Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(3)
Raspunsuri - Pagina 6

ilia_99 spune:
fetelor, stati asa ca poate nu m-am exprimat cum trebuie: eu ma simt, sincer, detasata emotional de el si zau ca daca vine miine si zice "ma intorc" ii zic..aaaa... stai nitel! sa ma mai gindesc eu oleaca, ca nu ma simt implinita. si nu mint. deci.. nici nu pot sa spun ca-mi doresc sa se intoarca deocamdata, adica.. asta toamna am fost disperata cind mi-a zis ca pleaca, acuma.. sunt chiar linistita. nu sunt vindecata, desigur, dar mi-e mai bine ca acum citeva luni si nu ma doare. deloc. i-am spus si lui si asa fac, ma port cum vreau de acum, nu cum ar vrea el si nici in asa fel incit sa nu-l supar, ca, poate poate ma vrea inapoi. nu, nici vorba.
eu va intrebam daca e un pattern de-al lor, sau incercam sa vad cam ce-ar vrea ca sa fiu pregatita. oricum, cred ca mai bine merg pe varianta ca situatia e definitiva, e mai safe. adica, daca se intimpla vreo rasturnare spectaculoasa, macar o sa fie de bine, nu de rau.
acuma.. mai e ceva aici care nu se leaga.. apropo de "plecat in deplasare la amanta". el s-a mutat la mama lui, cu care am o relatie ff buna si care nu-l aproba, dar nici n-are ce-i face. de cind s-a mutat, la 20 de minute dupa ce pleaca seara de aici ajunge acolo, de unde nu mai pleaca pina a doua zi dimineata. deci.. serile e acasa, singur. pai... ce s-a intimplat cu mindra? daca tot a plecat si e liber, de ce nu se vede cu aia? bun, nu se muta cu ea, ca vrea spatiul lui personal. dar nici nu se vad? se vad tot pe ascuns, in timpul zilei sau cum? si daca da, de ce? ea nu e maritata, asta stiu sigur, deci... nu pricep care-i treaba.
cit priveste situatia actuala, nu va putea functiona asa mult timp. adica, noi ne-am despartit, dar ne vedem zilnic, sta si le face baie copiilor si apoi pleaca. va trebui sa stabilim un program ca sa ne vedem cit mai putin, ca eu asa nu pot.

escu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilia_99 balanta, stii care e culmea, ce ajunge sa le dispaca: exact ce ei au creat in femeia respectiva. eu am realizat, de curind, cu stupoare, ca am momente cind ma comport exact ca maica-sa. numai ca nu-mi fac o vina din asta, iti explic si de ce. la inceput, eu eram un om vesel, pus pe poante si pe chestii haioase, faceam tot felul de surprize mici pt celalat pina cind el a inceput sa-mi serveasca, repetat, urmatorul discurs: esti superficiala, fii mai serioasa, nu toata lumea are chef de glume, nu esti rationala, eu am nevoie de un om puternic, nu de unul care se lasa controlat de emotii. asa e maica-sa. asa ca m-am schimbat, incet, incet. au fost mai multi care mi-au spus: cind nu esti cu el esti altfel. si sa vezi surpriza ce-mi zice anul trecut: eu am nevoie de emotii, am nevoi sa simt, tu esti prea rationala si rece. ei, na! pai cine m-a vrut asa pina acum? asa ca, ce am de gind de miine este sa fac exact ce-mi trece prin cap, cum imi place mie. ca altfel tot n-a fost bine, mai bine merg pe mina mea. iar adina, sunt atit de putini cei care aleg sa nu plece, pt ca altfel daca vrei sa pleci poti intotdeauna s-o faci. eu nu contest, asa cum i-am spus si lui in seara asta, ca se poate ca la un moment dat sa nu mai simti nimic pt un om, mi s-a intimplat si mie. eu ii contest si n-o sa-i iert niciodata modul in care a procedat. poti sa alegi sa pleci fara sa-l calci in picioare pe cel de linga tine, care nu e mereu singurul vinovat ca nu-ti mai place moaca lui. so.. urmatoarea mea miscare e ca ma vopsesc. acum sunt blonda ca asa zicea ca-i place, da' s-a dovedit ca-i place de fapt mai mult bruneta, na.. asa ca ma fac satena, asa cum m-am simtit eu mai bine. |
ilia spune-mi si mie, te rog, cum ai vedea tu varianta soft in care ar fi fost mai bine sa te paraseasca? In ce conditii ai fi ramas impacata cu plecarea lui?

ilia_99 spune:
escu, in conditiile urmatoare: acum un an venea si-mi spunea asa: mai fata, uite ce problema am. ti-am zis ca am niste nemultumiri, ca relatia asta nu ma mai implineste si ca simt ca am nevoie de altceva. acum am cunoscut o femeie, care pare sa fie ceea ce vreau. nu s-a intimplat nimic, dar as vrea sa incerc o relatie cu ea. asa ca plec. imi pare rau, dar asta simt si nu vreau sa te mint sau sa-ti fac rau.
e, voila.. l-as fi respectat pt asta. n-as fi fost, probabil, impacata cum spui tu, fiindca nu-mi doream sa ne despartim, dar decit 1 an de telefoane ascunse, certuri, minciuni, prefacatorie, umilinta si tot ce-a mai fost, zau.. nu mai bine adevar, asumare si respect pentru femeia care ti-a daruit doi copii si 8 ani din viata ei?
probabil ca vorbesc din carti, desigur. citi oameni sunt atit de asumati? eu cunosc doar unul, barbat adica, dar si el a avut nevoie de 5 ani de terapie sa ajunga aici.

ilia_99 spune:
a, nu v-am spus, ieri le-am spus copiilor. fii-mea, la 10 ani, a inteles cel mai clar si mai repede. seara stiti ce mi-a zis: eu nu cred ca va despartiti de tot. adica, ati fost 8 ani impreuna si nu v-ati mai inteles in ultimul. dar ceilalti 7 ani de dinainte nu conteaza?
abia dupa ce am vb cu ea m-am gindit daca as fi dispusa la o reconciliere. si as fi, daca el ar redeveni cel de dinainte, pt ca cel cu care am trait ultimul an n-a fost cel de care mi-am legat viata acum 8 ani. n-a fost, pur si simplu, parca a fost altcineva total strain.
iar daca in perioada asta e singur si a terminat cu cealalta si n-a vrut acum decit timp pentru el, iarasi mi-e mai usor de acceptat, mai ales vazindu-i devotamentul neschimbat fata de copii si dorinta de a petrece timp cu ei si de a nu-i lipsi de prezenta lui, spre diferenta de fostul meu, care ia cititi si va cruciti ce-a facut cel mai recent. o buna bucata de vreme a lasat-o pe fii-mea sa creada ca vacanta de iarna o va petrece cu el si noua lui sotie in Austria la schi. asa ca noi ne-am facut rezervarile de vacanta fara ea. cu vreo saptamina inainte de Craciun i-a zis ca nu o iau cu ei, fiindca e lung drumul, nu mai sunt alti copiii, etc... eu am incercat s-o dau cu manta si sa-i spun ca eu n-o pot tine la mine, sperind ca-l fortez cumva. solutia fostului: o trimit la mama, care ma-sa n-a stat o zi cu fii-mea ever. asa ca, m-am dus si i-am spus lu' domnu' sot ca ma simt oribil, fiindca acum fata va intelege ca nu numai ala e un dobitoc dar si pe mine ma doare tot in cot. a doua zi m-a sunat de la birou si mi-a spus ca a facut rezervare la bilet de avion si pentru fata si ca a platit un extracharge la hotel, dar o putem lua cu noi. sunteti mame, iar eu am 3 copii, unul nu e al lui, dar uite ca face si pentru el lucruri bune si a mai facut o gramada. nu este -structural - un om rau. de aia ce s-a intimplat anul trecut intre noi pe mine m-a uluit atit de tare, pt ca el nu e asa.. ar fi putut sa zica: nu e treaba mea. dar n-a facut-o! cu atit mai putin n-o face pt ai lui. iar asta, in sufletul meu de mama, cintareste foarte mult. in cel de femeie sunt alte lucruri, e adevarat, dar... exista mereu un dar... fir-ar..
ps: de prisos sa va spun ca fostul sot n-a sunat-o pe fii-mea nici sa-i zica la multi pe anul asta. l-a sunat ea acum doua zile...

ilia_99 spune:
conchita, cristoiu, ymca, eu, pina in seara asta am fost convinsa ca cealalalta femeie e motivul pt care a plecat. acuma.. cu toate serile lui singur acasa parca.. nu mai stiu ce sa cred. stiti vreun barbat care e indragostit si in loc sa profite de noua lui libertate isi petrece serile in casa cu ma-sa?
dar daca nu m-a mintit, de data asta? daca a terminat cum mi-a spus, orice contact cu aia si acum vrea doar un timp pt el sa inteleaga ce nu functioneaza in el si sa se aseze cu gindurile lui si va fi singur in perioada in care stam separati? si vine peste o luna si zice "vreau sa ma intorc" si eu stiu ca si-a petrecut toate serile in casa, deci fara alta femeie. asta cum ar fi ca varianta?.. sigur, asta nu sterge tot ce-a fost, dar n-ar merita sa ma gindesc la alta sansa?
poate ca vb degeaba, ca oricum nu stim ce va urma, poate sa urmeze doar o alta minciuna.. iar eu am baut deja niste vin...
ymca, merge in continuare la terapie, de doua ori pe sapt.

AgnesLuca spune:
[quote]citat din mesajul lui ilia_99
cit priveste situatia actuala, nu va putea functiona asa mult timp. adica, noi ne-am despartit, dar ne vedem zilnic, sta si le face baie copiilor si apoi pleaca. va trebui sa stabilim un program ca sa ne vedem cit mai putin, ca eu asa nu pot.
ilia, imi cer scuze daca am inteles eu gresit, stau si ma intreb daca restul fetelor au inteles ca s-a mutat la maica-sa si mi-o fi scapat mie ceva
daca esti detasata emotional, nu inteleg de ce sa te deranjeze timpul petrecut de el cu copiii, mie una, vazut din afara, mi se pare solutia ideala pentru copii,adica ei ramin in ingrijirea amindoura dar fara a fi nevoie sa va prefaceti in fata copiilor
Agnes si Alexa (21.06.2009)

AdinaF spune:
ilia, daca tot nu-si petrece noptzile la "cealalta", roaga-l sa stea sambata seara cu copiii, fiindca tu ai vrea sa iesi in club cu prietenele. Maine poate treci repede pe la coafor si cosmetica, itzi cumperi un outfit sexy si let-s dance (face bine la psihic si simtzi ca faci ceva doar pt tine)! Succes si liniste in familie itzi doresc!

conchita spune:
citat din mesajul lui ilia_99 conchita, cristoiu, ymca, eu, pina in seara asta am fost convinsa ca cealalalta femeie e motivul pt care a plecat. acuma.. cu toate serile lui singur acasa parca.. nu mai stiu ce sa cred. stiti vreun barbat care e indragostit si in loc sa profite de noua lui libertate isi petrece serile in casa cu ma-sa? dar daca nu m-a mintit, de data asta? daca a terminat cum mi-a spus, orice contact cu aia si acum vrea doar un timp pt el sa inteleaga ce nu functioneaza in el si sa se aseze cu gindurile lui si va fi singur in perioada in care stam separati? si vine peste o luna si zice "vreau sa ma intorc" si eu stiu ca si-a petrecut toate serile in casa, deci fara alta femeie. asta cum ar fi ca varianta?.. sigur, asta nu sterge tot ce-a fost, dar n-ar merita sa ma gindesc la alta sansa? poate ca vb degeaba, ca oricum nu stim ce va urma, poate sa urmeze doar o alta minciuna.. iar eu am baut deja niste vin... ![]() ymca, merge in continuare la terapie, de doua ori pe sapt. |
hm, sa nu te superi ca te compar cu amica mea, dar exact asta face musiu al ei de doua saptamani - si-a luat bagajele (periuta si papucii) de la amanta si nici cu fosta nevasta nu mai are intimitaturi in perioada asta. si sta acasa la mamitica lui, in fiecare seara. dar cand e cu fosta nevasta, amica mea, ii da telefoane lu' aia si plang amandoi la telefon de duiosie. cand e cu amanta, ca e cu ea in timpul zilei, ii zice asteilalte la telefon ca poate a facut cea mai mare greseala din viata lui divortand. si uite asa le tine in sah pe amandoua, luandu-si o vacanta binemeritata sa-si limpezeaza metafizicile din cap, in timp ce ele doua sunt ingropate in mormane de mundan. concluzia mea, poate eronata, este ca unii barbati (ok, multi) nu doresc responsabilitatea, angajamentul si dramele din relatie, ci doar partea usoara si frumoasa a lucrurilor. si sunt decisi, instinctual, sa aiba doar ce doresc. de unde plutirea la suprafata, adica superficial, in relatiile avute.
pe tine te-a iubit cum erai, dar voia sa fii altfel. ai fost altfel, te-a cautat in alta. care si-aia s-o fi schimbat dupa dorinta lui, ca suntem toate la fel cand iubim, si-acu' e mai bine la mama acasa. sincer, eu cred ca doar discursul si comportamentul aparent e lucios asa si cerseste compatimirea din partea femeii, incarcata de emotii, responsabilitati si vinovatii. dar sub poleiala asta idealistico-mistica (ma caut, o caut, va caut, ne cautam, blah blah) sta realitatea sordida a minciunii, adulterului si iresponsabilitatii. noi alegem ce vedem: capacul cu monograma aurie sau clownul pe arc de dedesubt.

buflea spune:
Ilia, daca doarme seara acasa la maica-sa asta nu inseamna ca nu o f... si nu o plimba pe celalata. De fapt prin plecarea lui de acasa a castigat aceasta libertate - nu mai trebuie sa dea socoteala nimanui, nu mai trebuie sa se ascunda, poate SI iesi unde si cand vrea cu duduia, nu numai in dormitor la sex si prin boschetii parcurilor ca nu cumva sa-l vada cineva.
Imi pare rau ca e dur, dar sufletul lui este acum la ea si constiinta ii spune ca te raneste pe tine si el stie ca tu nu meriti asta. Si vrea cumva sa faca lucrurile mai "smooth" - cand de fapt mai mult le bulverseaza. Nu cred ca este un complot, nu cred ca va vrea pe amandoua - actiuneaza instinctiv - ACUM nu te mai iubeste dar nici nu te uraste, stie ca e vinovat si incearca sa faca vina cat mai mica dovedind ca e un tata perfect pentru copii si un bun prieten pentru tine.
Din pacate este atat de comun ce se intampla cu voi - vezi ca multe fete ti-au raspuns ca asta este patternul unei relatii extraconjugale.
Nimeni pe lumea asta, nici macar tu sau noi care stam pe margine si il acuzam pe el, nu am fi procedat altfel. Vina lui nu este ca te tine in sah de 1 an de zile, vina lui este ca nu a stiut sa stea departe de ispita - atunci, cand a inceput sa flirteze cu duduia aia, atunci a gresit - atunci trebuia sa se gandeasca la ce se intampla daca il ia valul, la consecintele unui flirt care avanseaza.
Sunt convinsa ca doare rau ce i se intampla si daca vrei sa-l doara si pe el, atunci pe mustrarile de constiinta trebuie apasat. Ai copiii de partea ta, impreuna faceti o echipa, EL nu mai este parte din aceasta echipa pentru ca asa a ales - si asta trebuie sa i-o arati prin actiuni si atitudine infiecare moment in care va intersectati. Eh ! Stiu ca imi este usor sa vorbesc ...

escu spune:
citat din mesajul lui ilia_99 escu, in conditiile urmatoare: acum un an venea si-mi spunea asa: mai fata, uite ce problema am. ti-am zis ca am niste nemultumiri, ca relatia asta nu ma mai implineste si ca simt ca am nevoie de altceva. acum am cunoscut o femeie, care pare sa fie ceea ce vreau. nu s-a intimplat nimic, dar as vrea sa incerc o relatie cu ea. asa ca plec. imi pare rau, dar asta simt si nu vreau sa te mint sau sa-ti fac rau. e, voila.. l-as fi respectat pt asta. n-as fi fost, probabil, impacata cum spui tu, fiindca nu-mi doream sa ne despartim, dar decit 1 an de telefoane ascunse, certuri, minciuni, prefacatorie, umilinta si tot ce-a mai fost, zau.. nu mai bine adevar, asumare si respect pentru femeia care ti-a daruit doi copii si 8 ani din viata ei? probabil ca vorbesc din carti, desigur. citi oameni sunt atit de asumati? eu cunosc doar unul, barbat adica, dar si el a avut nevoie de 5 ani de terapie sa ajunga aici. |
Multumesc ilia pentru raspuns. Jos palaria, daca asta ti-ar fi fost reactia, insa majoritatea oamenilor nu reactioneaza asa. In loc sa aprecieze sinceritatea, declanseaza ei o campanie de umilinta, incat uneori am impresia ca dorinta de schimbare este ceva imposibil de reglat intr-un cuplu, atata timp cat ea nu este de ambele parti. Lucru rar, dealtfel.