Mamici cu 2 pitici (12)
Raspunsuri - Pagina 11
ClaudiaH spune:
Oana, eu nu ma mai uit demult la cum sunt facute mezelurile. Sunt atenta sa contina cat mai putine sau deloc chimicale si in rest daca se poate sa fie bio dar nu ma mai uit ca-i procesat mecanic sau stiu eu ce. De exemplu lui Stefan ii place foarte mult pateul. Prefer sa cumpar de pui si sa aiba procent ce carne si ficat cat mai mare (peste 80%) iar restul sa nu fie chimicale rele de ex nu accept glutamat de nu stiu care ca agent de ingrosare ci prefer amidonul de porumb. La sunca, salamuri, carnati, la fel, urmaresc sa fie de provenienta sanatoasa ingredientele insa nu ma mai interesez de cum a ajuns produsul ala in forma finala. Cumpar si cremwursti desi nu le dau foarte des dar ii aleg sa fie cu membrana naturala nu artificiala (nu ma intreba cum obtin membrana naturala ca banuiesc ca nu din matze dar decat un polimer solubil prefer membrana fabricata din stiu eu ce proteina animala). La fel ca si tine a trebuit sa accept ca traiesc in zilele astea si ca pastrand toate restrictiile cand cumpar un produs n-o sa fac decat sa innebunesc cautand mama painii sau o sa prepar totul in casa. Ce-a de-a doua varianta a iesit din discutie.
Ada_S spune:
Buna fetele
Va rog nu ma certati ca am disparut asa in ceata.... am avut o perioada mai "neagra" si a fost destul de greu cu timpul, de urmarit v-am urmarit pana la o vreme apoi nici macar nu am mai deschis forumul dar am fost cu gandul la voi si la bebeii vostrii minunati, am ramas undeva cand Cami se intorcea in tara in vacanta, Crengu se pregatea de mers la mare....azi am citit capitolul 12, nu stiu cate am lipsit, dar o sa recuperez. Am vazut fotografii.... filmulete minunate.... cu lacrimi in ochi, tot azi am aflat ca a nascut Mariana si ma bucur mult pt ei.
Pentru toate mamicile minunate, cele care sunt de la inceput la acest topic si cele mai noi, va spun "La multi ani!" pt multele zile de nastere/onomastice care s-au petrecut pana acum, sper sa ma iertati ca nu am facut-o cand trebuia.
Si acum cate un pic despre noi:
Suntem bine toti....mici viroze....mari viroze...era sa mor dintr-o viroza adusa de Alvin acasa de la gradi, toti ne-am inbolnavit dar eu ceva mai grav....m-am trezit intr-o noapte paralizata de la gat in jos cu o puternica senzatie de voma, era sa ma inec cu propria voma...nici acum nu stiu cum am reusit sa ma arunc pe jos din pat....sotul a chemat salvarea si dupa ce au sosit timp de 10 minute nu au reusit sa imi masoare tensiunea...abia dupa un timp am avut 50/40.Nici acum nu stim ce a fost, la urgente mi-au zis colica biliara dar nu prea cred ca primul a inceput Alvin sa vomite, dupa 2 zile eu cu Alec in aceasi noapte si la inca 2 zile sotul. A fost nasol pt adulti ca cei mici si-au revenit repejor.
Mama e inca bine...ne luptama sa o tinem in viata, deocamdata am reusit dar in curand v-a trebui sa ne declaram invinsi.... e greu tare.
Copii sunt bine cresc frumos...Alec e foarte slab cu toate ca mananca ca spartul, dar de cand l-am intarcat(la 9 luni ca a trebuit sa suport o interventie chirurgicala datorita abcesului netratat la o masea pe perioada sarcinii)nu mai pune nimic pe el...nici Alvin nu e cu mult mai gras. Se iubesc, se cearta, se mai bat.... avem de toate, ca si la voi dealtfel
.
Mai revin sa
ca ma "cheama" datoria de mama, nici macar nu am citit sa vad ce am scris,daca are o logica sau nu..... inchideti ochii la greseli ca scriu sub influenta stresului.![]()
OanaRusu spune:
Intai de toate... 

Ada!
Ce ma bucur sa aud de voi 
Nici nu stiu ce sa-ti spun - in plus fata de faptul ca ma bucur - si sper sa nu mai "dispari" asa din nou 
Putere - voua si mamei tale, eu spun o
pentru voi.
Cu copii, ia haide cu poze ![]()
Inca un sir de
virtuali
(asa nu dam si nu luam viroze
)
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
ClaudiaH spune:
Am gasit subiectul nostru pe pagina 3! Chiar asa???
Ada, ma bucur sa te recitesc! Si eu vreau poze cu flacaii. Imi pare rau ca povestea cu mama ta decurge intr-un mod pe care nu l-ati dorit! Fruntea sus!
N-avem noutati. Totul decurge oarecum normal as zice. Maine mergem la Legoland. Sunt foarte curioasa cum o sa-i placa lui Stefan. O sa fac poze si o sa va si povestesc. Am impodobit bradul si nu va pot spune ce ajutor intelept am avut in Stefan. Imediat a inteles cam cum se pun globurile si a facut treaba foarte buna. O sa pun poze si cu bradutul. Cat de curand. Pana una alta va urez o zi buna!!!
OanaRusu spune:
Claudia, distractie placuta!
Abia astept sa fac bradul.. dar asteptam pana in 24 ca Paul e sigur ca in ziua in care il facem, vine mosu.... deci... stam in asteptare ![]()
Inca nu avem cadou pt Ana...
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
julax spune:
Oana,ma gandesc ca e vorba de siropul de la europlant,ii dau si eu lui Alex la gradi,de coacaze(ca altfel ar veni cu apa sau ceaiul acasa,asa vine cu sticlutza goala mai tot timpul).
Bradul mare il facem si noi in Ajun,inainte de a veni Mosul,dar am ornat oarecum prin casa si am pus bradutii mici,asa sa fie atmosfera de sarbatoare.
Multumesc inca o data pentru felicitare!
Claudia,sincera sa fiu,nu am gasit in magazine niciun sortiment de muschiulet/salam etc fara chimicale,e un singur sortiment de ceva de porc care are doar nitrit parca ,in rest
,cat despre bio,n-am auzit inca la produsele din carne(cel putin la noi in oras,poate or fi in orasele mai mari).
Distractie placuta si astept poze de la ultimele evenimente!
Ada,ma bucur ca ai reusit sa dai un semn,imi pare rau pentru greutatile prin care treceti,nici nu pot vorbi despre asta,e asa greu sa accept ca cei dragi nu vor mai fi candva...de asta incerc sa ma bucur de fiecare clipa ...gata,nu are rost sa dezvolt subiectul,nici macar nu pot fi coerenta la ora asta.
Bine ca ati trecut de viroza aia nasoala,astept si eu poze cu nerabdare
O noapte linistita!Iulia,mamica de Ioana
(24.09.2008)@ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete
CamiM spune:
Salut si sorry ca am lipsit atat, dar… m-am banat singura de pe forum/ mess/ email ca nu mai faceam fata. Acum intru in vacanta de iarna, mai am un examen saptamana viitoare si scap, o vreme sper sa fu ceva mai activa. In plus saptamana asta am avut si fetele racite (amandoua sa nu cumva sa fie usor), sosu’ a avut si el examenele finale cu studentii( si de corectat si proiecte finale de vazut) si a fost teribil. Dar am supravietuit, acum ma pot ocupa de cadouri si alte cele. Yupii !!
Noroc cu Oana ca m-a scuturat olecutica... 
bradul l-am facut deja de vreo doua saptamani(asta sa fim in ton cu restul orasului.. ca au aparut brazi impodobiti de dupa Halloween.. da.. nu glumesc au aparut de la sfarsitul lunii octombrie). Sofia e innebunita, intreaba in fiecare zi cand vine Mos Craciun si daca a primit lista ei...
iar Sabina cum scapa de sub lupa cum face ravagii in pom, arata saracul de parca l-a zmotocit bine vreo furtuna, eh.. c'est la vie!
dulce pentru toate si revin, ma duc sa dau o tura la magazine poate imi sare in ochi ceva bun de cadou.
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
ClaudiaH spune:
Cami, ma bucur sa aud de tine! Mda, asa e mai nou cu Craciunul asta, s-a cam devansat. La noi nu s-au pus pomi de Craciun prin oras/magazine prea devreme insa la 15 septembrie nu mai gaseai articole de gradina ci globuri, beteala si alte decoruri de Craciun. Dar ce sa-i faci.... Si noi am facut bradul saptamana trecuta.
Am fost la Legoland si am stat vreo 4 ore acolo. Stefan ne-a zis de nu stiu cate ori ca vrea sa vina in fiecare zi acolo. Si mie ca adult mi-a placut tare mult. Din pacate am uitat camera foto acasa asa ca am facut poze doar cu telefonul. Nu-s de calitate dar o sa fac o selectie si o sa pun totusi cateva pe net. Pana si Lucia s-a distrat teribil. Erau piese pentru toate varstele si tot felul de exponate facute din Lego ca nu-ti venea sa-ti crezi ochilor: personaje din filme in marime naturala, machete ale multor cladiri renumite din zona, o jungla cu animale din lego, un tunel al groazei prin care mergeai cu un trenulet si intalneai tot felul de scheleti, dragoni, etc evident tot din lego. Mai era si un mic laborator/fabricuta in care li se arata copiilor cum sunt facute piesele lego, un minicinematograf (cca 100 locuri) unde rula un film 4D cu Bob Mesterul Constructor. Si in final o sala mare cu mese si scaune la care sa poti lua o gustare iar peste tot in jur erau mese si bancuri de lucru unde copiii puteau sa-si construiasca ce voiau din lego. Daca n-as fi avut-o pe Lucia as fi stat si eu cu copiii la masa ca sa construiesc si eu ceva. Dar ma rog, eu sunt mai in miintea copiilor. Gata, ma duc sa ma epilez ca sotul a scos copiii la plimbare si acu' am si eu liniste. O sa revin cu poze.
pupici!
Ada_S spune:
Buna fetele, am facut cafelutza
...... ooooofffff ce dor mi-a fost de stau la taclale...
Data trecuta am fost asa aiurita ca nici nu v-am trimis si eu cativa pupici virtuali, dar am avut doi stresulici langa mine, care ba imi apasau pe taste, ba urlau....stiti voi... pt asta am si pus forumul deoparte un timp ca ai mei "sefi" cum ma vedeau ca ma asez la birou cum gaseau ceva sa ma agite, asa au reusit sa imi stearga cateva mesaje inainte sa le trimit spre disperarea mea.
Ma iertati ca nu scriu inca la fiecare in parte, mai am nevoie de un pic de timp de acomodare, oricum va multumesc ca nu m-ati uitat 

.
Simt nevoia sa pove in mare cum am ramas in umbra:
Prin primavara m-am apucat de regim, sever de tot, nu am avut alta solutie.....m-am apucat de aerobic....m-am lasat de mancat si a fost destul de greu asa obosita si nemancata sa ma ocup si de pitici.... apoi din cauza oboselii am avut asa un aer pesimist si nu imi venea decat sa ma plang si am zis sa nu va stric si voua atmosfera. Asa ca mi-am propus ca o sa va scriu daca dau jos 5 kg ca sa fiu mai optimista, mai vesela, adica o companie mai placuta. A fost greu, parca eram drogata... ma mancau buricele degetelor dupa tastatura... da na... Fiind foarte bine motivata cele 5 kg s-au topit foarte repede.... apoi vazand ce usor e daca ai motivatia buna am zis sa mai incerc 5 kg ...apoi inca 5 kg.... si uite asa de la 75 kg am ajuns la 57 kg in luna august si de aici pauza nu mai vrea sa mearga jos nik, dar e ok, nu ma plang. Dar sincer mi-a afectat destul de mult capacitatea de concentrare, asa ca pe langa familie si treburile casnice nu prea am reusit sa fac mare lucru, m-am izolat oarecum.... dar gata, am iesit din iglu...sper![]()
Acum stau de paza langa Alvin, a facut sambata seara febra 40, azi 41 si cu greu reusesc sa o scad la 39 pt o ora doua ca iar tzup peste 40. Iar nu stim ce e ca nu are nici un simtom....am fost dimineata la Spit. de Contagioase ca e foarte aproape de noi si am zis ca poate il consulta cineva la ei la urgenta dar fara bilet de trimitere de la med. de fam. sau de la urgentele de la Spit Jud "nu aveau sa cum sa ne ajute"
Citez cuvintele cadrelor medicale care stateu picior peste picior asteptand plictisite sa apara vre-un pacient cu trimitere sa il poata consulta:
- Saracutul de el? 41 febra cu antitermic? Offf e foarte mult? Ati facut injectia cu algocalmin ca e extrem de periculos? Dar de ce ati venit aici si nu la Spi Jud?.
Eu cu lacrimi in ochi de disperare: -Poi` locuiesc in vecini si m-am gandit ca poate il consulta cineva daca e asa grav sau daca va e greu sa ridicati stetoscopul poate ii da cineva macar o injectie cu algocalmin sa nu moara pana ajung cu el la Spit Jud.
Ele: Fara trimitere nu putem.
Eu: As fi platit si eu ceva...
Ele: Nu stiu ce sa zic...incercati la et 1 la Dr. X-ulescu pote il consulta dansul
La etajul 1 acelasi text...desi batea vantul in spital....nu munceau nimic.
Am mers apoi la Judetean unde zeci de pacienti asteptau de 5-6 ore sa fie consultati si am facut cale intoarsa....cu greu am facut rost de un pediatru care a fost dispus sa vina acasa sa il consulte
dar se pare ca l-a consultat degeaba iar tratamentul...of nu mai zic nimic. Acum numar minutele pana dimineata ce o sa merg la dr. noastra care a fost plecata din localitate si ma rog sa nu pateasaca ceva.
Am facut ce am facut si tot cu vesti proaste am incheiat.... dar m-a socat aceasta indiferenta fata de semenul tau... lipsa totala de compasiune, nu pot sa cred ca acesti oameni pot sa fie atat de inumani... intelegeam si eu daca stateau la rand bolnavi.... dar nu era nimeni, absolut nimeni.... si atatea cadre care stateau pur si simplu si nu faceau nimic. Nu pot sa pricep de ce le-a fost greu sa rupa 5 minute din leneveala lor pt al consulta, arata asa rau si pe deasupra avea si halucinatii copilul dar nu a reusit sa inblanzeasca inimile acestor scorpii.
Na bine ca m-am intiiiiinnnsssss, va pup dragele mele.
CamiM spune:
'Neata si Ada merci pentru cafeluta, o pun bine ca la mine e de-abia miezul noptii dar o las pe dimineata.. ![]()
Ada multa sanatate puiului mic, incearca o baie calduta nu foarte rece(face minuni la scazutul temperaturii, din experienta proprie iti spun) si nu uita sa ii dai lichide cat mai multe si sa il imbraci mai subtirel, uf.. nu pot sa cred ce nesimtire ii roade pe unii..asa suflet uracios sa aiba sa nu le fie mile de suferinta unui copilas ...
, sper sa fie totul bine.
si curaj A!! si felicitari pentru kg minus, bravo!! Jos palaria!!
si cand sunteti mai bine sa ne pui si poze(sa ne inspiram si cele ca mine pe care ne-a lovit lenea intre timp..)
Claudia merci
, suna fain tare si eu m-as fi jucat, hihi!! dar vorba ta sigur nu ma lasa nazdravana mica de Sabina.
Avem doua zile de cand am reusit sa taiem tzitzi definitiv, tineti-mi pumnii sa nu ma apuce remuscarile si sa cedez..
In rest voi ce le luati pruncutilor de Mos?
Noi deocamdata pentru Sofia am luat o trotineta cu casca si clopotel(tot tacamul) cu Dora iar pentru Sabina un aspirator din cele cu Alba ca zapada(nu radeti dar e moarta dupa aspiratorul meu si mereu ma incurca sa dea si ea.. asta cand nu il fura pe cel mic
)
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008