Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mama_si_pisa spune:

Raluca, draga mea, te cred ca te doare sufletul pentru puiut sa-l lasi singur, chiar si cu mama ta sau cu taticul lui, dar ma gandesc ca ti-ar face bine si tie sa mergi la medic, ca sa te vada, si sa mai iesi putin din casa.
E departe cabinetul?
Te sarut si ma gandesc cu drag la tine, dar si cu un pic de grija, pentru ca tu esti lehuza si ar trebui sa te odihnesti bine in aceasta perioada, ca sa se refaca organismul tau, ca sa ai lapte si un tonus bun. Somn adanc si revigorant iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Servus fetele!

Eu iar m-am trezit cu noapte-n cap, de pe la 4 tot doarme Ana in reprize. Acum e 6am la noi. Dar nu-i bai, ieri noapte a dormit de la 12 la 6! Si o doare stomacelul, ca vad cum se stranba in somn, mai sa se trezeasca.

Voi ce mai faceti, cum mai sunteti?

Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)

Ana, asa cum e ea… si noi pe langa, minunandu-ne continuu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Kawaichan, ea a avut la nastere 48cm (cel putin asa au scris alea in fisa, naiba stie cum au masurat-o) si la o luna fix 50cm (masurata in 2 locuri diferite, deci clar asta e), iar in greutate a luat bine zic eu, la nastere a avut 2890, la iesirea din spital 2680, iar la o luna 3650 - la cinci saptamani avea deja 3850.....acum eu ce sa zic? Ma gandesc ca la masuratoare se poate sa se si greseasca, mai ales ca ea tine si picioarele foarte stranse la piept, inca nu vrea sa le tina intinse.

Tare ma bate gandul sa o masor si eu acasa dar nu stiu cum - oare merge cu centimetrul de croitorie? Ca de cantarit o fac saptamanal cu aparatul din dotare. Voi ce ziceti?

Alex, Ana a fost si mai mica decat fetita ta la nastere, a avut 2.600 si 46 de cm. Eu de masurat nu am mai masurat-o de cand s-a nascut, dar ochiometric a mai crescut, vad pe ea.
Cu cantaritul am cantarit-o la inceput la pediatru si luase 500gr in 2 sapt. Acum o mai cantaresc din cand in cand, dar cum nu avem cantar de bebe, nu e chiar acurat, asa ca nu ma lansez in speculatii cu greutatea ei. Este in trend ascdendent. Dar doarme, nu plange isteric, uda scutece... imi zambeste gales deja... o sa ia si in greutate in ritmul ei. Am avut si eu pitici ca nu se satura, sa ii suplimentez cu formula, dar mi-au trecut, slava domnului. Sambata face 7 saptamani. Saptamana cealalta mergem sa o vaccinam si sper sa o cantarim atunci si sa o si masoare.

Iti povestesc toate astea ca sa nu te ingrijorezi cu greutatea si cu lungime fetitei. Atata timp cat pediatrul ti-a zis ca e sanatoasa, restul vine pe parcurs.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

nela uite .. daca nu-ti place cu gelatina de mandarine, poti renunta la ea si sa faci cele 3 moussuri de la tortul pe care l-am prezentat cateva pagini mai incolo .. toata treaba e ca nu mai coci blatul .. si blatul asta e tare tare bun ..

MULTUMESC FRUMOS pentru reteta, Elle.
Cand o fac, iti zic cum mi-a iesit. Poate fac si eu poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Raluk stii care-i prima mare dezamagire a unei mame? cand asta micu' creste, tu esti obligata sa-l lasi pentru prima oara cu altcineva, iar la intoarcere asta micu' se uite la tine cu o privire clara si senina. N-a observat ca lipsesti, el e bine merci papat, schimbat, jucat, timp in care tu n-ai fost atenta cand traversai strada ca numarai cate zile transformate in ore ai fost langa el de cand s-a nascut.
Crede-ma ca nu va remarca lipsa ta la varsta asta, du-te la dr., fa o tura de mall si mananca o nuga in parc in cinstea mea

Diana cu Nicholas Tom (3 sep 2009) si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Iata ca apare si intarziata de mine la club. Asa imi pare de rau ca am ratat marea migratiune. Eu si Sloth ...

Va asigur, insa, ca am avut motive. Am avut niste zile de pomina, cu niste dureri de cap de am crezut ca imi pica definitiv si iremediabil! Si, dupa cum stiti cu toate, singurul medicament acceptabil pt alaptarese era panadolul, asa ca am bagat cate 2 pe tura. Miercuri eram ceva mai bine, dar varza de obosita, ca nu am reusit sa ma odihnesc DELOC in timpul zilei de cateva zile bune, poate peste 1 sapt. Ieri gimnastica si alergat dupa Lisa. Unde mai pun ca Lisa a avut vreo 2 zile de burtica data peste cap, apoi am avut teperaturi de 39* si Lisa a decis ca e mai interesant doar cu chilotei, insa am avut parte de o multime de accidente, cele mai "distractive" pe mocheta din living si trecut prin 4-5 perechi de chilotei in cateva ore, de a trebuit sa fug miercuri la mall sa ii mai iau vreo 15 perechi. Aaa, si acolo am mers cu Adam, pregatita fiind sa am scandal, la fel cum era cu Lisa. Insa, dupa cum am mai zis, Adam a fost baiat de gashca si a dormit aproape 3h in carut, de a putut ma-sa sa alerge de nebuna sus-jos, stanga-dreapta. Pana la urma l-am hranit 15' in parents' room si a adormit la loc, fara ca macar sa trebuiasca sa il schimb...

Am avut si ff mult de lucru, ramasesera toate nefacute si a trebuit sa le recuperez, ca am avut cativa clienti mai dificili si facturi neachitate.

Nici pe forum nu am apucat sa intru ff des, ca noaptea mai mult zombie, iar ziua nici atat. Am citit pana la un punct, dar inca sunt in urma cu vreo 5-6 capitole .

Si, bineinteles, acum trebuie sa fug. Promit sa incerc s aintru mai tarziu si sa zic mai multe, ca am tot sucit in cap raspunsuri pt multe din voi...

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui selen80

si apropos de baita....voi reusiti sa le faceti singure baie?? eu una daca o spal cu gel de dus (ca alternez, o data cu musetel, o data cu gel..ca ma gandesc ca gelul curata mai bine totusi..) nu stiu apoi cum s-o clatesc, ca nu pot s-o tin cu o mana deasupra apei...am tot cautat filmulete pe net, dar in absolut toate dupa ce arata cum ii sapunesc, ii pun dup-aia in prosop.....
cat e sotz acasa ma descurc, ca o tine el sus si eu o clatesc, dar daca voi ramane singura vreodata, cum fac? poate fi se pare stupida problema mea, dar pe mine chiar nu ma duce capul cum sa fac...

Selen, imi pare rau ca Ebru e mai agitata zilele astea cu somnicul, sa speram ca e doar o faza trecatoare si revine la programul ce a consacrat-o.
Cu baita, sa stii ca si eu mi-am pus aceleasi intrebari. Acum Ana e mica si ii pot face baile in chiuveta, pun un prosop jos si merge treaba ca unsa, si cu clatitul, ca doar dau drumul la apa s\din chiuveta si gata, o clatesc cu apa curata ce mi-o pregatesc in prealabil intr-un vas.
Dar nu stiu cum os face cand s-o mari si nu mai are loc in chiuveta? Si eu am cadita din aceea inclinata la 45 de grade, cu suport pentru cap, dar tot nu vad cum o sa o scot toata din apa si sa o clatesc, singura. Va trebui sa ma mai gandesc, poate cu dusul, cumva. Sau ma ajut de un lighean, pregatit tot asa, in prelabil, cu apa in care s-o clatesc numai.
Acum mi-am dat seama de ce am vazut pe aici unele cadite cu scurgere... daca aveam si noi aia era mult mai simplu. Daca nu imi vine vreo idee mai buna, cum zici si tu, nu imi ramane decat ori sa n-o clatesc cu apa curata si sa ma limitez la aia din cadita, in care o imbaiez, ori nu o dau cu sampon, ori ii facem in tandem baie (eu si sotul).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui selen80

fetelor, voi de ce ati ales wrap si nu sling?

de ursulica Ebru Fatima PRIMA POZA!

POZE URSULICA
nunta

Eu inca nu m-am decis pentru nici unul, tre sa ma duc sa le incerc pe ambele. Care mi s-o parea mai comfortabil si pentru mine si pentru Ana, ala il luam. Am marsupiu, parca ma uit ca pana ajung la magazin sa incerc, se mareste Ana si ramane numai cu marsupiul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Buna seara, fetite cu codite!

M-am pus serios cu burta pe citit despre decalotare, aveam la un moment dat deschise muuulte pagini numai despre asta si, intr-un final, am decis sa zicem NU decalotarii, sa lasam firescul sa-si umreze linistit cursul. Daca mai intereseaza pe cineva, las link-urile bantuite:
http://www.circumcizia.org/
http://www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html
http://www.cirp.org/pages/parents/peron1/index_ro.html
http://www.babycentre.co.uk/baby/dailycare/genitals/
Eu nici la Daria nu am indepartat nimic, sa spal in interior, desi am auzit si citit mamici care fac asa.
Pfiuu, ca mi-am luat o piatra de pe inima, ne-am macinat multisor pana sa luam decizia asta, pt ca aici nu intalnesti medic care sa nu recomande decalotarea si care sa priveasca fimoza ca pe ceva fiziologic. Rasuflu usurata.

nela, elle, mihaela, saru'mana pt aprecieri!

Geani, mamica unui carliontz pufos - Daria (03.04.05) si a unui bebelin scumpilin - Filip (30.08.2009)
Poze

Mergi la inceput

Adi, ma bucur ca sunteti bine acum.
Te astept cu sfaturi, cand ai timp.

Diana, merci de raspunsul cu filmele, la House ma uit si eu, celelalte o sa ii le dau sotului listuta, sa le incerc sa vad daca imi plac.

Luto, am vazut ca esti ok, probleme cu netul, doar. Ma bucur pentru Gogo si ca a luat bine in greutate! Cred ca te rupe deja de sale.

Ma duc imediat sa iau micul dejun, daca tot sunt alive and kicking cu noaptea in cap.

Cu mancatul si alaptatul exclusiv: eu nu mananc lapte si struguri pentru ca chiar am observat ca Ana face urat de la ei. Am reincercat sa introduc strugurii zilele trecute, dar nu i-a primit bine. O sa incerc si cu laptele mai incolo. Cafea nu prestez decat decaf, desi stiu ca foarte putina cofeina s-a demonstrat stiintific ca ar ajunge in laptele mamei... si totusi, better safe than sory, in plus imi place frapucino acela decaf de la noi de la cafenea extraordinar de mult! Am observat o pofta merita de dulciuri, sotul zice ca de la alpatat, organismul vrea aport caloric/energetic. Asa o fi, ce sa zic. Ma straduiesc sa nu exagerez, totusi, cu nimic.

Cu calcatul, eu nu le calc hainutele, n-am ce face cu restul hainelor pentru noi...chiar ieri am bagat o tura (si eu URASC calcatul ). Ana o sa mai astepte sa se mareasca si sa o scot in lume frumusica... abia atunci o sa i le calc. Pana atunci, iesim si mai "sifonate" in lume, de sub paturica nu se vede.

Mergi la inceput