Licurici de ianuarie-februarie 2009 (63)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

La noi (UK) teoretic o familie cu 2 salarii medii se califica pentru child tax credits... dar practic primesti foarte putin (cazul nostru). Asta e... ca peste tot primesti reduceri/beneficii rezonabile doar daca ai venit foarte mic sau chiar deloc. Da' tot mai bine e sa nu fii nevoit sa te bazezi pe banii de la stat... deci ia sa fac bine sa nu ma mai plang atata !

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koruccia spune:

Buna dimineata

A trecut si weekendul,v-am citit pe fuga dar n-am scris ca am avut-o in vizita pe sora-mea (care traieste la Bucuresti), asa ca am profitat sa stam impreuna cat mai mult.

Caterina a fost agitata rau zilele (si noptile) astea, dar motivat: joi seara am descoperit jos al 2-le dinte si am vazut ca sta sa mai iasa unul sus. In rest e relativ ok, are o usoara raguseala care vad ca nu s-a agravat, am dat paracetamol si am umidificat bine camera...sa vedem cum evoluam.

Referitor la subiectele dezbatute, nici ei nu i s-a inchis fontanela, dar eu am inteles ca e absolut normal pana la 18 luni. Prevenarul si noi l-am facut la 2 luni jumate si 4 luni jumate, mai avem o doza la 10 luni jumate. Nu e in schema obligatorie aici, dar pediatrul ne-a recomandat sa il facem.

In ce priveste cresele, aici se plateste si la stat si la privat, clar sumele variaza mult in functie de locatie. La cresa publica sunt liste lungi de asteptare peste tot, asa ca pentru noi va fi cam obligatoriu sa luam in considerare o cresa privata. Tocmai mi-a zis soacra-mea de una pe care o avem in sat, cu vreo 5-6 copii si un cost de 350 euro pe luna de la 8.30 la 16.30. O sa mergem sa vedem, desi nu vreau sa o dau la cresa inainte de 1 an jumate, deci mai e timp.

Ah, uitasem: Cati a invatat sa faca ciao cu manuta, dar face numai la tablouri si mai ales la icoane (are ea o preferinta pentru o icoana bizantina care primeste o gramada de ciao si pupici:))). La persoane nu vrea nicicum sa le faca ciao, sper sa revina la sentimente mai bune pe viitor. In wkendul asta a zis de vreo 2 ori papà cu accent italian, de s-a topit tot taica-su; mama nu mai zice. In schimb o gramada de dodo, te, ti si de tipete pe diferite intonatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koruccia spune:

Asa...Testul de auz noua ni s-a facut la 3 saptamani, tot asa cu ceva chestii puse pe capsor si un aparat care emitea niste zgomote...Nu prea stiu detalii ca nu am stat sa ma uit.

In ce priveste mancarea, Caterina la aproape 9 luni mananca cam 400-450g solide pe zi si cam tot atata lapte (poate ca ajunge uneori la 500 ml inclusiv cu suptul la san).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Neata,

La multi ani, Ilinca, Eduard si Carla pt implinirea celor 10 lunite! Sa cresteti mari, sanatosi si sa va dea DD tot ce-i mai bun!
La multi ani, Vladut al meu si al lui tati pt cele 9 lunite! Te iubim muuult si dorim sa iti dea DD sanatate si tot binele din lume! Si sper ca te-ai facut destul de mare ca sa te apuci si de papat!

Vorbiti de crese si gradinite..Eu sunt norocoasa, o sa stea cu ai mei cand o sa merg la serviciu, ei sunt tot din Bucuresti, tata e pensionar si mama invatatoare, asa ca o sa beneficieze de atentia necesara. La gradi as vrea de la 3 ani sa-l dau, dar pt inceput la program scurt. Asa ca economisesc ceva banuti si imi stiu si copilul pe maini bune.

Am vazut poze cu Alexutu, este un frumos, un vesel. Ce mai, se vede ca e iubit si fericit!

Ana, mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)

Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.com/annavladut/Vladut8Luni?authkey=Gv1sRgCJOVopakjc3-6AE#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Helau pipal,

Am revenit si eu pe meleaguri bucurestene dupa un week-end cu tzumpi al meu. E un smecher si jumatate , ne-am distrat de minune numai ca timpul asta trece asa repede cand sunt cu el ...

In primul rand celor care si-au serbat ziua de nume si tuturor licuricilor care au implinit lunite

Am vazut pozici multe aseara cand am ajuns acasa...ce de licurici frumosi ...

Miere sa stii ca si Razvi da cu capul mai ales cand e in scaunel si mananca...cand se satura si refuza lingurita incepe si se loveste de spatar...si mai are o faza cu trasu' de par, da' asta numai cand este obosit...eu cred ca astea sunt numai niste faze si o sa le treaca cand se fac mai marisori...

Ref subiecte crese si gradinite, eu ma gandeam zilele trecute sa-l aduc pe Razvi la anu' in Buc si sa-l dau la cresa...cand o avea cam 1 an si cateva luni...am gasit pe net o cresa care pare interesanta da' e 15 mil pe luna de la 8 la 18...Adi e de acord cu cresa insa ne mai gandim deocamdata...sunt cam multi bani...ar mai fi o varianta cresa de stat, am una chiar langa casa si am auzit numai lucruri bune despre ea, numai ca locurile sunt cam limitate...

O zi usoara si multi la toata lumea

Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009

Razvi

www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isis_23 spune:

Buna dragi mamici,
Pt.k ink sunt sublupamoderatorului,va rog sa ma scuzati dak msg-ul meu ajunge mai tarziu,sinuprea are legatura cu subiectele discutate.
Bebitamea are 9 luni jumate si numai eu am stat cu ea.nu stiu dak e bine,e rau,dar cand o mai las pe la mama,se cam smiorcaie.Din toamna viitoare incep serviciul si pt.k sunt educatoare,o s ao iau cu mine.si acum o mai iau cumine la gradi,pt. k amniste orede engleza cu piticii.Ce sa fac?kiar nu pot sa stau!N-as lasa-o la cresa in niciun caz!Nu ar avea parte deatentia din familie sau de ingrijirea de acasa.Iar bona.....no way!!!
Va pup si mai vb.
P.S.Cum pun poze?:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

Miguel a dat primul spritz sambata seara cand l-am serbat ca e Mihai,nu?

Fura tot ce prinde prin casa si fuge!ha!alearga in 4 labe,iar sambata seara s-a dat in spectacol pt ca a stat vreo 4 secunde in picioare,singur,nesprijinit...sichestia asta o0 face frecvent cand ia ceva interesant in mana si uita ca nu se mai sprijina...
in rest m-a spart cu laptele!aseara a baut la culcare 240ml lapte +cereala si s-a culcat pe la 23,30,s-a trezit la 4,a baut 180ml,s-a culcat,trezit la 7,30 baut 220ml cu cereala,culcat,sculat la 10 ,la 10,30 halit iaurtel+biscuit...se pare ca incepe sa priceapa ca trebuie sa-si scoata masa de la 2...ce bine ar fi...

BEBELUSI daca simiti ca te dor sanii,trebuie sa mulgi un pic sa-i detensionezi...putin de tot...si nu mai bea multe lichide...incetisor nu o sa mai produca laptic...eu stiu ca asa am facut intotdeauna si,ca si acum,nu am avut probleme...nu ma dor,nu am noduli,nimic...

Azi ma duc cu Amedeo la ORL pt ca,de cateva zile ,ii curge sange din nara dreapta,cand isi sufla nasul sau se loveste...sunt cam intoarsa pe chestia asta...sper sa fie doar un capilar de cauterizat

mai vb...tineti-mi pumnii!

amedeo 11ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009

sunt o mama implinita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Isis, poti sa-ti faci cont pe unul dintre site-urile specializate, sa le incarci acolo si sa postezi link-ul sau poti sa le trimiti pe mail-ul comun. Abia asteptam sa-ti vedem comoara!

Spune-ne mai multe despre fetita ta

Ana, mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)

Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.com/annavladut/Vladut8Luni?authkey=Gv1sRgCJOVopakjc3-6AE#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Hello!

La multi ani (cu o mica inatrziere) tuturor Mihaelelor, Gabrielelor, Mihailor si Gabrielilor.

Eu mor de somn fiindca am avut un we agitat si m-am culcat tarziu si sambata si duminica. Sambata seara am fost cu Ioana si ai mei la Stelele baletului secolului XXI, extraordinar spectacol, mi-a placut la nebunie! Iar ieri am serbat-o pe mama (Mihaela) si am avut muuulti invitati.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

Buna fetele,

noi suntem bolnavi, iar!!!
Cine zicea ca mucii mai trec la primavara, mare dreptate avea!
Lucas a facut joi si vineri febra mare, 39,7 noaptea, m-am speriat rau. Are o viroza, ca de obicei, cu tuse foarte urata si multi muci.
Nu poate sa doarma din cauza asta, si se scola de 100 de ori pe noapte. Am fost la doctro si luam in paralel paracetamol si ibuprofen, vad ca de ieri n-a mai facut febra. Tusea mai dureaza cred pana trece, siropul de tuse e apa de ploaie.
Si sotul meu a luat-o iar, ori el de la Lucas, ori Lucas de la el.

Alina, gripa la noi e destul de raspandita, desi se pare ca nu sunt forme foarte grave. Toate cazurile de deces au fost la persoane cu boli cronice, astm, etc. Depinde si de zona, in provincie nu sunt asa multe cazuri, in München in oras sunt deja mii de persoane infestate.
Oricum, nu se baca carantina, nu se inchid scoli, etc, nu se dezinfecteaza cladiri. A aparut si vaccinul, prima tura, care s-a epuizat, tot mai multa lume se vaccineaza, desi frica de efectele secundare a ramas. Cred ca asa e peste tot in Europa, Germania nu are mai multe cazuri ca in alta parte. si concediu placut! Daca ajungeti in München dati un semn de viata, poate ne vedem la o cafea!

Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009

http://www.foto-la.de/Lucas/

Mergi la inceput