Pepenasi de iulie - august 2008 (156)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Moni, am o super reteta de pizza, adica de blat. De data asta pica blatu' nu capu'. Daca vrei ti'o postez, io o fac la 200-220.

Fetelor multumesc pentru sfaturile referitoare la bona. Astazi vad ca a fost mai bine, mai nou nu mai urla dupa mine, urla dupa ta'su.

le. Hai ca bag si reteta ca cine stie pe unde o intind si las femeie gravida poftind

300ml apa calduta
1/2 lingura sare
1/2 lingura zahar brun (sau normal)
2 linguri ulei de masline
130 g gris
400 g faina
un plic/cub drojdie (desi reflectind mi se pare mult, poti pune si 3/4-2/3 - eu oricum am pus 3/4 ca aveam un cub inceput

bagi la program de framantat plus dospit, cam o ora - o ora jumate; pui primul uleiul, dupa apa, grisul, faina cam o cana, drojdia si faina adaugi pana o termini.

Blatul este si crocant si pufos, acu' nu o ininzi nici tu ca panza de paianjen da' nici groasa sa nu fie. Ah , de fapt mie mi'a fost imposibil sa o latzesc rotunda, asa ca a mers za best cu pizze mici, cam cit o felie de pizza mare, mi se pare oricum mai safe ca nu'ti pica toata compozitia cind o tai. De regula dupa ce o scot din cuptor o pun pe balcon ca sa se raceasca. Bon appetit!
mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

baie in cada cu ea nu facem ca nu mi se pare igienic insa daca ar fi sa fac nu as face in costum de baie. probabil i s-ar parea ciudat la un moment dat ca ea sa fie in tuturica goala si noi cu caciula pe cap...i-am facut baie cu matusa-sa insa si i-a placuuuut
azi a venit nepotul bonei pe la noi care are 5 ani. se uita baby cascata la el sa vada ce face, cum face e buna de dus la gradi

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

OOKA multam de reteta, o bag la capsor (eh, de unde atatia neuroni, o notez), dar prima data fac reteta aia care vine cu masina, sa vad cum iese aia, inclusiv la cuptor, si mai apoi experimentez cu alte retete, ca eu sunt mai fricoasa si afoana la bucatareala. Oricum din cate tin minte si reteta din carte continea cam ce ai zis tu, in afara de gris (acum cantitatile nu le stiu).Dar tu cand zici lingura te referi la lingura normala? Ca retetele mele sunt cu lingura si lingurita dar de fapt e vorba de niste masuri speciale care au venit cu tot cu masina, o lingura de-a lor e mica, e cam cat o masura de lapte.

MAYTREYI, pai asa si cand mergeti la mare ar trebui sa stati goi ca sa nu i se para ciudat ca sta ea goala Glumesc, poate ca voi n-o tineti goala la mare, nici eu nu l-as tine pe Luca, nu din motive de pudicitate ci igiena (sa nu pluteasca kk lui pe apa si sa ajunga in parul cuiva).

Monica, mami de Luca Andrei si 10+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Moni, ma refer la lingura de supa. Masurile alea speciale ale masinii le'am folosit doar la inceput. In rest eu prefer sa gatesc ochiometric. Doar daca trebuie sa fac ceva ce nu iese altfel folosesc cintar si reteta. Oricum la aluaturi dospite, in general (mai putin o reteta de paine rustica coapta in oala) trebuie sa fie elastice placute, nu scirboase sa nu'ti mai vina sa le repeti. Mie momentan mi s'a stricat masina de paine asa ca aluatul l'am facut de mana, fara framantat ca nu'mi place sa framant. Sa incerci si painea cu crema de branza cu verdeata, ca e super buna la gust si are si o crusta gustoasa si crocanta. Eu vorbesc insa de coptul in cuptor nu in masina. Iar la cuptor folosesc de fiecare data hartia de copt.

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

moni la mare se pierd detaliile astea printre atatea altele a stat in pampers, in costum de baie, si la un moment dat si la tuturica goala. partea tare e ca a facut kk fix atunci da' era in piscinuta ei si nu in mare

camy sa va traiasca minunea scumpa si draga, sa fie sanatos, sa creasca mare si voios

anna la multi ani cu iubire si intelegere

pusei poze cu artista familiei (bine, dupa strabunica-sa care e pictorita )

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Wow! Vazut Flavius, cat de scump si dragalas e!!! Camy, refacere rapida si sa ai mult laptic! Cum s-a acomodat Cristi in postura de tatic?
Mona, sper sa fie doar o pasa proasta prin care treceti, nu te gandi asa departe...
Pica, felicitari pt. suflatul nasului la Sebi, si Nicholas si-l sufla de ceva vreme insa... numai inafara servetelului, imediat ce-i pun servetelul la nas nu mai sufla. Da' pt. inceput e bine si-asa, il las sa sufle cat poate de tare si-apoi dau si cu servetelul.

Legat de discutiile cu mersul la baie: daca nu stau mult, nu-l iau cu mine, il las in tarc sau in patut, dar daca e vreo "urgenta" si am de stat mai mult (si nu e sotul pe-acasa sa stea cu el) il iau dar il pun in cada, ii pun acolo si galetusa cu jucariile lui de baita si n-am treaba. Nu pare prea interesat de ceea ce fac eu... Dar ma dispera in situatiile cand intru doar sa ma spal pe maini sau fac ceva prin baie si uit usa deschisa, imediat e dupa mine si merge direct la wc sa ridice capacul ca sa bage mana acolo. Daca nu-i iese faza, ca eu mai pun piciorul pe capac, atunci merge direct la peria de curatat wc-ul din spatele lui.
Cat despre umblat dezbracat in fata lui eu nu prea o fac, dar tac'su nu se sfieste, insa pe Nick chiar nu-l intereseaza (inca).

Adriana 20+ si mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gallyb spune:

Vazut pe micutul Flavius, cat de scump e..... Camy, abia asteptam sa ne povestesti.

Eu cand plec la servici dimineata, asta intamlandu-se de 2 ori pe sapt, Xenia ramane cu bona, la plecare ii spun ca o iubesc, ne pupacim, imi face cu manuta "pa" si plec, bineinteles ca uneori plange, dar atentie.....la mine nu cred ca plange dupa mine, ci plange ca vrea si ea afara. In restul zilelor ramane cu tati si procedeaza la fel. Spun asta pentru ca ea deja s-a obisnuit cu plecarile mele si cum ma vede imbracata de iesire prin casa tot imi spune "pa" si imi face cu manuta si se tot plimba dupa mine de parca m-ar alunga. Seara cand vin sun la usa indelungat si alearga sa deschida usa si ma tot stiga, nu trebuie sa va m-ai spun ce veselie este...

OOKA eu as avea inca putina rabdare cu bona, e o chestie de obisnuinta banuiesc. La noi cu bona s-a dezvatat de olita, deci copilutul meu se cerea la olita si de cand a intervenit bona nu ne spune nici noua d-apoi ei, acum ne anunta chiar cand face pipi sau dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

A, si despre plecatul de-acasa, noi l-am invatat cu "despartirea" de mic, adica mai bine zis despartirea de tac'su, ca el pleaca la munca zilnic si noi il conducem la lift, ne pupa pe amandoi, ii facem tai-tai si-i spunem paa! Dar avem zile in care ne jucam prea bine amandoi si-atunci nu-l mai conducem pe tati la lift, vine el la noi si ne pupa, ne face tai si-i spunem pa, ba chiar ii spun de pe-acum ca tati pleaca cu masina, nu de alta dar lui Nick ii place f mult cu masina si nu vreau sa se isterizeze mai incolo ca vrea si el. De plans nu plange dupa tati. Eu de iesit din casa ies doar cand merg la cursuri, si aia e dimineata cand el inca doarme, sau cand ies la cumparaturi, dar si aia o fac dupa ce il culc de-amiaz, asa ca nu stiu cum reactioneaza la plecarea mea.
Insa plange dupa tanti care vine sa ia citirea contoarelor de apa sau nenea cu citirea ceasurilor de curent, nu stiu, poate e frustrat de ce stau asa putin sau de ce nu-l pupa , sau chiar cum zicea si Gini, ca poate ar vrea si el afara.

Adriana 20+ si mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

anka nush cum era pe vremea bunicii, insa chiar o s-o intreb pe mamaie cat i-a alaptat pe babaci, dar pe mine si pe frate-meu ne-a alaptat mama cate 3 saptamani, asa ca pot sa zic ca eu chiar am alaptat super mult in comparatie cu ea, dupaia ne-a trecut pe lapte praf.

foarte frumos Minunelul, ce dragalas doarme el, mai ca-ti vine sa tzuci compul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

atb cu tine chiar daca intra fiu-tu nu are ce sa vada de burta

ca baiat mi se pare ok sa o vada chiar si pe mama dezbracata (pana la o anumita varsta a copilului, evident), insa ca fetitza sa vada excrescentele tatalui mi se pare tare aiurea, ramane fata marcata

nici eu n-am facut baie cu ioana, cu david am facut o singura data, dar dupa ce mi-am facut dush in prealabil. mie cel putin mi se pare aiurea, atunci nu ma mai intelegeam cu el ca vrea sa faca baie.

Mergi la inceput