*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (85)*
Raspunsuri - Pagina 24
aleinad.g spune:
Otilia, nan-ul e vizibil mai putin dulce fata de aptamil sau milumil. Daca vrei ceva mai "nedulce" incearca humana sau topfer dar si acolo versiunile 2 ca 3 deja contine fructe sau arome dulci. Sau, poate Elisei ii place dulcele si atunci va bea cu placere un lapte mai dulce.
Anca,
eu sunt dusa rau de tot ... ma tot gandeam ... de ce s-a crucit? ... si cand am zis eu de perie de sarma? Recunosc ca nu m-am exprimat prea corect. Revenind la curatatul peretilor ... si noi am incercat metoda decojirii, solutii antimucegai, varuit, schimbat organizarea mobilei sa se ventileze peretii ... degeaba. Acum sterg intai grosul mucegaiului cu o carpa uscata, apoi sterg cu o carpa imbibata cu inalbitor. Nici metoda asta nu e permanenta, asa cum am zis apare din nou dupa cateva luni. Dar ... nu necesita intoarcerea casei cu fundul in sus.
Iza, felicitari duble, pentru blog si pentru primii pasi ai lui Raphael.
De mult ma tot tin sa-ti spun dar ... iarta o baba fara neuron. 
Amalia, multumim, esti o dulce ca intotdeauna. 
Darling, sanatate multa puiului, sa plece repede crocobaurii. 
Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Ramo2007 spune:
Alenaid.g si Sara doarme mai mult pe burtica, dar nu-i problema...sunt mari de acum, nu au cum sa ramana cu nasucul in ea.Sara o mai prinde si sub burtica...si cu fundul in sus pe perna, e haioasa rau.
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
alra spune:
Andrei 
azi de dimineata cand imi rodea degetul ca de obicei dupa alaptat, ghici ce am gasiiittt? 2 dinti jos, ati ghicit ![]()
fetele mele contrazic inca o data statisticile si folclorul, nu am nici o notificare a durerilor de dinti sau vreo schimbare de atitudine. si febra nu a avut sigur zilele astea ca mi-am facut obicei sa ii bag termomentrul in poponeata dupa baie.
cu mucegaiul e nasoala treaba si nu rezolvati cu produse. clorul e produsul antimucegai, apropo. noi am luat odata un produs scump si surprize, putea a clor de la 7 poste. puteam lua clor ieftin un bidon de banii aia ![]()
trebuie sa departati mobila de peretii respectivi, sifoniere, comode orice ca sa fie ventilatie intre mobila si perete. trebuie sa scadeti umiditatea in camerele respective, aerisit mult, incalzit apoi. exista si dezumidificatoare. astea sunt lucrurile simple. evident ca o izolatie buna ajuta. unii oameni aici pun polistiren expandat in spatele sifonierului sa nu se mai faca condens.
noi am avut probleme mari cu mucegaiul in casa trecuta (o casa veche renovata din temelii cu o extensie noua construita, deci toti peretii erau super ok). problema era ca iarna era numai in umbra si umiditatea era mare in camere, camerele fiind la parter, deci pe pamant. noi ne chinuiam sa le incalzim insa nu reuseam prea bine caci radiau rece si din podea si cel putin una din ele avea toti peretii afara. m-am prins ca am mucegai cand mi-au mucegait din haine in sifonier [COOL], cand ne-am mutat si am vazut ce era in spatele sifonierului mi s-a facut rau.
in casa noua nu mai avem probleme caci a) e in soare total si b) izolatia e mult mai buna si temperatura se pastreaza f bine.
Ramo2007 spune:
Alra, felicitari pt. primii dintisori!La fel a fost si la Sara, niciun semn prevestitor...
Nu e de gluma cu mucegaiul...finii nostri, care au stat sub noi pana in vara, aveau in dormitor...ei stand la parter.Finutul meu, care acum are 2 ani si 4 luni avea vesnic nasucul infundat si niste bubite pe obrajori.Cum s-au mutat nu a mai avut nimic, nu infundat si bubitele au disparut ca prin minune.Si fina mea dadea cu un prosop uscat si apoi cu clor...dar in ziua aia nu puteai sa stai in camera de miros....A pus al meu sot polistiren gros pe acei pereti dar a iesit mucegaiul si prin el
am vazut asta cand s-au mutat si a ramas casa goala.
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
aleinad.g spune:
Alra, cam tot asa am luptat si noi, mai putin izolatia. Din pacate, peretii care fac mucegai sunt intre blocuri si nu se pot izola pe exterior, ramane o izolatie interioara. Dar nu stiu cat e de buna pentru ca nu mai ai control la ce se intampla sub izolatie si, asa cum zicea si Sara, te trezesti ca trece mucegaiul prin tot.
La noi mucegaiul apare in lunile in care se face frig afara, ploua si inca nu avem caldura in calorifere (din vina termoficarii sau a vecinilor care nu vor caldura
). Si atunci nici nu poti aerisi prea mult ca e mai rau.
Ah, si "ace-ul" de care vorbeam e pe baza de clor, si noi tot asa am observat ca e cea mai eficienta si ieftina solutie.
aleinad.g spune:
Alra, felicitari pentru dintisori si pentru progresele inregistrate. 
Ramo, felicitari pentru folosirea olitei
, noi nu ne-am stresat inca. O fi bine, o fi rau, om vedea mai tarziu.
elilov3 spune:
ziua buna
LA MULTI ANI! ALEX sa cresti cuminte si sanatos! 
gata rezolvat camera cu pricina..arata tare ciudat peretele alb 20 de cm din altul tot alb..si restul rozaliu....deh imp e ca am scapat de mucegai..si apoi ionu nu ar pleca de aici nici...stit voi cum...deh mama lui de parter 
am vazut ca vb alra de umiditatea in camera crescuta...pana la urma ce umiditate trebuie sa fie in camera?
alra felicitari pentru dintzoci..nici dimitrie nua facut febra sau alte cele....deh mituri ![]()
![]()
ramo a trecut si prin izolatie nu imi vine a crede....zici nasuc infundat si bubite pe fata pai le are Dimitrie pe amandoua
...ma bucur ca Sara e cuminte pe olita ma credeam dusa rau cu capul cu olita 
ancule eu pun biciul pe tine
sa iti vina inspiratia nu de alta da atat am asteptat ziua de nastere a lui Dimitruie sa vad ce versuri bagi....ia ca trimit eu muza la tine
...glumi...sa nu te superi 
"Cand uiti de propriile tale defecte devi mandru." Democrit
elilov3 spune:
aleinad.g noi am izolat o camera pe peretele interior..care tot timpul facea mucegai, da mucegai nene..era peretele exterior al blocului neincalzit de nimeni...vreua sa iti zic ca sunt 3 ani de atunci si nu a aparut neam de mucegai...imp e sa se faca lucrarea corect 

EDIT
ceva frumos ![]()
"Cand uiti de propriile tale defecte devi mandru." Democrit
aleinad.g spune:
Pai tocmai de acest "corect" mi-e frica. ![]()
Umiditatea ideala e 50%, normala 40-60%. Unii zic ca ar bine intre 30-70%, dar parerea mea e ca la 30% ti se usuca mucoasele, iar la 70% se simte umezeala in aer. Noua ne apare mucegaiul dupa cateva saptamani de umiditate peste 70-75%.
| Citat: |
| citat din mesajul lui elilov3 aleinad.g noi am izolat o camera pe peretele interior..care tot timpul facea mucegai, da mucegai nene..era peretele exterior al blocului neincalzit de nimeni...vreua sa iti zic ca sunt 3 ani de atunci si nu a aparut neam de mucegai...imp e sa se faca lucrarea corect ![]() ![]() |
aleinad.g spune:
Gata! S-a facut baiat mare! Se descurca sa pape! Bravos! 
| Citat: |
| citat din mesajul lui elilov3 [brceva frumos |