Vedem impreuna 'Pas in doi'
Castigatorul primei runde este 'Pas in doi', 1985, regia Dan Pita. Il putem urmari aici.
Avem o saptamana la dispozitie ca sa-l vedem. Putem intra la subiect oricand in aceasta saptamana.
Vizionare placuta!
____________________________________________________
Trouve avant de chercher
Raspunsuri
beshter spune:
Doamnelor, nu uitati ca aveti de urmarit un film
Credeti ca ar fi mai bine sa avem doua saptamani pentru vazut filmul in loc de una?
Oana, incepi sa te gandesti la o tema?
Cine mai gaseste bloage, saituri si alte de-astea unde sa putem vedea filme gratis si legal e rugat sa ne comunice. Tare bine ar fi sa extindem aria si sa putem alege si filme neromanesti.
Trouve avant de chercher
denizel spune:
Eu n-am uitat, ba inca l-am (re)vazut duminica noaptea :).
Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.
Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.
Oana MC spune:
Mihaela,
iaca tema/intrebare pe care ar trebui sa o postez mai degraba la subiectul cu haideti sa...:
Pentru ca (eu)nu am cazut la pace cu felul in care Mungiu reprezinta femeile in 4,3,2, lansez urmatoarea tema intrebatoare: cum ni se arata femeia/femeile in filmele romanesti din noul val? Cit de vulnerabile sint? Cit de independente? Sau care e proportia dintre astea doua masuri? De cita putere dispun si in ce consta ea (puterea)? Ce categorii de femei vedem?
Si ca sa revin la filmul lui Mungiu si la felul cum o trateaza pe Otilia. Pe Gabitza nu o pun la socoteala ca ea nu e un personaj, e un caz, o problema pe care o dezvolta Otilia prin felul in care sustine, actioneaza, rezolva cazul Gabitzei. Filmul nu ma convinge prea mult de prietenia dintre Gabitza si Otilia; nici nu cred ca isi propune. Arata mai mult un fel de solidaritate neverosimila din partea Otiliei. Acum ce ma supara pe mine e ca Otilia care e capabila sa regizeze toate detaliile (multe si riscante) avortului si nu numai, in final ajunge un fel de Gabitza. Strinsa cu usa de Bebe, de Gabitza, de tot ce facuse pina atunci si de dorinta de a termina odata povestea, face sex cu Bebe si devine o potentiala candidata la avort. Momentul asta o demoleaza pe Otilia pe care am vazut-o pina atunci. O face mai vulnerabila, mai victima decit Gabitza, ceea ce pe mine nu ma lasa sa dorm noaptea . Asadar unde e femeia care nu se lasa violata?
Oana
beshter spune:
Vai de mine, ce frumos!
Doamnelor, acceptati o declaratie de amor cu noaptea-n cap si pe fuga?
Denizel, te rog frumos, baga descrieri si analize
Oana, tema e nemaipomenita! O sa ma gandesc si eu azi la cum am putea-o formula astfel incat sa poata propuna lumea filme, filme, cat mai multe filme!
On second thought, cred ca tema poate ramane asa bine-mersi. Oana, felicitari!
Trouve avant de chercher
beshter spune:
Gata, l-am vazut si eu. Ma intreb cum mi-o fi scapat pana acum.
Am si io cu cine sa combat?
La cat de somn imi e acum, singurul lucru care nu-mi da pace e: de ce Mihai face scrima si Ghita box? Ghita e mai din topor asa si Mihai mai 'fin'? Sau mai e si altceva si nu m-am prins?
Trouve avant de chercher
beshter spune:
Hai sa va spun care sunt scenele mele preferate, poate i se face mila cuiva sa scrie la subiect.
Mi-a placut scena cu orchestra din bazin. E adevarat ca n-am inteles foarte bine rostul ei in economia discursului dar mi-a amintit de Kusturica si parea suficient de 'onirica' incat sa stea pe propriile-i picioare (ca un 'mini-filmulet').
Mi-a placut, bineinteles, cum recita Ghita discursuri tovarasesti sub dus (ma rog, in mintea lui, unde are curaj).
Mi-a placut cum asculta tatal blondei (nu mai stiu cum o chema pe Anda Onesa in film) muzica transportat, plin de sine si cu femeile in brate. Magnanimitatea cu care-i spune lui MIhai ca nu-l intereseaza ca e muncitor m-a dat pe spate:)
Oare coronita de pe capul lui Mihai (din scena de inceput, cu scrima si boxul) e vreo trimitere la vreo figura cristica? Sau e doar o coronita:)?
Trouve avant de chercher
denizel spune:
asa, la o prima vedere, scrima e mai artistica si sofisticata decat boxul (probabil ca fanii boxului m-ar contrazice).
Iar Mihai e mai artist si sofisticat decat Ghita, care Ghita e omul actiunii imediate si prea putin slefuite (zdrang un pumn in plex, zdrang "te iubesc, vreau sa fii sotia mea, ce-i asa greu de inteles ca vreau sa te fac fericita?!" ) si un om care, pare-se, ar fi cam incapabil sa iubeasca doua femei in acelasi timp :D.
Citat: |
Oare coronita de pe capul lui Mihai (din scena de inceput, cu scrima si boxul) e vreo trimitere la vreo figura cristica? Sau e doar o coronita:)? |
Sper sa fie doar o coronita :)). Trimiterile la figuri cristice intelese altel decat le inteleg eu!!! , ma irita teribil .
Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.
Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.
qsar spune:
Mi-am procurat si eu DVD-ul. Azi, maine o sa-l re-re-re-...-revad si revin cu comentarii. Iaca numai doua dintre replicile (din amintiri, evident) care mi se pare mie ca dau cumva "cheia" personajelor:
"Vreau piese brute!" (Ghita) / "Apa de ploaie?!" (Mihai)
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Oare coronita de pe capul lui Mihai (din scena de inceput, cu scrima si boxul) e vreo trimitere la vreo figura cristica? Sau e doar o coronita:)? |
Ma tem ca nu-i doar o simpla coronita...ca sa nu mai spun de imaginea cealalta, cu Mihai ducind in spinare sacul de box!!
Io am mai vazut filmul de vreo doua ori, da' jur ca e prima oara cind vad faza cu bazinul :)) E metafora curata, cea a scufundarii si sint de acord ca e, cumva, de sine statatoare.
Una peste alta, mie sincer filmul mi s-a parut, acum, disturbing. De la muzica lui Adrian Enescu (ciocan nostalgic pentru mine, nu altceva), conceptii si prejudecati si pina la dragostea toxica dintre Mihai si Monica. Hehe, cei trei M (Mihai, Monica si Maria).
In plus mi-e greu sa asociez titlul (Passo Doble) cu atmosfera onirica si deloc dinamica a filmului. E o lupta incrucisata intre personaje, interioara si exterioara, insa infruntarile par cam lipsite de forta, nu?
Oricum, mi-a pacut!
ilse spune:
Vai mie ce mi-ati facut intr-o zi ploioasa=normala de toamna olandeza...am stat sa vad filmu pe blog, sarumana cui l-a pus...linkul cu blogu ma refer
Cert este ca mie una mi-a indus o stare de tristete coplesitoare, mai ales ca se apropie si aniversarea a 20 de ani de la revolutie cand or fi trecut asa de repede...si nu stiu m-a trimis cu gandul la atmosfera de atunci, pana si amintirile mele au culoarea aia stearsa, prafuita, sepia spre alb-negru.
Mihai mi-a reamintit de toti colegii de facultate, asa la gramada cu foamea aia de rebeliune, cu curiozitatea si chinul de a te afla intre doua lumi cu fuga de responsabilitati la varsta cand ai vrea sa si iubesti dar si sa cuceresti lumea...iar muzica numai vorbesc.
Nu o sa-l revad prea curand caci pe mine una "m-a durut", asa de mult m-am indepartat de anii aia, ca sincer mi se par de pe alta lume si totusi atat de familiari...decorul casei in care Mihai asculta muzica clasica impreuna cu familia Monicai, hainele de pe ea, mi-aduc aminte de cum ne facea mama fuste la masina de cusut si pe jos ,intr-o camera cu peretii captusiti cu biblioteci ieftine, dar pline de carti, era un covor de iuta.
Voua ce senzatii va dau filmele astea de dinainte de '89?
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)