Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (44)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Ieri am vazut in supermarket ornamente de brad si i-am promis Sarei ca facem impreuna cateva si cateva felicitari, asa ca azi mergem sa cautam materie prima. Cred ca sunt mai incantata decat ea.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 28+ Sebastian Petru

si eu vreau sa vad ce iese.Si mie imi plac tare mult actinvitatile astea iar la Daria prind destul de tare ideile cu lipitul.Poate imi vine si mie vreo idee

Mihaela 29+ Miruna si Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

creste burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

alexutzadaca mananci intr-adevar cat zici atunci esti dintre cele f norocoase care oricat ar manca nu se ingrasa-ca eu la petrecere am vazut o burticuta tare frumoasa care nu arata ca si cum ar avea vreun pic de grasime

Nicolcris imi pare tare rau ca ti s-au strcat asa tare planurile.Eu sunt deja in a 3 a saptamana de medical si e asa bine si de luni iau prenatal.Poate reusesti cumva sa-ti rezolvi situatia cat mai repede

Mihaela 29+ Miruna si Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

creste burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

alexia28, nu te scuza. imi pare rau ca ai probleme mai rezista putin, ce a fost mult e in urma..

Cris, 29+cu Ema si Ana(2003)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linioara spune:

Hello burtici,

Am o intrebare ciudata pt mamicile care au deja un bebe: cam cat e circumferinta unui capusor de bebe normal la nastere?

Stiu, e ciudat, dar mi s-a pus pata sa ma apuc de crosetat o caciulita si nu stiu cat de mare ar trebui sa fie, ca noi nu am luat si nici nu am primit nicio hainuta pt bebe inca:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

elefantico... ce bine-ti shade ca oshanca!... lillyka...sa-ti traiasca bb grasunel ...harnicutze de mama-focului ati fost azi,fetelor... pe toate...mai am de "recuperat" cate ceva,ca am citit pe diagonala

mami de Radu Andrei(30.07.2000) si 31+ www.flickr.com/photos/43575800@N02/?saved=1" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Hellloooooooooooooooooooooo!

VA rog sa ma iertati! Va citesc aproape zilnic da nu am gasit timp sa va si mai scriu. Am restante de la capitolul 43:

Concediul de maternitate: cod 8: e de 126 zile, poate fi luat fractionat prin compensatie, dar trebuie musai sa fie cel putin 42 zile in post natal. Daca raman mai putine de 42 zile: nu exista o sanctiune prevazuta expres, dar cred ca nu se poate plati mai mult de 84 de prenatal (prin interpretare). Adik problema e cu ce se intampla inainte de nastere, nu ulterior. Asa ca luati-va concediu medical/de odihna mai degraba decat cel prenatal, mai ales cand stiti ca o sa nasteti natural. Eu de ex. prefer sa nu imi iau deloc, sper sa ma tina si picioarele si sa mi-l iau pe tot ca post natal.

si am uitat, am verificat, camera deputatilor a respins proiectul cu modificarea la 168 zile, au ramas tot 126...

Indemnizatia de maternitate: egal cu 85% din media salariilor brute pe ultimele 6 luni inainte de concediu de maternitate, din care se scad contributiile la asigurari sociale, corespunzator salariului minim. Este limitata la 12 salarii nete minime pe tara pe 2009 (sau 2010, depinde cand nasteti), pt 2009 e 600 lei. Se achita de angajator, apoi el recupereaza banii de la Fondul... nu mai stiu care.

Concediul fara plata obligatoriu nu va mai pot obliga sa il luati daca sunteti deja in concediu medical/concediu prenatal.

Concediu medical pt boli obosnuite (cod 10): puteti sa il luati inainte, doar ca e platit 75% din net. Si va poate afecta calculul pentru indemnizatia de crestere a copilului.

Concediu pt crestere copil: se ia pt 2 ani, de la data la care se termina concediul postnatal, indiferent cat a fost acesta din urma.

Indemnizatia de crestere a copilului: se da pe perioada cat stai in concediul de crestere a copilului, e de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni (inclusiv bani din activitati independente, drepturi de autor, dividende etc). Dar e limitata la 4000 RON pe luna.

citesc din urma (sunt tot la cap 43 ) si revin. Dar vroiam sa va scriu sa nu credeti ca am dezertat!

PS: am masurat si eu burtica, avem 85 cm peste buric, la 26 sapt.

Catalutza 25+ Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

catalutza, mltmim de info profi, da' tu ce mai faci? bb??

Cris, 29+cu Ema si Ana(2003)
poze

Mergi la inceput

vi4i...super,draga mea!...ai o luna de sarbatorit!... alexia ...imi pare rau ca ai probleme de sanatate...doamne-ajuta sa treaca tot cu bine! fetele planuiesc intalniri live...... am o propunere: faceti "reportaj" dupa intalnire,ni-l prezentati si noua,sa nu ne simtim date la o parte ...ce parere aveti? ...

mami de Radu Andrei(30.07.2000) si 31+ www.flickr.com/photos/43575800@N02/?saved=1" target="_blank">poze

Mergi la inceput

multumim,catalutza pt "stirile legislative" ...nu crezi ca ai fi putut si tu sa ai multi cm?...85?!? nu-i drept... ... alexutzzza...ce face bb ?a fost cuminte la poze?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui linioara

Hello burtici,

Am o intrebare ciudata pt mamicile care au deja un bebe: cam cat e circumferinta unui capusor de bebe normal la nastere?

Stiu, e ciudat, dar mi s-a pus pata sa ma apuc de crosetat o caciulita si nu stiu cat de mare ar trebui sa fie, ca noi nu am luat si nici nu am primit nicio hainuta pt bebe inca:)
aprox 35 cm

Mergi la inceput