Bobocei de sept-oct 2008 (214)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

hello, hello,
cu intirziere La Multi ani celor ce s-au sarbatorit ieri, acum am aflat si eu ce sarbatoare mare a fost!

La multi ani Ramona. Sa ai parte numai de zile senine si fericite alaturi de cei dragi.

Kristin, wow ce bucurie mi-ai facut sa vad ca ai scris. O sa-ti trimit niste poze cu nora-ta sa vezi ce mare s-a facut. Ma bucur ca sinteti bine, mi-a placut cum ati sarbatorit de halloween. Super personajele!

Multa sanatate puisorilor bolnavi.

O seara buna va doresc.

Pup you all!

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Va multumesc din tot sufletul ca v-ati gandit la mine astazi si m-ati urat atat de cald. Va intorc si eu toate dorintele de bine si muuulta sanatate tuturor. Si sper ca Roxanei (babytza) sa nu i se fi intamplat nimic ce nu poate fi reparat in timp. Sunt cu gandul la ea astazi.

Citat:
citat din mesajul lui cristineescu
Sunt copii care desi papa san papa si mancare f ok; sau care au inceput sa pape mancarica dupa un an si 4 luni (stiu cazuri); sau copchii ca ai nostri care nu vor altceva decat san mostly.

Eu mi-am propus urmatoarele:
- sa-l invat cu laptic
- sa renunt la supturile de peste zi
- INTARCAT la primavara

Harri Alexandru (10.09.2008)

Aici sunt eu, Harri, la motz

Pacat ca ai ajuns sa te gandesti la asta. E oare esential sa manance cu kilogramele sau sa se simta "in control" a ceea ce baga in gura, exploreaza, etc? Atata vreme cat laptele de mama oricum ofera un minim necesar de nutrienti, eu am ales sa nu ma stresez cu masa. Si am descoperit ca Anda nu e diferita de multi alti copii. Copilul care nu mananca (poor eater) este un TIP, un ARHETIP daca vreti, se intalnste pana si in carti. Si de putin timp este mult mai receptiva la noul alimentar desi tot imi refuza primul dumicat de orice, pana vede ca intr-adevar e bun. E ea mai circumspecta sau poate mai independenta, dar in mod clar nu e singutrul copil care urla la prima lingurita de la masa.

Iti dau decat exemplul sora-mi care si la doi ani avea zile in care refuza orice mancare cu exceptia laptelui (PRAF, mama a renuntat repede la alptat din pricina unor antibiotice). Raluca nu este neaparat o poor eater, nici nu a avut parinti stresati ca nu mananca (probabil la al saselea copil esti si tu mai relaxat decat la primul - eu fiind ala primul). Diferenta intre mine, care am fost crescuta "dupa carte" si Raluca, crescuta dupa ureche, este ca eu nu mi-am format un ritm dupa care sa mananc nici un ritual care sa ma ajute sa explorez mancarea, pe cand Raluca are toata libertatea in aceasta privinta. Probabil Raluca va manca mult mai variat decat am mancat eu primii douazeci de ani.

Acum sunt o gurmanda dar am fost cosmarul oricarui parinte. Si indraznesc sa spun ca faptul ca am mancat putin si ... ma rog, sa zicem prost... nu mi-au afectat nici cresterea, nici imaginatia sau inteligenta. Adica sunt un om perfect normal. Si din pacate mama a incercat sa-mi dea lapte praf care nu mi-a placut niciodata si ea ramasese fara lapte si imagineaza-ti ce-o fi fost in sufletul ei cand nu voiam sa beau sfantul, mult laudatul LP dar nici sa ma diversific nu aveam chef. Asa ca... se poate mult mai rau :)

Mama mi-a zis ca la san imi placea, dar "nu avwea lapte, a trecut atat de mult timp nu mai stie ce s-a intamplat exact". Cred ca stiu eu, s-a conformat unui idiot de pediatru care i-a zis ca rebuie bagata completare. Completarea asta e o axioma, n-aveti idee cate tanti s-au mirat pana acum: cum, nu i-ai dat completare???

Scuze ca m-am intins, azi am voie, da?

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Laura, ma bucur mult ca nu mai e nici o indoiala ca ai un baietele perfect normal pentru varsta lui!Daca nu chiar mai avansat!

Nu mai stiu cine a initiat subiectele, dar imi dau si eu cu parerea:spalat-noi facem baita pe corp in fiecare seara (dus) pe cap cam o data la saptamana (suntem oricum chei).Exceptiile sunt ca rar facem si la doua zile daca avem motive si pe cap facem mai des 'la nevoie'.
Mancatul la copiii alaptati - David mananca destul de putin cand are tzitzi acasa.De cand a ramas cu buni mananca mai bine mancare gatita (principal ciorba sau supa).Azi a mancat prima data supa mai consistenta si mi-a spus soacra ca a fost o nebunie pentru el si ca a mancat foarte bine.Nu stiu ce inseamna asta ca nu o pun sa masoare, dar ma bucur ca imi dau seama ca i-a placut.
Eu totusi nu cred ca e asa o coincidenta - mie sincer mi se pare ca majoritatea copiiilor alaptati sunt in trendul asta de a refuza partial mancarea de alt fel.Poate trag eu aiurea concluziile, dar pe forum aici in afara de 2-3 pe care sa ii stiu eu ca mananca bine si sunt alaptati, restul sunt cam ca noi sau poate doar putin mai bine.Deci nu cred ca e asa intamplatoare situatia.

Azi sunt amarata pentru ca am ajuns acasa si soacra era cu nervii in pioneze....ca de-abia s-a culcat azi David, ca a plans juma de ora inainte sa se culce, ca nu a fost chip sa il consoleze cu nimic.Ca a fost destul de apatic si suparat toata ziua (mai nou se plimba prin toata casa cu furtunul de la aspirator si asta a fost principala activitate pe ziua de azi).Sper din tot sufletul sa fie ceva trecator si sa fie iar totul la fel de bine ca saptamana trecuta...Ea era tare necajita ca nu stia ce sa ii faca sa doarma si se vedea ca era tare obosit....
A mai avut o perioada de asta si la primele masele, asa ca ne-am pus pe verificat.Si e un colt de masea care da sa sparga, deci sper ca asta sa fie singura cauza a supararii lui si sa fie iar totul frumos.Ca nu imi mai arde de altele daca il stiu pe el necajit acasa.

Ramo, iti spun de acum ca nu am de gand sa il intarc pe David.Dar sunt curioasa cat o sa ii tina asa, pentru ca nu vad nici o dorinta din partea lui sa renunte la tzitzi,nici cel mai mic semn de dezinteres - daca ar fi dupa el cred ca asta ar fi meniul principal dimineata, pranz si seara.Nu de alta dar citeam in Capraru si in alte parti ca pe la un an copiii dau oarece semne de dezinteres fata de san.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008

kllemi, nuuuu, hunii nu stau aproape niciodata in acelasi loc, de fapt nu stau locului!, exceptand momentul reclamelor la TV. atunci nu mai conteaza nimic. in rest, unul 'hais' si altul 'cea'. evident ca n-am cum fizic sa fiu cu amandoi in acelasi timp, dar am mereu grija sa ii am pe amandoi in raza vizuala. e challenging, da' fain! pupice.

kllemi, uite, iti raspunsesem cu cateva pagini in urma.

puuuup si felicitari ptr progrese!!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Cand sari de bucurie, atentie ca nimeni sa nu-ti ia pamantul de sub picioare. (Stanislaw Jerzy Lec)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

noi suntem muciosi si tusim ... Robi tocmai mi-a vomat Stodalul...... sunt vioi, dar mega obositi, n-au dormit azi toata ziua decat 1 ora...

oana, imi pare rau, sper sa fie doar o faza trecatoare! va pup!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Cand sari de bucurie, atentie ca nimeni sa nu-ti ia pamantul de sub picioare. (Stanislaw Jerzy Lec)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavida spune:

La multi ani! urez cu intarziere celor care si-au sarbatorit ziua onomastica de Sf. Mihail si Gavriil! Noi am fost sa-l sarbatorim pe tata, care e Mihai,apoi o prietena f buna, Gabriela si n-am reusit sa intru pe forum.
La multi ani, Ramona!

Claudinna, sa-i treaca iritatia lui Razvan cat mai repede!
Angelynna, sanatate Crinei si spor la renovari!
Nocom, ma bucur ca e mai bine Daria! (si da, si eu sunt printre castigatorii de la Lenor )
Xor, noua medicul pediatru ne-a recomandat ImunoRoyal junior, asa ca banuiesc ca e bun. Eu ii dau de 10 zile deja, sa speram ca trecem iarna cu bine si mai ales sa nu luam gripa porcina
Nerantula, ma bucur ca e bine Gruia, si normal ca l-a laudat dr, chiar e un frumos . Pana cand ti-a recomandat sa continui sa-l alaptezi?

Eliza la 1 an
Ne-am inscris la concursul Klorane: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">lav1
mamica fericita de Eliza Maria (24.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

multumesc mult pentru aprecieri la adresa renului meu.
eu ii fac baie generala de 2 ori pe saptamana, cand o las in voia ei sa se balaceasca in cada (acum sta singura), in medie cam 30 de minute si la chiuveta de 2 ori pe zi, dimineata si seara. asa fac si eu, as vrea s-o invat si pe ea la fel.
mancare... la fel ca david al oanei, nici mandra mea nu da semne ca si-ar pierde interesul fata de san. mananca bine peste zi orice ii dau, dar dupa trebuie sa ia si cateva inghitituri de lapte. noaptea e alta poveste de aici si oboseala mea. nu planuiesc s-o intarc, astept sa decida ea cand n-o sa mai vrea, io sa fiu sanatoasa sa pot duce

Sabina si Amalia

Mergi la inceput

Andreea_and ma bucur ca ai reusit sa intri pe forum sa ne spui de voi. Daca spui ca ne-ai citit, cred ca stii ca butoiul a fost spart inbucati mici si nu mai e niciunul intreg pe nicaieri, nu? Imi pare rau ca ai probleme, sunt din pacate de neocolitt dar am incredere ca veti iesi la liman cu dragoste si intelegere. Daca astea nu merg, urlati putin unul la altul . La noi a mers . Ei, glumesc cu urlatul dar... multe .

Baitza: intre 10 si 30 de minute, in functie de cheful ei de joaca. Uneori se cere singura afara, se ridica in picioare si se catara pe cada. Si cred ca depinde si cine-i face baie, pana mai deunazi tati o scotea destul de repede dar au invatat sa se joace.

edit: Pe cap spalat la fiecare baie. Incerc zilnic dar nu iese mereu; in rest, spalat fund la chiuveta la fiecare schimbat de scutec.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

Lumi aha, am inteles cu sta treaba cu hunii, iti multumesc ca mi-ai mai postat odata mesajul ..... dar eu nu prea apuc sa citesc din urma.....imi pare rau ptr. ROBI sper din suflet sa nu fie nimic grav si sa treaca repede...

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri
pe la un an copiii dau oarece semne de dezinteres fata de san.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

cred ca sporadic, in timp ce se joaca sau vad locuri noi. Altfel unde atata lipsa de interes? Tu si tzatza ta sunteti centrul universului.

In alte parti mai recent scrise zice ca intarcarea naturala nu se produce mai devreme de un an jumate NICIODATA (cand e refuzat sanul pana la ceasta varsta e clar greva de san si nu autointarcare) si de cele mai multe ori apare in jur de doi ani. Si fiind naturala e la fel de treptata ca mersul fie-mi. Daca ma intreaba cineva cand a mers n-as outea sa-i spun ca s-a produs atat de lent si de treptat procedeul sta incat... nu stiu . Daca ma va intreba cineva cand a supt ultima oara nu cred ca voi putea sa-i spun si nu din cauza neuronului vesnic obosit ci pentru ca intarcarea s-a insinuat in viata noastra.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput