papa...Sara mananca pe zi 200 de ml de mancare, poate, si-n rest . Na program si de la noi daca chiar vrei :
-dimineata- tz si vreo 40 ml de cereale sau doar fruct, de genul sfert de banana...
-pranz- supa/ciorba dar sa fie groasa, de preferinta cu paine prin ea/ cu carne sau fara /piure sau mancarica de legume/ ou cu legume sau un fel de omleta cu praz, branzica/parmezan... cam 60-70 de ml, si eventual o juma de iaurt mic Campina - cand nu-i place, trecem la planul B, paine cu branzica de vaci sau cu unt... si iaurt la sfarsit...
-dupa-amaiza-fruct, covrig, iaurt
-seara-cateva linguri de piure, sau iaurt
-30 ml lapte praf si din nou
Sa nu uit, ziua baga tz cand vrea, eu tot mai incerc s-o aman dar ea urla si intinde de bluza....
Endocrinoloaga la care-am fost alataieri - e veche cunostinta de-a soatzei, deci si-a permis - era contrariata ca inca o mai alaptez si sustinea sus si tare ca acum laptele nu mai are nicio valoare nutritiva. Si eu ma-ntreb: si-atunci plodul meu cu ce creste?
Mav, Porumbita, Fluturasha, multzu!
Ralu, suntem alaturi de tine!
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!
===================
"Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."(Mahatma Ghandi)
ginye55 spune:
Ana Maria
Miruna Cosmina
Sara Ines
Razvan Adrian
Aseara pe la 10 juma s-a culcat si plodul si s-a trezit la 11 juma. Pana la ora 3 s-a tot jucat in patut pana la luat somnul. S-a trezit dimi la 9 juma. Asa ca e din bine in si mai bine!
ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Povestea nasterii
BraveGirl spune:
Urez si eu cu intarziere cozonaceilor care au serbat ieri un anisor si celor care serbeaza azi!
Eli, vorba Ancai, vrei sa ne deprimi? De fapt eu nu ma mai plang. Arianna papa atat cat vrea. E o pofticioasa, si gusta de toate (ma rog, ce are voie). Am renuntat sa ma mai agit. Ma bucur ca accepta bine lapticul cu/fara cereale. Laptele este mancarea ei de baza, indiferent provienenta: cutie sau tzitzi. Are zile in care papa f bine si zile cd papa acceptabil.
Eu azi am venit cu sotul la firma. Nu plange cd plecam. Chiar e zambitoare, stie ca ne intoarcem acasa. Luni am lasat-o la mama si peste noapte. Ma asteptam sa ma sune mama disperata sa merg sa o iau, dar desi s-a trezit de cateva ori, a reusit mama sa o impace. Nasol a fost pt mine, ca marti m-am trezit cu 2 pietre, desi ma mulsesem de 2 ori
Singura problema cu mancarea este ca nu prea papa fructe. Ea nu poate musca, ca nu are cu ce, si rupe cu gingia bucati f mari pe care le molfaie putin si apoi le scuipa. Nu vrea deloc fructe pasate. Mai ,suge' lamai si portocale. Ii place f mult supa d epui, pilaful si ciulama. Sa nu uit...pe primul loc: ALMETTE E inebunita dupa ea, tot incerc sa o pacaslesc cu altceva, dar plange dupa Almette. O amestec cu branza calcica, branzica bio, branza proaspata si manaca putin, pana s eprinde ca e ceva in neregula.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
elilov3 spune:
fete dragi va multumesc pentru raspunsuri ...nu vreau sa deprim pe nimeni intrucat eu sunt deprimata ..de papat si noi tot putin papam si baza e tot laptele...el ar papa numai carnita, dar numai carnita cum da de legume bleah...juma de banana sau diverse cubulete de fructe, 1-2 ficatei cu pire...vraja 1-2 maxim lingurite de legume....4 danonino odata seara se produce minunea..ciorbita rar...deci in cl baza e laptele si iaurtul in unele zile ,iar in altele carnita..deh are si omul preferinte
"Cand uiti de propriile tale defecte devi mandru." Democrit
Amalia spune:
Ce de sarbatoriti avem si astazi!
LA MULTI ANI!!!
Ana Maria de Monicabo
Mirunica de Mamiseli
Razvan de Alexa-rozi
Sara de Portugal
Sa fiti sanatosi si norocosi!
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
Amalia spune:
Am vazut ca se vorbeste de mese. Pe mine incepe sa ma necajeasca faptul ca, datorita meselor de peste noapte, nu avem un program mai clar ziua. Adica...daca se intampla sa suga ultima data la 7-8 dimineata (ca sa mai doarma pana pe la 9...depinde de zile), automat pana pe la 11-12 nu vrea nimic. Apoi suge iar cand il culc in jur de 14 (asta daca e zi cu o singura repriza de somn..ca sunt unele si cu doua si atunci suge ziua de 2 ori), deci pana la 18 iar nu are nici o masa solida. Mai reusesc sa-i mai o masa pe la 20:30-21...dar nu-i este suficient de foame cat sa pape o cantitate mai mare de 120 ml. La celalalte mese nu depaseste 160 ml si are si el preferinte: nu agreeaza mereu fructele...azi mananca, maine nu...azi vrea pasate, maine bucati..
Ce nu refuza este ciorba, pe care i-o dau mereu acrita, cu painica si smantana. Vad ca inca ii plac iaurturile si zic merci pentru asta, ca el alt lapte decat de la san n-a baut.
In concluzie, nu ma plang de ce mananca, sau de cantitati, cu toate ca uneori papa doar 3-4 lingurite.....ci de faptul ca mereu ne dam peste cap orarul de masa si nu-i dau ocazia sa i se faca foame la niste ore stabilite (cat de cat macar).
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
Amalia spune:
Ralukutzza multa sanatate si putere! Sa te refaci cat mai rapid!
poze aniversare 1 an