Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (3)
Raspunsuri - Pagina 18
daciana.ilie spune:
..off doamne ...am uitat sa pomenesc de colici ...nu mai? avem cred :)
adica ... daca avem sesiuni de plans de neconsolat ...ne consolam pana la urma cu o tzatza sau cu un bibe cu ceai sau adormim leganati sau plimbati sau ....
...parca totusi nu mai plangem atat de mult...atat de tare .... asa am descoperit ca tzatza e totusi buna la ceva
...gata
Felicitari Monis! Toate cele bune !
daci
mamica fericita de "galusca"
adimercedes spune:
Pazza, Camy_Pus, Monis, sa va traiasca puiutii si sa va creasca isteti, voiosi, sanatosi si norocosi!!!
Biaz, cu maaare intarziere iti urez La Multi Ani, sa te bucuri de familia ta superba. Si iti doresc multa sanatate. Scuze, nu am apucat sa citesc din urma, dar sper din tot sufletul ca te-ai refacut si esti ok acum!!!!
Luto, fff, faina predarea stafetei. Tare as fi vrut sa intru si eu sa le salut pe fete, insa nu am apucat sa intru sa va salut nici pe voi . Si te inteleg ff bine cu pretul pt Ergo Carrier. Costa o mana si un picior! Eu l-am cumparat de pe net, la o oferta speciala si l-am luat de disperare, pt ca urma sa zburam in Ro si stiam ca 25h nu e gluma! Dar si-a scos banii total. Si nu numai la Lisa, dar si acum cu Adam, ca, desi eu am probleme cu spatele, pot sa il tin lejer fara sa ma deranjeze. Sambata am fost invitati la o zi de nastere a uneia dinnasele lui Lisa si Adam a dormit acolo de la 12 la 3, apoi de la 3:30 la 5! Tinut doar de mine, ca sotul a alergat dupa Lisa impreuna cu jumatate dintre invitati . Ce vroiam sa zic e ca merita efortul financiar ca sa il achizitionezi, poate gasesti o oferta speciala sau poti incerca second hand pe ebay. Mai ales ca il poti folosi de la bb pana la 15-18kg - am zis eu, ii ducem in clasa 1 in carrier la scoala, iar in a 2-a trebuie sa ii lasam la coltul scolii, ca le va fi rusine sa ii vada colegii cu noi .
Nela, mi-a fost dor de tine, mami . Am vazut pozele din plimaricile voastre. Tare scumpa e Ana si tot mai frumoasa se face. Musai trebuia sa prind momentul sa i-o arat cum se cuvine si lui Adam si atunci sa vezi cum tre' sa ne voiajam sa se cunoasca prichindeii .
Fata mosului, ce m-am bucurat sa citesc vesti de la voi. Ce fain si cu umor ai povestit. Rose e o scumpa si o sa vezi ca energia asta de care da dovada se va amplifica si canaliza in directii care te vor lasa masca, plus combinate cu o curiozitate si dorinta de invatare, vei fi si mai in viteza. Acum e doar antrenament , deci baga pregatire pt examenele viitoare!!!!
Mary07, ce rau imi pare ca ai pierdut lapticul . Si te apreciez asa de mult ca ti-ai asumat consecintele si ai intrat aici sa incurajezi si sa previi fetele care ar putea sa calce pe urmale tale. Am vazut deja ca multe au calcat si ma doare sufletul cand vad ca stresul, neincrederea in bb si in propria persoana, plus sfaturile unor pediatri ignoranti si inutili si gura "binevoitorilor" intervin intr-un proces care ar trebui sa fie asa de natural, de "de la sine"... Sper din tot sufletul ca semnalul de alarma tras de tine sa nu fie in van si sa fie luat in seama de fetele care se pot trezi in postura de disperare fomista!
Raluk, asculta ce zice Diana!!! Acelasi sfat ti-l dau si eu. Lasa pe mama ta sa te ajute mai mult, incearca sa ajungi la medic, incearca sa te odihnesti mai mult si papa fara sa te gandesti la kg! 9 luni s-au pus pe noi, apai tot cam pe acolo ne-o lua sa le dam jos. Si diete putem tine dupa ce se intarca puii. Si eu am facut pe eroina, am vrut sa le fac eu pe toate la perfectiune si am platit scump cu oboseala muuult timp dupa nastere, plus recuperare mai grea, simteam ca nu fac fata si pierd controlul. Acum sunt mai lejera. Reusesc sa imi bag cu gratie picolusele si sa ignor chestii care poate inainte de copii mi s-ar fi parut inacceptabile, am invatat sa caut si sa gasesc scurtaturi acceptabile si practice etc.
Fetelor, ma repet, bebeii au pusee de crestere regulate, undeva la 4 saptamani, apoi la 3 luni, la 4 luni, la 5-6 etc. In perioadele astea vor vrea des la san, uneori si la 1.5-2h, vor sa stimuleze lactatia pt a primi lapticul de care au nevoie. NU E NICICUM SEMN CA NU SE SATURA SAU CA MOR DE FOAME!!! Nu se moare de foame in 2-3 zile si, de obicei, tzitzileala asta intensa dureaza cam 2-3 zile pana organismul mamei raspunde la cerere si incepe sa vina cu oferta. Si apoi veti avea supriza ca bb sa stea la san undeva la 10-15' maxim o data la 3-4h, unde inainte statea si cate 20' pe tzitzi la fiecare 2h! Dar trebuie sa aveti rabdare. Va ingrijorati DOAR daca nu uda minim 6-8 scutece pe zi, daca urina se inchide la culoare si are miros intens, daca bb devine letargic etc. Pana atunci, toata frichineala e absolut normala si nu mereu e legata de foame/masa!!! De ex, Adam sta la san si papa, e un "silent eater", adica eu nu il aud si nu il vad ca mananca, mi se pare de multe ori ca doarme, dar daca ii scot sanul din gura, incepe sa caute si suge cu sarg! INSA, dupa ce simte el ca se satura, daca il pun sa ii scot aerul protesteaza (evident, ca nu e ff comod), daca il schimb la sanul celalat si incep sa ii dau si acolo incepe sa se suceasca uneori, protesteaza, se screme, se inroseste, urla etc. Uneori aud cum i se plimba aerul prin burta si imi e mila de el, ca stiu ca il doare burta, uneori trebuie sa elimine aer pe jos, alteori trebuie sa faca kki, alteori urla ca face ppi (da, e fratele lui sor'sa, ca fix asa facea si ea!!! si musai sa il schimb!!!), alteori vrea doar sa il las in pace, sa il pun jos! Si nu va inchipuiti ce usurat rasufla. Alteori vrea suzi si sa doarma, desi a mancat fix 8' dintr-un san!!! Da, am bagat suzeta AVENT de 1 saptamana si a acceptat-o ff usor. In viata mea nu am vazut un bb mai fericit de suzeta . Ziceam si eu, ca multe dintre voi, ca astept pana la 4-5 saptamani, dar el vroia sa ma suzeteze si simteam ca nu mai pot! Avea fix 3 sapt cand l-a vazut asistenta de la clinica si ea mi-a recomandat ca nu e prea devreme, ca ii va face bine si il va linisti, plus ca ajuta si la digestie si in caz de colici, de care, apropos, nu am scapat nici noi si de azi noapte suntem pe Infacol :( Adam a pus 570g pe el in 2 saptmani, deci nu imi fac griji ca nu vad/nu simt/nu aud cat mananca. Vad doar ca schimb scutece la greu, ca a inceput sa se grasuneasca, nu mai e skeptzi ca la nastere , deci sigur facem bine ce facem . Asistenta zicea ca e absolut notmal sa puna pe ei intre 100g si 200g pe sapataman. Adica asta e media, dar sunt bbi care pun mai mult si altii care pun mai putin. Atata timp cat nu scade si nu are alte simptome, e absolut ok. Si ca tot veni vorba de controale, am reusit sa ii fac programare la controlul de 6-8 sapt catre sf lunii asteia. La fel si mie, controlul de 6 sapt il voi avea la vreo 8 sapt. Plus vaccin in 23 si trebuie sa ajung si eu maine, sper, sa imi fac vaccinul pt "whooping cough", cred ca ii zice tuse magareasca (?), pt ca e ff periculoasa pt bb, desi la adulti se manifesta ca o raceala simpla si nu necesita tratament special, de multe ori. Pe sot si pe tata i-am trimis dupa ce am iesit din spital, lisa are vaccinul facut, mai am ramas eu .
Vorbeati la un mom dat despre kg. Eu am lasat la spital vreo 5.5kg. Adica, de la 76 am venit acasa cu 71.4kg. Apoi dupa o sapt am avut 70.2kg si cred ca acolo s-a blocat cantarul. Mai am de dat jos 5kg ca sa ajung la greutatea dinainte de sarcina cu Adam si inca 5 ca sa ajung la cea de dinainte de Lisa, si inca 5 ca sa ajung la o greutate nroamla si inca 5 ca sa ajung la cea ideala. Dar eu voi fi extrem de fericita daca ajung decenta!!!!
no, hai ca am aberat cu gratie pe teme date. Acum trebuie sa fug ca Adam doarme langa mine, Lisa doarme la ea in camera si musai sa ma intind si eu 1/2h ca simt ca imi pocneste tzeasta . Incerc sa intru mai tarziu, cand sper sa si apuc sa achit orderul online de la supermarket pe care il pitrocesc de 3 zile!!!! Asta asa, ca nu apuc sa ajung nici sa iau lapte de-ale gurii si nici nu are cine sa se duca , dar asta e alta discutie...
"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
adimercedes spune:
Bineinteles ca vorbeam de lucruri sfinte mai devreme, ca pe cand sa ma intind si eu, Adam a inceout sa se foiasca si sa planga, l-am pus la san, cred ca ii era sete, ca foame putin probabil. Si pe cand a adormit el, sa trezit Lisa. Am mers jos cu ea si a vrut sa se uite la emisiunea favorita si ma gandeam ca apuc sa scriu si eu niste mailuri. Abia am pus fundul pe scaun si Adam a dat alarma. Ppi, kki si apoi foiala pana a ajuns la tzitzi. Acum banditu' doarme cu ea in gura. Sa vad daca il pot transfera in patut, eventual sa ii dau suzeta, sa pot fugi jos sa ii dau lui Lisa sa manance si sa halesc si eu ceva, orice .
Va pup si mai intru eu
"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
lutoniana spune:
Buna dimineata, cafele pentru toate doamnele mele preferate !!!!!!
Citat: |
citat din mesajul lui mary_07 Totusi mai fetelor,ce o fi cu Luci?...azi deja e a 3-a zi... |
...si se facu lumina....
Elle m-ai ghicit mami...am fost in revizie tehnica
Alex ma bucur nespus ca ai mai venit pe la noi si vreau sa te felicit sincer ca ai mai micsorat considerabillista cu stresuri, vorbesc serios..vezi ? au ramas mai putine pe zi ce trece
selenico eu nu i-am facut baie lui David niciodata ii face numai tati, in cada mare, vorbesc amandoi ca barbatii si ii promite copilului ca il invata si scuba diving daca nu e cuminte
Daca e vreo zona unde trebuie insistat sau ceva anume intervin si eu dar de obicei se descurca.
Acum de exemplu a avut o iritatie pe un piciorus, chiar acolo unde vine elasticul de la chilotei si l-am tot dat cu Sudocream si i-a ramas ceva cremuta intre bucatile acelea de grasime pufoasa si aseara i-am ajutat cu putin gel sa o curete ca nu se ducea numai cu apa.
Daca zici ca doare spatele la baita e clar.....eu sunt si asa lesinata de durere de spate....
Continui cu recuperarile
Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David
lutoniana spune:
Mangulico faina rochita, nu e chiar stilul meu dar faina....am vazut si jucarica ....si asa cum spuneam Adi il tine pe copil si in pluta in cada ...adica cu juma de cap in apa.....adicatelea cu urechile in apa dar pare ca nu are nimic ca-si zambesc unul altuia iar eu apoi la alaptat studiez in amanunt daca e uscat la urechiuse
Cristina cioburile iti vor umple casa de noroc iar ploaia te va umple de bani ...de-aia nu o inteleg eu pe Ralu de ce nu-i place toamna ploioasa
Am vazut ca s-a reactivat happy uka si ma bucur, o tin minte inca de cand puneau constantencele o intalnire la cale
Am vazut si sedinta foto pe care eu personal am gustat-o cu umorul aferent ....si as vrea sa cer si eu cu imprumut, pentru cativa ani doar, fotoliul acela de facut masaj...ca merita si oscioarele mele asa rasfat
kawaichan spune:
Dam si noi buna dimineata si cate un decaf(frappucino la alegere ) la toata lumea
mihaela, ptiu, ptiu, ce-mi place ca esti asa in verva... Bravo, asta implica, pe langa ajutorul pe care il ai, si un puiut tare cuminte, asa-i ? |
Nope,nu am nici un fel de ajutor si nici Josh nu e genul linistit,chiar deloc:) A fost foarte greu pana de curand pt ca n-avea stare deloc,trebuia sa-l tin mereu la verticala si plimbat dar incet incet a inceput sa mai stea si in bouncer si accepte si wrap-ul.Ieri mi-a dormit doua reprize a cate 3 ore in wrap,scriam cu el de gat,ce credeai?Sunt singura cu el de dimi de la 7 pana seara pe la 8-9 dar m-am obisnuit.Cand vine tati de la servici preia el stafeta.
Adi I missed you Ma ung la suflet mesajele tale,pe bune.
Geani multam pt linkuri,nici noi nu am umblat pe acolo si m-am hotarat ca nici nu o voi face,de ce sa fortez.
Maria sper ca nu te-ai suparat de la chestia cu tetraciclina
Ralu imi pare rau s-aud de colicei:( Tinem pumnii sa treaca repede
Diana
Luto welcome back,missed you too
Fetele cu baita,noi avem www.amazon.co.jp/%E3%83%95%E3%82%A3%E3%83%83%E3%82%B7%E3%83%A3%E3%83%BC%E3%83%97%E3%83%A9%E3%82%A4%E3%82%B9-M5656-%E3%83%AC%E3%82%A4%E3%83%B3%E3%83%95%E3%82%A9%E3%83%AC%E3%82%B9%E3%83%88-3WAY%E3%83%99%E3%83%93%E3%83%BC%E3%83%90%E3%82%B9/dp/B0013SR4HU/ref=sr_1_11?ie=UTF8&s=baby&qid=1257469332&sr=1-11" target="_blank">cadita cu scurgere si suport de la Fisher Price.Mai avea si un hamac din ala pt bebei pana la 5 kg dar deja atarna prea tare si i l-am dat jos.Inca nu-si tinea capul si n-am putut sa-l pun in suport...asa ca i-am luat un www.amazon.co.jp/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%82%B2%E5%85%90-NI-2846-%E3%82%BD%E3%83%95%E3%83%88%E3%83%90%E3%82%B9%E3%83%81%E3%82%A7%E3%82%A2-%E3%82%B9%E3%83%97%E3%83%A9%E3%83%83%E3%82%B7%E3%83%A5/dp/B001SESITC/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=baby&qid=1257469332&sr=1-4" target="_blank">scaunel pliant pt baie si parca merge mai bine,desi cateodata se misca atata de tare ca da sa cada din el.Alaturi am pregatita apa calduta pt limpezit intr-un castron de plastic si baby soap/shampoo(la noi sunt sub forma de spuma).Avantajul la bath chair e ca toata apa se duce in jos si nu-i nevoie de schimbat apa etc.Noi la cada mare din baie avem un fel de "capac" care se pune peste si o acopera in totalitate(e un mare obicei aici sa pastreze apa calda ca sa intre tot familionul pe rand) Ideea e ca acopar cada si pe locul devenit acoperisul cazii pun scaunelul si copilul si ne distram
Sper ca v-am lamurit
Nici noi nu dam cu nici o crema la fundulet..stergem cu servetele umede ai atat.Baita facem aproape zilnic:)
Bubite am avut la greu si inca mai avem un pic.Tot asa ni s-a spus ca de la hormonii mamei care trec in laptele matern si ca se duc.Cu vremea Cum ni se spusese de catre pediatru sa nu le dam cu nimic ne-am executat si am asteptat pana cand se facuse obrazul stang rosu si tare ca smirgelul Apoi am dat-o pe ceai de musetel fara nici un succes.Ghiciti cu ce-au trecut? cu crema Johnson..pus fff putina de vreo 2-3 ori pe zi...s-au facut obrajorii curati Acu avem cojite pe capsor dar nu le fac nimic,le las sa treaca de la sine ca nu-s asa de mari.
Gata,am fugit.O zi frumoasa tuturor
Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09
lutoniana spune:
Monikus din batrani se zice sa faci baita zilnic bebelusilor dar nu am o explicatie.
Noi ii facem seara de seara (cum spuneam, noi inseamna Adi) pt ca toata ziua mai vomita si i se duce pe gatut, sta cu mainile stranse de toate hainutele si prosopelele si are printre degete scame, praf...etc si la care se adauga acea dulce rutina: baita, epuizare, masaj la coloana lui mica, la manute si picioare, miros placut de bebelus (a salata greceasca de la uleiul de masline ), laptic bun, pupa pe frunte, tatal nostru si nani....
Mai sunt zile cand doarme la 10 fix cand e ora de baita dar il lasam sa doarma si ii facem mai tarziu la si jumate, la 11.....
Cred ca fiecare face cum crede....Cu siguranta daca se intampla ceva sau e un eveniment ce stiu eu...nu pateste nimic neinbaiat o zi.
Si sa stii ca am mai auzit de mamici care fac baita dimineata dar nu stiu daca e mai bine sau nu. Fiecare face cum pofteste atata vreme cat bebelusul e fericit
kawaichan spune:
citat din mesajul lui lutoniana ....si as vrea sa cer si eu cu imprumut, pentru cativa ani doar, fotoliul acela de facut masaj...ca merita si oscioarele mele asa rasfat Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David |
Si eu si eu BTW la noi sunt expuse cate 20-30 de modele in fiecare magazin de electrice&electronice si poti sa te duci sa le probezi cat vrea inimioara ta
De aia de obicei de abia mai gasesti loc la "probat" pe acolo...
Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09
lutoniana spune:
Danangie ai pus tu odata o reteta de somon, dar nu sunt sigura ca tu.... de era ceva cu un strat de cartofi, unul de ceapa si deasupra pestele si am si eu cateva nelamuriri...in caz ca stie careva sa ma ajute:
1. cartofii ii pun cruzi, taiati rondele sau ii fierb putin in prealabil ?
2. de care ceapa ? ar fi buna verde ? por sa folosesc si praz? ca am vazut de cateva zile si ma tot gandesc la ce l-as putea folosi....
3. pun ceva ulei ? ca ma gandesc ca pesticul nu lasa atata zeama/grasime ca sa se faca putin sosulet sau macar sa aiba cartofii in ce sa se coaca.....
Multumesc de ajutorul oricui.
PS - mi-am amintit de faza cu "in prealabil"...ca era un banc cu unu' care mersese la doctor si i se spusese ca trebuie sa ia medicamentele in prealabil mesei de pranz.....Si se duce la doctor suparat ca el nu poate face tratamentul ....doctorul ingrijorat il intreaba de ce....si atunci el spune: "pai domnu' dr am cautat peste tot prealabil dinasta dar nu am gasit nicaieri sa ma bag in el inainte de masa de pranz"
lutoniana spune:
Monique02 si Davidutu doarme de rupe patul pe burtica....si initial il pazeam ca pe altceva dar acum isi intoarce singur capul de pe o parte pe alta, se mai impinge in manute...si doarme SUPER...isi mai baga picioarele sub el....
Si am mai observat ceva ca nu se mai trezeste aiurea...ca atunci cand sta pe spate daca tresare asa cu mainile in sus, stiti voi, se sperie si face ocheanele mari.....dar daca doarme pe burtica ori nu tresare ori nu are unde sa-si arunce manutele ca e patul si nu se mai trezeste deloc