Piersicutze de iulie-august 2006 (97)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna fetelor,
Babee, cu intarziere iti dorim si noi LA MULTI ANI! Multa sanatate si fericire in familia voastra.

Referitor la carioci. Cami mi-a colorat anul trecut putin usa din camera cu creioane din ceara. M-a mirat faptul ca nu a afectat-o ca iam confiscat creioanele pe ziua aia, ba i-am dat si o carpulita in mana ca sa stearga frumos opera de arta. E bine ca erau creioane si s-a curatat usa(tot eu am frecat-o). Am o cunostinta care isi lasa odrasla sa mazgaleasca toti peretii prin casa cu pretextul ca isi dezvolta talentul! Eu nu as tolera asa ceva vreodata!!!! Nu pot sa-l las sa faca ce vrea din casa asta si nu doar pentru faptul ca nu pot face reparatie in fiecare an dar si pentru faptul ca exista niste norme de comportament pe care trebuie sa invete sa le respecte: atat in casa cat si in societate! Tot din aceste considerente cred ca nu i-as permite sa mearga mazgalita din cap pana-n picioare pe strada de carioca(iar aici i-as zice ca nu iesim azi la plimbare pentru ca voi putea s-o curat doar la baita de seara). Asa pe strada nu se merge ca nu ar rade lumea de ea ci de mine, ca sunt o nepasatoare!
N-as tolera sa umble cum ii vine ei prin minte.
Asta ar insemna ca merge la gradi, apoi la scoala, facultate, servici, etc. si face cum si ce ii trece prin cap.
La fel, poate n-o sa ma credeti dar noi nu avem (cam de un an) vreo carte cu pagini rupte sau mazgalite! Pentru ca stie ca nu e voie! Si stie foarte bine ca se deseneaza doar pe foi si carti de colorat. (Adora sa picteze cu acuarela.)
Parintii nu m-au lasat sa fac ce vreau eu, dar ce e bine si FRUMOS pentru mine si si cei din jur si sa fiu respectuoasa, si nu imi pare rau deloc ca la timp mi-au impus careva restrictii/reguli si mi-au aplicat pedepse (imi aduc aminte ca uneori chiar nu intelegeam doar din vorba!). Sper ca fiica mea intr-o zi sa-mi fie recunoscatoare ca am invatat-o normele de conduita si nu-mi va reprosa ca nu am lasat-o sa faca ce vrea ea.
Cami mai sarea uneori pe saltea vara asta in Romania(dar intra taica-su si o dadea repede jos din pat: afara cu saritul!) , aici patul e tare si nu are nicio placere sa sara. Asa ca e rezolvata problema la noi.

O aduce bunelul de la gradi si iesim la saniush!
Pupicei,

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Uff tot am zis ca tin pasul si apuc sa scriu mai des dar niciodata nu prea reusesc sa fac de toate.

Noi mergem din rau in mai rau. Dupa ce ne-a trecut gripa acuma a luat Ari de la scoala varicela, varsat de vant sau cum s-o chema si e plina de bubitze si deja au inceput sa o manance si Ami se pare ca urmeaza ca deja are febra mare nasul curge de aseara de la nas vomita.
Ari din pacate a ratat petrecerea de craciun de la scoala de azi si e tare suparata si exact ieri au vazut ca i-au aparut bubitzele fix cu o zi inainte si mie ciuda ca ele imi zic mie ca vai nar fi corect sa o lase in scoala pt petrecere dar si ea s-a imbolnavit dela altcineva ca cica si o profesoara sivreo cativa copii au fost bolnavi inainte, dar pe noi nu ne-a anuntat nimeni.
Si acuma na amandoua bolnave si maraite Ami de la muci vomita si tot asa. Nu am apucat nici sa fac curat de sarbatori casa e cu fundun sus banii la limita, someone shoot me please.
Ma gandesc si eu la partile bune cum zice Larisa da nu imi ies mereu.
Cu bataia si palma la fund si etc as vrea si eu sa ating perfectiunea dar e cam greu cateodata eu mereu incerc sa ma calmez si sa reusim cu vorba buna si explicatiile uneori merge uneori nu, eu cand ma enervez maitare mai tip, stiu ca nici asta nu e bine da na am si eu limitele mele. in genere noi nu avem mari pb Ari e cuminte si asculta ce ii spui, bine face si ea tot felul de minunatii da na asta este, drac mort si ratza innecata nu exista asa ca...
Am fost la serbare a fost frumos a fost ingeras avem aici doua filmuletze: www.onetruemedia.com/shared?p=9fc9f2839154bb6763e16f&skin_id=1702" target="_blank">1 si www.onetruemedia.com/shared?p=9fca3b2075a06f0b200754&skin_id=1702" target="_blank">2. Hope you enjoy! Poze nu am cum sa pun mai noi ca nu merge picasa de pe laptopu lui flo de unde scriu eu acuma, a meu e la reparat si nu il primesc pana de pasti.
Speram daca reusim sa venim de pasti acasa si ma gandeam ca daca tot mergem in bucuresti poate vreti sa ne intalnim daca vrea cineva sa ne cunoastem face 2 face. Inca nu e nimic sigur sa vedem cum reusim cu bugetu ca deh e criza si la noi in buget ca de obicei.

Eu citesc in ultima vreme tot da nu prea mai apuc sa scriu. Pupicim livada si mai revin, sper sa fie mai ok in cateva zile cu chicken pox-ul.

"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "

Louis-Hector Berlioz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamanati

Buna fetelor,
Babee, cu intarziere iti dorim si noi LA MULTI ANI! Multa sanatate si fericire in familia voastra.

Referitor la carioci. Cami mi-a colorat anul trecut putin usa din camera cu creioane din ceara. M-a mirat faptul ca nu a afectat-o ca iam confiscat creioanele pe ziua aia, ba i-am dat si o carpulita in mana ca sa stearga frumos opera de arta. E bine ca erau creioane si s-a curatat usa(tot eu am frecat-o). Am o cunostinta care isi lasa odrasla sa mazgaleasca toti peretii prin casa cu pretextul ca isi dezvolta talentul! Eu nu as tolera asa ceva vreodata!!!! Nu pot sa-l las sa faca ce vrea din casa asta si nu doar pentru faptul ca nu pot face reparatie in fiecare an dar si pentru faptul ca exista niste norme de comportament pe care trebuie sa invete sa le respecte: atat in casa cat si in societate! Tot din aceste considerente cred ca nu i-as permite sa mearga mazgalita din cap pana-n picioare pe strada de carioca(iar aici i-as zice ca nu iesim azi la plimbare pentru ca voi putea s-o curat doar la baita de seara). Asa pe strada nu se merge ca nu ar rade lumea de ea ci de mine, ca sunt o nepasatoare!
N-as tolera sa umble cum ii vine ei prin minte.
Asta ar insemna ca merge la gradi, apoi la scoala, facultate, servici, etc. si face cum si ce ii trece prin cap.
La fel, poate n-o sa ma credeti dar noi nu avem (cam de un an) vreo carte cu pagini rupte sau mazgalite! Pentru ca stie ca nu e voie! Si stie foarte bine ca se deseneaza doar pe foi si carti de colorat. (Adora sa picteze cu acuarela.)
Parintii nu m-au lasat sa fac ce vreau eu, dar ce e bine si FRUMOS pentru mine si si cei din jur si sa fiu respectuoasa, si nu imi pare rau deloc ca la timp mi-au impus careva restrictii/reguli si mi-au aplicat pedepse (imi aduc aminte ca uneori chiar nu intelegeam doar din vorba!). Sper ca fiica mea intr-o zi sa-mi fie recunoscatoare ca am invatat-o normele de conduita si nu-mi va reprosa ca nu am lasat-o sa faca ce vrea ea.
Cami mai sarea uneori pe saltea vara asta in Romania(dar intra taica-su si o dadea repede jos din pat: afara cu saritul!) , aici patul e tare si nu are nicio placere sa sara. Asa ca e rezolvata problema la noi.

O aduce bunelul de la gradi si iesim la saniush!
Pupicei,

Nati cam asa gandesc si eu. Sunt perfect de acord ca trebuie sa existe niste limite si nu totul este permis. Nici noi nu avem carti rupte, pot numara pe degete cate carti a rupt, cred ca vreo 2.

Mada sanatate fetelor. O sa treaca si perioada asta.

Sabina 20+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Salutare.
Am citit cu interes paginile din urma si sunt de parere ca ce spune Miruna e ideal dar eu una nu pot aplica oricat de mult mi-as dori. De ce? Pentru ca sunt singura toata ziua cu doi copii, casa trebuie tinuta cat de cat curata, spala haine fa mancare. Sincer cateodata ma simt depasita de situatie si e clar ca ma simt prost mai ales fata de Alex pentru ca eu consider ca nu primeste destula atentie. Cum am spus si mai sus sunt numai una si fac tot ce pot dar fiecare avem limite. Fara sa vreau sa jignesc vreau sa te intreb Miruna daca ai ajutor in casa. In sensul curateniei si altor cele.
Emilia atat te bine inteleg prin ce treci, cum am mai spus eu simt ca clachez uneor si am numai doi nu mai sunt si gravida
Alex cand nu intelege de vorba buna e pedepsit in sensul ca-l pun pe pat fara jucarii si ii spun sa se linisteasca si vorbim dupa. L-am obisnuit sa-si ceara iertare ca mie asa mi se pare normal sa faci cand superi pe cineva. Si eu ii cer iertare cand gresesc fata de el asa ca nu vad de ce el nu trebuie sa faca acelasi lucru.
Pupam pe toata lumea si eu cred ca discutia e constructiva nu cred ca avem de ce ne jigni sau simti jignite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Babee, Tweety, Cristi La Multi Ani!
Nati da si eu consider ca trebuie niste reguli respectate de ex trebuie sa pastreze cartile si jucariile, ii cumpar de toate da trebuie respectate si avut grija de ele. Tin si la maniere adik te rog frumos, multumesc, scuzama si etc.
Oana da nu e usor adik si eu am momente cand nu mai pot, vase o tona de spalat, ele plang fiecare dintr-un motiv anume, telefonu' suna trebe mers la banca trebe facut aia si aia etc.
Sabina ms.
Stiu ca o sa treaca toate da acuma e perioada aia is atatea de facut pt sarbatori cu toate ca nu vine nimeni si nu mergem nicaieri deosebit dar na vreau si eu sa stiu ca e curat si etc. Uff da le-oi face si pe astea incet incet.
Emilia mai ales cand esti gravie si mai greu ca si hormonii iti joaca feste acuma esti happy acuma esti down, acuma tie rau acuma nu poti dormi si etc. Pupici si hugs.
Na fug la programul de seara, wish me luck.

"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "

Louis-Hector Berlioz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

La multi ani, Tweety, Cristi!

mada_mxm, multa sanatate fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

mamanati daca scriai acest post acum sase pagini as fi inteles mult mai bine pozitia si parerea ta. E clar pentru mine ca plecam de la premize complet diferite. Nu e spus cu samanta de scandal ci doar ca o simpla constatare. Vedem si intelegem lucrurile muuuult prea diferit.

Citesc din urma si raspund punctual la intrebari dar tinand cont de constatarea facuta nu stiu daca mai are rost sau mai este interesant ce am de zis.

Am editat ca aveam greseli de ortografie.

Mergi la inceput

Tweety, Cristy, LA MULTI ANI!
Mada, of ce mai e pe capul vostru! Chiar ma gandeam si eu la bolile astea, mai ales ca sunt periculoase in sarcina. Eu stiu ca copiii nostri sunt vaccinati de rubeola , rujeola. Da varicela parca am facut cand eram mica. La Cami in grupa la gradi sunt doar 9 copii, dar si de la unul poate lua ceva. Imi inchipui cat de greu tre sa-ti fie acum. Sper sa se faca fetele bine cat mai curand.
Ti-am vazut blonduta in filmulet, foarte dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui doniro

Dar tot ma zgandare ceva: cum de o persoana cu judecata atat de sanatoasa ca tine considera ca e umilitor ca un copil care loveste alt copil sa isi ceara scuze? Nu te intreb cu rautate!

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

Nu am zis asta dar intuiesc ce te-a facut sa intelegi asa. Nu consider ca a-ti cere scuze e umilitor dar mi-ar placea sa vina de la copil aceste scuze, sa fie din inima, nu neaparat la indemnul parintilor.
Daca nu la asta te refereai da un quote ca sa raspund concret.
oana am ajutor, sotul ma ajuta si el foarte mult si am pe cineva care sta cu copii cand muncesc eu. Si eu la randul meu va admir pe toate cele care sunteti preocupate de casa si de copii in aceiasi masura. Pentru mine ale casei inseamna sa fac cat sa nu ne manance soarecii , glumesc. Dar declar deschis ca sunt o netalentata in ale bucatariei si calcatului desi nevoia te invata rapid si bine.
mada eu te mai citesc la pepenasi. Si da,as vrea sa ne vedem cand veniti, treceti prin Bucuresti?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

mamanati daca scriai acest post acum sase pagini a-si fi inteles mult mai bine pozitia si parerea ta. E clar pentru mine ca plecam de la premize complet diferite. Nu e spus cu samanta de scandal ci doar ca o simpla constatare. Vedem si intelegem lucrurile muuuult prea diferit.

Citesc din urma si raspund punctual la intrebari dar tinand cont de constatarea facuta nu stiu daca mai are rost sau mai este interesant ce am de zis.

Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Despre ce am scris mai sus (carioci, sarit pat) s-a discutat pagina trecuta si nu e discutia de acum 6 pagini. Si mi-am expus parerea si eu asa cum ti-o expui tu pe a ta. Ca sunt total contradictorii - nu e vina ta si nici a mea. Lumea e diferita si au conceptii diferite.
Eu mi-am expus idea cum vreau s-o educ pe Cami si alti copii care imi va da Dumnezeu, si de ce vreau s-o educ asa, ca sa zica lumea ca are cei 7 ani de acasa, desi unii ma considera dura sau ca ii dau o educatie prea aspra copilului.
(Ui-te Miruna,ca sa nu zici ca ma iau de tine ci doar imi exprim parerea si cum procedez eu, iti mai dau un exemplu de restrictie despre care habar nu am ce gandesti, dar e un principiu pe care il respectam cu sfintenie.) In ospetie se joaca cu jucariile din casa respectiva, daca ne permite gazda, dar regula! nu se ia nimic acasa, chiar daca gazda o lasa sa ia "pe ce a pus ochiul"! Inainte mai plangea ca vrea (ex. papusa verisoarei),eu ramaneam mereu ferma pe pozitii, pentru ca papusa a adus-o din Germania si e o amintire pentru ea, si nici un fel de:"O aducem noi mai tarziu!". acum imi zice singura: Mami, ne jucam dar nu luam acasa, da?! La fel, nici de la gradi nu se iau jucariile acasa, pentru ca sunt a tuturor copiilor din grupa!

Mergi la inceput