Piersicutze de iulie-august 2006 (97)
Raspunsuri - Pagina 6
mamanati spune:
Buna fetelor,
Mada, tare frumoase printesele voastre! Sa fie sanatoase!
Oanaalex, sa ajungeti cu bine, fara peripetii si distractie frumoasa!
Anasia, cine eprietena ta gravidutza? A mai intrat la iun-iul?
Julax, Genie, Oanaalex, merci de felicitari si urari!
Sanatate multa copiilor bolnaviori!
LA MULTI ANI pentru sarbatoritele de saptamana trecuta!
Noi, deci, azi am fost prima zi la gradi. Am lasat-o pana la 12. Nu a plans deloc, la inceput se tinea de mana lu' "DAMNA POFESALE" (habar nu am de unde a luat-o cu "profesoarea", caci educatoarea s-a prezentat ca Doamna Diana). Maine cred ca o las full time. In general zice ca ii place si ca vrea sa mai mearga. Dar sunt sigura ca in curand se va schimba placa.
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 11+
anasia spune:
crissa, multa sanatate!
mamanati, nu s-a inscris inca, din pacate inca are ceva probleme...o sa vina sambata la bucuresti, la morfo-fetala, speram sa o lamureasca dr de aici mai bine; succes cu gradinita, sa va acomodati cat mai repede!
MissJJ spune:
Neatza livada!
Ce faceti? sper ca toata lumea e bine.
La Multi Ani nicolica si pumpkin, sa fiti cat mai fericite alaturi de piersicutze si de familie.
Oana, Anasia, Iulia, Mamanati multumim de complimente si aprecieri.
Oana zbor placut si fara peripetii, eu zic ca o sa fie bine si distractie placuta la botez.
Oana eu mai am destul de dat jos, ms de complimente, f greu s-au dus kg astea e un an si de la nastere si tot mai am kg in plus, reusisem sa ajung la 61,9 da de cand cu vremea urata si statul mai mult in casa am cam 63,1 acuma. Idealul e 55 da is constienta ca nu am sa reusesc asa usor sa ajung acolo, da macar sa fie un 57-58 ca nu ma supar.
Mamanati felicitari pt prima zi de gradi , sa stii ca Ari plangea cand o aduceam acasa si si acuma dupa 1 an aproape tot e happy ca merge la gradi si abia asteapta si ar sta acolo toata ziua daca sar putea, deci nu e neaparat necesar sa se schimbe.
Genie, Crissa multa sanatate. Ari la inceput cam racea de la gradi da acuma e mai bine nu mai avem pb.
Genie ce frumos ingerasi, sa pui poze si ceva filmuletz sa o vedem si noi cum canta.
Noi de halloween am fost la prima ei petrecere la scoala, poze aici si poze de la sculpatutul de dovleci aici, a fost discoteca pt copilasi si lui Ari i-a placut de numa a dansat a fost happy si acuma abia asteapta petrecerea de Craciun pe 16 decembrie, cand e si ultima zi de scoala.
Mai au pe 10 decembrie bazar de craciun unde strang bani pt scoala si neau rugat sa ducem ciocolata niste borcanele decorate cu dulciuri si ceva cadouri care nu le dorim sau le avem prin casa ca sa ii incurajeze pe copii sa impacheteze cadouri pt familie.
Cam asta de la noi mai revin mai incolo.
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
maryion spune:
Buna mamici de piersicutze!
Sarut dulce toate piersicutzele!
Apar si eu dupa o lunga perioada de absenta, dar sa stiti ca am lipsit motivat! Sper sa ne mai primiti printre voi.
V-am mai citit din cand in cand, dar timpul nu mi-a permis sa stau in fata calculatorului decat pentru munca.
Acum mi-am facut si eu curaj sa va scriu. Simteam nevoia sa vorbesc cu cineva.
La multi ani pentru toate piersicutzele! Sa fie sanatoase, destepte si frumoase!
Ce repede a trecut timpul. Eu si acum sunt nostalgica, rasfoiesc pozele cu Darius si imi dau lacrimile de bucurie cand vad ce mare a crescut. O sa va pun si poze.
La noi s-au produs multe schimbari. Am avut mici necazuri si mari bucurii. Sa va povestesc …
A venit barza din nou la noi si pe 8 sept 2009 am nascut un baietel Victor-Gabriel.
Darius merge la gradinita, este foarte bucuros, dar avem o mica problema. Darius inca nu vorbeste si nu intelege chiar tot ceea ce ar trebui sa inteleaga un copil de 3 anisori. Eu am observat unele lucruri, ca nu s-ar comporta corespunzator varstei, dar am mers pe principiul ca fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare si punand pe seama faptului ca este prea rasfatat si … bineinteles m-am luat dupa tot felul de baba (ex. Soacra) care spuneau: “Las’ mama c-o sa vorbeasca. N-o sa fiti bucurosi”. Pe soacra-mea am dat-o si afara din casa dupa o cearta pe tema: Cresterii copilului. Nu am vorbit cu ea jumate de an …
Asta ar fi micul nostru necaz. Am fost pe la mai multi psihologi si psihiatri prediatri si ni s-a spus ca are o intarziere (retard mediu) in achizitionarea limbajului expresiv, ba chiar si cateva elemente autiste. Eu nici acum nu vreau sa cred acest lucru, dar asta este … Am fost la medici prin iunie 2009. Am mers chiar si la ORL unde i-au facut audiograma si este OK (credeam ca este surd cu toate ca eu ca mama il testasem asa cum m-am priceput).
Nu stiu care este cauza si cand dau timpul inapoi si vad ca baietelul meu s-a dezvoltat normal pana pe la 1 an si 8 luni cand am plecat la serviciu ma consider vinovata. Nu stiu unde am gresit si nu stiu cum trebuia sa procedez. Sa nu il fi lasat cu o bona care il lasa ore in sir in fata televizorului si nu vorbea cu el?
Oare a lipsit comunicarea? Nu stiu ce sa mai cred, dar cert este ca el este un copil mai special si toti imi spun ca are sanse mari de recuperare cu multa munca si perseverenta din partea noastra.
Este la o gradinita speciala pt copii cu probleme, dar unde am fost sfatuita sa nu il las decat 1 an si apoi sa il dam la grupa mica intr-o gradinita normala. El este destul de inteligent, in sensul ca daca invata ceva tine minte. La gradinita face foarte multe lucruri, ca acolo se lucreaza si individual cu fiecare copil in parte. Participa si la jocurile de grup si este incantat de copii. Nu este singuratic. El stie sa numere pana la 10, recunoaste numerele din orice situatie. Ii plac foarte mult cifrele. Literele nu prea.
Problema este ca acasa nu are rabdare sa invete cu mine sau cu tati si deaceea nu reusim sa facem prea multe progrese cu el. Cand nu intelege ceva tipa. Cand intelege se bucura foarte mult. Acum mergem lunar si la un neuropsihiatru care ne-a prescris un remediu homeopat, care ne-a spus ca nu este autist, dar nu trebuie sa ne asteptam la o minune, ci trebuie sa avem multa rabdare (ceea ce a inceput sa o pierdem) si numai cu voia Bunului Dumnezeu vom merge inainte.
Uitam sa va spun ca face si pipi si caca la olitza sau la Wc (dupa cum doreste). Am scapat de scutecele, dar mai punem noaptea pt a preveni accidentele. Nu se prea intampla sa faca pe el, dar preventiv punem scutecel.
Acusica vine si Mosu’. Darius va participa si el la serbarea de Craciun. Sa vedem cum va fi! Am niste emotii.
Eu sunt in CIC cu baiatelul cel mic Victor. Este un bebelus bun. Il alaptez, este cuminte si doarme bine toata noaptea. O sa pun si poze cand o sa am timp. Am avut mici probleme si cu el dupa ce am plecat din maternitate am luat cu noi si stafilococul auriu care a provocat un abces mamar si la 13 zile de viata Victor a fost operat la sanul stang. Si acum ne mai apar bubitze, dar mami lupta cu ele si poate o sa scapam.
Va sarut pe toate si va multumesc daca ati avut rabdarea sa cititi mesajul meu.
Mary mamica de Darius-Theodor (14.07.2006) si de Victor-Gabriel (08.09.2009)
greiere spune:
Bine ai revenit Maryion! Am citit cu drag randurile tale si cu parere de rau pentru cele ce se intampla micutilor pe care ii sarut dulce cu insistente pentru tizul bebelusului meu drag. Stiu multi baietei cu retard sau care au fost suspectati de autism, care s-au dezvoltat normal dupa ce s-a lucrat cu ei. Imi dau seama ce e in sufletul tau dar iti faci foarte mult rau invinovatindu-te. Ai nevoie de mai multa putere sa indrepti ce se poate indrepta. In rest nu cred ca e bine sa faci legatura cu faptul ca s-a dezvoltat bine pana cand ai plecat la serviciu, cel mai probabil este o intamplare, iar cu bona... nu poti stii ce se intampla cu copilul in lipsa ta si apoi sunt destui copii crescuti cu televizorul pentru dezvoltarea carora parintii poate nici nu-si pun problema. Faptul ca e un baietel inteligent imi spune mie ca va trece cu bine peste toate si astept vesti de la serbare! De altfel propun sa postam fiecare si cate un filmulet cu craciuneii nostri de la intalnirile cu Mosul sau serbari...
Pup toate piersicutzele si mamicile lor (care sunt cele mai bune mamici din lume)!
colectiadepalarii
www.dropshots.com/day.php?userid=286036&cdate=20070713&ctime=140933" target="_blank"> Alexandra (09.07.2006), Victor Cristian (21.08.2009) si mami
anasia spune:
mada_mxm, foarte frumoasa petrecerea si fetele!si tu arata f bine, nu stiu de unde mai vrei sa dai jos.....da, simpatici sunt dovleceii
maryion, felicitari pt bb Victor, sa fie sanatos si sa va bucurati din plin de el! va doresc multa putere si perseverenta....nu stiu ce sfat sa-ti dau legat de diagnostice, ca nu ma pricep,dar sunt de acord cu ce ti s-a spus, sa nu-l lasi mai mult de 1 an la gradi unde este acum; am avut copii in clasa care aveau o problema cu cititul, mergea f greu; a durat pana in clasa a III-a, dar au reusit sa invete sa citeasca; eu zic sa nu disperati...din ce ai povestit, Darius este inteligent, interactioneaza cu copiii;
greiere, da, o idee grozava cu scurte filmulete cu "marea intalnire"
nicolica spune:
anasia, julax, crissa multumresc mult pentru felicitari.
Sa va spun ca de ziua mea Marc a cazut de pe pat, nimic grav cum a spus doctorul dupa ce l-a consultat. Trist a fost ca l-a vazut Philip cum a cazut si s-a speriat rau de tot ca nu mai puteam sa-l linistesc. Tot zicea ca plange baby si a facut poc, si urlau amandoi si eu dupa ei. Int-un final dupa vreo juma de ora am plecat la doctor ca sa ma linistesc ca nu e nimic grav si asa a fost.
Ieri am fost cu Marc la controlul de 4 luni si dragutul meu cu ochi albastrii are 8250 g si 70 de cm, nimic alarmant tinand cont ca tata are 1,95 cm, dar nu-mi venea a crede ca e asa de greu, el papa doar tzitzi.
Felicitari gravidutelor, greiere si mamanati , sarcini usoare va doresc
Marion, felicitari pentru bene Victor si lui Darius
Mada, am vazut si splendorile tale. Are mama doua fete
nicolica spune:
greiere te-am confundat cu larisa... deci larisa felicitari pentru sarcina
mada, mamanati va multumesc pentru urari
greiere spune:
Ca sa va fie mai usor de gasit, hai pe prima pagina!
Nicolica, eu zic ca ma opresc la doi !
Bulinutza, ce face Rares? Sper sa fiti bine .
colectiadepalarii
www.dropshots.com/day.php?userid=286036&cdate=20070713&ctime=140933" target="_blank"> Alexandra (09.07.2006), Victor Cristian (21.08.2009) si mami
mamanati spune:
Buna fetelor,
Noi cu gradi ne-am adaptat deja. Sper sa fie bine si mai departe. Educatoarea e foarte draguta. Cami mi-a si zis deja ca ii dor de gradi.
Azi dimineata m-am apucat sa aduc casa in regula. Cami ma intreaba: Mami faci curat, da?!
Da, ii raspund. Da ea zice: Pai, fa! Ca la mine in casa trebuie sa fie curat!
Felicitari proaspetelor mamici de aici: Greiere, Nicolica, Maryion. Multa sanatate bebelusilor, dar si fratiorilor/surioarelor lor.
Mary, sunt sigura ca Darius va fi bine, dar vreau sa-ti spun ca Cami inca nu numara pana la 10, doar pana la 5, si mai departe le spune incurcat.
Fetelor, vreau sa va rog si eu sa postati aici niste poiezii cu Mos Craciun sau sarbatorile de iarna. Dar din alea usoare nu mai mari de 2 strofe. Cameliei tare nu-i plac poieziile, da cred ca de dragul cadoului de la Mosu' o sa invete.
Pup pe toate,
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 11+