Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (17)
Raspunsuri - Pagina 4
aleesicoo spune:
fetele am o intrebare:
eu lucrez la stat deci sunt bugetara si ne au anuntat ca din de 15 ne baga 10 zile in fara plata...dar la serv trebuie sa venim...daca spre exemplu eu sunt in medical cum se va rezolva cu cele 10 zile.. avand in vedere ca sunt si ....au vreun beneficiu gravidele?
asa creste bebicu
9+
moni_or spune:
ANDRADA, problema e ca NU e un profesionist bun, din pacate am ajuns la concluzia asta, nu vreau sa intru in detalii pana nu sunt pe lista altui doc, dar mi se pare ca a facut niste erori grave, nu e vorba doar de eco, insa inca nu vreau sa spun mai mult.
ALE, e nasol rau cu concediul fara plata, nu stiu cum sa faci sa scapi de el dar TREBUIE sa scapi, intra in medical, sau ia=ti fara plata dar roaga-i ca in acte sa nu apara pentru ca altfel nu o sa beneficiezi de indemnizatie dupa nastere! In ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului tu trebuie sa nu ai nici macar o zi de concediu fara plata, asa e legea.ATENTIE TUTUROR CARE LUCREAZA IN SISTEMUL BUGETAR! Acum nu stiu daca o sa faca o exceptie de la lege pentru ca zilele astea esti obligat sa le iei, in mod normal asa ar trebui, insa in romania nimic nu e normal!
Monica, mami de Luca Andrei si 10+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
veronicach spune:
si eu sunt tot bugetara
asta ar fi chiar culmea si am da statul in judecata...ca este clar ca am castiga
ce-i drept in romania totul e posibil
12+
aleesicoo spune:
moni , noi la serv nu am primit deocamdata nici o hartie cum ca se va pune in aplicare.. doar ce am auzit eu la tv si m -am gandit sa ma interesez dinainte
ca daca e vb pe asa...imi i au medical si macar stau acs si stiu d c ....
asa creste bebicu
9+
veronicach spune:
sa stau 2 luni acasa mi se pare sincer o solutie nepotrivita ca sa nu spun altceva(ale nu fac referire la tine)
de 5 ani de cand lucrez nu am avut o zi de concediu medical pentru ca nu a fost nevoie...mi se pare necinstit sa inventez motive si sa las munca mea in spatele colegelor mele
nu cred ca ar trebui sa ajungem sa recurgem la o astfel de solutie si sper sa nu fim obligate sa o facem
ufff.sunt de-a dreptul suparata
12+
andradap spune:
Moni, Doamne ajuta sa gasesti un dr. bun cat mai repede ca sa uiti de erorile acestuia.
Cat despre concediu fara plata... nu pot sa cred!!! Ar fi chiar culmea. Pai ce? Pt. 10 zile de concediu fara plata pe care ma obliga sa-l iau (noua inca nu ne-a zis nimeni asa ceva...), sa nu pot beneficia de Indemnizatie??? Asta e impotriva oricarei legi de bun simt. Daca la primul nu am beneficiat pt ca abia terminasem facultatea, la al doilea nu am de gand sa indur la fel... Desi, daca ma ajuta Dzeu, e posibil ca doar cele 120 de zile de "prenatal" sa-mi ajunga pana cand mi-am pus eu in cap sa ma reintorc (adica atunci cand face bebe 4 luni). Dar pt. asta ar trebui sa nu iau deloc inainte. Sper sa pot. Oricum, ma intereseaza acest aspect mai mult din cauza nedreptatii care s-ar face. Sa se piarda de catre mamici 2 ani de indemnizatie pt 10 zile de concediu (si neplatit si bagat cu forta pe gat!!!)??? Ca la noi, la nimeni. Chiar m-am indispus. Pana unde se vor intinde cu mojiciile?
Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 13+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
aleesicoo spune:
daca ai lucra in mediul unde lucrez eu ...crede-ma ca de cand ai fi aflat ca esti ai fii intrat in medical.. nu cred ca unei gravide i se recomanda sa stea printre oameni care sufera de tbc....vn cu pungile de urina pline de puroi... fel si fel de boli in fiecare zi.....am inteles ca nu faci referire la mine...dar am zis sa descriu un pic locul unde lucrez eu si bolile sunt la tot pasul...si crede-ma ca sanatatea copilului meu este singura care ma int acum decat colegele mele...care oricum se feresc de aceasta camera de garda CHIRURGIE UROLOGIE!!!in fiecare zi plagi taiate....cangrene (pt cine stie ce inseamna) e groaznic.. asta e...deci am destule motive pt a imi lua medical.. si eu oricum vroiam din decembrie sa nu mai vin.,....pt k nu mai pot!
vero fara suparare iubita...stiu ca nu te ai referit direct la mine
Citat: |
citat din mesajul lui veronicach sa stau 2 luni acasa mi se pare sincer o solutie nepotrivita ca sa nu spun altceva(ale nu fac referire la tine) de 5 ani de cand lucrez nu am avut o zi de concediu medical pentru ca nu a fost nevoie...mi se pare necinstit sa inventez motive si sa las munca mea in spatele colegelor mele nu cred ca ar trebui sa ajungem sa recurgem la o astfel de solutie si sper sa nu fim obligate sa o facem ufff.sunt de-a dreptul suparata 12+ |
asa creste bebicu
9+
veronicach spune:
eu lucrez de cand am inceput studiile(intre timp le-am si terminat) la hotelul univeristatii babes unde sunt cazati profesori la conferinte, majoritatea oaspeti din afara tarii, diplomati etc
la noi programul este non stop ceea ce inseamna ca daca eu intru in concediu medical munca ce se impartea(orele de munca)la 5 se impart la 4
e de ajuns, pentru mine, ca nu mai lucrez de noapte sa chinui restul colegelor mi se pare inacceptabil
deci ale, munca mea nu e stresanta, nu presupune nimic suparator de aceea nu mi se pare corect sa plec in concediu medical
dar pe tine te inteleg
12+
aleesicoo spune:
da e mai usor la tine sa zic asaorice munca pana la urma nu e usoara..
si eu lucrez d la 19 ani...
asa creste bebicu
9+
aleesicoo spune:
sa schimbam subiectul despre guvernul nostru bomba
fetelor mie mi-au aparut niste cosuri de mare frumusetea pe ambii obraji....nici l apubertate nu am avut asa ceva... niciodata nu m am confruntat cu astfel de bubitecu ce naiba sa imi mai dau?
apropo voi mai faceti ?
asa creste bebicu
9+