Trombofilia o cauza a infertilitatii - 17 -
Raspunsuri - Pagina 17
dangabriela spune:
Am fost vineri la dr. Avram ( Coltea),cu rezultatele de la Medlife, unde imi aparea ca am rezistenta la proteina C activata, si m-a pusa repet analiza la ei la Coltea, pe motiv ca nu are incredere in rezultatele de la Medlife. In plus mi-a zis sa intrerup tratam cu Aspenter, ca poate il iau degeaba. Acum nu stiu ce sa fac , daca pana aflu rezultatele ( adica peste aproape 2 saptamani), e recomndat sa raman insarcinata!!!!!!!!
Valentina_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dangabriela Am fost vineri la dr. Avram ( Coltea),cu rezultatele de la Medlife, unde imi aparea ca am rezistenta la proteina C activata, si m-a pusa repet analiza la ei la Coltea, pe motiv ca nu are incredere in rezultatele de la Medlife. In plus mi-a zis sa intrerup tratam cu Aspenter, ca poate il iau degeaba. Acum nu stiu ce sa fac , daca pana aflu rezultatele ( adica peste aproape 2 saptamani), e recomndat sa raman insarcinata!!!!!!!! |
buna
imi poti spune si mie daca se plateste la dr Avram consultatia?
Si analizele pe care ti le da,,c,am cat sunt?
Multumesc
Doamne, da-le la toti, dar da-mi si mie!!!
Valentina
Creatza11 spune:
dangabriela,asa e dr Aram, pana nu-ti iese ceva in neregula nu te lasa sa iei nimic, asa mi s-a intamplat si mie....imi daduse dr Uscatescu preventiv aspenter, vit, etc....si cand am fost la dr Avram, mi-a zis sa nu iau momentan, ca nu am nimic din anal de la Fundeni, si avea dreptate caci imi iesisera bine.Acum,cand am descop mutatia ce o am, una spune sa iau aspenter la 2 zile (Uscatescu), alta zilnic (Avram). Cred ca ar fi bine sa astepti sa vezi anal si dupa ce incepi sa iei trat recomandat, atunci te apuci de bb.Stiu ca e rea asteptarea, dar.....mai e putin.
valentina
, la dr Avram nu te costa consultatia, ci analizele t care primesti si chitanta. Eu am dat 120 on pe : vreo 3 timpi de coagulare ( in s, in INR si %), APTT SP, FIB, APCR, LA si o hemoleucograma completa.Asta a considerat dr ca tb facut, probabil mi-a luat in considerare si anal de la Fundeni fiindca acolo mai aveam facute ( prot C, prot S, AtIII,etc). Oricum,nu tb sa te duci cu banii cand iti recolteaza, tb platite cand iei rez.
MTHFR- A1298C,genotip homozigot,2 sarc oprite in ev(7s,9s)
andreiutasg spune:
Buna fetele,
Acum o sapt. v-am intrebat daca mutatiile se pot activa intr-o sarcina viitoare si nimeni nu a zis nimic. D-na uscatescu este sapt. asta la Fundeni?
Va rog sa ma ajutati
cu un raspuns
MOTTO: Nu pot schima directia vantului dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeauna la destinatie
Creatza11 spune:
andreiutasg , cel mai ine iti poate raspunde danny, fiindca ea are o fetita si n-a avut nici o problema pe timpul sarcinii, lterior i s-au activat mutatiile.
Cel mai bine suni la Fundeni, la laborator si intrebi acolo, eu asa am facut.
andreiutasg spune:
Danny stiu ca ai o fetita...inainte de 1 sarcina ti-ai facut mutatiile, care ulterior s-au activat??
Ginecologul mi-a zis ca astfel de cazuri sunt extrem de rare![]()
MOTTO: Nu pot schima directia vantului dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeauna la destinatie
ingeras26a spune:
Andreiutasg si eu am o fetita si am genotip heterozigot la MTHFR mutatia C677T. Eu nu mi-am facut analiza pt mutatii inainte de sarcina cu Maya, insa:
- m-am chinuit muult sa raman insarcinata;
- in timpul sarcinii am facut (pt ca eram eu obsedata, dar iata ca a fost bine) tratament cu B-uri la greu, exact ce trebuie pt MTHFR;
- dupa Maya am pierdut 2 sarcini si o trompa
si altele...
Nu stiu daca toate cele de mai sus au sau nu legatura cu aceasta mutatie, stiu doar ca daca ma ajuta Dzeu si reusesc sa mai raman insarcinata, voi face Clexane toata sarcina si voi lua si complex de B-uri.
Sper ca te-am putut ajuta.
Ingeras, mami de Maya
In curand vom fi 2 in 1...din nou..si va fi bine!
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!
alla76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui balanta_tm alla76 , imi pare rau ca nu ti-a reusit inseminarea.mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota insuficienta venoasa cronica bilaterala |
balanta
ce sa mai zic... mai bine tac. si declar ziua 1

ingeras26a iti multumesc pt interventie!
mie una mi-a fost tare de folos!
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
Creatza11 spune:
andreiutasg, la Fundeni ziceam sa suni sa intrebi daca e dr sap asta acolo, nu cred ca m-am exprimat corect in msg anterior
miki-miki spune:
Bobocut
nu mai stiam nimic de tine, credeam ca ai facut deja FIV-ul. Rez la anal il poti primi pe mail dar vezi ca in Buc se recolteaza doar la un centru anume pt mutatii(sediul central Synevo) ... eu nu stiu care este, poate stiu fetele.
La Fundeni cand te duci ar fi bine sa ai anal gata, ajuta la stabilirea gradului de trombofilie. Si dc tot vii in Ro sa-ti faci si anal imunologice, sunt si ele pe prima pag. Mai intai ar tb Imunoglobina G iar dc ac iese proasta se cer si alte anal . Pt mai multe intrebari legat de ac anal poti intreba fetele de la sub "Sarcina si bolile autoimune"
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)