*** Colectia aniversara de toamna-iarna 2005 (252)
Raspunsuri - Pagina 11
maria_alexia spune:
am dat si noi o raita pe la jucariile din carrefour; mi-am revizuit parerea despre oferta de anul asta - nu numai ca exista, dar chiar ca o iei razna
.
Sanatate multa bolnaviorilor!
Si rabdare in lupta cu asistentele super-constiincioase 
bb_alinus spune:
Cum adica 600 locuri( mon dieu, cat un stadion) si 1000 inscrisi.... Adica cum? Nu sunt niste norme, ceva pe acolo, ca doar e vorba de copii... chiar ca revoltator! Si aici vad lucruri ciudate dar au astia niste norme si legi imposibil de trecut peste. Ok, nu au 3 feluri de mancare calda, nu se uita in gat la copii,au la baza multe sandviciuri, beau lapte in loc de apa si fructe la greu....dau si unt de arahide la copii
dar e scris in lege ca la 16 copii sunt 2 educatoare ( vorbesc de cresa pana la 4 ani. Ca sa deschida o alta clasa ( de 16 copii) au avut nevoie de 1 an de aprobari, inspectii, teste, etc.
Anda da, si eu intrebam cum fac oare parintii fara bunici? Aici se practica mult au-paire, adica aduc o fata in casa ( 1 an).
Sanatate poetului si sa ii treaca tusea cat mai repede, desi copilul cat e mic tot tuseste, zau ca nu stiu cum faceti!
Revenind la gripa: azi am primit o nota( pe email) de la directorul scolii prin care ne anunta ca 10 liceeni din scola franceza prezinta simptome de gripa poate porcina poate nu, si sfatuieste parintii sa fie vigilenti. Plus ne da info despre ce trebuie sa facem si cum sa procedam.Chestiile clasice.
Oricum doar dupa 4 zile consecutive de febra te primeste doctorul in consultatie
.
Si ca sa inchei: missa incepe sa muceasca....
Gata imi inchei monologul, ma duc sa prepar valiza ca maine plecam la Paris pt 4 zile! Yupiiiiiii! Se aduna toata gasca de pretutindeni, adica din Sudul FR, noi olandezii, si cei din Paris si petrecarim ca avem 2 sarbatoriti: un prieten + missa ![]()
Spor la cumparat cadouri, eu i-am luat de ziua ei ( acum vreo 2 luni deja) un castel de printesa, gen pop-up, ca e fan cabane, si imi pune paturi peste tot prin casa. Altceva nu ii iau ca are de toate, si sunt sigura ca papa a trimis lista la bunici cu sfaturi pline de intentii bune.
No va pup acum, sanatate multa bolnaviorilor si daca nu mai intru pana marti inseamna ca fie nu am avut timp fie nu am avut wifi ![]()
meems spune:
Alinush, weekend placut in Paris, sa petreceti pe cinste!
Sanatate multa celor bolnaviori.
Si Rianna tuseste, incepuse destul de nasol saptamana, dar acum e mai bine, mai ales de cand am schimbat siropul. Altfel, vroiam sa va spun ca a facut niste progrese ft mari de cand a inceput la preschool, mai ales cu limba engleza. Vorbeste fraze intregi, intelege aproape tot ce i se spune, ba chiar alaltaseara ne incapatanasem amandoua ca ea nu vroia nicidecum sa imi spuna in romaneste sa o ajut sa lege balonul de bicicleta, iar eu sustineam ca nu pricep ce-mi zice numai daca zice in romaneste. Pana la urma am castigat "batalia", iar mai apoi i-am explicat ca acasa nu e nevoie sa vorbim in engleza pentru ca intelegem toti romaneste si nu suntem nepoliticosi fata de nimeni ca am vorbi o limba straina. La preschool, la magazin, in oras, e ok sa vorbeasca engleza; dar acasa se vorbeste romaneste. Ii place foarte mult la preschool, invata multe, au tot felul de activitati, imi vine acasa cu fel de fel de desene si jocuri si chestii create de ea, toata lumea e incantata! Invata cam un cuvant nou pe saptamana, deja stie sa citeasca vreo 10-12 cuvinte, propozitii intregi formate din cuvintele astea, in orice ordine ar fi puse. E ca un burete, absoarbe tot! E un copil cuminte, intelegator, si fericit, nu cred ca as fi putut cere altceva mai bun 
xandra28 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Noki_Lara La mare valoare la noi sunt acum cartile Disney (alea de era gratuite la Adevarul, dar eu nu le-am prins atunci si le cumpar acum cu 12 ron/bucata de la tarabelel de langa ASE). In fiecare seara ii citesc jumatate de carte, cat timp isi bea lapticul. Suntem fetite mari, deja. Avem procedura de culcare cu citit. |
jumatate de carte doar??? noi nu ne culcam pana nu citim toata cartea, am incercat la un moment dat sa sar o pagina si m-a prins
lavi02 spune:
Alinus distractie placuta la Paris! 
Nati mi-a facut febra aseara, 38.1, peste noapte a dormit bine dar dimineata avea 37, si e un pic infundata la nas deci e un pui de viroza. 
Miha80 contramandam intalnirea de azi cu fetele, daca vrei ne intalnim maine noi 2 sa-ti dau cartile.
Anda aia cu scaunul intr-o camaruta e horror, carcera, ce naiba?! 
Ce fac parintii fara bunici?
Se descurca cum pot: acum a ramas Virgil acasa cu Nati in coditiile in care are 2 interviuri telefonice de facut in dimineata asta. Noroc ca-s telefonice, le va face de acasa. Dupa amiaza stau eu cu fata iar el se duce la servici pt ca diseara are o sedinta f importanta cu americanii (astea se tin seara tarziu). Si uite asa.
meems bravo Riannei pt progrese!!!
Sanatate multa gastii de bolnaviori! 
coralia76 spune:
Offf tocmai am scris un mesaj..l/am si trimis..dar habar n/am de ce s/a pierdut
...
De ieri am descoperit ca bebeului nostru i/au iesit dintisoii...cei de jos amandoi odata...si se pare ca asta a fost motivul febrei...si acum mai face ceva temperatura in jur de 37 cu 5 si e clar acum care a fost cauza.geme de numa de durere...noaptea nu doarme deloc..sunt zombie de/a dreptul...
La andreea nici n/am tiut cand au iesit...doar am constatat ca a devenit un mic iepuras
se pare ca cu cristian e altfel...se chinuie saracul de mi/e tare mila de el.
Azi printesa de dimineatza s/a pregatit..la 7 era cu ciorapeii in mana sa mearga la gradi...
abia asteapta sa fie in centrul atentiei doar ea,sa i se cante la multi ani si altele din astea...
La gradi se organizeaza diferite jocuri si activitati cand e ziua unui copil..si se bucura toti ca au mai multa joaca in program...deja de dimineatza topaiau pe acolo toti ca e ziua lui Andreea![]()
Maria multumesc de cantecelul cu laterne..o sa/l invat si eu..![]()
Lavi sanatate lui Nati!
Anda si la Andreea la gradi sunt copii care tusesc.si vad ca nu ii trimite acasa...acum depinde...si Andreea are si 2/3 saptamani cand mai tuseste asa mai mult dimineatza..fara sa fie ceva grav...ar fi culmea sa o tin acasa doar pentru asta.Sunt de acord cand copilul are febra sau stare generala proasta..dar dupa cate o viroza majoritatea tusesc pana elimina toate secretiile...
Meems imi place ce spui tu despre preschool..ca invata sa citeasca anumite cuvinte,super,la varsta asta sunt foarte receptivi 
maria_alexia spune:
Pentru ca stiu ca sunt amatoare: un site cu www.daniellesplace.com/HTML/paperplate.html" target="_blank">idei dragute de bricolat.
De aici am cules link-ul si inspiratia.
Si tot de-acolo, idei de petrecere, cred ca traseele marcate cu buline sau cu ata in cautarea comorilor s-ar preta fff bine la un party. Alinush? ![]()
mihaela_80 spune:
Lavi, sanatate lui Nati, sper sa fie o viroza usoara!pentru carti, pt mine nu e urgent, ne putem vedea saptamana viitoare, in weekend sunt cam prinsa cu treburi.
Ioana, sanatate si voua, sa scapati de angina, stiu cat de nesuferita e, of, of.
Meems, bravo Riannei ca a invatat asa de repede. Ma gandeam ca vine si momentul in care va vrea sa vorbeasca engleza cu tine, dar nu asa de repede. Mi se pare excelent ca te tii tare pe pozitii, eu in Spania mai ca cedasem, imi era mila de ea cu atatea limbi pe cap.
Alina, petrecere frumoasa!
Coralia, jucarie cu apa care se pune la congelator si apoi i se da lui bebe sßo rontaie ai incercat? In perioadele de eruptie dentara Maya voia non-stop asa ceva.
roxisialexia spune:
laviniasanatate multa nataliciului mic. 
poate ne vedem si noi candva pentru carti, ca sa am si eu o bucurie ca fac ceva pentru mine ![]()
tu le-ai data pana la urma ceva de imunitate ?
noki, nu au fost niciodata gratuite, exceptand primul numar ca sa atraga publicul.la alexia nu au prins nicidecum astept ziua cand voi amortiza investitia.![]()
meemsy, ma bucur mult pentru voi
succes sa o tina tot asa 
alina drum bun si petreceri resuite.
miha 80 ce activitati faceti voi acasa, cu ce ii umpli timpul mayei? vreau si eu idei pentru alexia 
anda se numeste IZOLATOR si exista in toate gradinitele.Incearca cu aerosoli si pana luni este ca nou.
sanatate maxima.
Si alexia a inceput sa tuseasca si nu am dus-o azi tocmai ca sa nu ma intoarca la intrare, nu stiu cum naiba de la ia fii-mea.. de cand a inceput gradinita este a 4 raceala, pe cand altii din grupa ei nu au avut nimic..si am dat si bronho si mai cate si geaba'.
negara sanatate multa! 
madau mi-am adus aminte acum, miru nu este la gradi de stat? ca spuneai ca le da fruct la 11 si masa la 13! la alexia nu exista asa ceva, masa dimi la 8.30 si pranz 12 cu 2 feluri si desert.
mihaela_80 spune:
roxi, pai ii cumpar carti de activitati de la 4 ani in sus, sunt preferatele ei. Activitati matematice pt gradinita, e una, mai saunt cu Biene Maya, etc. Chestii de logica, coloratul nu prea o intereseaza. Ii mai place sa decupeze, apoi construim domino (devine din ce in ce mai buna) de toate piesele (300). Cu mine face gimnastica si streching :) Mai are de la Educa jocuri cu alfabetul, ceasul, numerele, ii place ideea de a sta la scoala si de a invata ceva, dar numai de la mine, la gradi nu ii place (banuiesc ca se si plictiseste, fac o fisa pe zi, noi acasa facem multe si repede, ca deh, ma ocup numai de ea, nu de 10 copii).
Cu taica-su face prajituri (aseaza feliile de mere in tava) :)