Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(3)
Raspunsuri - Pagina 5

buli spune:
Ilia, eu am cam stat deoparte, desi ti-am urmarit povestea pas cu pas.
femeile nu-s complicate, cum se spune. is complicate de detalii, la capricii, la chestiile importante din viata sint foarte simple si decise.
barbatii sint aia care complica lucrurile, sint lasi si egoisti.
multi, foarte multi ani am fost doar amica cu toti barbatii din gashca si stiu ce le poate creierul.
adica li se pare absolut normal sa incerce sa tina relatia si cu partenera oficiala si cu amanta si sa le minta pe amindoua doar ca sa le fie lor bine.
tot la fel, li se pare normal sa se razbune in feluri absurde si lipsite de demnitate pentru diverse mici sicane, care pt ei is mari.
de asemenea, sint capabili sa se insoare cu o tipa despre care au povestit un an intreg la amici cit e de proasta.
unii au o anumita voluptate de a trata prost femei de calitate, le da asa un soi de superioritate a masculinitatii lor (bullshit).
samd
sint si barbati de calitate, dar sint si asa cum i-am descris mai sus.
sfaturi e greu de dat, fiecare duce cit poate si face cit poate.
daca ar fi sa spun ceva in sensul asta, as spune ceva ce e valabil pt toata lumea in toate situatiile: fii tu insati. nu incerca sa fii senina daca nu poti, nu incerca sa fii binecrescuta daca iti vine sa scoti tigaia, nu inghiti lacrimile daca iti vine sa plingi. nici acum, nici pe viitor. toata lumea tb sa stie cum sta.
pe mine personal cred ca cel mai tare m-a marcat faptul ca tu ai incercat sa te schimbi pentru el (aia in care povesteai ca semeni cu mama lui)
eu am ajuns la o concluzie. barbatii nostri ne plac asa cum sintem cind ne iau (nebunatice, imprevizibile, zapacite, romantice). si chiar asa ne plac in strafundurile lor. uneori ei comenteaza in sensul ca sintem prea nebunatice/zapacite/etc. dar nu comenteaza pentru ca vor de-adevaratelea sa ne schimbam, ci pentru ca le e greu sa covietuiasca cu noi asa cum sintem. sigur ca e super de groaznic de amuzant sa ai iubita care sa te surprinda mereu, sa aiba replici, sa te tine in priza. ei, bine, ca nevasta li se pare obositor. daaaaar, tot e bine sa ramii asa cum esti, e treaba lor daca obosesc. ei pina la urma tot asa te iubesc, capricioasa si nebunatica.
m-am intins foarte mult ca sa spun ce se putea spune de fapt in 2 fraze. ca te poti astepta la orice si ca te rog sa fii cu adevarat tu insati.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

blue eyes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli femeile nu-s complicate, cum se spune. is complicate de detalii, la capricii, la chestiile importante din viata sint foarte simple si decise. |
Femeile nu-s complicate, femeile sunt complexe!
Legat de schimbarea de dragul lui, bullshit! Am facut-o odata(eram in tara straina, am incercat sa ma adaptez locului si mentalitatii pentru a ma intregra), dar nu se va mai intampla never ever! La un moment dat nu eram nici cal nici magar, un catar ponosit, desi omului ii placusem la inceput cum eram, era hiper-arhi-megafericit ca nu eram ca ponositele din tara lui, ca eram inteligenta si blanda. Eh, fuse fuse si se duse, m-am despartit si regasit, de fiecare data cand ma vede ramane cateva secunde paralizat.
Asa ca fetelor, ramaneti fidele voua insiva!
Ilia, la subiect, omul tau vrea cu 2 pesti in oala si cu cozile afara, dar poate ar trebui sa fii mai categorica, sa vezi lucrurile alb-negru, ca acum esti in ceata, adica in gri.
Chiar daca nu o avea amanta, indiferent de ce conflicte interne o avea el, nu are voie sa trateze alte persoane asa. Un dus rece i-ar face bine iar tu nu ar mai trebui sa fii psiholgul lui la infinit. Stii ca la psihologi se plateste si trebuie respecatati si ei, nu? Nu sunt saci de box si nici tu.
Eu, radicala in situatii extreme, i-as zice: "Baiete, stop! Ori e alba ori e neagra! Pana te decizi tu, eu am decis si vreau ceva clar! Ori in car, ori in caruta!" Copiii au nevoie de situatii clare.

Happy_in_TO spune:
Ilia, am o prietena buna, Lucy, care traieste o drama ca a ta de 16 ani! 16 ani irositi de pomana care i-au erodat personalitatea frumoasa, care au imbolnavit-o fizic... 16 ani de iad! Au 5 copii impreuna: doi baieti si trei fete. Fata lor cea mica are 15 ani.
Daca nu e sa fie, n-o mai taragana inca un an-doi-trei pina stie el precis ce vrea. O sa te imbolnavesti fizic...

Alizee spune:
Intr-adevar, incertitudinile de orice natura ar fi ele, pe termen lung
provoaca tulburari psihice si chiar boli fizice.
Ilia, inca mai esti lucida, chiar daca mai speri, totusi realizezi ca tot ce face el nu se incadreaza in firescul unei relatii de cuplu.
Este un barbat care nu stie ce vrea; din aceasta cauza atunci cand obtine, incepe sa caute mai departe.
Viata ta este mult prea importanta ca sa o mai lasi in mainile lui nedibace.
De tine depinde viata a 3 copii; ai tai. Nu-i mai permite lui sa te manevreze ca pe o papusa, pe care o poate arunca intrun colt cand se plictiseste de ea si trece cu usurinta la o alta.
I-ai oblojit prea mult ranile inchipuite, de tine cine are grija ?! In niciun caz el.
Incearca se vezi situatia in care te afli ca un observator din afara.
Din punctul meu de vedere, singurul lucru pe care ar trebui sa-l ceri de la el, este un contract legal incheiat in care sa fie stipu.l.ata suma lunara pt copii + bunurile pe care ti le cedeaza tie in folosul copiiilor. ATAT. Nu mai spera la el ca la un partener de viata, ci ca la un fost partener, care are obligatia morala si legala de a va ajuta lunar cu sume decente pt a va asigura acelasi nivel de trai.
Fii mai constienta de ceea ce i-ai oferit in toti anii astia si de felul in care ti-a rasplatit el eforturile.
allinta

AgnesLuca spune:
ilia, imi pare rau pentru chinul tau care nu s-a sfirsit odata cu plecarea lui
referitor la intrebare, de ce si-ar fi luat periuta ? in definitiv e casa lui, cu copii lui, nevasta lui, el doar lipseste o vreme in deplasare la amanta
de barbati cu fundu-n doua luntrii-i plina lumea, sa-mi spuna si mie cineva daca a auzit de vreunu in stare sa-si rezolve problemele clar, corect si tinind cont de toti cei implicati in situatie
Agnes si Alexa (21.06.2009)

casandra spune:
Ilia, imi suna asa de cunoscut ce povestesti tu acolo...
Vali, dupa ce a plecat, incepuse sa vina la 7 dimineata sa ia micul dejun, sa il puna pe Calin in autobuz, nu mai tin minte daca isi schimba camasa si apoi pleca iara....

A_Iulia spune:
Casandra??? Ai trecut si tu prin asa ceva? Sau inteleg eu aiurea postarea de mai sus?

A_Iulia spune:
Nu pot sa cred, Casandra, am crezut ca nu vad bine sau ca e postarea altcuiva pe care ai mutat-o tu la locul potrivit, aici. Imi pare foarte rau. Acu' vreo 4 ani iti raspundeam cam acelasi lucru despre situatia mea, ca it's already history...nu, nu-mi vine sa cred cum loveste microbul asta in familiile unde nu te astepti nici in ruptul capului ca ar putea sa se intample.

casandra spune:
Adina, iti multumesc ca te-ai gandit la mine.
Imi aduc aminte de discutia noastra de acum 4 ani. Au trecut deja 4 ani? Cum trece timpul....
Ce sa zic, never say never