Pepenasi de iulie - august 2008 (156)
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
maitreyi spune:
vicky multumesc
ea a avut un centru gonflabil si s-a jucat mult cu el insa nu putea iesi din el, era mai mult ca un tarc...asta mi s-a parut fain ca poate iesi/ intra, etc
topogane avem da' pana ajungem la ele tre sa traversam 2 bulevarde mari plus ca vor fi si zile cu -20 grade
iar castelul pt papusi mi-a placut mie...pt mine
cort sigur vreau sa ii iau insa nu am gasit inca varianta care sa ma dea pe spate
------- mamica fericita de
Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina_1609/Marina_1609.jpg)
Marina_1609 spune:
mai3,
m-am uitat cu interes pe lista de jucarii si ce mi-a placut cel mai mult sunt stampilutele, magneteii (sofia se joaca mult cu magnetii de frigider. am unii plusati sau din plastic si o las sa se joace cu ei), caruciorul de papusi si masa de calcat. Ah, si nu in ultimul rand papusa de la teletubbies. Are un dvd cu ei si e lesinata.
Topoganul ocupa mult loc dar parca totusi e prea mic...
Casa de papusi barby cred ca e pt fetite mai maricele.
mai3, parca tu erai cu scoala waldorf si jucariile din lemn...nu vrei sa-i iei carucior de papusi din lemn? www.flaro.ro/index.php?id_cat=15" target="_blank">Uite aici, din ala albastru are Sofia. Am vrut rosu dar in iulie cand l-am comandat nu-l aveau pe stoc asa ca am laut albastru. Oricum e atat de simplu de facut husa aia, incat poti sa-i mai faci inca 10 di nce culoare vrei tu
---------------------------------------
www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
mcoca spune:
Fetelor, eu cu nepotu sunt in mare dilema (si el tot pepenas este). De ce sunt in dilema : ca e baiat si eu am fata si in plus are « preocupari de fotbalist » (ca sa-l parafrazez pe frate-miu). Buun, lui ii plac masinile si mingile, si nu ii plac jocurile « statice » (spre deosebire de a mea). So ce sa fac ??? a n-a masina nu imi vine sa iau. Am vazut o magaoaie numita primul meu garaj, unde este un fel de topogan unde aluneca masinutze, loc de parcat (cica e de la 18 luni). Ma bate gandu sa il iau pe asta. Chiar nu stiu. M-am mai gandit sa ii iau si niste borcanase pentru pictura cu degetele. Help, please !
Stampilele le trec si eu pe lista pentru Maya :).
Vicky si Printzesone
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/AnnaBaby/AnnaBaby.jpg)
AnnaBaby spune:
Am o intrebare: cate picaturi inseamna 0,4ml? Am luat niste vitamine de la plafar, polivital, sub forma de picaturi, dar pe prospect scrie ca doza e de 0,4ml. Cum naiba masor eu cantitatea asta?
Anna si Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina_1609/Marina_1609.jpg)
Marina_1609 spune:
anna, masoara cu seringa...4 liniute
Mami Marina - Gospodina
Marina_1609 spune:
mcoca, daca te gandesti la borcanase pentru pictura cu degetele...uite cam ce rezultate ati putea obtine AICI si AICI
la masini nu ma bag, mamele de baieti sa zica...
Mami Marina - Gospodina
dana81 spune:
Annababy nu ai in casa o seringa gradata de aia de 2 ml, te-ar ajuta.
Am si eu o dilema:ce sa contina trusoul de bebe baiat la scos din spital??? Noul meu finutz se va naste pe 4 decembrie si nu stiu cu ce l-as putea imbraca, ca e frig afara.adik un body un dres si un costumas stiu..dar mai departe?HelppUite de asta nasc eu vara
Clara intra cu mine in baie de fiecare data, ii place sa isi stranga jucariile si sa le arunce in cada, pe mine ma ignora, imi spune "mama pip, sau kk" dar nu o interesez.Imi baga mana in buric iar eu ma gadil rau si nu suport si ea se distreaza, imi arata "tate"-le, eu nu ma feresc deloc de ea, nici de sotul din dotare.Cu tati face baie in fiecare seara, amandoi in cada.Tati are un slip pe el de fiecare data.Vreau sa i se para nuditatea normala sa nu o sperie pe mai tarziu.Noi ca si cuplu avem o relatie extrem de stransa si fara inhibitii, asta nu inseamna ca vom defila prin fatza copiilor goi.Dar nici nu ne vom ascunde cu inversunare. Iar MONI decizia care o iei tu pentru copilul tau, este cea mai buna decizie posibila.Tu stii cel mai bine Camy asteptam impresii despre prima noapte acasa
FLAVIUS bine ai venit acasa puiule.Sper sa-ti placa patutzul tau alb si primitor
Vicky eu intotdeauna am avut probleme cu jucariile pentru baieti si de fiecare data am sfarsit luand o masinutza si ceva de imbracat.Lipsa de inspiratie acuta 6+
CLARA ANDREEA 06.08.08
Gabriela82 spune:
fetele daca vreti sa o vedeti pe Sursu e acum reluare pe pro tv divertis
![](mamica.gif)
ankalaura spune:
Si Eri sufla nasul, dar mai nou am scos aspiratorul ca se pare ca s-au inmultit nitel mucii.
Dupa cum prezinta Iriss lucrurile, rezulta in mod deosebit de haios ca:
1. daca iei copilul cu tine si ii explici cum se face pipi si
2. daca copilul o sa fie curios despre sex, ca deh, doar nu o sa ii zici de pasarele si floricele
Rezulta in mod amuzat ca ii arati copilului cum se face sex, nu?
Credeti-ma pe cuvant, cand o sa fie momentul cu sexul, tocmai despre albinute si floricele o sa le ziceti!!
Pana atunci, chestiunea cu baia e discutabila. Nu cred ca e vorba de cat de pudic sau nepudic e parintele, dar mi se pare normal ca nici mama si nici tatal sa nu umble prin casa cu toate cele la vedere. Cand copilul mic e angoasat si sta cu mama in baie ca altfel nu sta singur in casa, e una. Nu e totuna cu a sta parintele dezbracat, in casa, in baie sau la dus, in fata unul copil de 3 ani de exemplu.
Mai nasol e ca o sa aiba familia musafiri si copilul o sa arate la cu-cu lu' tati informand pe toata lumea ce are tati acolo.
Sau cand o sa aduca tampoanele lu' mami, prezentand musafirilor "pampersul" lui mami.
Sau cand o sa inceapa gradinita si o sa explice tuturor cum este cu epilarea in familia lui.
Deci personal cred ca atata timp cat e copilul mic, nu e cazul sa exageram cu secretismele si fereala, adica na, te schimbi in camera cu copilul, poate vine peste tine la dus, in baie, dar na, una e un pipi, parerea mea, si alta e sa iei copilul in baie cand ai alte treburi, precum iei cana de cafea de exemplu (daca o iei )
Apoi, cand copilul mai creste si vorbeste, cred ca trebuie pastrat un echilibru in a nu exagera - de ex sa nu sari ca ars ca ti-a cazut prosopul si ti s-a vazut o tzatza... Dar trebuie inceput sa inveti copilul sa bata la usa.
Ca altfel se duce in vizita si da buzna in baile oamenilor sau face el caca cu usa deschisa cand aveti voi musafiri. Si asta nu mi se mai pare ok.
Mentionez ca noi nu incuiem usa, nu avem zavor de-ala si nici yala speciala, iar cu cheia nu incui, ba chiar nu o tin in usa ca mi-e frica sa nu se incuie Eliza din greseala, deci nu neincuiem. Dar stie clar ca trebuie sa bata la usa si sa astepte sa i se raspunda. In plus, avem o perdea la cada, pentru ca nu avem decat o singura baie, si na, daca ii vine copilului sa faca pipi si tati e la dus ce faci?
Un alt obicei care cred eu ca ar fi bine de exersat, este de tinut olita in baie. Mai ales daca are copilul program de caca la oala, ar fi bine ca pentru asta sa se rezerve cateva minute in baie, si nu oriunde in toata casa.
Parerea mea. Revin
bujo spune:
Salutare, daca ma credeti am stat 5 minute cu Cami aseara si n-am apucat sa fac poze, i-am lasat sa se odihneasca. Ea nu are net sa puna poze dar va promit ca data viitoare ma duc cu aparatul.
Eu nu-l iau pe Filip cu mine la baie si n-are nicio legatura cu rusinea. Am facut baie cu el si eu si tati insa la buda prefer sa ma duc singura ca imi face vraiste in baie, e in stare sa-mi manance si detergentul si nu-mi tihneste si mie sa dau o basina. Oricum miorlaie pe la usa dar ii zic ca nu se poate, sau fac cucu bau cu el. Asta se intampla numai cand e cineva acasa, evident ca nu-l las pe afara cand suntem numai noi 2.
Asa, mai voiam sa-i zic lu' Cuscri ca si noi facem lipa lipa prin balti. E criminal cand vede o balta. Imi arata "aco aco" adik acolo e o balta si sa mergem repede sa lipaie. Ma duc cu el si-l tin de manuta sa n-alunece si el topaie si rade de nu mai poate. Se uita lumea crucis ca era singurii din parc ca era urat afara si pe deasupra mai lasam si copilu prin apa, nebuna de mine. Are niste cizmulite de cauciuc cu manere, asa haioase, ca sa-l poti incalta mai usor si nu se uda cu alea. La picior nu se uda ca in rest e fleasca. Dar cand ne jucam prin apa nu stam decat juma de ora ca-l ia frigu.
bujo mami de Filip