Sa ma ingrijorez?
Buna mamicilor,
Micutul meu are acum 17.5 luni si incep sa ma ingrijorez de anumite lucruri. Nici nu stiu ce e normal sau nu, el fiind primul meu copil.
Mai concis:
-foarte rar raspunde la nume.
-cind il iau in brate nu se "lipeste" de mine. Vrea sa il iau in brate, ridica miinile sa il iau, dar odata la mine in brate nu ma cuprinde.
-spune foarte putine cuvinte:mama, apa, mingea, caca. Mai zice miau la pisica, muu la vaca, uuu la tren. Cere apa cind ii e sete.
-nu arata cu degetul decit cind are el "chef" si numai ce vrea el, adica lumina, ceasul. Daca il intrebi unde e tata, se uita la el dar nu arata in directia lui taica-su.
In rest ce sa zic, e destul de vesel, ii plac copiii, se joaca si nu prea, daca jucariile sunt noi se joaca mai cu interes.
Spune-ti voi, copii vostri ce fac/faceau la virsta asta? Raspund la nume, arata ce le cereti? Aduc o jucarie daca o cereti?
Multumesc mult,
Medeea.
Raspunsuri
Chuny spune:
Pai nu prea vad de ce sa fii ingrijorata ... cam ce ai vrea sa faca ? ai vreo soacra sau ceva vecine pe-acolo care te dispera ca nu e copilul ca la carte ?
zici si tu clar ca face anumite lucruri doar cand are chef, lasa copilul in pace ca e ok!
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
Claudi@ spune:
Si al meu baiat a fost la fel si acum vorbeste de dimineata pana seara fara pauze (k doar de somn)
Si nici el nu ma cuprindea, of ce ma mai ofticam si cat as fi vrut sa ma stranga cum fac alti copii cu parintii lor.
La nume, nici acum nu raspunde mereu, asteapta hoteste sa vin si sa vad ce face, raspunde doar cand ii convine lui
Deci si eu zic ca normal comportamentul si la fel ma gandesc ca ai ceva prietene si exista putina concurenta. Eu am invatat sa nu ma intereseze.
Ce gasesc interesant, ca la al doilea nu ma mai intreaba nimeni daca face totul ca la carte.
Tala spune:
Al meu nici atat nu spunea, iar eu ii repetam ca tampita ca vaca face muuu. Lasa copilul sa acumuleze si sa faca ce vrea (cand mai are ocazia asta?). Stii ca baietelul meu a profitat la MAXIM de faptul ca daca a vorbit tarziu (pe la 2 ani jumate) uneori ma gandeam ca nici nu intelege ce-i spun, si ii era atat de bine sa faca efectiv ce are chef. Acum vorbeste (incontinuu), ma ia in brate (cand are ceva de castigat) si a invatat sa-l foloseasca pe NU (oooof). Ai rabdare si bucura-te de tot ce iti ofera copilul tau, nu lasa cartile, teoria, matusile si vecinele sa-ti jignesti copilul gandind astfel. In mod sigur comunicati f bine si in mod sigur simte dezamagirea ta si nu-l ajuta cu nimic. Revino-ti si, desi poate iti pare imposibil acum, va veni si vremea cand iti va spune-vorbii mai mult decat iti vei dori uneori...
Bucurie!
mina spune:
Stai linistita, copilul e normal. Si eu ma ofticam intre 1 si 2 ani ai Mateiului ca nu se urca si el pe mine sa ma ia de gat, cum faceau altii....acuma are momente cand trebe dezlipit cu dalta
Si comunicarea mi se pare ok....hiii, mi-am adus aminte, la aceeasi varsta Matei spunea calului dei dei dei si la baliga.... caca-dei-dei-dei .... era cel mai complicat cuvant la vremea respectiva :D
Tot asa ma ofticam ca imi zicea sobru MAMA, nu dulce Mamiiiiii, ca alti copii. Bine, el si mama a zis tarziu, ca bietu copil imi zicea pe nume UNA (cat putea el...) si io nu ma prindeam deloc . Practic, primul cuvant pe care l-a folosit cu adevarat, in sensul de comunicare a fost APA, in jur de un an.
Acuma vorbeste de-ti curge sange din urechi
Eu zic sa stai linistita fiindca pana spre 5 ani au multe perioade cand aud doar ce le convine si cand le convine.....dupa aia vine adolescenta si te ignora cu buna stiinta si uite asa ii vezi in armata ca maine .... glumesc.
Daca ai vreo neliniste, vorbeste cu pediatrul. din cele ce spui tu, insa, nu cred ca e cazul.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
AnaMariaVV spune:
Vladi al meu gangurea mult pe la 8 luni. Apoi a urmat o lunga perioada de "tacere". Spre doi ani incerca sa vorbeasca. Ma striga "Aia", probabil de la Ana. Acum, la 2 ani jumatate vorbeste incontinuu. Imi spune si mami, dar mai ales Mama Ana, stie ca nu-mi place si tocmai de-aia.
Viki, de 4 luni, gangureste in schimb la fel de mult cum gangurea el la 8 luni.
Fiecare este diferit si toti sunt minunati.