Piersicutze de iulie-august 2006 (97)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Anasia ms.
Mamanati da parca acuma s-a unimerit toate. In ro se poate face vaccin si daca se imbolnaveste copilul face o forma mai usoara, in USA si Canada am citit ca einclus in vaccinurile de rutina, aici la noi vaccineaza contra numai persoanele cu risc, adik cei care deja sufera de cancer, Hiv/Sida etc. Da e bine de evitat pe timpul sarcinii ca cica pot fi pb mari si pt bb si pt mami. Multumim ca ne-ai urmarit filmuletzul.
Muuh da venim in bucuresti adik acolo zburam o sa stam la nasi acolo si dupa ce ne facem treburile mergem si pe la Iasi poate ajungem si prin Maramures de unde-i sotzul mai tre sa ajungem si pe la Brasov si pe la Tulcea, avem de mers cam prin toata tara in concluzie.
Acuma spersam sa ne iasa pasienta da tare as vrea sa reusim ca de mult nu am mai fost la biserica de Pasti si etc.
Legat de ce li se permite sau nu copiilor sa faca, de ex noi suntem de genul ca trebuie sa aiba 7 ani de acasa si trebuie respectate unele reguli, nu sunt de acord cu bataie si sa asculte bietul copil din frica ca vai il bate mama/tata, dar ii permit sa sara in balti pana se face varza dar ne echipam corespunzator, nu fac criza daca isi rupe vreo haina pantalon etc sau vine de la gradi plina de noroi, ca ziceati de creioane si carioci, eu iau de alea super washable nu le las sa coloreze peretii si perdelele si etc dar sau colorat ele panan vf capului in gura in urechi pe maini picioare etc le las sa experimenteze, Ari are o boala mai nou isi coloreaza unghiile cu ele da na ii zic ce si cum se spala oricum. Ideea la noi e ii permit sa faca anumite chestii care de ex mie nu imi erau permise sau eram pedepsita daca le faceam dar imi iau niste precautii ca sa putem ambele tabere sa enjoy experienta fara prea mult hassle. Nu imi place sa fie ea cea care da sau musca sau ceva, eu ii explic mereu si o intreb daca ei iar placea asa ceva si normal ca raspunde ca nu si na mergem pe asta ce tie nuti place altuia nui face.
Eu ce sa zic iau si eu si invat de la cine pot mai aplic la noi daca mi se pare ca e ok sau ca ni sar potrivi, nu sunt nici de o extrema nici de alta mereu trebuie o cale de mijloc si sper din tot sufletul ca o sa reusim sa le facem pe fete sa ne si respecte dar sa aiba si incredere in noi sa putem fi prieteni si sa avem o relatie cat mai armonioasa.

"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "

Louis-Hector Berlioz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Nati, bantuiam pe net si am deschis subiectul pentru ca am vazut ca ai postat. Ce semnatura frumoasa ai ! Sarcina usoara si bebe sanatos! Felicitari din suflet!

Scuze ca am intervenit aici dar nu m-am putut abtine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

mada in ce zona stau nasii?? Oricum vorbim mai aproape de venirea voastra.
mamanati si eu o ziceam tot fara dor de cearta, era o constatare si un fel de concluzie. Nu am impresia ca te iei de mine, am spus doar ca gandim atat de diferit incat era imposibil sa fim de acord pe subiectul educatie. Nu intru in amanunte legat de cum procedam noi pentru ca nu mai are sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Cornelia, ma bucur enorm sa aud de tine! Merci pentru felicitari! E, am avut de la cine sa ma ispir, nu?! Daca iese iar fetita, ajung din urma semnatura ta, sa-i fac si io lui Tavi un baiat.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaspm spune:

Buna, fetelor !

Nu vreau sa pun paie pe foc, dar asa cum mai spunea cineva, ne spunem fiecare parerea experienta si asa mai invatam una de la alta si sunt sigura ca fiecare incearca sa faca ce e mai bine pt copilul lui.

Eu am auzit mai demult la tv, o dna pedophiholog care spunea ca (,) copiii care sunt crescuti fara reguli si restrictii devin depresivi cand cresc.

In legatura cu culcatul cu parintii. Nici eu nu ma dau mare pt ca , desi am evitat sa-i culc la noi in pat de cand s-au nascut (am preferat sa stau cu ei in brate toata noaptea decat sa-i bag in patul nostru, ca sa nu se invete), eu stau cu ei la ei in pat pana adorm. Asa am culcat-o pe Ioanna si la pranz si seara pana la 3 ani.

Cand avea aproape 3 ani a venit soacra mea la noi si i-a explicat ca e fetita mare de acum si trebuie sa mearga la culcare singura si... surpriza !!! asa face de atunci.

Eu il culc insa pe Iorgos, care acum doarme in aceeasi camera cu Ioanna, asa ca Ioanna de cate ori poate vine repede la culcare, odata cu Iorgos, ca sa apuce si ea sa stea in pat cu noi.

In sfarsit, ceea ce vroiam sa spun este ca am vazut la "Super Nany" (versiunea americana, nu romaneasca) ca spunea bona ca nu e bine pt copiii sa ii culcam noi. Cica asa ii facem sa le fie mai frica, sa nu aiba incredere in ei si sa fie dependenti de noi. Cica nu ei au nevoie sa doarma cu noi, ci noi o facem din placerea noastra.
Adevarul e ca imi place asa de mult sa ma culc cu ei si sa-i tin in brate !

Oricum, eu nu am putut si nici nu am vrut sa aplic metoda cu lasa copilul (sau bebele) sa planga cateva nopti si apoi se obisnuieste sa doarma singur.

Vedeti totusi ca era doar un moft al Ioannei, nu ii era frica sau urat sa doarma singura, din moment ce s-a putut lasa asa de usor.

Mada, sanatate multa !

P.S. Cu Iorgos o sa ma mai culc un timp si apoi o chem pe soacra mea = super nany sa-l trimita singur la culcare

Raluca cu Ioanna (5.07.2006) si Georgios (13.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaspm spune:

A cumparat cineva cartea propusa mai demult aici : " cum sa le vb copiilor ca sa te asculte si cum sa-i asculti ca sa iti vb", sau asa ceva ?

Daca da, imi puteti spune de la ce librarie ?
Am rugat-o pe mama sa mi-o cumpere si mie si nu o gaseste.

In greceste e tradusa doar cea pt adolescenti. E adevarat ca am incercat un pic cu ioanna metodele scrise acolo si cateodata dau rezultate. Sunt sigura insa ca exista diferente de cum tb sa vb copiilor la varste sau stadii diferite, ca altfel nu scria autoarea 2 carti separate.

Raluca cu Ioanna (5.07.2006) si Georgios (13.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Miruna, am inteles. Ca o ultima concluzie, loviturile DE ORICE NATURA nu au ce cauta in procesul de educatie a copiilor. In schimb regulile si pedepsele non fizice consider ca sunt necesare pentru a face copilul sa inteleaga atunci cand explicatiile nu sunt suficiente. Atat am mai zis, gata!

Fetelor, am patit-o. Daria a facut varicela... Ieri i-au aparut cateva bubite si azi sunt deja cam pe tot trunchiul si cateva pe fata. Nu are alte simptome, dar e clar... Asa ca de sarbatori stam izolati in casa

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Ami pare mai vie acuma, Ari na cu bubitzele si mancarimea. Eu nu am nici un chef de curatenie, gateli si etc de sarbatori. Parca asa toate una dupa alta se duce tot cheful de orice.
Muuh in sect 6.
Raluca ms. Mai niste reguli trebuiesc trasate de ex noua si la nursery unde se muta Ari din ian a zis ca au un thinking chair si daca de ex un copil bate pe altul primeste un warning si daca se repeta ajunge pe thinking chair. Ne-au zis la sedintza ca ei is advocates a lui Super Nanny. Si aici de ex si la pre school si la nursery au un perete unde sunt puse regulile, de ex nu tipam in clasa numai afara, inauntru folosim vocea de inteior, nu ne impingem, punem jucariile la loc dupa ce ne jucam cu ele si etc. Deci na au si posibilitatea sa let loose dar trebuie si sa respecte niste reguli.
Doniro uff si voi? Insanatosire grabnica. Aici ne-a zis ca na putem iesi la plimbare si etc numai sa evitam aglomeratiile mari primele 5 zile atunci cand e mai infectioasa, dupa ce se sparg si se usuca bubitzele putem merge oriunde ca nu mai is infectioase.

"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "

Louis-Hector Berlioz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Fetelor Alexia a avut varcicela anul trecut in vara, imediat dupa ce am facut si eu. Si eu si ea ne-am dat atunci pe bubite cu o solutie ce se numeste A-Derma Cytelium ( mi-a recomandat-o atunci pumpkin) si s-au uscat o idee mai repede. E solutie alba laptoasa alternativa la crema aia ce miroase a pasta de dinti din farmacii. Important e sa nu se scarpine. Ale a ramas cu un semn deasupra nasucului pentru ca a rupt o bubita si am vazut ca mai are cateva semne pe spate.
Doniro, e bine sa nu il aduci pe Victor in contact cu Daria pentru ca o sa faca si el.
Mada, daca Ami nu e vaccinata sansele sa ia de la Ari sunt f f mari. La Alexia simptomele au debutat nu imediat ci cam in 2 3 saptamani dupa ce debutase la mine boala.
Va doresc sanatate si multa rabdare. Copii sunt mai irascibili acum din cauza mancarimii si a starii de indispozitie.

Larisa 8+ si mamica de Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Eu banuiesc ca o sa faca si Victor, pt ca ei au luat contact saptamana trecuta, cand Daria era deja purtatoare, chiar daca nu erupsesera bubitele. Asa am inteles si eu, ca boala e transmisibila la inceput, nu pana trec bubitele de tot; asa ca totusi nu ne afecteaza planurile de sarbatori. Sunt fericita mai ales ca facem Craciunul impreuna cu Victor.

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

Mergi la inceput