Piersicutze de iulie-august 2006 (97)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
ralucaspm spune:
A, am uitat sa-ti raspund la intrebare.
Situatiile in care i-am dat eu Ioannei palmutele (lui Iorgos nu i-am dat niciodata, nu pt ca il iubesc mai mult, nici Ioannei nu ii dadusem cand era ca el) nu erau poate chiar asa de grave , dar erau destul de periculoase.
Oricum, asa cum am scris mai inainte, incerc sa nu o fac deloc. Nu cred insa ca as sta sa rog pe cineva de pe strada sa o tina pe Ioanna, cand Iorgos nu mai respira, cu ceva in gat.
Ca si Emilia si eu sunt singura cateva zile pe saptamana cu copiii ( sotul pleaca la serviciu intr-o alta localitate) si trebuie sa ma descurc singura. Sunt f stresata atunci, toata responsabilitatea e pe umerii mei. Daca se intampla ceva cu copiii eu trebuie sa rezolv tot; daca au un accident, daca se imbolnaveste unul si trebuie sa-l duc la spital trebuie sa-l iau si pe calalalt cu mine...etc. Stresul asta imi afecteaza si sanatatea.
Nu incerc sa ma plang aici, nici sa ma justific, dar suntem oameni si avem niste limite si nu cred ca sunt monstri cele care mai scapa cate o palmuta in situatii grele.
Raluca cu Ioanna (5.07.2006) si
Georgios (13.03.2008)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ioana5255 spune:
Fetelor tocmai ne-am intors de l ao mega bulgareala din curte. In sfarsit a venit iarna si la noi. Abia am convins-o pe Ale sa mai intram in casa sa ne incalzim. Dupa masa iesim iarasi.
Sabina 20+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anasia/anasia.jpg)
anasia spune:
La multi ani, Babee! sa fii fericita!
Sabina, am fost si noi afara la o bulgareala...am inghetat eu...fata nimic....;
Martta, multa sanatate, tusea nu ne lasa deloc, acum suntem amandoua;
larissa, ma bucur ca v-ati mutat, sa va fie de bine!
legat de pedeapsa....nu stiu, va dau un exemplu..ieri, fii-mea (care de obicei desena cu cariocile pe foi) s-a desenat pe fata; i-am explicat ca nu este frumos, ca este toxic...i-am dat servetel, s-a sters singura...cariocile nu i le-am luat, pt ca am zis ca merge frumos cu explicatiile...se juca cu altceva, dupa un timp se duce in dormitor, vin dupa ea, o vad ca s-a dat pe burta si pe pasau..."s-a tatuat" fata....i-am zis pt ca nu a ascultat, le iau si i le dau maine, asa dupa ce imi promite ca nu se mai mazgaleste (si parchetul, de asemenea)...a plans ea dupa ele, apoi s-a potolit si a spus singura "le iau maine si nu mai mazgalesc";
am gresit ca "am pedepsit-o" astfel? am "umilit-o" ? daca ii explic de mai multe ori si nu vad nici un rezultat, ba mai mult, continua cu acelasi comportament, cred ca trebuie cumva sa-i atrag atentia ca nu este frumos/corect ceea ce face;
si va intreb pe voi, sar copiii in pat? pe mine m-a innebunit....acum a inceput sa scartie la cat l-a bombardat; nu reusesc s-o dezvat de acest obicei, dar cumva , datorita lui, am convins-o sa adoarma si sa doarma in patutul ei; i-am spus ca "mi-a stricat" patul si ca o sa doarma in pat stricat de acum incolo, la care ea a spus ca doarme in patul ei, in cel stricat sa dorm eu;
Muuh spune:
anasia ai mei sar. Noi am renuntat la o saltea cu arcuri si am luat una din burete. Sar amandoi continuu pe ea.
Imi dau seama din exemplul tau ca este evident ca am alta perceptie decat cele mai multe dintre voi despre ce poata sa faca si ce nu un copil. Eu le cumpar doar carioci non toxice, nu sunt mai scumpe decat celelalte si ii las sa faca ce vor cu ele. Si Alexei se picteaza pe tot corpul, il decoreaza si pe Dimitri dar nu ma deranjeaza, nu are nicio importanta pentru mine asta. Daca vrea sa il sterg cand iesim din casa bine daca nu e liber sa circule ca o paparuda si sa il intrebe lumea pe strada de ce arata asa. Sincer, chiar nu vad de ce nu ar putea umbla pictat pe fata. Daca mai gasesc poza cu el colorat o postez sa vedeti ce beton arata. Pe parchet nu deseneaza dar vad ca Dimitri e atras de ziduri, vedem cum mai evolueaza aceasta pasiune.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bulinuta27/bulinuta27.jpg)
bulinuta27 spune:
La multi ani, Babee! sa fii fericita!
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doniro/doniro.jpg)
doniro spune:
Mai fetelor, s-a animat prea tare subiectul si nu rezist tentatiei de a-mi spune si eu parerea...
Sunt clar contra violentei de orice natura. Totusi, in practica, lucrurile nu stau mereu ca in teorie.
Atata timp cat palma la fund nu devine un obicei, nu consider ca traumatizeaza. Am lovit-o peste fund pe Daria de cateva ori NUMAI atunci cand comportamentul ei mi-a depasit orice limita a rabdarii. Dupa ce i-am explicat ff clar si calm de ce nu are voie sa... dupa ce am aplicat mai multe masuri pasnice care nu au dat rezultat si pe baza unui stres acumulat din motive de doi copii mici care numai cuminti nu erau. Miruna, am convingerea ca nicio mamica de pe acest forum nu isi loveste copilul pt a se simti superioara lui, de dragul de a-si "gadila" orgoliul, asa cum ai zis tu... e aberant, scuza-ma. Sigur ca ideal ar fi ca toti sa ne controlam reactiile si comportamentul non stop, sa fim robotei. "Asta nu e bine, deci nu o fac niciodata, ca nu aduce nimic bun, ca asa si pe dincolo". Hai sa fim sinceri, suntem oameni si chiar daca noi constientizam ca ceva nu e bine, sunt situatii limita in care oamenii sunt oameni... Nu e o scuza, e realitate. Repet, nu vad o tragedie intr-o palma la fund atunci cand e un caz izolat, nu un obicei...
Iar referitor la asteptarile mele de la tine, Miruna, cand copilul tau il loveste pe al meu, ma astept sa il iei de o aripa sa il duci in secunda 2 acasa, nu in alt grup de copii unde ar face probabil acelasi lucru. Sigur ca iti dau un exemplu, nu ma refer la Alexei... Pentru ca eu zic asa: daca un copil caruia i s-a explicat ca nu are voie sa loveasca, totusi o face, in lipsa unei pedepse (nu fizice!!!), va repeta gestul. Daca intelegea de vorba buna, nu ar fi lovit din start, nu?
In concluzie, sunt pentru pedepse de genul "fara desene" sau "fara jucaria preferata" in cazurile in care explicatiile nu mai au efect. Si sunt copii care nu reactioneaza intotdeauna la explicatii. Iar cu palma la fund o data la 3 luni.... cu siguranta nu traumatizeaza pe nimeni si cu siguranta ca e "aplicata" atunci cand ne iesim din fire, nu cand vrem sa "aratam cine e seful"......
ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anasia/anasia.jpg)
anasia spune:
Miruna, nu ma deranjeaza ca "s-a tatuat", am si lasat-o asa pe corp....ideea este ca , nu stiu cum sa ma exprim....o sa se tot izbeasca de reguli, de anumite chestii in viata.....n-o sa faca numai ce vrea, din pacate....nu va fi si mai dezamagita atunci cand o sa constate ca nu totul este permis? nu incerc sa conving pe nimeni... nici nu inseamna ca trebuie s-o indoctrinez cu teoria "nu poti face tot ce vrei", dar cumva sa-i modelez comportamentul, fara sa cada dintr-o extrema in alta.....
cariocile, da, ar fi trebuit sa nu le iau, dar...eram la spital, in vizita la cineva si le-a vazut la stand...n-am putut scapa sa nu le iau, cu toate explicatiile mele....iar la pat, nu salteaua este de vina, si placajul de dedesubt....
Muuh spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doniro Mai fetelor, s-a animat prea tare subiectul si nu rezist tentatiei de a-mi spune si eu parerea... Sunt clar contra violentei de orice natura. Totusi, in practica, lucrurile nu stau mereu ca in teorie. Atata timp cat palma la fund nu devine un obicei, nu consider ca traumatizeaza. Am lovit-o peste fund pe Daria de cateva ori NUMAI atunci cand comportamentul ei mi-a depasit orice limita a rabdarii. Dupa ce i-am explicat ff clar si calm de ce nu are voie sa... dupa ce am aplicat mai multe masuri pasnice care nu au dat rezultat si pe baza unui stres acumulat din motive de doi copii mici care numai cuminti nu erau. Miruna, am convingerea ca nicio mamica de pe acest forum nu isi loveste copilul pt a se simti superioara lui, de dragul de a-si "gadila" orgoliul, asa cum ai zis tu... e aberant, scuza-ma. Sigur ca ideal ar fi ca toti sa ne controlam reactiile si comportamentul non stop, sa fim robotei. "Asta nu e bine, deci nu o fac niciodata, ca nu aduce nimic bun, ca asa si pe dincolo". Hai sa fim sinceri, suntem oameni si chiar daca noi constientizam ca ceva nu e bine, sunt situatii limita in care oamenii sunt oameni... Nu e o scuza, e realitate. Repet, nu vad o tragedie intr-o palma la fund atunci cand e un caz izolat, nu un obicei... Iar referitor la asteptarile mele de la tine, Miruna, cand copilul tau il loveste pe al meu, ma astept sa il iei de o aripa sa il duci in secunda 2 acasa, nu in alt grup de copii unde ar face probabil acelasi lucru. Sigur ca iti dau un exemplu, nu ma refer la Alexei... Pentru ca eu zic asa: daca un copil caruia i s-a explicat ca nu are voie sa loveasca, totusi o face, in lipsa unei pedepse (nu fizice!!!), va repeta gestul. Daca intelegea de vorba buna, nu ar fi lovit din start, nu? In concluzie, sunt pentru pedepse de genul "fara desene" sau "fara jucaria preferata" in cazurile in care explicatiile nu mai au efect. Si sunt copii care nu reactioneaza intotdeauna la explicatii. Iar cu palma la fund o data la 3 luni.... cu siguranta nu traumatizeaza pe nimeni si cu siguranta ca e "aplicata" atunci cand ne iesim din fire, nu cand vrem sa "aratam cine e seful"...... ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008) |
Si totusi cand ii pocnesti ce vrei sa le arati cu aceea palma?
Nu sunt robotel si eu imi ies din minti si eu spun prostii dar nu ii lovesc, de ce este asa greu de inteles. Tocmai pentru ca suntem oameni trebuie sa ne abtinem sa dam in ei. Asuma-ti ca ii bati si nu gasi scuzele astea lamentabile cu robotei si omuleti, cu orgolii si alte alea si mai ales nu te lua de mine ca nu ii bat. Normalitatea din punctul meu de vedere nu este bataie ci vorba buna, nu ma poti convinge ca e ok sa ii batem. Si nu mi-ai adus nici un argument cum ca ar fi.
Cat despre asteptarile tale deja imi sta in minte intrebarea: Ce te grija de dabija atata timp cat copilul tau e in siguranta? Eu pot sa il duc unde vreau atat timp cat nu pune viata altuia in pericol. Daca s-a oprit din bataie si si-a cerut scuze care e problema ta in continuare? Nu-mi spune binele celor din jur, asa-i?
Am scris putin mai sus ca nu mai discut despre acest subiect si chiar nu vreau sa o mai fac. Bateti-i voi in continuare si evitati-ne in parc pentru ca eu nu sunt dispusa sa ii iau la omor nici pe unul nici pe altul doar de dragul unei normalitati absolut aberante.
Muuh spune:
anasia sigur ca vor avea de a face cu o gramada de frustrari in viata, nu cred ca are insa rost sa ii supunem noi la frustrari in ideea ca se va obisnui cu asta. La mine functioneaza regulile fara pedepse deci zic eu cu mai putina frustrare. Pana la urma trebuie gasita o cale de mijloc. Cum spuneam eu vad putin altfel lucrurile.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doniro/doniro.jpg)
doniro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Muuh
Si totusi cand ii pocnesti ce vrei sa le arati cu aceea palma? Nu sunt robotel si eu imi ies din minti si eu spun prostii dar nu ii lovesc, de ce este asa greu de inteles. Tocmai pentru ca suntem oameni trebuie sa ne abtinem sa dam in ei. Asuma-ti ca ii bati si nu gasi scuzele astea lamentabile cu robotei si omuleti, cu orgolii si alte alea si mai ales nu te lua de mine ca nu ii bat. Normalitatea din punctul meu de vedere nu este bataie ci vorba buna, nu ma poti convinge ca e ok sa ii batem. Si nu mi-ai adus nici un argument cum ca ar fi. Cat despre asteptarile tale deja imi sta in minte intrebarea: Ce te grija de dabija atata timp cat copilul tau e in siguranta? Eu pot sa il duc unde vreau atat timp cat nu pune viata altuia in pericol. Daca s-a oprit din bataie si si-a cerut scuze care e problema ta in continuare? Nu-mi spune binele celor din jur, asa-i? Am scris putin mai sus ca nu mai discut despre acest subiect si chiar nu vreau sa o mai fac. Bateti-i voi in continuare si evitati-ne in parc pentru ca eu nu sunt dispusa sa ii iau la omor nici pe unul nici pe altul doar de dragul unei normalitati absolut aberante. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008) |
Miruna, ma jignesti si chiar nu pricep de ce... Nu imi asum deloc "ca ii bat" pentru ca nu o fac. Nu consider ca daca i-am dat Dariei 3 palme la fund in viata ei "o bat". Nu INCERC sa ii arat nimic prin palma aia tocmai pt ca o fac irational, deci nu incerc sa ii demonstrez ceva... Imi vorbesti de parca am pledat pt obiceiul de a lovi un copil... Doamne fereste! Incercam doar sa spun ca daca o mama da o palma la fund copilului de 5 ori in viata nu devine abuzator...
Ref asteptarile mele, "ma aia grija" numai in cazul in care Daria e lovita de Alexei, asta era exemplul meu si nu am facut decat sa iti raspund la o intrebare "ce te astepti de la mine cand...?". In plus, tu spuneai ca daca il pui pe Alexei sa isi ceara scuze, e "umilitor"...
In fine, si eu zic ca e mai bine sa renunti in a ne raspunde, pt ca ai devenit rautacioasa si mult prea ofensiva.
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)