Bobocei de sept-oct 2008 (213)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

laura la 51 de ani era de asteptat sa aiba mai multa experienta cu copii.
Credeam ca o sa zici ca e tinerica si ma gandeam ca nu stie sa gestioneze problema.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi, in cazul daca va trebui sa-l muti pe Andy, sper sa fie ultima ultima solutie in caz daca nu se rezolva pe alte cai.

Noapte bun va urez!!!

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Nu am apucat sa citesc din urma dar vad ca a revenit subiectul iritatii de scutec. La noi a functionat urmatoarea schema, cam complicata dar utila.
In primul rand spalat copilul la fundulet cat mai des, apoi dupa spalare clatit cu apa cu bicarbonat (la 1l de apa o lingura de bicarbonat). Creme am folosit cam tot felul, nu as putea spune care e mai buna, in principiu alternativ o crema preparata in farmacie cu ceva zinc, sau sudocrem care usuca, la urmatoarea schimbare crema de galbenele sau bepanthene si tot asa.
Si desi am schimbat tipul de scutece cred ca a fost de mare efect faptul ca nu am mai lasat poponeata in contact direct cu scutecul, am pus intai un scutec de finet, apoi scutecul normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Bitza sper ca sunteti mai bine Eu una nu le dau nimik la 37.4, nu o consider febra
Am votat si pestiucul , are 50 puncte , poti sa il scoti din spital

Eu acum am ajuns la postarea Adei , dupa ce fusesera mascatii la ea

Angelyna noi am dormit bine azi-noapte. Imi pare rau de voi Sper ca in noaptea asta sa nu mai dea alarma des

Dya cum sunteti cu productia de mucisori ? A mai scazut?

Aaaa sa va spun de David azi, ca appoi uit Si-a scos din cutia de servetele , un servetel (evident, ca altceva nu era acolo ) Si eu i-am zis sa isi stearga nasucul. El l-a dus la nas si a facut cum ii fac eu , a dat cu el pe la nasuc. Apoi dupa 3 minute a intrat tati in camera si am vrut sa ii arat si lui ce stie piticul sa faca Si ii zic : David sterge nasucul...el se uita si rade la mine Si ii zic iar : David sterge nasucul , unde e nasul tau ???? Si el incepe sa il caute pe covor Am ras cu lacrimi cu il cauta de zor
Si mai nou cum prinde o seringa de plastic ( alea de la medicament ) ne da la toti sa luam , le baga in prima cutiuta gasita in cale si ne indoapa cu medicament O fi auzit si el de gripa ????
Noi azi am papat f bine , mai putin fructe . Dar ma bucur ca a papat legume cu carnita. Doar ca papa acelasi fel de borcanas, ca asta e preferatul lui si mi-e si frica sa incerc altceva de teama sa nu refuze

Laureta ma bucur ca sunteti mai bine

kllemi multa sanatate , sa iti treaca gatul repede

Lala ce fromos ti-a cantat Alice Si ce mistoc e cortul sau sa-i zic fortareata ???? Ce frumos se joaca impreuna

Niko fara febrala noapte Va puuuuuup

Anca si noi si noi la dulap si la sertare De cutii si cutiute nu mai zic Azi a descoperit niste gogonele ramase de sambata pe hol si le testa rezistenta la dat cu ele de gresie dupa ce in prealabil le musca Nu cred ca mai sunt intregi pana sambata sa mai facem un borcan

Alina ma bucur ca rezultatul a iesit negativ la crocobauri

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Mda, am lasat special subiectul buclucas la urma, sper sa fiu bine inteleasa. Nu pot tacea, am fost profesor de engleza vreme de 9 ani, in Ro, si vorbesc din interior. Aici nu ma poate contrazice nimeni nici cu studii, nici cu statistici, nici cu ce vrea el, vorbesc fara sa ezit dar nici macar o secunda.

Eu consider ca exista pe lume 2 meserii fff importante, serioase le-as spune, in sensul ca pot fie forma, fie distruge definitiv niste oameni cu care lucrezi, si in aceste meserii nu au ce cauta decat cei care au VOCATIE. Ce e aia? Chemare, calling, te simti in elementul tau acolo, esti mai bine in sala de operatie decat in birou/ sala de clasa decat in cancelarie, iti place, visezi si noaptea testul de a doua zi, mergi la parinte acasa pentru ca tii la copilul caruia ii esti diriginte, etc.
Profesor/ medic esti nu pt ca ai invatat carte si atat. Mai ales ca profesor nu e important sa ai mult in cap si atat, trebuie sa fii in stare sa transmiti ce ai in cap, nu sa tii pt tine si sa iti dai aere de intelectual in fata elevului cu glumite de genul "nota 10 e pt profesor". Cat m-am luptat cu cei din catedra sa spulber tampenia asta cu mitul profesorului de nota 10, ma rog.
Pe scurt, am predat engleza 9 ani, la liceu. Am ales liceu pt ca nu ma simteam in stare sa lucrez cu picii, mi se parea muuult mai greu decat cu cei de liceu cu care vb in engleza despre orice, dezbatem, de la egal la egal aproape. In primii ani eu aveam 20 ani, ei ei 18. Asta nu m-a impiedicat sa le fiu dascal, nu m-a batut nimeni pe umar si, cu cateva exceptii, logic ca fiecare padure are uscaturi, nu m-am lovit de insolenta. Placandu-mi ce fac, aveam idealuri marete si am trecut si prin liceul "I.L Caragiale", unde mi s-a impus sa dau 10 unui individ nul, i-am dat 3 si a venit directoarea ca "nu stii cine este?" "nu", nu va spun cine era ca era un Neica Nimeni dar cu Nume, si pt ca nu am facut fata acestui gen de mizerii am demisionat. Mai ales la 20 de ani ai idealuri, nu te lasi cumparata de un pustan impertinent si chiulangiu dar celebru. Ma rog...am vazut multe multe...cati profesori sunt de vanzare si ce pret au..trist
Am ajuns in Gh. Lazar, era deja altceva, fara fitze desi erau si p'acolo "vedete".
Cert e ca la 28 de ani m-am titularizat, definitivatul mi l-am dat intr-o scoala cu elevi de 1-4 si gimnaziu, asa ca am trecut un an si p'acolo sa ma calesc si sa stiu cum e si la pitici, vorbesc in cunostinta de cauza.

Si va zic asa: meseria nu se invata in facultate ci pe culoarele scolii/ in sala de clasa. E o meserie in care te autodepasesti perpetuu si tii pasul cu noile generatii altfel esti retrograd si nu ai ce cauta sa ii inveti mare lucru.
Iti trebuie mult tact sa ii vorbesti unui tanar si ORELE DE PSIHOLOGIE/ SOCIOLOGIE din facultate si toata metodica pe care o inveti pt Def NU AJUNG!!! Psiholog esti sau nu, ai spirit de observatie sau nu, ai lipici la copii sau nu, unii oameni nu au ce cauta acolo.
Si sa va dau un exemplu suprem, cunoscut de mine, am sute dar nu va plictisesc prea mult. Eram in cancelarie cu niste colegi la tigara. Apare un prof care preda o materie tehnica ceva si nervos, culmea mi s-au ridicat semne de intrebare ca iesea mereu nervos din ore, ca ce bine ar fi daca am avea un dispozitiv electric ceva cu telecomanda, cum face unul in clasa o insolenta ceva(la el elevii stateau cu picioarele pe masa, vb la telefon, halal marele didact) si de la distanta sa le transmita un soc electric sa ii linisteasca. Voi v-ati da copilul pe mana unuia ca asta? Voi realizati ce grav e ca un astfel de om avea post de pofesor, chiar si suplinitor, undeva in Ro, bashka in capitala? A fost dat afara de la noi si a aterizat la alti amarati de elevi, mi-e mila de ei, sincer.
Stiti cat sunt astfel de oameni in invatamant? Cate fete imi spuneau: Eva, daca maine gasesc alt job plec, nu imi place, bani putini dar ce sa fac? Unde sa merg?
Eu le-am zis, fugi, fugi, daca te nemultumeste salariul du-te maiculita, fa traduceri, secretariat, orice nu iti bate joc de tine si de copilasii astia, cum sa faci ceva in scarba?
Si muuuulte din frustarile acestor profesori se arunca pe elev, elevul e prost si nu invata, dar profesorul face fff putin efort sa il invete, direct proportional cu cati bani ia. Specific, nu toti, dar poti nimeri cu copilul fix la unul din acesta, de aceea nu trebuia idilizata situatia, e fff grav

Sa stiti ca nu generalizez, dar eu fac parte din acesta breasla, sau am facut fff mult timp, deci ma implica si pe mine, daca vreti, pt ca am fost profesor, ca sa nu va suparati voi, ca nu ma refer la vreun profesor de pe forum. Dar trebuie tras un semnal de alarma, oameni buni, pt ca un om cu mari probleme psihice el insusi nu e verificat serios de niciun phiholog serios la inceput de an scolar si profeseaza bine merci; iar tu ii dai pe mana copilutul tau si ti-l face neom. Mai ales la varsta la care e fff usor sa frustrezi un copil, sa intri cu buldozerul in capssorul lui, il tulburi pe viata cu anume pedepse, cuvinte, atitudini. Si asta nu se invata in facultate, va zic sigur, le ai in tine sau nu le ai. Cine nu le are sa se lase de meserie.
Daca vreun profesr face ceva necuvenit copilului meu il mananc de viu, si asta pe limba lui, ca limba lui e si a mea.

Babymom, mi-a placut ca esti ff echilibrata, si tu esti medic si stii ca sunt multe uscaturi si p'acolo alde ciomu &co, care iti dau diagnostice gresite de te baga la balamuc, dar tu esti un exemplu si o palma peste ochi pt multi medici care ar trebui sa se lase de meserie. Asa e si pt profesori. Ma iertati fetelor care sunteti profe, nu am nimic contra voastra, stiu asa multe exemple de profi care ar trebui dati afara din invataamnat, dar multe multe, e cazul insa sa ma opesc. Stiu si muuulte exemple de profesori exemplari, multe multe, dar chiar m-a revoltat ce i s-a intamplat lui Andy, nu e just, dar deloc.

Va pup si noapte buna va urez. S-a facut si p'aici 12h00.

Please, nu va suparati niciuna, nu vreau iar o disputa

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Angleyna tin pumnii sa nu aveti reactii nici la ROR

musette am intrat pe link. Multam

marinush

Cristina am citit articolul

Nu mai poci sa citesc acum, imi fug literele din fata ochilor ...si sunt prea obo sa le fugaresc Maine

Puuuup, noapte buna

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

sanatate multa tuturor picilor bolnaviori si o noapte cat ma usoara atat lor cat si mamicilor lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Buna dimineata

Azi e soare, suntem happy

Aly

Laura, un hug maaaaare de tot pentru Andy si multi pupici pentru tine.

Ada, Ratonelu, sanatate multa

Eva

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Buna dimineata si de la noi!

A fost sotul de dimieata sa ii faca Priorixul baiatului. Sper sa trecem fara eveniumente peste. Ne a zis sa nu ii uitam sa ii dam vigantolul, pe care sincer l-am mai sarit in ultimile 2 luni. Ne mai iese pe langa masele si un canin. Deci se pare ca o sa o tinem lant cu coltisorii. Are 12 kg si 86 cm.
In plus, ne a zis sa nu ii mai dam noaptea sa manance ca ii stricam digestia. Cu asta m-a dat peste cap. E posibil asa ceva? Nu de alta, dar de mic a fost mai sensibil la stomac si ar fi culmea sa ii agravam noi sensibilitatea. Eu oricum am pus mancatul asta pe foamea pe care intotdeauna a avut-o (abia la 4 luni a inceput sa manance la 3 ore), pe faptul ca face kk dupa fiecare masa de solide si pe faptul ca e un copil fara stare, nu sta niciodata intr-un loc. Babymom, help!

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Neata, mamici!

Of, ce de bobocei bolnaviori! Urasc iarna!

sa se faca bine repede!

Noi azi facem vaccinul de 1 an si antigripal. Sa ne tineti pumnii sa nu avem mari chinuri dupa ele.Eu de cate ori mi-am facut antigripal, am facut reactia aceea la vaccin care seamana cu gripa.

Aly!

Max!
Ciprian!

Scuzati intarzierea, va rog!

Multumim de aprecieri. E ca la nebuni la noi acasa insa e frumos. Mamicile cu doi pui stiu!

Fug la impachetat bagaje. O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Am uitat sa va spun, Carla are 78 cm si 10 kg. E din categoria "pana" . Desi n-ai zice dupa ce falcute are

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput