Bobocei de sept-oct 2008 (215)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_and spune:

Mi-au dat lacrimile citind mesajele de la voi, sunteti minunate si va multumesc tuturor din suflet, nici nu stiti cat de mult m-ati ajutat! Nu-mi sta in fire sa “dau din casa” , de un an de zile numai eu am stiut ce se intampla, n-am vorbit cu nimeni, nici macar cu mama, in speranta ca se va rezolva, dar am mers din rau in mai rau si am ajuns la capatul puterilor. Da, de la un moment dat am ramas impreuna doar de dragul copilului, daca nu era ea eu eram demult plecata, insa chiar daca e mica eu vad, simt ca o afecteaza, nici macar nu ne mai putem controla si am ajuns sa ne certam si in fata ei…azi dupa inca o asemenea cearta a fost si el de acord ca ii e mai bine copilului daca ne despartim. Inca mai sper sa se rezolve cumva, insa voi spera de la distanta, linistita cu copilul meu. Mai trebuie sa reinvat sa ma descurc singura si sa accept si posibilitatea ca asta sa fie intr-adevar finalul. Inca doare prea mult sa ma gandesc la asta… incerc sa ma reculeg si o sa va povestesc pe scurt si ce s-a intamplat, poate ajuta pe cineva sa nu faca aceleasi greseli…inca o data va multumesc!

Mamica de Mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Lavida ce tratament pt pofta de mancare faceti?

SEBI!

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

gata mia adormit copilul, ma bag si eu la somn, sa ave-ti o noapte linistita, eu oricum nu o sa am.... pupici tuturor

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

andreea_and ai gasit unde sa stai?

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

andreea_and ai gasit unde sa stai?

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Da, Niko, a gasit.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ale mele zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

fetelor va multumesc pentru urari, sunteti minunate si imi sunteti tare dragi!

Andreea ce as putea sa iti spun decat ca iti doresc sa iei cea mai buna decizie pentru puiuta si pentru tine.
Eu daca ar fi sa dau timpul inapoi si sa o iau de la capat, as face alfel decat am facut, dar rezultatul ar fi acelasi. E bine ca ai unde sa te muti, fa-o si gaseste-ti o oaza de liniste ca sa te gandesti la viitor. Vorbeste cu prietenii, dar intotdeauna gandeste-te ca sunt putini cei care vor sti tot adevarul si care vor fi impartiali.
Daca vrei sa mai discutam ti-am trimis un PM.

Eu cred ca m-am defectat. Azi am plecat hotarata sa imi iau un cadou de ziua mea si sa imi fac manichiura si sa ma tund si ... si ... am venit acasa cu o pereche de pantaloni grosuti si o geaca pentru Deea.

Despre olita - inca nu detin obiectul minune si probabil o sa mai dureze ceva vreme pana o sa ii cumpar asa ceva. Incerc in primul rand sa imi dau seama daca stie sau nu ca face sau va face ceva si in privinta lui pipilica e clar ca habar nu are ce e si ca vine sau nu vine. De cateva ori a facut in baie si avea o moaca si se uita ca tot curgeeee... comedie mare. Cu kakalica situatia e un pic diferita, senzatia e un pic diferita si atunci stie ca a facut. O tot intreb dupa ce face daca a facut caca, cand se screme daca o sa faca si a avut o perioada cand imi zicea "cacacaca" dupa ce facea.

O noapte usoara tuturor si multa sanatate puiutilor bolnaviori!
(nu nominalizez bolnaviorii ca poate s-a mai redus numarul lor, sau cel putin asa sper de fiecare data cand ma gandesc la ei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CosmyB. spune:

Laureta sanatate micutei

Ange ici Crinutei sa se faca bine

Cuscra

Lumi sanatate piticilor! Maya cand a avut rosu in gat, nu a avut nici un simptom, manca chiar f bine..

iertare dar nu mai sunt la curent cu noutatile, nu reusesc sa va citesc zilnic

IRINA

Ma bag la nani ca sunt singura pe aici

Noapte linistita va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Kllemi, nu cred ca poti sa spui ca ramane sau nu. Din cate am citit eu despre chestia asta (eu am fost stangace in copilarie si mi-am luat multe scatoalce si am ramas cu frustrari) e mai mult legat de felul in care se dezvolta emisferele cerebrale si nu prea tine de ce vrea copilul.Si in alte tari nu da nimeni doi bani; si pana la urma m-am intrebat si eu de multe ori: ce conteaza? de ce trebuie musai sa fim dreptaci?

Valeu, l-am vazut pe Dragos ajutor de bucatar.Pai chiar asa: la ce altceva e bun un sertar?
Noi le-am sigilat ca nu se mai putea cu ea; e o catarata!!!

In leg cu sondajul:
1. filme: no chance; cred ca as adormi; eu zic saru'mana daca am timp sa ma uit la un intreg episod Dr.House.Mi-ar placea sa vad multe: documentarele acelea romanesti -Amintiri din epoca de aur si altele;
2. cadou de Craciun: cred ca o jucarie de vreun fel; nu m-am hotarat inca pt ca la mine in casa sunt 2 tone de jucarii deja. Am vazut la MiniBlu un elefant de impins cu bile si m-ar tenta.
3.Din bibe mai nou bea doar dimineata; in rest suge. Suzeta o mai lasam sa ne iasa toti dintii-deci macar 7-8 luni tot mai stam cu ea
4. olita: eu nu sunt mare fan olita; la Alice am intarziat cat am putut momentul si la 2 ani mi-a luat fix o sapt sa scapam de pampers-e altfel cand copilul intelege.In schimb, vad ca Anna o imita pe Alice si se aseaza pe olita si se screme. Deci daca vrea copilul, trebuie incurajat. Si o pun aproape zilnic, daca vrea ea. Pana acum n-a facut nimic; e doar o joaca.

Cd, incerc azi sa scot de pe un alt forum metoda pe care am folosit-o eu la Alice pt olita. O sa dau un copy/paste.
Daca suntem in parc/supermarket, etc...de-aia nu-mi place mie olita. Copilul striga ca vrea pipi si trebuie sa rezolvi chestia asta intr-un timp relativ scurt.Eu am rezolvat-o cu olita portabila de la Mothercare.Asta m-a scapat si de tinut copilul suspendat pe la toalete publice, si de facut pipi pe jos prin parc-lucru pe care il urasc.
Mie personal nu-mi place olita; o speli cu Domestos, apoi trebuie sa speli si cada sau chiuveta...prea mare efort. Pe cand la scutec, il arunci si gata.Prefer reductorul.

Andreea, imi pare si mie rau ca trebuie sa treci prin asta!Iti doresc sa ai putere, sa treci repede peste momentul asta pt fetita ta.

Noi suntem cu febra-doar Alice. Normal, e a treia zi de gradinita.Deci azi macar stam acasa. Asteptam s-o ia si pe Anna.Ca prea dormeam bine noaptea.

Laureta, of, n-ati scapat!?

Babytza, imi pare rau ca aveti probleme!Multi pupici si tin pumnii sa le rezolvati.

Cd, eu stiu ca Stodalul e pt tuse de toate felurile.Oricum la noi n-a avut niciodata efect.

Si Maya la catarat.Pare ca-i sport national.

Claudinna, multumesc mult de tot pt complimente!O sa pun si poze cand gasesc pe cineva sa-mi faca; bonele mele nu se pricep si pe tati il prind rar.O sa incerc sa gasesc ceva cu inainte/dupa.Oricum, mai avem, mai avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Neatza!
Rise and shine....serviti si
La noi e soare!
Citesc din urma si revin!

www.tamagochi.ro/pet-bighidel " target="_blank">VOTATI BIGHIDEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

scuze ca nu scriu la subiect dar nu prea am timp si am si o conexiune proasta. Reteta de la soacra-mea de pus copilul la oala. Mai intai explici copilului ce e olita, de vreo 2-3 ori/zi ,vreo 2 zile. Apoi ii dai olita si-l inviti sa se aseze pe ea cam din ora in ora, asa imbracat, obiectivul fiind sa invete sa stea locului macar 5 minute; poti sa-i dai jucarele, sa-i canti, etc. Dupa cateva zile , cand reuseste sa stea pe olita destul timp ca sa presteze ceva, ii dai pantalonii jos si o asezi pe oala tot din ora in ora. Nu e bine sa o tii fara haine si nici cu scutec pt ca ideea e ca trebuie sa invete diferenta dintre curat si murdar, ud si uscat. Daca are vreun accident (ceea ce se va intampla des in primele zile), o schimbi si ii spui fara sa pari nici suparata ,nici dezamagita ca data viitoare o sa fie mai atenta si o sa anunte din timp. Dupa vreo 3-4 zile Alice tot se mai scapa pe ea dar anunta la mijlocul evenimentului si se oprea pana veneam cu olita. In timp a invatat sa se tina mai bine. Deasemenea, olita trebuie sa o porti cu tine din camera in camera ca s-o ai la indemana mereu.E util daca poti sa inveti copilul sa-si dea jos pantalonii si chiloteii singur; eu n-am reusit treaba asta cu Alice. Cand copilul reuseste toate acestea si dupa somnul de pranz scutecul este uscat 2-3 zile la rand, poti sa renunti la el si in timpul somnului de amiaza. La fel se procedeaza si cu somnul de noapte. Eu am cumparat niste chestii patrate, impermeabile care se pun pe pat sub persoanele imobilizate; se gasesc si la supermarket unde au scutece pt adulti (Sena) si le pun sub cearceaf ca mi-e mila de saltea. Daca dupa vreo saptamana nu inregistrezi succese nici macar asa pe jumatate, trebuie amanat momentul cca vreo 2 sapt., timp in care poti sa continui cu faza 1 (pus copilul la olita imbracat). Trebuie sa fii f atenta vreo 4-5 zile, sa te ocupi numai si numai de treaba asta. Apoi o sa invete copilul sa ceara singur.
Cu Alice am ajuns sa nu mai purtam scutec ziua in casa si afara prin curte. Am incercat sa nu-i mai pun in timpul somnului dar noaptea nu merge deloc fara scutec, iar ziua mai are cate un accident cam o zi din trei.Inca n-am tupeu sa plec de acasa cu ea fara. Si ii amintesc mereu (sunt ca o moara stricata) : "fii atenta ca n-ai scutecel; sa spui daca vrei sa faci pipi sa aduca mami olita; sa nu uiti". Mai scapa uneori cand se ia cu joaca, dar isi aduce aminte si se opreste la jumate si striga "oala". Tot trebuie schimbata , dar eu ma bucur ca a inteles ideea.
Sper ca ai inteles ceva.

Asta este cum am invatat-o eu pe Alice la olita. E de soacra mea cea inteleapta.Poate o mai fi cuiva de folos.Intre timp, am scapat de tot de scutec, evident.

Si aici gasiti Potette, pe care o recomand cu caldura ca incape usor in geanta, e destul de igienica si pe mine m-a scapat de atarnat copilul la wc public.

www.mothercare.com/Pottete-PLUS-Travel-Potty-Trainer/dp/B001CFQWHW/sr=1-2/qid=1257921984/ref=sr_1_2/275-9345606-3333402?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42764041&mcb=core" target="_blank">POTETTE

Mergi la inceput