--> --> -->

Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Ilia_99, cumnata mea de vreo 3 ani traieste o drama de genul asta, inselata de cand era gravida, inselata si dupa, inselata si acuma, un sot care nu stie ce vrea si care nu stie ce-si doreste ea si cum sa se comporte...vorba psiholoagei la care am trimis-o este un las. El nu o sa bage divortul in veci fiindca este un las si ea nu o sa aiba sansa la fericire atat timp cat duce in spate sacul asta cu probleme.
Trebuie sa lasati sacul jos si sa mergeti mai departe

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Ilia acum am inteles de unde au aparut "fluturasii". Stiind prin ce ai trecut, sincer ma bucur ca poti sa simti asa ceva!!! MAi ales acum! Mai ales cand casnicia ta e in pragul destramarii si iti pui o mie si una de intrebari pentru viitorul tau.

Imagineaza-ti ca ar putea fi posibil...EL sa fie liber.. si tu la fel, cum ar evolua lucrurile?
Te vezi cu el si cu ai tai copii, proiectata in viitor intr-un anume fel? El cum vede lucrurile?
Ok, simte mai mult de cat ar trebui pt. tine, e normal as spune, avand in vedere femeia care esti, dar de ce iti spune asta acum? Ce vrea, concret? Cred ca puteti discuta asta ca doi adulti, fara nici o jena.
E clar ca mult nu va mai dura cu al tau sot oficial. Poate ca acum e momentul sa ceri tu o pauza in casnicie!
Personal asta as face! Si ca sa fiu cruda pana la capat i-as spune si motivele!
Copii cum sunt? Tu, material, te pui la adapost?

Daca as fii in locul tau, dupa cate am tras in ultimul an...dupa cat am suferit pt. o mangaiere si o vorba buna...mi-as da voie sa ma rasfat sentimental...Vezi si tu cat poti rezista fizic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu sunt convinsa ca exact aceleasi ganduri si trairi pe care le are acum Ilia le are orice persoana casatorita inainte sa insele. Nimeni nu a ajuns sa insele brusc, toti au gandit-o si-au intors-o pe toate partile inainte s-o faca, si, ceva si mai important, toti si-au cautat si si-au gasit si argumente sa se considere indreptatiti s-o faca.

Normal mi se pare mie ca daca Ilia nu poate depasi trecutul atunci sa se desparta. Libera fiind, poate sa flirteze cu cine doreste.

Flirtul Iliei nu o face cu nimic diferita de sotul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

adina, cred ca gresesti. nu toti oamenii au pb de constiinta inainte sa insele, ba eu stiu destui care o practica cu o nonsalanta de speriat.. un flirt sau faptul ca te simti atras de o alta persoana decit partenerul oficial mie nu mi se pare un capat de tara, suntem oameni, nu pietre si daca ne-am casatorit nu inseamna ca nu mai vedem ce e in jur sau ca nu mai simtim nimic decit pt sotul de'l avem "pe persoana fizica", ca sa citez un politician de "marca". ce simti fata de un barbat e chimie, e instinct, abia dupa aia intervine constiinta, morala, daca o ai..
ce simt acum nu ma deosebeste de sotul meu? ba eu cred ca da. pt ca eu imi caut motivele sa nu merg mai departe - desi cred ca ar merita o asemenea lectie - in vreme ce el a cautat doar motivele pt care se simtea cumva indreptatit sa ma insele. auzi, da' oare din cauza cui am observat eu, dupa atitia ani, un alt barbat? oare pt ca cel de acasa m-a tratat cum trebuia? si asta cind era? cind primea sms-uri noaptea cind eram gravida, cind m-a lasat, la citeva zile de la nastere in casa si a plecat la munte cu aia sau cind mi-a cerut sa renunt la custodia copiilor? sa cind si-a gasit ap sa se mute, sau..
ai raspuns de parca nu mi-ai fi citit povestea de pina acum..
sincer, tu nu vezi nimic diferit intre o discutie de genul "eu simt asa, tu simti asa, dar nu putem face nimic" si minciuni ticluite magistral, in timp ce faci dus dupa ce ai facut sex cu alta femeie, si apoi vii acasa, unde te asteapta sotia, careia ii spui cit de gresita e ea si cum nu te face fericit? si cum ar trebui ea sa se schimbe fiindca e vinovata pina si de foametea din Africa, doar pt ca, o ora mai devreme, altcineva iti facea un sex oral? hai zau... m-ai suparat, recunosc.

delphin, nici el, nici eu nu am luat macar in calcul varianta asta. nu si-a facut nimeni proiectii de genul asta si nu cred ca e cazul. nu vrea nimic de la mine, concret. nu ma suna, nu ne vedem, decit foarte rar, deci.. practic nu e nimic mai mult decit a fost pina acum. de ex, acum nu ne-am vazut de dinainte de Craciun, iar la tel vb o data pe luna, de doua ori, poate.. deci nu face nimeni pasi in nicio directie.. suntem la stadiul in care, matur si asumat, am vb despre faptul ca asa simtim, dar asta e. mai mult nu poate fi.. aaa, daca peste ceva timp ne vom gasi intr-o situatie in care amindoi sa fim disponibili, fiecare iesind din casnicie pt motivele lui, nu unul pt celalalt, nu stiu, nu s-a pus pb.. si nu vreau sa ma gindesc la asta, e drobul de sare, iar eu nu vreau ca el sa divorteze, nici pt mine, nici din alt motiv.

de fapt, nici nu stiu de ce am scris despre asta, poate fiindca ma simt vinovata, desi n-am facut nimic. ciudat, nu? cum functioneaza la mine mecanismul vinovatiei si la altii e complet lipsa...

Mergi la inceput

Imi pare rau ca te-ai suparat, Ilia. Sincera sa fiu m-as fi asteptat sa accepti si alte puncte de vedere.

Poate nu-mi amintesc eu foarte bine, dar parca lui i-au luat vreo 2 ani sa ajunga sa plece de acasa. Nu are sens sa punem sub discutie trairile lui in acei 2 ani. Eu una nu cred ca i-a fost deloc usor.

Daca tu doresti sa privesti in continuare povestea doar din unghiul tau, si sa-ti cauti argumentele pro inselat, ai tot dreptul s-o faci. De un singur lucru ar trebui totusi sa fii convinsa: argumente de a insela partenerul isi poate cauta si gasi fiecare dintre noi, fiecare avand senzatia ca are dreptate din punctul sau de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Uite Adina ca trebuie sa te contrazic la chestia cu argumente...Tine doar de a vrea si a nu vrea, atat!
Si nu cred ca barbatii isi fac mustrari de constiinta sau isi pun intrebari sa o fac sau nu. Si la ei tine de vreau sau nu vreau! Simplu! Nici macar nu se gandesc la consecinte!

Iliaai scris pt. ca ti-a facut placere sa auzi ca inca placi, te-a reconfortat faptul
Ce ai sa faci, sincer cred ca nu ne priveste pe noi...tine cont doar de trairile tale!
Nu stau eu si nici Adina si nici celelalte cu "super" sotul tau in casa si nici nu stam sa-ti contorizam sentimentele!
Eu cred ca inainte de a te simti femeie tu te simti mama si sunt sigura ca ai capul pe umeri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Imi pare rau ca te-ai suparat, Ilia. Sincera sa fiu m-as fi asteptat sa accepti si alte puncte de vedere.

Poate nu-mi amintesc eu foarte bine, dar parca lui i-au luat vreo 2 ani sa ajunga sa plece de acasa. Nu are sens sa punem sub discutie trairile lui in acei 2 ani. Eu una nu cred ca i-a fost deloc usor.

Daca tu doresti sa privesti in continuare povestea doar din unghiul tau, si sa-ti cauti argumentele pro inselat, ai tot dreptul s-o faci. De un singur lucru ar trebui totusi sa fii convinsa: argumente de a insela partenerul isi poate cauta si gasi fiecare dintre noi, fiecare avand senzatia ca are dreptate din punctul sau de vedere.

eu cred sincer ca tu stai drept acum si judeci strimb!! sau macar ca n-ai citit cu atentie!
nu e vb ca imi caut argumente sa insel, as avea cel putin 365, cite zile au fost in anul ce-a trecut, plus inca vreo 3 luni din 2008. crezi ca sunt suficiente? eu am spus ca-mi caut motivele sa NU o fac.. iaca treaba, ca in afara de moralitatea mea nu mai gasesc altul, cel putin in ce-l priveste pe partenerul meu! reciteste citeva pagini inapoi, ceream dusuri reci de la voi, ca sa-mi scot din minte de tot gindul indreptat catre alt barbat..
nu e vb nici ca nu accept alte puncte de vedere, dar sa-mi spui ca ce simt acum ma pune la acelasi nivel cu ce-a facut sotul meu mi se pare complet deplasat.
cit despre trairile lui din ultimii 2 ani.. a se slabi! de ce nu le-a impartasit cu mine? cu mine, cea care-i purtam copilul pe care atita s-a batut cu pumnii in piept ca-l vrea? iarta-ma daca n-o sa lacrimez acum pt tumultul lui sufletesc cauzat de alta fusta, in timp ce eu nu puteam sa dorm noaptea de dureri de spate, arsuri si o burta cit casa, plus alti doi copii de ingrijit.. mai am putin si mi se rupe sufletul de cit de greu i-a fost lui!
imi pare rau dar nu vad nicio similitutide intre cele doua linii de comportament! dar niciuna!

delphin, n-o sa fac nimic, dar nimc din ce nu ma lasa sa traiesc mai apoi bine si in liniste cu mine. sper ca se intelege de aici ca asta nu implica distrugerea niciunei casnicii, alta decit a mea. dar pt a mea am toate cele 365 de motive de mai sus..
o seara frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui delphin

Uite Adina ca trebuie sa te contrazic la chestia cu argumente...Tine doar de a vrea si a nu vrea, atat!

Exact asta spuneam de fapt si eu. Argumente am avea toti, ba chiar si oportunitati avem toti. Ne diferentiaza doar modul de a reactiona la astfel de oportunitati, deci ceea ce spui tu: a vrea sau a nu vrea.

Mergi la inceput

Ilia, pari sa ai o foarte mare incarcatura emotionala negativa cand vorbesti despre sotul tau. Ok, ai dreptate sa simti asa. Din pacate asta este calea ce duce cel mai adesea la despartire...

Daca totusi iti mai doresti sa gasiti o cale sa mai fiti impreuna o familie ok, atunci cred ca ar trebui sa cautati ajutor de specialitate, sa va raspundeti reciproc la intrebari, sa va oferiti reciproc sprijin si sa-ti poti recladi increderea in el.
Ce s-a intamplat nu poti schimba dar iti poti influenta viitorul.

Eu ma opresc aici, cred ca am cam spus ce aveam de spus. Sper din tot sufletul sa-ti gasesti drumul de urmat si linistea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ilia, nu vreau sa te judec dar cred ca este un joc periculos pt tine.
Esti ranita, te simti bine cand esti admirata si dorita de alt barbat dar noul barbat te vrea pt ca nu mai poate sa traiasca pt tine? Te iubeste? Este in stare sa lase tot pt tine? Sau este alta aventura?

Tu esti in stare sa lasi totul pt el, il iubesti sau este ceva care se va sfarsi in cateva luni in si mai multe lacrimi?

E posibil sa stii in sulfletul tau ca toate afacerea asta e doar o aventura dar tot te vei simti ranita cand noul barbat va zice...stii nu pot sa divortez pt ca "xxx" ...nu conteaza motivul. Chiar daca nu-l iubesti pe respectivul, respingerea asta tot te va durea si te vei indoi si mai mult de tine.

Eu as zice stop joc si as incerca sa start clean si fresh cumva. Trebuie sa-si gasesti echilibrul mai intai, cand accepti un barbat accepta-l pt ca te vrea 100%, tu esti totul pt el iar tu esti 100% pt el.

Mergi la inceput