Licurici de ianuarie-februarie 2009 (64)
Raspunsuri - Pagina 8
cristi_2003 spune:
anna -la noi la botez nu i-a taiat din par. bine, noi suntem catolici si ritualul difera aproape total. poate de asta nu stiam eu de obicei.
micola spune:
neata
Lily, ce ma bucur ca seamana piticii..si noi cu san la greu...la orice ora il "intreb" e maare bucurie si e cu gurita cascata.multi pt Timea dulce
Anca, multa sanantata si vindecare rapida
Anna, ia incearca sa nu-i mai blenduiesti ciorba, poate-i place mai mult..eu nu-i mai dau nimic blenduit...doar marul, para i le dau pe razatoarea de sticla, atat, in rest papa ciorba adevarata, dar fara sare si alte minuni, mancarica de cartofi cu carnita (cartofii ii marntesc cu furculita, atat), orez, paste cu lapte praf. nu mai zic de banana. si cate 2 banana papa, musca din ea, ori din mana mea, ori de la el, dar el se mocirleste rau..unoeri i-a mai rup eu bucatele mici, dar i-o dau cu degetele mele..si carnita o toc mica mica.
delia, si eu ii dau Vit C, 5 picaturi/zi.
De Mos Nicolaie noi luam tot asa, frcute si dulciuri, si de Mos Craciun cred ca o masina cu baterii, care sa mearga singura si sa cante, ca e incantat de ale lui Vladut, sta si se uita la ele, nu se misca..Eu lui Vladut nu stiu ce sa-i mai iau ca are toate jucariile posibile...are 5 ani..
Motul il luam si noi, exact de ziua lui, in ianuarie abia astept sa scapama de pleata asta...desi..pe de o parte o sa-mi lipseasca ca e frumo cu el..dar transpira si ii strica si somnul de multe ori.. Si apooi, a doua zi il si tundem, il facem si pe al baiat
mamici si licurici
de 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!
Isis_23 spune:
Netza,fetelor,
anna,exact asa patesc si eu cu edith,ia cate 2-3 lingurite,si gata,isi stange buzele.degeaba stau si fierb legume,carnita,ii fac ficatei ,ii fierb oua,incerc sa fie totul cat mai gustos,nimik,nu vrea si pace.in skimb ma trage de bluza si intinde gurita k vrea tztatic!!totusi,ma bucur k manak cereale si biscuiti!asta e,ce sa fac?sa o fortez,nu pot.sa manance cat vrea.ea e f.vesela n-are nicio tesarire...si doarme....doarme toata noaptea,si ziua ,cred k asa a crescutcu somn!
cat despre cadouri,i-as lua jucarii si carticele mici,cu tot felul de animalute.am observat k ii plac cartile,si asta ma bucura.
http://www.flickr.com/photos/44563043@N03/
deliafairais spune:
nici eu nu tai mot.
micola, eu ii dau 8 picaturi de vit.C
edit ca am uitat sa va spun ca am facut testul de la lisa, si a iesit la toate 1 an, iar la limbaj 8 luni...de ce...nu stiu, dar e ok.
Leditia spune:
Cristi,eu doar citisem pe forum despre mot/turta.Dar de curand am fost intrebata de nasa lui de mot.Prin urmare nu stiu nici cum se face,nici ce se face.Stiu ca se taie din par,iar eu chiar nu as vrea,ca deja l-am tuns eu de 3 ori pana acum.:))Si la noi la botez i s-a taiat din par,din 3 locuri parca,dar nu mult...noroc ca avea de unde :)))
Eu ma gandeam la fructe de Mos Nicolaie,pt ca dulciuri nu papa si nici nu vreau sa-i dau.Nu m-oi apuca acum sa-i fac ciocolata la blender nu?:))))Totusi,singura exceptie va fi de ziua lui.Il voi lasa sa guste din tort daca va fi interesat.Initial voiam sa fac tortul din ciocolata,dar acum parca as opta pt unul cu frisca naturala sa poata gusta si copilul daca vrea..Jucarii nu stiu,nici n-am fost prin magazine,nici nu am de unde,nu stiu ce buget voi avea in dec,dar cu siguranta nu va fi unul bun,insa ceva oricat de mic tot vreau sa-i iau,pana la urma e primul anisor,prima sarbatorire,sa zic asa :))
La brad trebuie sa ma gandesc cum il pun si cum pun mobila pe aici sa nu aiba acces la el,dar totusi sa facem bradut.Eu sunt nebuna dupa Craciun,e sarbatoarea mea preferata :)Bradul fiind mare,nu am unde sa-l urc
Delia,v-am vazut in poze,David e foarte dragut in poza aia cand sta in fundic in frunze.E facuta in Tabacariei?(sper sa nu fac vreo confuzie,ca eu parca stiu ca esti din Cta,sau gresesc??)Si btw,te-am vazut si pe tine si-mi pari cunoscuta,dar nu stiu de unde sa te iau.
Annna,imi place telefonul vostru.Vazusem in Carrefour o telecomanda si mai ca voiam sa i-o iau,dar fiind foarte grabita(bine asta mai demult asa:))) )am realizat ca de fapt nu e 7,9 ron cum credeam eu ci 79 ron,deci mult prea scumpa pt bugetul meu.Si voiam sa i-o iau numai sa nu-mi mai strice telecomenzile din casa ...si telefoanele.Ca tel meu de la atata balit pe el,da semne de deces..
Dark,ma bucur ca sunteti bine.Sper sa iasa cum vrei tu cu noul job.
Irina ma bucur ca sunteti bine.
Bebelusi,poate Mihai isi tine ochiul deschis,nu se zbate,nu-ti da peste maini,nu urla si nu incearca sa fuga.La noi cam asa se intampla,asa ca eu nu am unde sa-i pun serul,ca-si inchide ochiul.
Micola,pai tu ai baiat mare de mananca mancarurile neblenduite.In ultima vreme i-am maruntit si eu fructele la furculita,legumele,dar se tot inneaca si mi-e sa nu se innece rau si sa pateasca ceva sau sa verse.
Isis,ce fetita frumoasa ai tu acolo.Sa-ti traiasca si sa va aduca numai bucurii.
POZE CU NOI
de David Christian
Anuc spune:
Neata!
Noi am avut ceva emotii pentru ca ieri cand a facut primul pipi a plans un pic, cred ca-l ustura. Dar azi noapte a dormit neintors.
Eu nu stiu ce sa zic. Stiu ca e o problema controversata, dar am fost sa rezolvam problema cu puta tot din cauza infectiilor urinare. avem una la activ. Ce sa va zic, dupa ce l-a decalotat total, avea o gramada de mizerie in jurul capului. Nu stiu daca fac toti asa. Parca-mi aduc aminte ca Miere a fost la dr si i l-a decalotat fara sa intrebe si nu avea mizerie acolo, era curatel. Eu zic ca am facut bine ca am mers ...
Nu stiu ce sa ma mai fac cu mancarea. Iar sunt in depresie. Lapte mananca f bine, peste 200-230 (de unde nu manca mai mult de 170), dar mancare nu mai vrea deloc. Abia i-am dat acum 2 lingurile de fructe, branzica si cereale. Deci zero! E vesel, vorbeste, nu sta locului, oriunde l-as pune se ridica in picioare. CE MA FAC?
1. ii dau lapte in loc de mancare macar o perioada, ca sa nu stea cu stomacul gol?
2. nu-i dau decat cat mananca, adica va face foamea cateva zile, poate-si revine?
Nasol e ca lipsa poftei de mancare poate avea cauze ca:infectie, anemie, etc....Probabil ca niciun dr nu-si va da cu parerea decat dupa ce-i va face niste analize. Si sa-l intep iar...mi-e groaza!
Ieri am plans de m-am uscat...si cand va mai aud si pe voi cat mananca copiii...mor! Eu degeaba ii dau in manuta banana, biscuite, mar....le storceste si le arunca. I-am aratat ce sa faca, am mancat cu el in brate (am zis ca poate i se face pofta)...nimic!
sunt tare necajita....
Anuc cu Ioana mica si BB Filip
Anuc spune:
Isis, ce descrii tu acolo, ni se intampla noua. Si aucm ii fac mancarica, vreo 3 feluri, doar, doar...Problema e ca Filip manca bine....s-a schimbat ceva la el, se intampla ceva...asta ma sperie. Si inainte avea zile cand manca mai fara tragere de inima, dar dura putin, revenea.
Pai sa va zic. Manca bine si cand avea muci, infectie urinara, cand i-au dat dintii, a avut herpangina...si manca domnule! Acum nu pare sa aiba nimic...iar eu sunt cu nervii la pamant. Nu-mi trebuie nimic!
Anna-Mama, ii dau cu Cutaden acolo.
Naty spune:
Neata!
anca multa, multa sanatate!
anuc bine ca ati scapat de operatie.
Sa sti ca nici Nadia nu prea mananca, nici vorba de cantitatile de care aud aici. Si eu sunt cam deprimata si ma tot strofoc sa inventez ceva care sa ii placa.
Ieri i-a dat bona pure de dovlecel cu ou (beax) si i-a placut ...
ingrid La multi ani pentru sotul tau!
deliafairais eu ii dau Nadiei Imunobaby; Ioanei ii dau Septilin si vit. C.
ledi intrebam si eu ieri de cadouri.
Eu chiar nu stiu ce sa ii iau Nadiei de Craciun, are de la Ioana toata jucariile imaginabile pentru bebelusi si copii mai mari.
De Mos Nicolae am obisnuit-o pe Ioana sa primeasca si cate o mica jucarie si nu pot schimba obiceiul, asa ca trebuie sa gasesc ceva si pentru Mosul asta.
Ma gadeam ca de ziua Nadiei sa le iau la amandoua cate un obiect pe care sa il pastreze, sa isi aduca aminte de prima aniversare a Nadiei; initial ma gandisem la o bijuterie, dar Ioana are foarte multe si nu ar fi ceva deosebit pentru ea; poate le iau cate o icoana de argint.
Si noi avem multe sarbatori: Mos Nicolae, Mos Craciun, ziua Nadiei, Sf. Ion, unde mai pui ca avem si doua serbari ale Ioanei (la gradi si la balet) deci vom avea un program incarcat.
Problema cu bradul o am si eu; noi vom face brad natural, ca in fiecare an, dar cred ca il var dupa vreo masuta ceva sa nu ajunga la el.
Turta i-o vom rupe in ziua cand implineste 1 an, cum am procedat si cu Ioana. Si o sa o punem sa aleaga 3 obiecte de pe tavita.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Anuc spune:
Am vb iar cu dra noastra.
a zis sa-i dau exact cat mananca, sa-l hidratez si lapte doar dimineata si seara, ca o sa-l apuce foamea. Daca nu, o sa-i luam sange ptr analize.
Leditia spune:
Anuc,da-i lapte cat vrea ,insa incearca sa-i mentii orele de masa si da-i cat vrea.Ai incercat sa-i dai doar fructe,fara branzica in ele?David nu mananca fructele cu branza.Ii place iaurtul,smantana?Cu ciorbita de legume si carne, acrita cu bors ai incercat?Sau sa-i pui in ea smantana/iaurt?
Noi luam vitamine si probabil de aici i se trage si pofta de mancare.
Mai zic ceva..ai incercat sa-i dai mancarica in timp ce se uita la reclame?Cred ca toti copii sunt fascinati de reclame..La noi a functionat intr-o vreme..Sau sa-i pui sa cante o jucarie..Nu stiu,eu am avut o perioada in care era show la masa,maimutareli,cantat..nebunie ce mai..Stiu ca nu-i recomandat ca se poate invata asa,din fericire a trecut perioada aia si nu s-a invatat copilul sa manance doar daca-i cant si ma maimutaresc pe acolo sau ii dau jucarele sau il pun la reclame.Insa atunci eram disperata,mai ales ca el imi scazuse in greutate cand a fost bolnav de mi-a mancat numai lapte si ala putin rau si voiam sa manance sa recupereze si sa-l pun pe picioare,caci imi era frica sa nu dea in altele...Asa ca nu-mi pasa ca se mozolea tot,ca dadea cu mancare pe pereti,pe el,pe jos,pe covor..pt mine cel mai important era sa ajunga si la el in stomacel ceva,chit ca stateam apoi cu orele sa fac curat.Probabil e doar o perioada,nu ceda,o sa manance el.
POZE CU NOI
de David Christian