jocul cu carti
Raspunsuri - Pagina 7
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Teodora D. Despre cum e sa iti simti corpul incatusat, dar spiritul sa zboare, despre prezent, trecut si despre cruzimea vietii. |
Ce seamana descrierea asta cu 'Vrajitoarea de aprilie'!
Trouve avant de chercher
denizel spune:
Citind Lolita in Teheran :).
Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.
Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.
Teodora D. spune:
Va mai dau niste indicii- punctul comun cu "Vrajitoarea..." il reprezinta personajul infirm, iar dupa cartea la care ma gandesc eu s-a facut un film. Frantuzesc.
lilanda spune:
ahhh, o fi vorba de "Scafandrul si fluturele"? (n-am citi cartea!!!...am vazut doar filmul
Teodora D. spune:
Da, da, asta e!
Jean-Dominique Bauby descrie f plastic cum fluturele e spiritul liber, intelectul nealterat de accidentul vascular cerebral, iar "costumul de scafandru" e efectul accidentului, care ii incorseteaza trupul, din care el mai poate misca doar pleoapa stanga, cu care isi dicteaza cartea! De altfel, in scurt timp moare, la 45 de ani. :(((
edit- din pacate, povestea nu e fictiune.
Teodora D. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilanda cip-cirip :) "I am a deeply superficial person" - Andy Warhol |
Primul gand a fost la "Porumbelul" lui Suskind; presupun ca in cazul cartii "Unde se avanta vulturii" nu ne putem gandi la ciripituri. :)
Dar mai meditez la pasarele, sper ca nu e ceva mai profund. :))
Teodora D. spune:
Tot eu :)- "Pasarea spin".
Hai Lilanda cu indicii, ca ma terorizeaza Pasarile astea.