Fulgusori (161)- Bravo Alinutza,Busymummy&Simona!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Pt fetele din Iasi... cica este in spital si anestezic si trusa acum... ca poate unele s-au nelinistit din cauza mea... si simteam nevoia sa impartasesc si starea de siguranta

36+ AMR 3 sapt( de fapt maxim 15 zile) Mihnea
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Strumphy, pt livret am fost doar eu cu CI si CC originale. Cred ca poate merge si unul din parinti cu originalele astea. Fetele de acolo erau destul de intelegatoare, acum depinde de ce gasesti.

Monis, esti o comoara, eu il puneam pe al meu sa mearga la sediul de pe site al primariei 1! Adica sos Buc Pitesti undeva. Ma bolborosea o leaca

37+ cu Natalia Maria AMR 4 zile sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Na ca nu m-au lasat sa trec link+urile despre rahianesteyie, epidurala si peridurala ca sunt si pe DC... in fine ... erau de pe site-uri medicale. Atat am gasit asa: epidurala si peridurala sunt sinonime.

Astea ar fi explicatiile:
Tehnica de anestezie locoregionala constand in injectarea unei solutii de anestezic in spatiul peridural (intre vertebre si duramater, invelisul meningean cel mai exterior). Ea poate fi realizata in regiunea cervicala, dorsala, lombara sau sacrala.

Indicatii - In regiunea lombara, peridurala este indicata in cursul operatiilor ginecologice, ale cailor urinare sau ale membrelor inferioare, mai rar ale cailor digestive (apendicectomia, de exemplu). Ea este utilizata, de asemenea, la pacientii debilitati, pentru a diminua durerile postoperatorii in urmatoarele doua zile dupa operatie si, in cursul nasterilor, pentru atenuarea durerilor unei nasteri pe cai naturale sau pentru a realiza o cezariana. Peridurala cervicala sau dorsala permite practicarea operatiilor de tiroida, ale organelor otorinolaringologice, ale arterelor carotide si ale sanului.

Contraindicatii - Contraindicatiile absolute sunt tulburarile de coagulare si luarea de medicamente anticoagulante, hipovolemia (diminuarea volumului sangvin) si hemoragia. Contraindicatiile relative sunt febra si orice stare infectioasa in momentul anesteziei, malformatiile coloanei vertebrale, precum si unele boli cardiace.

Tehnica - Produsul injectat impregneaza radacinile nervoase si anesteziaza nervii care conduc senzatia dureroasa. Numarul nervilor blocati depinde de cantitatea de lichid injectat. O peridurala este convenabila pentru operatii cu durata maxima de 2-3 ore; dupa acest rastimp, pacientului ii vine greu sa suporte imobilizarea si reclama un sedativ. In schimb, atunci cand dozele sunt mai mici (nastere pe cai naturale sau analgezie postoperatorie), peridurala poate dura mai multe ore, chiar una sau doua zile.

Desfasurare - Pozitia pacientului este aleasa in functie de starea sa si de obiceiurile anestezistului: pentru a primi injectia, pacientul poate sa se afle fie in pozitie sezand, fie lungit pe o parte, cu gambele aduse la barbie. La femeile in curs de a naste, peridurala se aplica in momentul in care dilatatia colului uterin a ajuns intre 3 si 5 centimetri. Este necesara o dezinfectie riguroasa a locului pe care va fi punctul de injectare, urmata de o anestezie locala care sa permita insensibilizarea pielii. lnjectia este realizata dupa amplasarea unei perfuzii intravenoase si sub controlul tensiunii arteriale si ritmului cardiac.

Efecte secundare - O peridurala poate declansa o scadere a tensiunii arteriale si/sau frisoane in timpul interventiei, precum si o retentie tranzitorie a urinei dupa interventie, ceea ce necesita adesea o sondare vezicala. Durerile de cap, rare, se trateaza cu analgezice si odihna. Un hematom peridural, eveniment exceptional daca contraindicatiile sunt respectate, poate antrena o paralizie a membrelor inferioare si necesita un tratament chirurgical de urgenta. Sinonime: anestezie peridurala, anestezie epidurala.

aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Citat:
citat din mesajul lui gabitza35
am si eu o intrebare offtopic: primaria sectorului 1 e tot pe banu manta, s-au terminat cumva lucrarile?

35+ Dragos si Eva

Daca te intereseaza pt ce cred eu , adica pt declarare copii etc, gasesti biroul lor langa Arcul de Triumf, in leaganul copii
http://86.35.2.2/pagina.aspx?pid=81&keyn=27

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009) poze de azi de ieri

ma intereseaza pentru eliberarea certificatelor de nastere , maternitatea e in sectorul 1 ,eu locuiesc in alt sector
ramane valabila adresa asta?

35+ Dragos si Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Felicitari DianaR!!!Bine ai venit Teodora!!!Sa fii sanatoasa ,sa cresti mare si sa ai numai zile frumoase alaturi de mami,tati ,Vladut si Timeea!

Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si 36+Iustin

Mergi la inceput

despre Rahianestezie am gasit asta:
Anestezie regionala a abdomenului si membrelor inferioare prin injectarea unui anestezic in canalul rahidian. Rahianestezia este utilizata in chirurgia aparatului urinar jos (vezica), a aparatului genital feminin, a anusului si a membrelor inferioare. Rahianestezia are un efect mult mai rapid decat anestezia peridurala, dar, spre deosebire de ea, nu poate fi practicata pentru operatii cu durata mai mare 2,5 ore.

Principiu - Se injecteaza un anestezic local in lichidul cefalorahidian, la inaltimea radacinilor nervoase ale cozii de cal. Dupa cateva minute se instaleaza un blocaj senzitiv si motor complet al partii de jos a corpului, intinzandu-se pe o regiune mai mare sau mai mica, neurcand mai sus de partea inferioara a abdomenului.

Desfasurare - Rahianestezia este realizata dupa instituirea unei perfuzii intravenoase. Bolnavul este asezat pe marginea mesei de operatie sau culcat pe o parte. Dupa introducerea prin piele, intre doua vertebre lombare, a unui trocar (ac gos tubular destinat sa ghideze traiectul) se infige usor prin trocar un ac fin pana cand lichidul cefalorahidian reflueaza, apoi se injecteaza anestezicul prin acul fin cu ajutorul unei seringi.

Efecte nedorite - Acestea sunt foarte rare si pot surveni in timpul anesteziei sau in orele urmatoare: greturi si varsaturi, scaderea tensiunii arteriale, retentia pasagera a urinei, dureri de cap.

aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Despre Tipuri de anestezii pentru calmarea durerilor travaliului si nasterii am gasit asta:

Exista foarte multe metode care pot fi folosite pentru a usura experienta travaliului, cele mai folosite dintre acestea fiind anestezia epidurala si cea spinala. Este important sa va consultati cu medicul pentru a alege tipul de anestezie care va poate ajuta cel mai mult.

Anesteziile pot fi impartite in urmatoarele categorii principale:

- Anestezie (infiltratie) locala care se caracterizeaza prin injectarea directa cu solutie anestezica a terminatiilor nervoase periferice;

- Anestezie locoregionala, caracterizata prin abolirea completa a impulsurilor intr-o zona a corpului prin intreruperea temporala a conductibilitatii nervilor senzoriali. Anestezia locoregionala cuprinde doua tipuri particulare, cum ar fi blocajul nervos realizat prin injectarea directa in jurul nervului ce inerveaza regiunea de interes (bloc spinal, bloc epidural, bloc al plexului lombar, s.a.m.d) si anestezia regionala intravenoasa.

Cele mai folosite tipuri de anestezii locoregionale sunt anesteziile spinale. Din categoria anesteziilor spinale fac parte anestezia epidurala si rahianestezia.

Anestezia epiduarala reprezinta injectarea unei substante anestezice in zona epidurala, in jurul maduvei spinarii, pentru a produce anestezierea totala sau partiala a membrelor inferioare. Va dura 20 de minute injectarea epiduralei si alte 20 de minute pentru ca ea sa isi faca efectul, deci in 40 de minute de la injectarea epiduralei durerea va fi sub control. Anestezia epidurala poate fi folosita si in cazul unei nasteri naturale, in timpul travaliului activ, dar si cu foarte putin timp inainte de o cezariana.
Epidurala este o metoda eficienta de a controla durerea fara efecte adverse pentru organism si bebelus. Desi epidurala asigura calmarea durerilor, ea permite mamei sa ramana treaza si alerta pentru a participa activ la nasterea copilului. In cazul unei nasteri naturale, epidurala calmeaza durerile dar nu este o anestezie completa. In cazul anesteziei epidurale, viitoarele mame isi pot mentine tonusul muscular pentru a trece mai usor peste cea de-a doua etapa a travaliului.
Exista insa si efecte adverse ale anesteziei epidurale printre care faptul ca epidurala poate afecta doar o anumita parte a corpului iar travaliul poate dura mai mult si expune viitoarele mame la reactii alergice. De asemenea, o alta neplacere ar fi ametelile cauzate de scaderea tensiunii arteriale.

Rahianestezia se face tot in coloana vertebrala lombara si se foloseste atat pentru nasterea naturala cat si pentru cezariana. In cadrul rahianesteziei, substanta anestezica este introdusa la nivel lombar dar printr-o singura injectie fara a mai fi necesara amplasarea unui cateter ca in cazul anesteziei epidurale. Rahianestezia isi face efectul in cel mult 10 minute. Rahianestezia are un efect mult mai rapid decat anestezia epidurala, dar, spre deosebire de ea, nu poate fi practicata pentru operatii cu durata mai mare de 2 ore. Si in cazul acestui tip de anestezie mama ramane treaza si alerta. Si la rahianestezie apar aceleasi efecte secundare neplacute ca in cazul celei epidurale.

- Anestezia generala poate fi inhalatorie sau intravenoasa. Anestezia generala este folosita in cazurile de urgenta care necesita operatii de amploare sau cand cea locala nu este posibila. In cazul anesteziei generale exista mai multe dezavantaje, intrucat ea afecteaza atat sistemul nervos al mamei cat si pe cel al fatului. Daca este anesteziata general, mama va dormi pe tot parcursul interventiei iar bebelusul va fi la randul sau somnoros. De asemenea, anestezia generala scade abilitatea corpului de a respira singur, fiind necesara intubatia endotraheala. Cea mai grava complicatie care poate aparea in urma anesteziei generale este pneumonia de aspiratie.

Sper ca nu v-am plictisit.

aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Gabitza, tot de acolo o sa iei si negatia pt mai departe.
Si eu tot in situatia asta sunt: nasc in s1 locuiesc in s2.

uite ce aveam eu extras pt negatie, dar am inteles ca e aceeasi adresa si pt eliberare CN copil

Mergi la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) de la Sectorul 1 (pentru ca am nascut in sectorul 1) pt a lua NEGA#354;IE
Aceasta directie se afla localizata in cadrul Asezamantului Sfanta Ecaterina (gard in gard cu Manastirea Casin). Intrarea in curte se face pe partea pe unde circula tramvaiul 41.
Pentru negatie trebuie sa faci urmatorii pasi:
In intrarea in pavilionul F trebuie sa iei un formular tip + sa atasezi: copie carte de identitate + certificat de casatorie. Apoi mergi la Registratura din acest pavilion F unde completezi formularul si depui aceste 3 documente. Ti se da un bon cu care mergi in pavilionul H. Acolo trebuie sa vada cartea ta de identitate si certificatul de nastere al copilului in original si sa completeze o adeverinta.
Adeverinta se completeaza pe loc si in mare scrie in ea ca:
"Prin prezenta se adevereste ca:.........nu a depus cerere pentru obtinerea alocatiei pentru copiii nou-nascuti, acordata in baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim acordat, cu modificarile si completarile ulterioare, la DGASPC Sector 1, pentru minorul..............pana la data eliberarii prezentei. Adeverinta s-a eliberat conform Ordonantei nr.33/2002, completata si modificata, in urma verificarii certificatului de nastere in original si a Dispozitiilor de plata, pentru a-i servi la DGASPC Sector 2."

37+ cu Natalia Maria AMR 4 zile sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Fetelor lui Evy abia azi dupa pranz i-a facut operatia de cezariana, ieri au fost nasteri pe banda. Acum este la terapie intensiva, bebe este bine, 3110gr., 51 cm, apgar 10 si un frumos.
Evy recuperare grabnica si bebe papacios

mami de Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Monis si Dienutze pt informatii

35+ Dragos si Eva

Mergi la inceput