Burtici de punci pretiosi de Mar-Apr 2010 (44)
Raspunsuri - Pagina 16
andira spune:
Ah, am uitat sa va zic cum a fost la dr.
I-am zis ca am presiunea aceea pe col, si s-a apucat sa ma ciufuleasca "delicat"
, ca de ce nu l-am sunat, ca in situatii de-asta nu trebuie sa astept. Ca daca aveam vreo problema, la Medsana putea doar sa constate, nu avea ce sa-mi faca pe loc, si tot la spital ajungeam (s-a prins ca evit cat pot sa ajung pe acolo
, nu de alta, dar urasc statul pe la usi si milogeala de asistente. Plus ca am constatat ca si atitudinea doctorilor e alta in spital, fata de cea din clinicile particulare).
In fine, ideea e ca presiunea aia pe care o am e de la contractii (culmea e ca nu le simt, si nici la Nati nu le-am simtit, pana m-am dus atunci la dr aveam deja colul scurtat si se deschidea), si daca continuam asa, e posibil sa mi se deschida colul.
Concluzia a fost ca "nu stie ce fac, cum lucrez / ce lucrez, dar sa mai renunt la verticala si statul pe scaun, si sa stau in pat". Imi venea sa-l intreb daca are si vreo sugestie de job pe care sa-l practic la orizontala
, in cazul in care nu sunt acasa in medical.
Si daca presiunea aia nu-mi trece, o sa-mi dea medical. Sa vad cum ma simt.
samaria spune:
http://www.google.ro/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.pcfarm.ro%2Fprospect.php%3Fid%3D2080&rct=j&q=oxitocina+prospect&ei=FyL5SuiMJoePsAay-sWLCg&usg=AFQjCNEQAplwUgnYOc7Qpy9o9auOlYFNCw
Maria
21+
Mami de Sammy si ,posibil, de 
samaria spune:
Scuze,vroiam sa pun adresa cu prospectul de oxitocina

Daca vreuna din voi reuseste...
ca eu...

Maria
21+
Mami de Sammy si ,posibil, de 
andira spune:
Happyjoy, Ioanact - felicitari pentru fetite!
V-am zis eu ca devenim majoritare ![]()
Oana - sa stapaniti sanatosi carutul, si sa se bucure bb de el!
Eu am facut doar dublu test, care mi-a iesit ok, si mi-a zis dr ca n-are sens sa mai fac si triplu test. Sincer, nu ma linisteste foarte tare, tocmai pt ca stiu ca rezultatul e pur statistic. Dar am mai renuntat la ideea de amnio dupa ce dr mi-a zis clar ca n-are sens. Astept si eco de 23 de saptamani, sa vad ce mi se spune.
O fac in 2 locuri, n-are nimic, nu?![]()
Nu stiu care e problema cu oxitocina, dr meu nu mi-a zis nimic. Deocamdata sunt si eu candidata la cezariana, din cauza placentei, desi eu vroiam nastere naturala. Dar mai sunt vreo 5 luni pana nasc eu, poate se mai schimba lucrurile.
GabyHila spune:
Samaria eu mi-am comandat Philips Avent SCH580. L-am luat de la o tipa care il vindea aici la anunturi. Gasesti cam prin toate magazinele online. din ce am observat eu, oferta pt asa ceva din magazinele din orase e mica. Eu am boala cu Philips ca daca se intampla ceva cu ele in perioada de garantie, imi shcimba produsul. Nu trebe sa ma car cu el pe la reparatii, etc.
Mai vreau sa iau un purificator de aer pt dormitorul nostru. Si as mai vrea si filtru de apa pt chiuveta.... etc!
Kossir dulceata a facut si mama mea de gutui, dar nectar nu stiu cum. Imi zici pls?
Vroiam sa va intreb daca stiti cum se face socata sub forma de sirop? Am baut in weekend la un restaurant de la munte cu apa minerala si a fost extraordianar de buna.
Gaby
Fetita mamei de 24 saptamani
www.gabyhila.blogspot.com
stefimic spune:
buna dimineata burtici,
sa incep prin a felicita mamica ALINA de frumosul carucior roz, sa fie sanatoase amandoua si sa va bucurati de ele.
ma bucur ca sunteti bine si stai linistita ca nici eu nu am vrut sa fac DT sau TT, o sa fie totul bine.
in legatura cu OXITOCINA, de ce trebuie la cezariana, in cazul meu am avut perfuzie cu oxitocina si pana sa intru in sala de operatie si apoi dupa ce am iesit vreo 3 zile, inainte pentru a incerca sa ma dilat 2-3 cm si sa inceapa oarecum procesul natural, dar fara succes, si dupa pentru a contracta uterul si al face sa elimine tot ce trebuie, contractii pe care la cezariana nu le ai si care trebuie provocate artificial.
sper ca ati inteles ceva din ce am incercat sa explic aici, asa ca de asta stiu sigur ca i-mi trebuie oxitocina la cezariana, eu avand si probleme cu tensiunea la prima sarcina si nu mi se putea administra ERGOMET.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si
25+
IOANA
stefimic spune:
OANA ai perfecta dreptate cu"abia astept sa le vad pe sarma spalate", eu la prima sarcina cand am implinit 36 de saptamani am avut bagajul facut , asa ca de pe la 34 am inceput sa spal lucrusoarele si apoi sa le calc, mai venea mama pe la mine si la un moment dat cand aveam rufe pe sarma a intrebat-o o vecina: gata a nascut? asa ca te inteleg ca esti nerabdatoare.
dupa nastere am avut un fix pe care nu stiu daca o sa-l mai pun in practica si acuma, am spalat la mana pana la 4 luni lucrusoarele lui, i-am cumparat DERMALIN ca sa nu se irite domne copilul, de data asta cred ca voi lua DERMALIN dar voi baga la masina.![]()
HAPPYJOY felicitari pentru fetita, sa fie sanatoasa si va aduca numai bucurii.
BRIZA MARII aveti grija de voi si stati cumintei in patut, iar numele ales este chiar dragut.
ANDIRA ai si tu grija cu presiunea pe col si sper sa disparam, poate totusi reusesti sa-ti iei concediu medical.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si
25+
IOANA
dayanara spune:
happy felicitari pt fetita! sa vina sanatoasa si la termen!
samaria la tine trebuie felicitat taticu pt ca nu s.a mai speriat:)
oana eu pe la 4-5 postam pe forum apoi ce sa ma mai culc ca pe la 6.30 am plecat la analize
gaby dar doar avent se schimba in magazine?
stefi prietena ta a adus oxitocina de aici din spital sau de unde ca daca intru in farmacie si cer oxitocina pt nastere se uita ca la actori americani sau cine stie o fi si pt uz la domiciliu ca altfel nu vad sa se vanda pe aici
in spital daca ajung sub orice forma ei imi asigura orice tratament inclusiv cele care le.as lua zilnic si care nu au legatura cu internarea, pt ca daca am ajuns la spital dintr.o urgenta ceva, nu.s obligata sa am la mine pastilele de alergie sau de tiroida de exemplu
roxana
20
arthur martin si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
dayanara spune:
andira nasol, intr.un timp sa scurt ati dat de alt nebun...bine ca cel putin n.a fost nimic grav
despre nume mie imi plac denis, david, eric....toate le.am avut pe liste si combinatiile alese de voi sunt foarte frumoase:)
roxana
20
arthur martin si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
miria_cristina spune:
HAPPY JOY - Felicitari pentru bebita!

Legat de lacurile placentare, eu stiu ca ele pot aparea dupa saptamana 30 datorita modificarilor "de maturitate" care sunt normale, adica, placenta sa aiba calcificari, si alte „neregularitati“ in aspectul ei (tromboze, depozite de fibrina – o substanta din sange, zone cu sange liber, adica lacuri placentare) si nu inseamna ca bebelusul nu se hraneste suficient sau ca are vreo suferinta.
Daca apar mai devreme, desi de multe ori nu e nimic grav, medicul te cheama de mai multe ori la ecografie, urmarindu-le. Ele pot favoriza sangerari si cica n-ar mai favoriza hranirea normala a fatului, dar parerile sunt impartite in functie de ce doctor consulti. Oricum, nu se opreste tratamentul cu Utrogestan sau/si Gravibinon.
Sfatul meu ar fi sa mai mergi la un medic sa-ti faca o ecografie, ca de multe ori se bat cap in cap interpretarile.
Nu te stresa ca nu-i face bine lui bebe si consulta si pe un altul. Oricum, pe cine am cunoscut cu lacuri vasculare placentale a nascut copii sanatosi si au dus sarcina foarte frumos.
Cristina +15
si Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."