Trombofilia o cauza a infertilitatii - 17 -
Raspunsuri - Pagina 19
alla76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luck Fetelor Am o mare rugaminte la voi , sa ma ajutati cu o parere. Am fost si mi-am facut analiza MTHFR la un laborator de la mine din oras (singurul pe care l-am gasit sa faca aceasta analiza) care lucreaza cu un laborator din Germania , deci trimite toate analizele acolo. Numai ca astzi am primit rezultatul care este pozitiv heterozigot fara sa precizeze care din cele doua mutatii sau daca sunt amandoua pozitive heterozigote. La intrebarea mea au sunat in Germania si au spus ca la ei asa se face analiza asta , pe ansamblu , si ca tratamentul ar trebui sa fie acelasi. A mai patit cineva asa ceva? Ce credeti ca ar trebui sa fac in continuare? Multumesc. |
din cate am citit eu pana acum, chiar ca e cam acelasi tratamentul
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
cami30 spune:
luck, mai suna inca o data si le spui ca't prosti si ca trebuie sa-ti spuna exact pe ce e mutatia pe A1298C sau pe C677T, e important.. exista destule diferente intre cele doua tipuri de mutatii chiar daca tratamentul este acelasi. Mutatia pe C este mai grava decat pe A, iar combinatiile intre A si C e ca si cum ai fi homozigot pe A sau pe C...genotipurile sunt analizate separat, asa ca ori si-au batut joc de tine ori nu stiu..
Danny, TSH-ul are legatura cu avorturile , un TSH-mare insemnand o hipotiroidie, asta insemnand ca hormonii tiroidei, T3 si T4 nu mai functioneaza , isi inceteaza activitatea iar tiroida controleaza si functia ovariana, este in legatura cu FSH si LH prin intermediul TSH-ului si din cauza deficitului de iod si altele... o sarcina nu poate fi dusa pana la capat sau se pot naste copii cu malformatii. Iar tiroidita poate fi declansata si de sarcina.
EU tocmai am fost lovita in cap cu un al x-lea diagnostic ingrozitor din ultimile luni: tiroidita cronica autoimuna, asta inseamna ca am anticorpi antitiroida, care imi distrug functia tiroidei, incet incet, cu TSH mare. Anul trecut TSH-ul si hormonii tiroidei, T3 si T4 erau in limite normale, insa nimeni nu mi-a cerut anticorpii antitiroida. Si acum iaca, anticorpi, astia sunt pe viata, in cele din urma tiroida mea isi va da duhul, chiar daca iau medicamente pentru reglarea ei. Va trebui sa iau tot restul vietii substitute de hormoni tiroidieni care sa-i mentina functia.
Sfatul meu. Fa-ti anticorpii antitiroida ATPO. Mie mi-a spus endocrinoloaga ca FIV-ul a fost un factor declansator pentru boala asta autoimuna de care n-o sa scap. Nu astepta ca mine sa inceapa sa-ti cada parul ingrozitor, sa te simti obosita si dupa 20 de ore de somn, sa fii deprimata si sa ti se usuce pielea. Astea sunt semne ale unei tiroide bolnave.
Mi-am dorit un copil si m-am ales cu:
1. trompe extirpate
2. extrauterina
3. tiroida autoimuna Hashimoto pe viata
4. mutatie MTHFR homozigota
5 homocisteina mare data de mutatie si lipsa de B-uri
6.mai am putin si chelesc din cauza tiroidei si nu pot sa stopez caderea parului cu nimic,
Ce sa fac? Mai am curaj oare sa mai incerc un FIV?
cami
salpingectomie partiala+neosalpingostomie 2005
FIV 1 2008( oprita in evolutie)
SEU septembrie 2009: s-au rezecat ambele trompe
nou! MTHFR A1298C homozigot
FIV 2- daca strang bani in ianuarie 2010
danny1 spune:
cami draga,si eu am tiroidit hashimoto.am ajuns la medic pt ca ma simteam f rau si am cerut anal hormonale de la gine.au iesit bine.am plecat apoi la endo si mi-a dat de facut ATPO care a iesit poz.asta era anul trecut,atunci era subclinic.acum au luat-o in sus.si eu tampesc,nu stiu cat mai rezist.dau a innebunit prolactina.care mama supararii stie ce face.

mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
miki-miki spune:
Ola!!! Ce fac surioarele mele mutante?? 

Fetele cu FVL, fiti pe faza!!!! Am facut o invitatie unei proaspete
prin FIV sa ne spuna povestea ei. Stiti ce doza de clexane i s-a dat? 0,4 de 2 ori/zi la 53 kg si e gravidutza!!!! Si eu incepusem sa cred ca doza mea a fost prea mare
. A.... am ratat un ET de curand, BHCG 0.7 in zi 8 de la ET, de aici mi se tragea indoiala mea . Uff , parca mi se face lumina in creierasi. Cica tb sa ne facem D dimerii regulat, in fct de ei se da doza de clexane... pe asta o stiati?? Eu nu si nici nu mi-a spus-o cineva.
Deci fiti pe faza!!!
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
alla76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miki-miki Ola!!! Ce fac surioarele mele mutante?? ![]() ![]() ![]() Fetele cu FVL, fiti pe faza!!!! Am facut o invitatie unei proaspete prin FIV sa ne spuna povestea ei. Stiti ce doza de clexane i s-a dat? 0,4 de 2 ori/zi la 53 kg si e gravidutza!!!! Si eu incepusem sa cred ca doza mea a fost prea mare . A.... am ratat un ET de curand, BHCG 0.7 in zi 8 de la ET, de aici mi se tragea indoiala mea . Uff , parca mi se face lumina in creierasi. Cica tb sa ne facem D dimerii regulat, in fct de ei se da doza de clexane... pe asta o stiati?? Eu nu si nici nu mi-a spus-o cineva.![]() Deci fiti pe faza!!! Miki Anul asta pun d'un pui. DOAMNE AJUTA! Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot) 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s) |
MIKI... Imi pare rau pt ET-ul nereusit...
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
miki-miki spune:
Alla
Asta e... capul sus , tzatzele inainte si .... drept inainte. Ne mai lovim de un zid, un tavan, o buturuga dar ne scuturam si plecam iar la drum.
Fetelor
tb sa mai asteptam putin pana va intra invitata mea
, vrea sa faca un eco mai intai sa vada dc totul e ok si abia apoi ne va spune tot. Eco il va face sapt viitoare.
DOAMNE AJUTA!
miki-miki spune:
Cami
draga imi pare tare rau, m-ai pus pe ganduri cu ATPO, ieri m-am tuns pt ca-mi cade parul f rau, piele uscata am... somnul imi place f mult..
Bobocut
nu-ti tb nici o trimitere pt Synevo, tu sa scrii pe un biletel analizele si pretul care il gasesti pe www.synevo.ro (la pacienti si tarife) sa nu ai surprize sa-ti faca alte anal....s-a mai intamplat. La Fundeni iti tb un biletel cu un diagnostic dat de un ginecolog pe care sa scrie "rog investigatii trombofilie" si o parafa.
DOAMNE AJUTA!
bobocut spune:
Miki Mersi! M-am uitat pe site-ul Synevo, sper sa ma descurc. Trebuie neaparat un medic ginecolog sau poate fi si altfel de medic?
Pentru fetele din Bucuresti: imi puteti recomanda un medic ginecolog in Bucuresti care sa-mi recomande analize de trombofilie?
Va pup
bobocut
cami30 spune:
miki, imi pare rau de et-ul nereusit! Curaj in continuare.
Eu cred ca abandonez lupta. Sincer mi-e teama sa mai fac vreo analiza. Azi mi-a venit si ultima analiza facuta, homocisteina, care si asta e mare. B12 si folatii sunt normale. In cazul asta ce fac? bag b-uri la greu ca sa scada homocisteina? Deci nu am deficit de B-uri si totusi homocisteina e mare. Nu scrie la carte ca homocisteina mare vine dintr-un deficit de b-uri? N-am facut B6 da' nu-mi vine sa-l mai fac si pe asta...
Nu mai rezist psihic. Mi-e teama ca daca incerc un FIV ori ma termin eu, ori aduc pe lume cine stie ce copilas...
Toate analizele imi sunt praf, dupa ce anul trecut toate erau bune cu exceptia sa zicem a fsh-ului. FIV-ul m-a terminat. Sunt obosita non-stop, claia mea de par s-a dus pe apa sambetei, ma simt abandonata, deprimata, invidiez toate colegele si prietenele cu copii, imi vine sa plang din te miri ce nimic si mai muncesc si 12 ore pe zi.
cami
salpingectomie partiala+neosalpingostomie 2005
FIV 1 2008( oprita in evolutie)
SEU septembrie 2009: s-au rezecat ambele trompe
nou! MTHFR A1298C homozigot
FIV 2- daca strang bani in ianuarie 2010
dezamagita spune:
Buna fetelor,
Miki, ai zis ca trebuie sa ne facem D dimerii regulat, ca in functie de ei se da doza de clexane. Ce e aia D dimerii, regulat ce inseamna - la o luna? Se fac doar in cazul FVL sau si la MTHFR c677? In plus, eu nu gasesc nicaieri dozajul la clexane in functie de greutate. Asteptam invitata ta, ii doresc sarcina usoara.
Raluca