Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danutzu spune:

Dragele mele,

am aflat un lucru nou si vroiam sa vi-l spun si voua; e legat de somnu bebelusilor. Datorita ciclurilor somnului (somn iepuresc, somn adanc, etc) la 90 de minute de la adormire un alt ciclu este sa se trezeasca. Asta imi explica de ce dupa ce ii dau de mancare, noaptea Carol se trezea dupa aprox 1 ora si jumatate si nu intelegeam de ce, am pus-o pana acum pe seama colicilor desi nu eram convinsa pt ca nu plangea. Ii dadeam suzeta si adormea la loc instant, dar ma enervam pt ca nu intelegeam de ce.

Ma bag la recuperat ca am lipsit de pe forum ceva timp :)

Pupici de la Dana si BB Carol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Am intrat rapid sa dam raportul. Nu am mai apucat sa citesc de alaltaieri... doar ceva pagini acuma din capitolul asta, asa pe fuga... m-a facut invidioasa Dana cu plimbatul la preot (apropo, asta al meu a zis ca nu se face molifta aia pana la 6 saptamani, eu intebasem pentru ca auzeam aici ca se face ceva la o saptamana...) si in Auchan . Eu am zile cand singurele plimbari sunt camera - baie - bucatarie. Si stau la casa, deci as putea cobori niste scari macar, sau sa ies in curte. Dar in fiecare zi cand vad cantarul ( cred ca sunt singura lauza de aici care nu numai ca nu a mai scazut de la venirea din maternitate, dar chiar se ingrasa...) imi propun sa urc niste scari, ca sunt anchilozata rau de tot. Si niciodata nu reusesc sa-mi fac macar 5 minute pentru asta.

Alex are colici urati rau, azi a avut cateva ore cu urlat continuu, rosu-mov la fata, strambat rau, un urlet din ala ca isi si pierdea respiratia de cateva ori . Si in rest se miorlaie si maraie, deci nu se odihneste nici el, si nici noi. Normal ca asta inseamna ca stam doar cu el in brate, si cand ma duc la baie o chem pe mami sa stea cu el, ca mor de inima sa-l las asa urland singur... Deci nu apuc sa fac nimic nimic....

Of, si cat mai este pana trec colicii astia ... iarasi am revenit la 2 ore jumate de somn pe zi. Si alea am noroc ca le dorm dimineata de la 7, ca se trezeste mami si mi-l ia de langa mine. Dar nu sunt ore continue, ca doar tre sa mai si pape puiul...

Cu recuperarea mea iarasi nu sunt tare bine. Adica poate e normal, dar eu ma asteptam ca dupa nastere naturala sa zburd pe campii, sa fie greu doar atunci. Oasele bazinului ma dor tare si cand ma intorc in pat, si vai si amar daca fac o miscare gresita, de genul ridicat din pat in patru labe . Tot uit ca sunt handicapata... si acolo jos tot rau. Incep sa ma ingrijorez. De 3 zile imi atarna din vagin o ata lunga. Eu inteleg ca se absorb probabil diferit cele doua capete ale atei, dar atatea zile diferenta intre dezlipiri nu mi se pare normal. Daca am tras usor de ea, ma doare undeva inauntru, deci e prinsa . Ca sa nu mai spun ca azi citisem undeva ca atele astea se resob in 6-7 zile, la mine sunt deja 3 saptamani . ATI MAI AUZIT DE ASA CEVA? Eu sper sa nu fie nevoie sa merg la doctor inainte de cele 6 saptamani, ca nu stiu cum si cand as putea merge, cu urlaciosul fomistul dupa mine...

Va las ca sunt cam obosita ... mi-e tare dor de voi...

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Hello dragelor
NU am am avut net de azi dimineata, am avut niste nervi...
Cristina,tare-mi place cum ai zis..."sunt o doamna si ma respect"..suuuper mamiasa DA!!!

Multumim mult de aprecieri

Iar fetelor cu regim pt alaptat,sa stiti la are Monica dreptate,e bine sa aveti un meniu diversificat si ce vedeti ca intr-adevar are efecte urate,eliminati.
Cand alaptam eu,si mai beam din cand in cand cafea cu cofeina imi dormea Razvi de bubuia ore intregi...

Luci,glad to see ute astept dimi sa dai o cafea

Poze cu noi

_

Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si Razvan (21 august 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 4mykids spune:

offf....noi am avut program artistic acuma seara si asta pentru ca eu ma simt ca o leguma iar maine probabil ca la fel ca avem vaccinul.
Va doresc o noapte usoara fetelor

Claudia, mami de IULIA(04.12.2003) si ALEXANDRA ISABELLA(05.09.2009)

FETELE MELE DRAGI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Fetelor, am bagat un nas mic cat sa las un mesaj de drag la voi... multumesc de galerie, sunteti grozave , tare va mai pup.
Acum chiar am ramas in urma, dar raportez si eu nasterea - sa stiti ca numai odiseea voastra m-a facut sa aleg nastere naturala (din pacate nu am rezistat fara epi... dar chiar si asa tot e o realizare din punctul meu de vedere).
"Produsul" are poze la semnatura.
Va las ca urmeaza prima noapte acasa.... [rod unghii].. sper sa ma descurc eu cumva.

Va pup si multumesc

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009) poze de azi de ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutzu spune:

Monis5, bine ati venit acasa! Iti doresc sa ai o noapte usoara, iar zilele ce vor urma sa iti aduca numai bucurii puiutzul tau. Am vazut pozele, este un dulce !

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

YuhuuBine ai revenit Monis.Felicitari inca o data
Ce papausoi de baiat ai tu acolosi ce dulce e cand casca...
Sa va traiasca ,sa creasca mare si sa fie sanatos
Bafta in prima noapte acasaSomn usor si linistit va dorim!

Poze cu noi

_

Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si Razvan (21 august 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama_si_pisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Fetelor, am bagat un nas mic cat sa las un mesaj de drag la voi... multumesc de galerie, sunteti grozave , tare va mai pup.
Acum chiar am ramas in urma, dar raportez si eu nasterea - sa stiti ca numai odiseea voastra m-a facut sa aleg nastere naturala (din pacate nu am rezistat fara epi... dar chiar si asa tot e o realizare din punctul meu de vedere).
"Produsul" are poze la semnatura.
Va las ca urmeaza prima noapte acasa.... [rod unghii].. sper sa ma descurc eu cumva.

Va pup si multumesc

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009) poze de azi de ieri

Felicitari, mamico, sa-ti traiasca mititelul si sa fie fericit!
Ma bucur pentru tine, ca ai nascut natural, si iti doresc refacere rapida, lipsita de dureri si ganduri fara sens.
O sa fie o noapte frumoasa, de care iti vei aminti toata viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

buna seara,

intru si eu repede pana nu se trezeste. cred ca vom avea acelasi program ca aseara...adik trezit, mancat, show pana la 1 noaptea si culcat la loc.

sa raspund si eu. si eu am cadita anatomica, si pun un prosop mare de al nostru de baie si il sprijin pe Aidan. sta la un unghi de 45 de grade. mai nasol cu spalatul pe cap si cu clatitul. desi, mi-e in spital nu mi l-au clatit si au pus ceva smapon de bb in apa. eu in cadita pun si apa fiarta de la tarate si ceai de galbenele. dupa ce strecor bineinteles.

cititul de care zicea Dana cred ca e cel de la 8 zile. se face si o apa sfintita pe care eu trebuie sa o beau si sa ma spal pe fata si pot pune si in baia copilului. asta pana se fac cele 40 de zile. aporpo de lohii, daca nu mi se termina pana in a 40 a zi, ce fac? ma duc sa-mi citeasca? ca eu vad ca sunt o din aia slow bloomer. inca mai am si m-am saturaaaaat. draga raluk imi pare rau ca te simtit asa nasol, dar promit, spre sfarsitul celei de a 3-a sp si inceputul celei de a patra, vei simti diferenta. eu am luat paracetamol pentru durerea de jos si m-a ajutat.

eu de calcat hainele lui Aidan nu le calc si le spal cu Persil. Pana acum e ok. De calcat nu calc decat cearsafurile.

dianami-ai placut maxim.

monikus cred ca e prea drastic ce faci tu. mai ales ca Rares ti-a dovedit ca el tot are colici. Eu cartofi mananc. Am observat ca se supara rau daca intrec masura la dulciurile din comert - am bagat 3 eclere mari intr-o seara si la micul dejun inca unul. Sau am mancat o cutie mare de jaffa cakes. Sau aproape o cutie de 1kg de ciocolatele. Dar daca am bun simt, nu se supara. Am mancat chiar si ciorba de fasole...dar doar zeama, fara boabe. si a fost ok. E bine sa nu faci abuz de cofeina si ciocolata, dar daca mananci un pik din toate, eu cred ca e ok. Mama imi spunea aseara ca exces de paste fainoase iar e daunator. imi spunea ca atunci cand m-am nascut avea o colega a carei baietel avea obrajii rani vii si ii spusese pediatrul ca e de la prea multe fainoase. afectiunea asta are si un nume, dar nu am retinut. ca eu ii spuneam ca mananc fainoase si mi-a spus sa fiu atenta cat.

Adriana_m da, Aidan le mai are inca. si fetita Claudiei le-a avut. il spal mereu cu ceai de musetel si galbenele. Am incercat ieri si varianta cu Sudocrem (crema pt fundulet), dupa ce mi-a spus CLaudia, dar nu l-am dat decat o zi. I-am citit mamei prosectul si are un benzoat nu stiu de care si cica e f daunator. Dar s-au estompat. acum e doar aspru rau. pe la gusita si gat inca le are cam rosii.

mama mi-a recomandat sa incerc cu bepanthen ca ar fi o formula mai putin invaziva.

Luci ma bucur ca esti bine si Gogo voinicut.
cu gripa porcina...la noi a fost nebunie in vara. acum nu mai aud nimic. sau sunt eu rupta de lume. scolile nu sunt inchise pentru ca ar da peste cap programul parintilor. Gasisem un site care dadea o gramada de motive impotriva vaccinului, dar nu stiu ce am facut cu el. Cred ca televiziunile alea pun paie pe foc. De fapt asa a fost si aici pana m-a linistit Luci. este reala, dar stiu persoana cu copil mic care a luat fara sa stie de unde. ea nascuse de vreo luna, doua. Deci nu muncea si nu inra in contact cu multa lume. Simptomele sunt foarte apropiate de gripa normala si complicatiile si eventualele cazuri mortale au aparut la persoane cu probleme de sanatate anterioare sau stiu chiar si de o femeie insarcinaa, dar iarasi, cu probleme de sanatate. Habar nu am ce sa zic, dar cred ca in loc sa calmeze spiritele, media mai mult le incinge.

cristina bravo, aplauze la scena deschisa pentru felul in care ai grija de tine.

claudia. succes maine. si ia un paracetamol, dupa cum ti-ar recomanda GP-ul.
monis ' ce pui frumos ai facut. bravo mami, felicitari pentru naturala si pentru flacau. sa mai vii pe la noi, da?

MangaGirl MAMI DE AIDAN GABRIEL, BB SCUMP SI CARLIONTZ - 03.10.2009

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Micul nostru Foc a venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Raluk16 mi se pare ca este in unul din momentele in care pentru sanatatea fizica si mentala a ta si a lui Alex sa o lasi pe mama ta sa-i dea de mancare dupa ora 7am, 1 sau 2 mese, iar tu sa dormi. Tie nu ti se intampla nimic, el va fi ok, dau si-n scris ca n-o sa lase sanul si o sa treaca la biberon.
Eu asa m-am ambitionat la Peter, sa fac totul ca la carte. Si am facut-o, dar am platit greu.

Eu psihic sunt senina ca o floricica, intr-o stare vecina cu nesimtirea . A dat bunul D-zeu ca pana acum Nicholas sa fie absolut ok, e copia lui Peter. De cate ori plange stiu de ce : daca are AAA in planset ii e foame, cand se freaca si se joaca cu sanul trebuie sa scoata aerul, cand e plictisit maraie, cand nu-i convine nimic trebuie schimbat diaper-ul,etc. O singura data m-am speriat ca nu tacea si am tras concluzia ca are ceva rupt, un degetel, ceva. L-am dezbracat in graba, l-am sucit pe toate partile, era ok. Atunci am decretat ca are colici, pe care Peter nu le-a avut.
Sunt obosita fizic pentru ca jonglez fizic cu 2 copii. Il alaptez pe unul si in acelasi timp il ajut sa se imbrace pe celalalt. Peter merge la 2 scoli, ii fac pachet cu Nicholas in brate, torn apa din filtru in termos cu Nicholas pe brat, fac sandwich cu Nicholas in carrier. Urc scarile la scoala tarand grasanul in cos intr-o mana, de mana cu celalat facandu-i a milioana oara teoria cu "nu pleci de langa mama, nu alergi in parcare" si raspunzand la zeci de "de ce?" -uri.

Diana cu Nicholas Tom (3 sep 2009) si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput