Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007. (349)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Nana, uite asta urasc eu: spagile, iar in spitalele de stat din Ro e din pacate, asa o practica frecventa!

Luy, esti foarte draguta!Multumesc! sa stii ca nici eu nu realizez ca deja sunt la sfarsitul saptamanii 28, parca mult mai repede a zburat timpul sarcina asta!Deja am inceput sa visez la Emma, cum va arata, cu cine va seamana, ce personalitate va avea, cum se va intelege Sara cu ea, cum se va schimba viata noastra...

Am postat ieri o poveste pe site-ul acesta, ca mi-a placut tema, daca vreti sa-mi acordati un votMultumesc!
http://www.coffeechat.ro/2009/11/craciun-cu-miros-de-scortisoara-siiubire/

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Emma Sofia 28 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc
Dar efectele s-au vazut simtitor, sau doar s-a mai aleriorat tusea? Eu si stresul.
O sa incerc sa il tin si eu fortat desi am mai incercat o data si s-a pus pe plans la modul ca se invinetzise si nu mai respira, ca asa plange el cand se enerveaza tare, cu apnee.

Da, efectele s-au vazut chiar dupa primele utilizari. Noua ne-au prins bine aerosolii.
Noi faceam asa: pregateam totul dinainte, bagam si cele 2 fasuri ai apoi il prindeam, tineam bine si puneam imediat aparatul. Se mai zbatea, incepea sa planga, dar intre timp tragea acele guri cu medicament care trebuiau trase si gata. Dupa, alint la greu sa ne ierte si distras atentia cu altceva...

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:

Yaia, cum e bb2? Toate bune, da?
Hai spune-ne cum a fost la control!

Asaaa...la control toate bune. Bebe in grafic, greutate estimata la 360g la 20+1, masuratorile ok, toate organele ok, doctora a zis ca e bebe miscator! Si e mult mai miscator decat a fost Tudor, asta o simt!
Si dupa ce ne-am asigurat ca totul e in ordine, am intrebat daca poate sa ne spune ce e. Evident ca ne-a spus ca nu e sigur si asta ne-a repetat de 3 ori pana am plecat, ca e doar 85% sigura de sexul bebelusului, dar se pćare ca e fetitza!
Acum trebuie sa asteptam sa nasc inainte de a decerna premiul, dar 85% e cu rosu!
Sanatos sa fie bebe si sa nu ma bat cu tata-su de la nume, in rest, noi sa fim sanatosi cu totii!

Multumesc tuturor pentru sustinere si incurajari!

Aaa...si am si o veste mai putin buna...pentru ca e totul ok, nu mai fac eco pana la nasteri. Doar dupa 30 si ceva de saptamani, daca nu se intoarce, asa cum a facut Tudor, mai facem. Daca se intoarce, ne mai vedem la nastere. (emoticon cu buza pusa a suparare trecatoare)

Yupiiiiiiiiii!
Eu am zis!
Si sa ma lase cutareasca cu 85% ca oricum este peste 50 si deci e fetitza!
Ma bucur din suflet!
Cat despre primitivii de nordici cu cele 2 ecografe pe toata perioada sarcinii, no comment! Asa e si aici, nu fac ei nene, sunt atat de siguri pe primele 2 si pe analizele de sange, ca nu mai e nevoie alta eco pana nasti.
Ma intreb daca bb are circulara, e sortit sa moara strangulat nu? Ca nici cand nasti nu fac eco, doar monitorizeaza bataile inimii.
Asa imi explic si multitudinea de copii cu malformatii care se nasc aici la ei, nu mai pun la ca un moment dat, putini fiind, oricum ai lua-o, ajung sa fie cumva rude intre ei.
Inca o data felicitari, sa fiti sanatoase!

Multumesc mult!
Inca nu-mi vine sa cred, parca astept sa nasc intai sa fiu sigura ca e fetita.
La Tudor am avut muult mai multe ecografii, ca a fost in pelviana. Nu am avut aseara timp sa verific in carnetul lui Tudor, dar parca m-au mai chemat cu el si pe la 30+ la eco, desi de data asta cic numai daca nu se intoarce. Acum ma gandesc ca Tudor a iesit cam mov, nu stiu daca neaparat din cauza ca a iesit mai greu sau o fi avut si circulara...trebuie sa investighez problema...ca acum stau pe ganduri. Si da, parca nu mi-a mai facut eco la nastere, desi era in pelviana si multi copii se intorc chiar inainte de nastere, dar nu s-au obosit sa verifice...eu asa imi amintesc, ca nu mi-a mai facut eco. Nici nu-mi vine sa cred cat de multe lucruri am uitat si nu sunt decat 2 ani de atunci...incredibil!
Cu malformatiile, si astia vaneaza gene straine din exact acelesi motive...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Ma bucur de vestile bune Yaia!

Costa mult o ecografie la "privat"? (nedecontata de asigurari)

Multam!

Daca imi aduc bine aminte (am facut una cu Tudor, chiar la inceputul sarcinii, ca astia pana nu ajungi la 12 saptamani, parca, nu iti fac nimic, ca sa nu cheltuiasca banii inutil de pierzi sarcina...o chestie de genul asta), parca a fost in jur de 30-40 de euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Mamaici, am sosit de pe afara!

Gabriela, Luy povestea despre Daria era lunga si explicita dar a disparut!
Cocheta rau. Am facut ordine in dulapuri si nu a ratat ocazia sa incerce toti pantofii si sandalele pe care le are pentru sezonul urmator! Mai ziceam ca a inceput sa se joace si singura. Ia cite doua papusele si face scenarii si vorbeste ca pentru ele.
Mor de dragul ei cind spune: super sau daca nu intelege ceva nu se frustreaza zice: da, bineeee...

Luy, cu mare drag, eu vin oricind numai sa spuneti!!!

Roxana, uitasem de plecare in Austrai. bine ai revenit!!!

Nana, Yaia, foarte interesante povestirile voastre despre sistemul sanitar din tarile nordice! Te cred ca e 600euro ziua de spitalizare!
Nana hai cu bebe2!!! interesant ca vrei sa nasti in Romania!!!

Oricum un sistem foarte organizat e cel japonez. La clinicile mari totul e computerizat, medicamentele sunt pregatite deja si vin posta pneumatica. Doctorul in momentul examinarii deja trimite la laborator ce set de analize doresti. rezultatele ii vin inapoi tot la el! Si cu asigurare nici nu costa asa de mult-toate facturile au fost in jur de 10500 yeni adica 150 dolari! Sotul a facut un CAT cranian=avea durei mari cred ca de la prea mult studiu, la fel a costat. Despre urmarirea in sarcina nu stiu dar pentru straini acorda o prima la nastere de citeva mii de dolari.

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)
21+ cu David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Gabriela, foarte frumoas povestea! Mi-a amintit de Daria sub brad! Craciunul din 2010 va fi si mai special!!!

P.S.
Inainte de a ma corecta cineva: era CT-computer tomograf...

Am fugit la somn, am niste arsuri groaznice. Am luat din farmacie Gastrocynesine dar vad ca e apa de ploaie...

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)
21+ cu David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Nana, citind intrebarea ta m-am dus inapoi la intrebarea mea.. si-am si corectat ceea ce scrisesem.. intrebarea era de fapt cat ar costa o ecografie daca ai vrea sa-ti faci una, nefiindu-ti ceruta/recomandata de ginecolog.. sau de moasa in cazul tau.

Ce a descris Nana e valabil la stat, dar aici exista si clinici particulare, dar foarte putine la numar, unde poti merge cand vrei tu si prinzi loc liber, daca platesti.
Tudor are si asigurare privata, pe care o platim separat, desi ar avea gratuit totul de la stat, dar tot ce e in schema...insa la policlinicile de stat astepti de-ti vine rau si rareori prinzi loc cand e copilul bolnav si ai nevoie...asa ca noi am facut asigurare privata si merg la privat, aia imi deduc automat ce suporta statul (cam 11%) si pentru restul imi fac hartiutele. O data pe an, la sfarsitul anului, trimit tot la asigurator prin posta si-mi deconteaza inclusiv medicamentele, mai putin 75 de euro, suma pe care o suportam noi. Dar ies mai bine per total, platim acum pt. Tudor cam 200 si ceva de euro plus cei 75 nedeductibili, dar am medic pediatru cand vreau eu si in plus banii recuperati de la asigurator depasesc putin cei 300 pe an cat ma costa asigurarea privata.

PS eu stiu doar 2 clinici private la noi in oras...asta ca sa va faceti idee...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Off, v-am scris ditamai povestirea si am pierdut tot ca mi-a picat netul. Nu mai am energie acum sa scriu iar si nici cu timpul nu stau prea bine. Doar sa stiti ca suntem bine, copiii sunt ok, la gradi. Andrei din ce in ce mai vorbaret, stalcit dar se imbunatateste treptat.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Deci am avut dreptate ca Daria va avea fratior si Tudor surioara.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:

Pai oricum ai da-o, cu asigurare sau fara, tot la stat ajungi.
Adicatelea, daca nu ai asigurare platesti pe loc din buzunar

Pai .. si de ce tu, daca vrei sa faci o extra ecografie (extra insemnand nerecomandata de moasa) nu poti sa fi privit ca unul care nu are asigurare?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput