**Zmeurici de iulie-august 2009 (13)**
Raspunsuri - Pagina 14
alinutza78 spune:
Buna seara mamici
scriu pe fuga pentru ca sunt moarta de oboseala..am avut o saptamana plina..iar noptile si mai pline
...Eric inca nu si-a scos nicio masa de noapte. In rest suntem sanatosi, voiosi, vorbareti nevoie mare..si bineinteles vrem sa stam numai la verticala
.
Alina multa sanatate mamei tale..si o rugaciune si de la mine ca operatia sa decurga bine

muffinuta multa sanatate lui NJ
. Cum au spus si fetele..hidrateaza-l si mai cere opinia unui medic. Si incearca sa fii calma...copilul iti simte agitatia si disperarea (pe probate
)
mqqm daca esti pe fir...help
. Mai demult ai postat un link, in care se vorbea de schimbarea compozitiei laptelui matern in timp si in functie de necesitatile bebelusului. Ma confrunt cu o problemuta destul de stresanta. So...de o saptamana mi-a scazut productia de lapte pentru ca din cauza oboselii si a programului infernal nu am mai putut mentine un program fix de muls. Ca urmare de 3 zile am inceput sa apelez la stocul de lapte congelat. Pana acum am scos 3 pungute (care sunt datate la inceputul lunii septembrie)..si surprise...Eric refuza cu obstinenta. Initial am crezut ca e doar coincidenta...insa se pare ca nu
. Laptele se vede ca e mai gras..are o culoare galbena spre deosebire de cel de acum. Trecand peste aspecte practice si..hilare as putea sa zic...de genul ca am umplut 3 sertare de congelator...si am cumparat un congelator expres pentru congelare laptelui....ajuta-ma cu un sfat...sa mai insist sa-i dau lapte de atunci...poate in alte momente ale zilei cand este mai calm...sau sa renunt pentru ca pe langa faptul ca evident nu-i agreeaza gustul, s-ar putea sa nu corespunda cu necesitatile lui actuale??
o seara buna mamici...si pup zmeuricile
inutsa spune:
meleea ok, o aduc cand e mai plangacioasa![]()
blanca cum ziceau si alte fete, cand o sa le incepem diversificarea nu o sa mai fie probleme cu kk.
edit ati facut deja kk.bravo!
flosideea pt ca sa respire mai bine, pune 2picaturi de ulei de menta pe o batista pe care o pui langa capul bbelului cand doarme. la noi a functionat!
giova[/b] si eu tot 30 am dat la fan courier. si la fel de neseriosi...
Noi am fost azi la control de 4 luni. Avem 6.9 kile , 67 cm. Am facut si vaccinul.
Va las, merg la facut bagaje, maine mergem la sot acasa
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca la 3 luni
bebelusha din burtica
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
pooh spune:
Alinutza,laptele congelat are un gust mai ciudat

pe verificate
......Al meu nu prea accepta,si nu e laptic congelat de 3 luni,ci de 2 saptamani.....I s-a schimbat si gustul,si mirosul
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
ungaras spune:
Sa va spun ce am facut azi. Am scos laptele de la congelator, cel din luna septembrie. Aici ni s-a spus ca laptele sta 2 luni bun la conge. Asa ca l-am scos sa-l arunc si am pus o sticla la decongelat rapid sa vad cat dureaza in caz ca o sa am vreodata nevoie sa stiu cat trebuie sa astepte bebe. E, a durat 5 minute si era caldut numai bun si l-am si gustat. KK nu e bun de nimic, miroase a peste si gustul..... Eu l-am gustat si pe cel muls proaspat si e dulce ca mierea si pe cel tinut o zi in frigider pt ca deala ii dau fetei si la fel de bun si dulce e. Cel de la congelator....Acum o fii fost vreo problema cu congelatorul dar ma indoiesc, daca e asa prefer sa-i dau formula in caz de nevoie decat de la conge.Stiu ca se schimba gustul dar asa ceva eu nu as bea.
A mai gustat cineva din laptele de la san si cel de la congelator?
meleea spune:
Badurox, Sara ,Flosideea, Lorelay , multumim frumos, sa stiti ca nu as schimba nimic daca as da timpul inapoi chiar daca as stii cate kg iau
.
http://www. sarcina-nasterea.ro/forum/discutii-libere/381-o-cura-de-slabire-si-schimbare-de-metabolism.html sper sa nu zica ca e reclama dar daca zice dai o cautare pe google si o gasesti
http://picasaweb.google.ro/meleea9
meleea spune:
am dat o raita pe la albinute si ia uite ce am gasit http://edithfrincu.blogspot.com/search/label/DESERTURI 

http://picasaweb.google.ro/meleea9
pogos spune:
Alina tin pumnii pentru mama ta. multa sanatate!
eu in seara asta trebuia sa merg la o petrecere, intr-un club. de fapt am ajuns, insa m-a sunat mama dupa ceva timp ca a incercat sa-i dea la pitic biberonul cu lapte muls inainte sa plec si nu a vrut sa manance si pace. asa ca m-am intors resemnata. nu mai vrea biberon cu nici un fel de lichid in el. si m-am chinuit cand am ajuns acasa sa-i dau si laptele din biberon, nu de alta, dar imi era nu stiu cum sa-l arunc. l-a mancat intr-un final...cateva gurite la san, cateva din biberon...greu mamica, greu...
giova eu pt un plic cu 2 hartii, venit cu Cargusul din Tg. Mures am dat 23 ron. cam astea sunt preturile se pare...
o noapte buna va doresc!
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si de
Tudor Petru (22.07.2009)
alinutza78 spune:
ungaras, pooh schimbarea gustului si mirosului laptelui matern dupa congelare nu este o constanta in toate cazurile. Dupa un search pe net am descoperit ca responsabila de schimbarea gustului laptelui matern dupa congelare este o enzima secretata de pancreas care se gaseste in sange si care are rolul de a descompune grasimi, proteine si carbohidrati - LIPAZA. Ei..aceasta enzima se gaseste in mod normal in laptele matern, insa unele mame secreta in exces aceasta enzima iar excesul de lipaza duce la modificarea proprietatilor laptelui congelat. Nu inseamna ca laptele nu mai este bun...insa nu mai e pe placul bebelusilor. Singura solutie identificata pentru a reduce secretia in exces a enzimei este incalzirea pana aproape de fierbere a laptelui matern inainte de congelare.
mai multe detalii la http://www.kellymom.com/bf/pumping/lipase-expressedmilk.html
acu' mie nu-mi ramane decat sa-i dau pe incercate lapte congelat din diferite perioade in speranta ca nu tot laptele congelat este compromis
vally spune:
heii zmeurici!
ieri 13.08.09 am implinit 3 luni!!!!!!!!!! si 5.500 kg!!!
cu papatul si noi avem o problema in continuare...dar pe noi ne tine de ceva timp...cred ca am fost printre primele zmeurici cu probleme si tot ne mai tine
dar nu asa rau ca la inceput...acum papam 530-600 ml/zi.
Alinutza si Gloria mananca foarte greu laptele decongelat...si e din cauza gustului si mirosului schimbat
eu i-am mai dat pana acum din cel decongelat si probabil il stie si de aceea il accepta...eu zic sa mai incerci poate se obisnuieste,e chiar pacat de atat laptic 
ce rezultate aveti cu Jarro Dophilus ? l-am cumparat si eu si as vrea sa incerc cu toate ca pediatra zice sa incep dp 6 luni 
astazi i-am pus Gloriei desene animate pt bebelusi(5 min) si i-a placut foarte mult
si cand a ascultat melodia "o ratusca sta pe lac" a inceput sa rada in hohote 
de cateva zile a inceput sa faca foarte urat dp baie! domne cand ajungem la imbracat parca o taie cineva, nu alta
urla de nici nu mai poate respira
si cand terminam si o ridicam,zici ca apesi butonul Stop
vai si cand e obosita la fel face 
sa fie rasfat deja ![]()
si noi am facut Rotarix-ul la 2 luni
sper sa nu fie o reatie adversa la vaccin problema asta cu mancatul
bafta si multa rabdare mamicutzelor de zmeurici 'problemicoase' 

ma duc la somnic ca maine ma asteapta o zi lungaaaaaaaaa!!!
Vally
de
Gloria Adelina 13.08.2009