Licurici de ianuarie-februarie 2009 (64)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

ce obiecte se pun pe tavita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Si la noi e de munca la cadouri. Mosii care vin si acasa si la gradi, Sf Ion, ziua ei pe 10 ianuarie, apoi ziua lui Filip pe 28. Decembrie si ianuarie sunt pline de sarbatori ptr noi.

Parintii mei sunt mai 'nebuni' de felul lor si au si inceput sa caute jucarii ptr copii. In fiecare an i-au luat Ioanei cu sacul de Mos Craciun. Nu exagerez, ii ziceau ca a venit Mosul si a lasat tot sacul cu jucarii. Asa vor face si anul asta, mai ales ca sunt doi. Nu va zic cati saci am cu tot felul. Vreau sa dau f multe din ele la o casa de copii ptr ca Filip n-o sa se joace cu plusuri si papusi.
Asa ca eu Ioanei o sa-i cumpar numai enciclopedii si carti frumoase. Si mai caut un glob pamantesc dintr-ala rotund si mare. Iar lui Filip oricum vreau sa-i mai iau jucarii cu activitati multiple.
Noi gresim enorm ptr ca le luam aproape in fiecare zi cate ceva. Cateodata cere Ioana, cateodata vad eu ceva ce-mi place sa-i cumpar, mai vine taica-su cu ceva. De la mama a primit ieri 2 puzzle si un joc, asa, fara ocazie. Iar cand vine vreo sarbatoare, i se pare normal sa primeasca. Se bucura, dar nu cred ca va realiza vreodata ce inseamna sa nu ai, sa nu primesti si ca trebuie sa fii recunoscator.

Anuc cu Ioana mica si BB Filip

Mergi la inceput

Ledi, am incercat tot :)
Cu/fara branza, cu/fara iaurt, bors, etc....variatiuni pe aceeasi si diverse teme...
Cu/fara reclame, in scaunelul de masa, in brate, pe fotoliu, chiar si in picioare, in timp ce se plimba agatat de biblioteca....am schimbat menu, loc, persoana care-i da sa manace, jucarii, etc...
Eu o am si pe Ioana nemancacioasa si am metode incercate si cu ea...am experienta...

Deci o sa-l las nemancat, sa vad cat rezista. adica-i ofer si daca mai da din cap ca nu vrea (ca asta a invatat repede!)...la revedere pana la urmatoarea masa...sa vedem care pe care! E razboi! :)

Apropos, vazut David ochis la cutie!

Mergi la inceput

A! Si de ieri ii dau si un sirop din plante ptr stimularea poftei de mancare...desi, tot din exterienta, astea nu prea isi fac efectul...cel putin la Ioana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Anuc,nu ti-am zis si de aia cu lasatul copilului sa faca foamea,ca am zis ca-i prea drastica.Am facut-o si eu,a dat roade ce-i drept,dar numai eu stiu cat am plans apoi de ciuda ca am chinuit copilul.Deci la fiecare masa,il luam,il puneam in scoica(pe vremea aia acolo manca),in pat rezemat de perne,ulterior in scaun de masa..Incercam sa-i dau sa pape,nu deschidea gura,se zbatea,urla.Il lasam in pace.Il luam si-l duceam in camera lui.Si eu mergeam sa ma calmez..si asa o tineam si cate 3 ore.Insa la mine ce-i drept,David a iesit invingator in prima zi,caci nu am mai rezistat cu nervii si i-am dat laptic,numai sa nu planga.Apoi am plans io vreo 2 zile de nervi..ba ca nu mananca,ba ca aveam mustrari de constiinta ca l-am tinut 5 ore nemancat.Pt pofta de mancare nu luam nimic,doar vitaminele care sunt date pt altceva.Insa stiu eu ca vitaminele dau si pofta de mancare.Oricum,a inceput sa pape cand a vazut ca-l puneam in scaun si dk nu manca,nu mai primea altceva..si pana la urma a mancat,ca a vazut ca ma-sa e nebuna.Ca ma duceam apoi si plangeam de suparare si nervi e alta treaba.Multa bafta.
Edit ca am apasat repede butonul si forumul merge oribil de greu la mine :Deci am avut perioade si perioade..cu tv,cu jucarii,cu maimutareli,cu cantat,cu lasat in pace..cu 3 boluri de mancare,doar ,doar o manca din unul..Acum suntem intr-o perioada buna zic eu..papa fara crize si nervi,fara tv ,maimutareli&co(plus ca-i place iaurtul fff mult).Sper sa-l tot tina asa,ptiu ptiu sa nu-l deochi.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Ledi, am discutat cu pediatra si a zis ca e mai bine sa-l las sa faca foamea decat sa-i dau lapte in loc de hrana solida. Se invata asa puturos (ca la lapte nu trebuie sa munceasca prea mult), va refuza hrana in continuare si va face si anemie. La varsta asta, laptele este total insuficient. De foame va manca la un moment dat si oricat va manca de putin, isi va lua substantele de care are nevoie organismul. oricum nu am incotro...va trebui sa incerc si asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui deliafairais

de mos nicolae neaparat nuielusa si fructe.
de craciun ceva jucarie mai mare...
iar de ziua lui vreau sa il duc in poiana brasov, apoi la mcdonalds (stiu ca nu e sanatos...dar e exceptie), sper sa nu fie probleme cu drumurile. vreau sa facem traditie, de ziua lui sa mergem undeva doar noi 3, sa avem amintiri faine de familie.
apoi a doua zi serbam si cu neamurile anul asta, iar cand e mai mare, cu prietenii.

ledi, sunt f faine pozele cu david in cutie!

mamica de pui zambaret david din 4 ian 2009

delia, in zona Galati-Braila, nu s-a auzit de nuieluse... Taticul Dariei a ramas foarte uimit... Nuielusa e asociata cu copiii care nu au fost cuminti, dar nu e asa...

Mi-am adus aminte de Cluj, acolo, de Mos Nicolae, se vand multe feluri de nuieluse...

Se ia o ramurica si se vopseste cu bronz, argintiu, auriu... Se imbraca in bobite de polistiren... Se lega cu fundite... Se pune un clopotel mic sau un mosulet in varf... Se indoaie o bucata de teava de plastic sub forma de baston si se imbraca in banda de legat flori, se face fundita... Multe idei...

Traditional, orice s-ar darui, dulciuri, de obicei, musai si portocale sau mere galbene...

cristi, eu stiu de carte, bani, bijuterie de aur, ca se pun pe tavita. Da' nu numai.

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

http://citadelaalbastra.wblog.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Am gasit o imagine cu bastonasele de care e plin Clujul in perioada lui Mos Nicolae: http://imagine.tion.ro/imagine/news-20071202-03201356-image.jpg

Tocmai ma gandeam ca mi-as putea deschide o afacere...

Si ceva haios rau: http://nekocika.wordpress.com/2008/12/18/buletine-de-toate-culorile/

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

http://citadelaalbastra.wblog.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Frumos subiect cel referitor la cadouri, Mos Nicolae, Mos Craciun, Mot/Turta.

De Mos Nicolae, noi vom primi fructe, o jucarie si o hainuta de Craciunita (pe care o comand azi-maine). Jucarie este un drum care se lumineaza pe masura ce puiul paseste pe el, fie in patru labe, fie in picioare.
http://www.mothercare.com/Mothercare-Mrs-Santa-2-Piece-Set/dp/B002HIRW36/sr=1-6/qid=1258025661/ref=sr_1_6/280-9996443-6226167?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=311141031&mcb=core

De Craciun facem musai pom impodobit, o sa avem si un Mos Craciun in persoana nasului si speram o multime de copilasi (adica vreo 3 pana acum). Speram sa fie toti nemucosi. Iar cadoul va fi un scaun de masina (e mai mult placerea lui tati) si niste jucarele de smotocit.

Bun, sa revenim la mancare. Pentru ca eu sunt in hora asta a nemancarii de la inceput, va spun ca un copil mofturos nu va reactiona la metoda "il las pana cand cere". Eu de ieri concentrez mancarea pentru ca sa fiu sigura ca isi ia portia zilnica de branza, carne si fructe, iar cele cateva lingurite de iaurt i le dau indulcite cu glucoza. Asta plus un calup serios de reclame, duce la o masa cat de cat satisfacatoare (in jur de 100 g). Au fost zile si cu jumatate din acest putin, dar ii ieseau dintisorii de sus.

Anuc, da-i ce ii place, chiar si acele 2-3 lingurite. Stiu ca e greu sa vezi ca puiul nu papa, dar pana la urma, se vor face ei mari. Iar analizele de sange sunt obligatorii, plus ca nici nu doare pt ca i le ia din degetut (pentru hemoleucograma).

Alina, felicitari pentru Sabinuta. S-a facut fetita mare. Lasa percentilele alea ca fata e bine. A crescut frumos. Noi tot timpul am fost cam la fel cu fetitele noastre.

Micola, tu chiar ai un baiat mare daca papa mancare gatita. Ia sa i-l dau exemplu Alexiei.

Noi nu luam vitamine, desi cred ca e util. O sa vorbesc cu dr sa vedem ce parere are.

Alexia are iar conjunctivita, de data asta mai puternica in sensul sa i se lipeste ochiul cu totul noaptea. Speram sa treaca cu noul antibiotic. Aaaa, si azi i-am pieptanat cele cateva firisoare, sa nu mai stea zburlite.

Sa dea Domnul sa ajungem cu bine si cu sanatate la momentul implinirii unui anisor. La noi in Dobrogea este un adevarat ritual pe care il voi respecta ca e tare frumos. Nu cred sa facem petrecere, dar familia si prietenii apropiati ne vor fi alaturi. Si poate ca apelam la firma care ne-a trimis ursitoare pt un moment special. Asa ne-au spus la botez, ca urmatoarea intalnire la fi la mot. Sa vedem daca, ce, cum si cat.

Hai ca m-am intins dar am profitat ca puiul doarme.

Va pup pe toate!

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Neata pe la pranz.
Azi se zvoneste ca soseste salariuuu..si avem de cumparat.Anna am pierdut salopeta de la Quelle nu o mai vaz asa ca intreb:
-- de unde ghetute si la ce preturi ati luat voi.Vrem din piele cu taloneta aceea in interior
--salopeta din 2 piese: pantalon si gecuta?la fel..
Ms mult

Anuc..nu poti decat sa te calmezi.Mi-e greu sa cred ca A mai are anemie dupa atata fier da nici nu papa.Aseara am incercat si noi Nan2.Odiseea incepe..a luat f greu cu canita de la Radu 30 ml in vreo 30 min.Superb

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput