Fara ovare!!!
am o prietena care a tot avut probleme cu ciclul..dupa indelungi vizite la medic..i se descopera 2 chisturi mari..ajunge la operatie ptr ca nu s-a rezolvat nimik cu tratament..unul era in stare de putrefactie..i s-a spus..si i s-a mai comunicat ca este al 3-lea caz in ultimii 20 si ceva de ani de persoana FARA OVARE. asa s-a nascut..acum intrebarea este...daca nu are ovare..de ce dupa operatie ii vine ciclul? ce a luat oare rolul ovarelor? ce se intampla? daca totusi are ciclu..poate ramane insarcinata? fara ovare..NU..dar totusi..ce credeti?
MirelaV
Raspunsuri
crinuta spune:
Mirela, eu nu am inteles mare lucru dun ce ai scris tu. Poti fi te rog mai explicita?
Deci, ea avea tulburari menstruale si de aceea a mers la medic, unde s-au descoperit 2 chisturi( la operatie). Intrebarea mea este unde anumie s-au format chisturile astea? Eu nu inteleg. S-a nascut fara ovare? Uter si trompe are? Daca are trompe cum de nu are ovare?
Eu nu am mai auzit de asa ceva pana acum.
Cati ani are prietena ta?>
In ceea ce priveste sarcina, cum sa poata avea copii( ai ei) daca nu are ovociti? De asemenea, ovarele secreta hormoni, cine le va prelua functia? Ma intreb daca s-ar putea cu ovocit de la alta femeie...
Nu stiu. Grea problema si grava. Ce au spus medicii?
Crinuta
MirelaV spune:
are 24 ani..si avea tulburari menstruale de pe la 16 ani..si s-a hotarat sa ajunga la medic..i-au tot dat tot felul de tratamente..ii venea ciclul..lua anticonceptionale..totul era ok..cand nu mai lua..avea ciclul la 3...4...5 luni
apoi..a inceput sa ii creasca burtica..mare
la o echo..s-au vazut 2 chisturi..le-au scos..prin operatie..
dar de atunci..(1 an) ii vine menstruatia..la cateva luni..dar Nu e absenta..si aici..nu mai inteleg..
daca ea s-a nascut fara ovare..(cazuri f rare)..atunci..de ce exista menstruatie? ce o provoaca?
MirelaV
MirelaV spune:
am uitat! da, are uter si trompe..
medicii au spus ca e un caz rar..dar au mai intalnit..zic ei ca nu poate avea copii..decat in vitro..dar cat costa asta si unde se face?
oricum..un tratament trebuie urmat..cred..sunt sigura...
e un caz...foarte ciudat...
MirelaV
crinuta spune:
Costa mii de dolari, iar sansele ( mai ales in cazul ei) sunt destul de mici, insa se pare ca este singura ei optiune.
Daca va opta pt aceasta varianta, va trebui sa stie ca nu va fi copilul ei, adica va trebuie sa gaseasca donatoare pt ovocit( sper ca am spus bine), si din cate spunea Gabid la noi este interzis prin lege. In ce tara este ea?
CRinuta
Victoria spune:
Din cate stiu eu, donarea de ovocite nu e ilegala in Romania, si stiu ca chiar s-a folosit tehnica de transfer de ovocite. Intrebati la clinica SABIC.
V.
veni, vidi, Victorie!
alina constantin spune:
draga mirela, ce caz! doamne fereste de asa ceva! am si eu o intrebare, pe cera cred ca a pus-o si victoria, de altfel: unde anume, pe ce organ s-au descoperit acele chisturi? pupici!
MirelaV spune:
fetelor..unde erau chisturile..n-as putea sa va spun..stiu ca inainte de operatie ziceau ei ca-s pe ovare..dar cand s-a dovedit a nu mai fi..chiar nu am mai intrebat..umm..m-ati pus pe ganduri..
MirelaV
anemona spune:
Fetelor, eu sunt sigura ca undeva e o neintelegere. Femeile fara ovare nu au menstruatie. Ori medicii aia i le-au scos cu tot cu chisturi si i-au zis ca nu avea, ori poate fata a denaturat pe undeva adevarul. Dar asa cum e povestea asta nu poate fi reala 100%.
MirelaV spune:
anemona..nu poti acuza un om ca minte cand el e disperat..sa nu vorbim in necunostinta de cauza..
asta e si intrebarea ei..daca nu are ovare..ce provoaca menstruatia?
si da..e posibil sa i le fi scos o data cu chisturile..si eu m-am gandit la asta..si sa ii fi spus ca s-a nascut fara ele..sa scape medicii de o explicatie in plus..ca daca ar fi trebuit sa i le scoata..ar fi trebuit sa ii ceara parerea..stiu eu..
MirelaV