Piersicutze de iulie-august 2006 (97)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greiere spune:

Hei pupici pentru minunea Camelia doritoare de curatenie A mea `tare` ii place sa faca ordine cand o pun sa-si stranga jucariile... zice: `impreuna maimi` asta inseamna una ea 10 eu .
Alexa o sa fie om de zapada la serbare. Aceasta este poeziuara ei:

Cine-i oare?
Nasu-i de ardei,
Ochii de carbune,
Matura sub brat.
Ii sta de minune.

I-am pus oala-n cap,
In loc de palarie,
Cat timp va fi ger,
Frig sa nu-i mai fie.

Mie poate se pricepe cineva si imi da un sfat in ceea ce priveste costumas de om de zapada. M-am gandit sa incerc o fustita gogosar, poate aveti tipare...?

colectiadepalarii

www.dropshots.com/day.php?userid=286036&cdate=20070713&ctime=140933" target="_blank"> Alexandra (09.07.2006), Victor Cristian (21.08.2009) si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Va multumesc fetelor pentru gandurile bune si cuvintele frumoase. Si eu sper sa fie bine.
De ex ieri a avut o criza de plans si tipat asa lunga cum niciodata nu a mai avut.
Trebuie sa ne descurcam, dar pe mine ma cam lasa nervii si simt nevoia sa vorbesc cu cineva. Deaceea am apelat la voi.
Va multumesc. Imi pare tare rau ca nu am timp sa scriu mai multe. De citit mai citesc, dar cand ma pun pe scris, ba unul ba altul au nevoie de mami.

Mary mamica de Darius-Theodor (14.07.2006) si de Victor-Gabriel (08.09.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Revin si eu, dupa o luunga perioada de timp, ca sa felicit noile mamici si noile gravidutze si sa mai scriu cateva lucruri despre noi...

Alexia merge din toamna la o gradinita de stat. A reactionat extrem de bine, fara plansete si s-a acomodat repede. Avantajul nostru a fost ca ea stia, in mare, cam ce se intampla la gradinita, avand exemplul fratelui, si isi dorea f. tare sa inceapa si ea gradi.

La serbare urmeaza sa spuna o poezia, urmand sa fie imbracata cu o rochita:

"Uraaa! Ninge ca-n poveste,
Timpul e de sanius!
Hai copii, ca si-altadata,
S-a facut alunecus!

Scoateti saniile afara,
Lasati alte jucarii!
Dealul va asteapta jocul,
Nu veti fi mereu copii!"

Greiere: eu am inchiriat pt Vlad un costum de print anul trecut. Sunt f. multe firme in Buc. care inchiriaza, iar costumele sunt f. frumoase. Daca te intereseaza da un search pe google! Anul trecut costa 20 lei/zi. Oferta lor pt Omul de zapada e generoasa...

Maryion: va tinem si noi pumnii sa recuperati repede...In alta ordine de idei, Alexia face adevarate crize de plans(rar, dar sunt). Educatoarea ne-a avertizat ca sunt la varsta la care aceste crize sunt firesti, fiind, in general, negativisti. Mie mi-a recomandat sa nu-i acord atentie cand face o astfel de criza. Despre vorbit...cunosc un copil care pana la 4 ani nu a vorbit si acum, la 6 ani, are un vocabular adecvat varstei si este dezvoltat normal. Nu stiu exact in consta problemutza voastra, dar daca ar fi vorba doar despre limbaj, eu zic ca nu ar trebui sa te ingrijorezi f. tare.

Pupici voinici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

martta, bine-ati revenit!

mamanati, poezia noastra (una dintre ele)

"Toata lumea azi asteapta
Sania cea incarcata
Care duce-n zbor usor
Daruri copilasilor"

asta imi place f mult, nu mai stiu autorul (G Cosbuc sau...)
"Afara ninge linistit
Si-n casa arde focul
Iar noi, pe langa mama stand
Demult uitaram jocul

E noapte, patul e facut
Dar cine sa se culce?
Cand mama spune de Isus
Cu glasul rar si dulce

Cum s-a nascut Isus in frig
In ieslea cea saraca
Cum boul peste El sufla
Caldura ca sa-I faca"

greiere, ca si costum, ii poti pune colanti albi, bluzita alba cu maneci si sa-i faci din tafta...o bluza, fara maneci, de fapt e de ajuns sa lasi asa, in forma dreptunghiulara, s-o stangi la gat (sa fie creata), lasi decupate rascroiturile la maneci , o faci creata in talie si apoi o stangi mai jos de genunchi (creata ca la gat), cu nasuti mari aplicati...si gata..o poti apreta , sa stea mai teapana, o palarie pe cap...

La multi ani, Motzata, Dariana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Fetelor, eu revin cu o problema total "rupta" de subiectele dezbatute de voi anterior (poezii cu zapada si Mosi Craciuni) si anume ca noi inca nu am scapat de Pampers . Desigur ca e vb de Daria, nu de Victor, care e (inca) indreptatit sa faca pe el.
Numai in somn face pe ea, nu si ziua, dar totusi mi se pare mare... Am incercat orice... De vreo 2 sapt. ma trezesc in fiecare noapte din 2 in 2 ore si o pun pe olita. Degeaba. Face ea la olita, nimic de zis, dar ideea era ca metoda asta sa o determine fie sa se trezeasca singura cand ii vine, fie sa faca mai rar... sa ajung sa o trezesc o data, maxim de 2 ori pe noapte, pe cand ea, daca nu o trezesc la fiecare 2 ore, face pe ea incontinuu... Azi noapte a facut chiar si dupa ce in urma cu o ora o pusesem pe olita... Nu stiu ce sa fac.
La voi cum e? Mai sunt piersicute in situatia asta si cum ati procedat sa scapati de scutece mamicile fericite care nu mai schimba asternuturi si haine de copii pe la 3 dimineata?

ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Nu mai am rezistenta la maraieli. Urla fimea noaptea, daca o intrebi o doare peste tot, fa-i copilului masaje ca o dor piciorusele, pe ea de fapt o trece pisu. Eu disperata mai sa-mi duc copilul la urgente, ba ca o doare burta, ba ca o ustura la pasa, ba ca o doare in gat... toate-i trec ca prin minune dupa o sesiune de olita si un mami sau un tati care sa doarma cu ea in camera! Urmeaza peste zi o serie de maraieli dar din respect pentru cele care patimesc mai multe ca mine, nu ma mai plang.
Martta. Am mai tras o cautare amanuntita pe google, gasesc cel mai ieftin la 40 de ron si ma gandesc ca poate de banii astia reusesc sa-i fac eu ceva (in colaborare cu fina care se pricepe mai degraba).
Anasia. Se retine ideea de costum.
Maryion astept sa mai aud ce face Darius. Asa simt si eu uneori cum ma lasa nervii asa ca facem club. Sunt prin preajma daca vrei sa vorbim, daca ne mai lasa plozii sa si respiram.
Eu una mai astept mamicile de piersicutze care scriau odata pe aici de se strangeau pagini zilnic iar mie imi era greu sa tin pasul. Consi, Pumpkin, Sarilla, Cinta, Mamaluidavid... lista continua!

colectiadepalarii

www.dropshots.com/day.php?userid=286036&cdate=20070713&ctime=140933" target="_blank"> Alexandra (09.07.2006), Victor Cristian (21.08.2009) si mami

Mergi la inceput

Doniro eu sunt mamica fericita care a scapat de pampers pe la 2 ani. Rar s-a intamplat sa faca in pat pana cand au invatat-o bunicile sa o trezeasca noaptea sa faca pisu, desi la mine nu prea se intampla sa faca noaptea. Acum si-a facut reflex sa se trezeasca si sa ceara la olita (asta cand nu urla si tre sa-mi dau singura seama ca despre asta e vorba) dar o singura data pe noapte. Ma intreb de ce face Daria atat de des? Face cate putin, se plange ca o doare? Poate-i faci totusi o analiza la urina, chiar daca problema este doar peste noapte...

colectiadepalarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

doniro, face pishu des si fara pampers? poate e racita putin....incearca seara sa bea cat mai putine lichide...intro vreme si fata mea facea pishu des, pediatra ne-a psus sa-i dau uricol, jumatate de pliculet dizolvat...a mers....mai avem si noi accidente noaptea, cand doarme fii-mea ca o valiza....si nu reuseste sa se trezeasca la timp....iti spun ca am trecut printrun stres continuu cand am scapat de pampers noaptea...tot timpul ma trezeam ca o simteam ca se misca si o intrebam "vrei pishu?"....si uite asa aveam nopti agitate;
greiere, intram si noi in club...nimic de zis, se joaca frumos si singura...dar i se pune pata pe ceva si nu ne mai putem intelege...zau ca ma lasa stoarsanu-i convine una/alta...la mancare ma termina, ca nu mananca mai nimic....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Citat:
citat din mesajul lui anasia

doniro, face pishu des si fara pampers? poate e racita putin....incearca seara sa bea cat mai putine lichide...intro vreme si fata mea facea pishu des, pediatra ne-a psus sa-i dau uricol, jumatate de pliculet dizolvat...a mers....mai avem si noi accidente noaptea, cand doarme fii-mea ca o valiza....si nu reuseste sa se trezeasca la timp....iti spun ca am trecut printrun stres continuu cand am scapat de pampers noaptea...tot timpul ma trezeam ca o simteam ca se misca si o intrebam "vrei pishu?"....si uite asa aveam nopti agitate;
greiere, intram si noi in club...nimic de zis, se joaca frumos si singura...dar i se pune pata pe ceva si nu ne mai putem intelege...zau ca ma lasa stoarsanu-i convine una/alta...la mancare ma termina, ca nu mananca mai nimic....

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Anasia, in timpul zilei face de maxim 3 ori pisu, niciodata nu se scapa pe ea. Problema e, cred eu, somnul greu. Dar eu ce fac??? Sunt sigura ca nu e ceva patologic... gen infectie sau ceva de genul...

ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

La multi ani celor ce porta numele de Andrei, Andreea si derivate.

Legat de pisu si pampers, eu cred ca eram cea mai stresata mamica. Ale a mea a facut tare tarziu la olica, abia dupa 3 ani, am inceput procedura prin iulie,nu a durat mult. La somnul de noapte am avut doar cateva incidente mici, si facea mai ales la somn greu sau daca se dezvelea noaptea si ii era rece.
Roxana am o prietena cu un baietel de 6 ani cu problema ta. Saraca se chinuie rau, se scoala noapte de noapte, la fel fac cu randul sa il duca la baie si desi face, peste o ora tot uda patul E disperata saraca. A fost la medic si boala se numeste cumva, nu mai retin si i se trage de la pampersul de noapte de 3 ani. Nu stiu in ce masura te-a ajutat raspunsul meu. Fosta mea menajera imi povestea, ca s-a chinuit cu fetita ei asa pana la 8-9 ani, si la fel facea numai noaptea. Pana la urma a scapat dupa sedinte de bioenergie.

De unde o laudam pe fii-mea, azi a venit soacra-mea cu ea uda toata din Cismigiu. Se luase cu joaca si a facut pisi pe ea. Bineinteles, ca schimburi nu avea. Am zis ca ma apuca toate alea.

Sabina 19+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput