Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

stii ilia, ma gandeam azi la tine, la noi, la ce ni se intampla...unde oare se produce fisura...o femeie casatorita daca cumva isi geseste un "altul", aproape in toate cazurile are motivatii puternic sentimentale si frustari puternice acumulate in timp alaturi de sot...dar barbatii...oare la un moment dat ce latura a caracterului le displace la cele pe care le parasesc...mai ales ca in cazul tau...doi copii...atat de usor sa renunti la ce ai construit...doar nu aveati 20 de ani in cere totul sa fie mort...dar ma rog...de acum...stii, in ultima perioada am citit o multime de carti....le-o fi venit si lor randul...e drept ca sunt carti de dezvoltare personala si de psihologie practica....si am descoperit ca suntem atat de complicati si ca suntem atat de labili si atat de lasi...

...imi vei ramane ca un "caz" de referinta...nu am gasit alta comparatie, iarta-ma...nu stii cat de mult vreau sa-ti fiu aproape, cu toate ca nici eu nu stau mai bine...nu pot sa-ti spun decat ca imi esti draga si iti doresc tot binele din lume...sunt femei care merita sa fie cu adevarat iubite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Balanta, de ce crezi ca la barbati nu este la fel la la femei? Eu cred ca ei trec prin aceleasi frustrari si dileme pana iau o hotarare ca asta. Uite si sotul iliei, de cand se invarte asa ca leul in cusca? Nu mai stiu cand a deschis prima data ilia subiect, in orice caz, nu de ieri.

Mergi la inceput

adina, nu ma refer ca sentimentele lor nu ar fi profunde...dar cate femei iau valiza si pleaca dupa un alt barbat lasand in casa sotul si cei doi copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Mda vezi...pai una e sa n-ai incotro dar sa-ti doresti si sa tot visezi sa fugi la altul, si alta e sa alegi sa nu pleci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

balanta, stii care e culmea, ce ajunge sa le dispaca: exact ce ei au creat in femeia respectiva. eu am realizat, de curind, cu stupoare, ca am momente cind ma comport exact ca maica-sa. numai ca nu-mi fac o vina din asta, iti explic si de ce. la inceput, eu eram un om vesel, pus pe poante si pe chestii haioase, faceam tot felul de surprize mici pt celalat pina cind el a inceput sa-mi serveasca, repetat, urmatorul discurs: esti superficiala, fii mai serioasa, nu toata lumea are chef de glume, nu esti rationala, eu am nevoie de un om puternic, nu de unul care se lasa controlat de emotii. asa e maica-sa. asa ca m-am schimbat, incet, incet. au fost mai multi care mi-au spus: cind nu esti cu el esti altfel. si sa vezi surpriza ce-mi zice anul trecut: eu am nevoie de emotii, am nevoi sa simt, tu esti prea rationala si rece. ei, na! pai cine m-a vrut asa pina acum? asa ca, ce am de gind de miine este sa fac exact ce-mi trece prin cap, cum imi place mie. ca altfel tot n-a fost bine, mai bine merg pe mina mea.
iar adina, sunt atit de putini cei care aleg sa nu plece, pt ca altfel daca vrei sa pleci poti intotdeauna s-o faci. eu nu contest, asa cum i-am spus si lui in seara asta, ca se poate ca la un moment dat sa nu mai simti nimic pt un om, mi s-a intimplat si mie. eu ii contest si n-o sa-i iert niciodata modul in care a procedat. poti sa alegi sa pleci fara sa-l calci in picioare pe cel de linga tine, care nu e mereu singurul vinovat ca nu-ti mai place moaca lui.
so.. urmatoarea mea miscare e ca ma vopsesc. acum sunt blonda ca asa zicea ca-i place, da' s-a dovedit ca-i place de fapt mai mult bruneta, na.. asa ca ma fac satena, asa cum m-am simtit eu mai bine.

Mergi la inceput

o ilia, stiu cum e...in 15 ani de casnicie, m-am transformat picatura cu picatura, conform dorintelor, numai sa fie armonie, sa nu mai fie certuri...am devenit trista, labila, pesimista...intr-o zi mi-a zis ca eu nu mai sunt cea pe care a cunoscot-o : spontana, optimista, neinfricata,galagioasa...etc...si ca el asa cum sunt eu acum nu-i mai spun nimic : de fapt nu sunt decat produsul dorintelor lui...compromisuri...nu mai cred in ele...iubirea nu e un sacrificiu...te iubesti pe tine si il iubesti si pe el...trebuie sa fii putin egoist ca sa ramai cine esti...imi pare rau sa spun...viata de familie inteleasa de noi strica toata relatia intre un barbat si o femeie...

asa ce ilia...asa cum spui...poate e o perioada buna sa te regasesti...asta am si eu de gand sa fac...am ajuns intr-un moment in care vreau sa nu mai imi pese de nimeni din jurul mea, decat de mine...probabil va fi ceva neobisnuit pt ceilalti...dar vreau sa simt ca traiesc din nou si nu ca sunt doar o masina de facut bani pt satisfacerea nevoilor familiei...

Mergi la inceput

a, mi-am adus aminte...poate unele din voi ati vazut AVATAR....m-am intors de la film cu mici dorinte ascunse de a face ceea ce vreau sa fac si nu ceea ce trebuie sa fac...

ilia, cand imi scot mana din gips si pot conduce iar,voi veni in Bucuresti cu dorinta de a te cunoaste...cu permisiunea ta...pana atunci fa-te satena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

si mie mi s-a parut extrem de important sa aflu cine sunt cea de acum...inainte de sotul meu, am avut o relatie cu un tip, si inainte de ala, am fost fata lui mama si-a lui tata...cine sunt eu, cea singura? eu si-atat? asta am cerut de la terapie. si sincer, mi-a folosit enorm de mult. nu ca nu m-as cunoaste, dar imi pune ordine in idei, si in final am inteles si de unde teama care imi rpovoca atacurile de panica.

adevarul e ca o relatie te schimba, vrei, nu vrei. eu ma vad pe mine cum reactionez in general fata de fiecare om cu care intru in contact...instinctiv vrei sa placi, si tot instinctiv incerci sa faci ceea ce crezi ca i-ar place.

in fine, ILIA, imi pare extrem de rau. eu pe astia nu i-as ierta niciodata, si i-as pedepsi crunt...din simplul motiv ca TIMPUL, care este cel mai pretios dar pe care-l poti face cuiva, nu-ti mai poate fi dat inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
iar eu i-am facut viata si mai grea cind i-am spus, foarte calma, ca niciodata, sub niciun pretext, in nicio circumstanta femeia aia nu se va apropia de copiii mei cita vreme eu traiesc. oricare alta cu care va avea o relatie, nicio pb, dar nu ea. ah.. l-am iritat.. vai, imi pare rau!!!

Ce am bolduit si colorat cu rosu, m-a enervat de-a dreptu' !
Ar fi vrut sa mimeze o familie fericita si implinita alaturi de o alta, dar cu copiii vostrii ?!?!
Draga mea, decat o viata chinuita de nelinisti si nesiguranta, mai bine singura alaturi de copiii tai.
Lucrurile se vor linisti incet-incet si vei putea sa te bucuri de echilibrul pe care ti-l ofera copilasii tai si relatia ta cu ei.
Ai facut tot ce se putea pt salvarea relatiei de cuplu. El poarta toata vina pt aceasta ruptura.
Financiar, cum iti este ?

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

balanta, cred ca mi-ar placea sa te cunosc. da-mi un semn cind esti prin buc, poate pina atunci ma mai asez cu mine, ca sa pot sa-ti fiu o companie placuta. ca daca nu.. mai bine nu ne cunoastem
dov, asta o sa incerc si eu in terapie, sa aflu cum sunt eu ca am cam uitat, preocupata sa fiu pe placul cuiva care nici nu m-a mai vrut pina la urma, na.. eh.. o sa vedem a cui e pierderea mai mare!
allinta, financiar o duc ok, sa zic. adica, nu trebuie sa ma mut deocamdata si nici n-as vrea, de dragul copiilor, pt care aici e "acasa", nu s-a pus problema sa impartim cheltuielile altfel de acum, deci ma descurc. pt nevoile mele e in regula.
va pup.

Mergi la inceput