Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (44)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

dastefa pun niste poze cu ce am facut azi. La noi e o premiera asa ca de incalzire am facut tablouase din frunze uscate. Sara a fost asa de incantata. Fluturasul si floarea le-am facut amandoua, cea care nu are un tipar anume e facuta integral de Sara. Eu i-am facut doar fundita ca inca nu stie sa faca funde.

http://family.webshots.com/photo/2499350980105220452wrWgqD

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 28+ Sebastian Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

o intrebare..............................

eu nasc in alt judet....................
si trebuie declarat bebe acolo??????????????
sau unde o sa i se faca certificatul de nastere???????????

ca am uzit ca trebuie acolo declarat bebe.......................

cine ma ajuta si pe mine plssssssssss?????????????

Poze
Bea 30+ cu Ivan Matei

Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!

Bea, uite mai jos explicatiile privind inregistrarea nasterii si unde se face si ce acte ai nevoie:

1. Certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip;

2. Certificatul de nastere si actul de identitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;

3. Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti;

4. Declaratie scrisa, semnata de ambii parinti, din care sa rezulte numele de familie al copilului (in cazul in care parintii au nume de familie diferit) si prenumele (in cazul in care exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator si declaratia verbala a declarantului).

inregistrarea nasterii se face la serviciul de stare civila al primariei pe raza careia s-a produs.

Termenul pentru declararea si inregistrarea nasterii copilului este de 15 zile de la data nasterii.

negatia este un act emis de primaria pe raza careia s-a produs nasterea in care se specifica cum ca nu ai solicitat de la acea primarie indemnizatia de crestere a copilului, ca sa o poti cere de la primaria in raza careia domiciliezi. Asa e procedura. pt tione ar fi bine sa o iei tot atunci daca te duci sa nasti mai departe....

Catalutza 25+ Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

catalutza...mersi mult

eu merg la somnic..........................
noapte buna!!!!!!!!!!!!!!

Poze
Bea 30+ cu Ivan Matei

Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

BUNA MAMICUTZE....CE FACETI...MAI AVETI UN PIC...VORBEATI DESPRE TRUSOU...INDEMNIZATIE...ALOCATIE...GASITI LA SEMNATURA MEA TOATE DETALIILE FRUMOASELE

saptamana 37
A.M.R. MAXIM 4 SAPTAMANI
www.drepturile-gravidelor.ro/Pagini/links.html" target="_blank">drepturi gravide
www.dreptonline.ro/legislatie/hg_norme_sustinerea_familiei_cresterea_copilului_1016_2009.php" target="_blank">HG 1016/2009-indemnizatie crestere copil,norme metodologice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Hellloooooooooooooooooooooo!

VA rog sa ma iertati! Va citesc aproape zilnic da nu am gasit timp sa va si mai scriu. Am restante de la capitolul 43:

Concediul de maternitate: cod 8: e de 126 zile, poate fi luat fractionat prin compensatie, dar trebuie musai sa fie cel putin 42 zile in post natal. Daca raman mai putine de 42 zile: nu exista o sanctiune prevazuta expres, dar cred ca nu se poate plati mai mult de 84 de prenatal (prin interpretare). Adik problema e cu ce se intampla inainte de nastere, nu ulterior. Asa ca luati-va concediu medical/de odihna mai degraba decat cel prenatal, mai ales cand stiti ca o sa nasteti natural. Eu de ex. prefer sa nu imi iau deloc, sper sa ma tina si picioarele si sa mi-l iau pe tot ca post natal.

si am uitat, am verificat, camera deputatilor a respins proiectul cu modificarea la 168 zile, au ramas tot 126...

Indemnizatia de maternitate: egal cu 85% din media salariilor brute pe ultimele 6 luni inainte de concediu de maternitate, din care se scad contributiile la asigurari sociale, corespunzator salariului minim. Este limitata la 12 salarii nete minime pe tara pe 2009 (sau 2010, depinde cand nasteti), pt 2009 e 600 lei. Se achita de angajator, apoi el recupereaza banii de la Fondul... nu mai stiu care.

Concediul fara plata obligatoriu nu va mai pot obliga sa il luati daca sunteti deja in concediu medical/concediu prenatal.

Concediu medical pt boli obosnuite (cod 10): puteti sa il luati inainte, doar ca e platit 75% din net. Si va poate afecta calculul pentru indemnizatia de crestere a copilului.

Concediu pt crestere copil: se ia pt 2 ani, de la data la care se termina concediul postnatal, indiferent cat a fost acesta din urma.

Indemnizatia de crestere a copilului: se da pe perioada cat stai in concediul de crestere a copilului, e de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni (inclusiv bani din activitati independente, drepturi de autor, dividende etc). Dar e limitata la 4000 RON pe luna.

citesc din urma (sunt tot la cap 43 ) si revin. Dar vroiam sa va scriu sa nu credeti ca am dezertat!

PS: am masurat si eu burtica, avem 85 cm peste buric, la 26 sapt.

Catalutza 25+ Irina

Concediul pt cresterea copilului nu se ia doi ani ci pana cand copilul implineste doi ani. Deci e mai mic de doi ani avand in vedere faptul ca in cei 2 ani ai cel putin 42 zile de postnatal.

28+ (Amaris-Stefania)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Ok..hai sa vedem, cine se mai baga? Daverro? nu de alta, da sa stim sa rezervam masa. Haideti pe 22? ca e totusi Duminica nu calcam nu spalam..... Si Andrelina poa sa fie de 2009, nu? ea cat are 30? 31 dec? Hia ca iar ma bag la 'nascut'...nu mi-a ajuns ca cris.dogarel a inteles ca o pun sa nasca de sarbatori mai vreau sa mi-o fur si d ela Andrelina

28+ Yannis

Dupa ultima eco, dpn ar fi 26 decembrie...dar am pus pariu cu tatal ...el zice 5 ian, eu 27 dec...

deci ce tb sa facem, ca am fost absenta o zi am de recuperat!!

33+ cu Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!
primele poze
Haine pui
poze burtica
ecografie 32 sapt 4D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Citat:
citat din mesajul lui linioara

Hello burtici,

Am o intrebare ciudata pt mamicile care au deja un bebe: cam cat e circumferinta unui capusor de bebe normal la nastere?

Stiu, e ciudat, dar mi s-a pus pata sa ma apuc de crosetat o caciulita si nu stiu cat de mare ar trebui sa fie, ca noi nu am luat si nici nu am primit nicio hainuta pt bebe inca:)

Circumferinta medie a craniului la nastere este de 35 cm si creste repid pana la 45 cm in primul an de viata.
Poate-mi faci si mie una pt ca ti-am raspuns prima
Spor la crosetat

24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

lorex,te-am "luat"...raspunsesem eu deja...

mami de Radu Andrei(30.07.2000) si 31+ www.flickr.com/photos/43575800@N02/?saved=1" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Hellloooooooooooooooooooooo!

Concediu pt crestere copil: se ia pt 2 ani, de la data la care se termina concediul postnatal, indiferent cat a fost acesta din urma.

citesc din urma (sunt tot la cap 43 ) si revin. Dar vroiam sa va scriu sa nu credeti ca am dezertat!

PS: am masurat si eu burtica, avem 85 cm peste buric, la 26 sapt.

Catalutza 25+ Irina

Oooo..bine ai revenit Cata! Multumim de informatii!
Sa inteleg ca daca, spre ex, iti iei cele 126 de zile dupa ce nasti, stai in concediu nu 2 ani, ci 2 ani plus 126 de zile.
Right?

24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleysa spune:

catalutza ....ce mai faci??? tu nu vii la intalnire ..ca parca esti din Bucuresti ???

mariucasara ... sunteti niste artiste ...

mamidepuiuti ... ... multumim ... cat despre intalnire ...eu zic sa facem videochat ...asa or sa poata fi si fetele care nu sunt din bucuresti alaturi de noi

Elena, 28+
Poze concediu Thassos 2009
Burtica la 24 sapt
Burtica la 26 sapt
Lucrusoare bb

Mergi la inceput