Scenariul vietii tale...

Scenariul vietii tale... | Autor: Deus

Link direct la acest mesaj

Traiesti viata pe care ti-o doresti?

"Cei mai multi oameni mor cu muzica lor inca in ei. De ce se intampla asta? De cele mai multe ori pentru ca ei se tot pregatesc sa traiasca. Fara sa isi dea seama insa timpul s-a scurs."
Oliver Holmes

Oare de unde vin regretele? Regretele vin din faptul ca incercam sa facem ceva si gresim sau vin din faptul ca nu am incercat si ne intrebam cum ar fi fost?! Regretele vin din non-actiune, pasivitate, indiferenta, frica sau vin din faptul ca da, am incercat insa nu cum ar fi trebuit si rezultatul nu este cel pe care l-am scontat.
Va propun un scenariu simplu: toti folosim emailurile, avem un inbox si avem posibilitatea de a ne organiza timpul punandu-ne remindere. De obicei folosim aceste remindere doar pentru activitatea profesionala, oare de ce uitam din start de viata personala?!
V-ati facut vreodata o lista cu ce v-ar placea sa aveti in viata voastra? De la lucruri simple precum o pereche de sandale, poate o chitara, poate un laptop nou, o vacanta exotica, sa mergeti la un concert etc, pana la sentimente minunate pe care vreti sa le traiti: implinire, iubire, respect etc?
Din pacate nu facem asta, spunem noi, din lipsa de timp, din lipsa de bani, din cauza societatii etc. Insa cred ca motivul pentru care ne este greu sa avem remindere legate de viata noastra personala este faptul ca ne e frica sa fim dezamagiti. Vestea rea este ca oricum vom fi dezamagiti, insa depinde de noi ce atitudine avem in acel moment, depinde de noi daca dorim sa moara muzica in noi si DECIDEM sa nu mai avem timp pentru sufletul nostru.
Ne place sa amanam, ne place sa tinem lucrurile bune pentru ocazii, ocazii care poate nu vor mai veni. Cati dintre voi nu ati desfacut un vin bun decat atunci “cand e o ocazie deosebita”, cati dintre voi nu ati imbracat ceva frumos doar cand a fost o ocazie speciala. Ei… vestea buna este ca in fiecare zi este o ocazie deosebita, in fiecare zi ar fi bine sa sarbatorim faptul ca existam, sa multumim pentru ceea ce avem si pentru ceea ce reprezentam.
Toti avem o muzica deosebita in noi, o muzica pe care nu o lasam sa se auda din cauza zgomotelor din exterior. E un film pe care vi-l recomand care vorbeste metaforic despre acest lucru: e vorba de “August Rush”.
A urma muzica din tine inseamna a face intai liniste si a te uita in sufletul tau, inseamna a incepe sa nu mai dai vina pe exterior pentru ce nu reusesti tu sa faci. In sufletul tau ai raspunsurile legate de ceea ce iti doresti cu adevarat de la viata ta: ce meserie te implineste, ce relatie de cuplu iti doresti, ce iti face placere sa faci in timpul liber si de unde te incarci cu resurse.
Haideti sa incepem printr-o lista a viselor noastre pe care sa nu le mai amanam. Odata scrise ele vor incepe sa prinda viata, e doar primul pas, emiterea intentiei.
Haideti sa vedem in calendarul nostru cate lucruri minunate am reusit sa le implinim si sa nu avem atatea remindere, atatea regrete, sa nu mai avem sentimentul acela: a mai trecut o zi, o luna, un an in care nu am facut nimic pentru mine. Nu doar visa la viata pe care vrei sa o traiesti, ci traieste-o!

articol scris de o doamna sensibila, Delia Muresan

Vin si va intreb: Traiti viata pe care ati visat-o? Visele din copilarie, macar o parte, le-ati realizat? Va place viata voastra, drumul ales?

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=R9ya9BXClRw
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

super adevar a grait dna Muresan!
majoritatea viselor din copilarie mi le-am indeplinit, unele la scara mai redusa, altele magic, unele super importante inca isi asteapta implinirea.

daca imi place ce alegeri am facut in viata? majoritatea, da. alea minoritare care nu-mi plac si care m-au adus unde sunt constituie, paradoxal, cea mai importanta contributie la ce sunt azi. iar azi ma plac mai mult ca oricand, deci ar cam trebui sa-mi placa si aiurelile de decizii cu capul in nori carora le datorez prezentul.

nu-mi reneg trecutul si nici n-am regrete majore - fiecare semn cu minus si-a gasit balanta cu plus, pentru cine stie sa le descifreze valoarea si semnificatia. nu as schimba nimic, pentru ca nu m-as schimba pe mine, cea de-acum, pentru nika in lume. am cazut la pace cu mine, ce-as putea dori mai mult? vila cu piscina? :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus
Vin si va intreb: Traiti viata pe care ati visat-o? Visele din copilarie, macar o parte, le-ati realizat? Va place viata voastra, drumul ales?

Mi-am dorit sa ma casatoresc si sa am, cel putin, un copil. Asta mi s-a indeplinit. Viata de familie este una normala. Si asta mi-am dorit.
Drumul pe care vreau sa-l urmez, inca este in constructie, dupa o pauza de cativa ani buni, in profesia mea.
In rest, sanatosi sa fim, ca le facem noi pe toate, rand pe rand.
Cum am mai scris la un alt subiect : chiar daca viata ne dezamageste, trebuie sa luam din ea ce are mai frumos, in acele momente.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Offf !!!Din pacate nu am reusit sa fac nimic din ceea ce imi doream in copilarie. De ex imi place sa pictez, sa desenez si mi-am dorit mereu sa fac ceva in sensul asta, fie oictura fie sa devin designer vestimentar. In scoala generala desenam pana si in ore haine . Am facut cursuri de pictura vreo 8 ani. Am dat la Academia de arta la istoria artei dar am picat pt ca examenul acolo era f greu pe vremea aia iar ai mei nu aveau bani sa ma dea la pregatiri.
M-am reorientat asa ca am ales asistenta sociala, am facut facultatea si chiar imi placea. Am lucrat apoi 3 ani in domeniu si chiar imi placea dar a trebuit iarasi sa renunt pt ca salariul era prea mic si necesita sa fac si naveta destul de mare. Si iata-ma facand ceva ce nu-mi place de 4 ani de zile, e un cosmar dar din pacate bine platit si in ziua de azi cam conteaza asta. Pt ca am de facut o casa si toate costa atat de mult, ne dorim si noi macar o vacanta frumoasa pe an, etc....
Deci la toate intrebarile tale raspunsul e NU, din pacate. Poate se compenseaza cu altele dar visele nu mi le-am realizat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Buna intrebare !

Acest mesaj mi-a amintit de oglinda din camera mea de copil/domnisoara , unde aveam lipite pe laterala niste reclame dintr-un catalog cu parfumuri, ceva bauturi si o masina Honda , rosie -decapotabila pe care mi-am promis-o cand voi fi mare
Am in dulapul meu si acele parfumuri ,dar nu-mi plac .
La masina visurilor mele ,am renuntat din motive practice.

Varianta de a trai altfel (ex. intr-o casa pe malul marii)este in mainile mele , dar ...o tot aman , ma departez de ea , cu toate ca e prioritatea nr.1 .

topicul asta se potriveste cu vremea de afara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Am vrut meseria asta, o am, insa cu riscul sa fiu somera. Din cauza asta am amanat celalalt vis: casa mea, proprietate personala, caci deocamdata am o casa a mea, insa proprietatea altcuiva. Am sot, am bebe, vreau cel putin inca unul, vreau sa merg in alta tara (sot in total dezacord cu mine), vreau multa sanatate tuturor celor dragi. In partea care conteaza cu adevarat, da, mi-am realizat visele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si eu visam multe lucruri in coiplarie, imi amintesc si acum cand, in liceu fiind, mergeam la pregatire la istorie, drumul era destul de lung, mergeam pe jos si imi inchipuiam tot felul de chestii, imi faceam vise. In mare parte s-au indeplinit, am o familie frumoasa, asta mi-am dorit cel mai mult. Pe undeva, mi-am gresit drumul in viata, profesional vorbind, am realizat tarziu ceea ce-mi doresc sa fac si am intampinat tot felul de greutati din punctul asta de vedere. Tot raul spre bine, insa .
Da, pot sa spun, in mare parte, ca asta e scenariul vietii mele, nu am regrete mari (decat profesional). Ma gandesec de multe ori daca as vrea sa schimb ceva in viata mea, poate doar la mine personal, sa fiu mai intelegatoare.
Off topic: mi se intampla o chestie ciudata cand merg pe strada, mai ales seara, ma uit pe la geamuri si incerc sa-mi imaginez ce fel de oameni traiesc acolo, cu ce se ocupa dupa geamuri, perdele, flori, etc. Seara, vad luminitele aprinse si ma gandesc daca sunt fericiti, cati rad, cati plang, cati se joaca cu copiii. M-a impresionat o chestie pe care am auzit-o la Oreste, cum povestea ca mergea cu sotia lui ep strada, seara si i-a promis ca o luminita din aceea va fi candva a lor. Na, ca sunt mai melancolica azi, daca to ninge!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

visez de ceva vreme ca o sa am ferma mea, ca o sa am magarusul meu, calutul meu, vacuta mea,purcelul meu, oaia si caprita mea (nu pentru papa, doar pentru sufletul meu), ca o sa-mi cultiv singura unele legume, ca o sa stau dimineata la cafea si o sa vad de pe terasa daca se poate un munte, ca o sa am pomisorii si copacii mei...stau la bloc, intr-un cartier inghesuit...

Devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
www.youtube.com/watch?v=R9ya9BXClRw

Mergi la inceput

Deus, eu am casa la tara, dar mi se pare tare grea viata acolo. Ca sa ai propriile tale animalute, trebuie sa muncesti continuu, chiar daca ai o zi proasta. Grajdurile trebuiesc curatate si miros oribil. Dar, in primul rand, e vital sa ai un venit lunar, fiindca din cateva animalute pe batatura nu poti trai decat la limita saraciei.
Nu vreau sa-ti demontez un vis, ci iti vorbesc despre traiul rural, asa cum il stiu eu.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Deus, eu am casa la tara, dar mi se pare tare grea viata acolo. Ca sa ai propriile tale animalute, trebuie sa muncesti continuu, chiar daca ai o zi proasta. Grajdurile trebuiesc curatate si miros oribil. Dar, in primul rand, e vital sa ai un venit lunar, fiindca din cateva animalute pe batatura nu poti trai decat la limita saraciei.
Nu vreau sa-ti demontez un vis, ci iti vorbesc despre traiul rural, asa cum il stiu eu.

allinta

asa-i cum spui, trebuie un venit care sa te sustina sa poti sa ai o casuta si animalute pentru ca eu nu pot sa cresc ceva si sa-l mananc:-)deci as muri de foame langa o gaina.
Seara de multe ori ma pun in pat si vizualizez cu o placere sadica cum merg acasa la casuta mea. Drumul este strajuit de nuci mari, curtea este patrata si cu iarba verde crud, de jur imprejur am multi/multi tuia lumanare, etc...Macar sa visez:-)

Devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
www.youtube.com/watch?v=R9ya9BXClRw

Mergi la inceput

Indraznesc sa fiu inca odata off-topic.
In mediul rural, oamenii sunt foarte bagaciosi, saracia este mare, iar invidia, pe masura saraciei.
Am experimentat si viata la tara, dar oraseanca get-beget fiind, am fugit in mare graba la oras, fara sa mai mauit in urma.
Cand aud despre vise de-astea despre viata idilica de la tara, mi se zbarleste parul in cap.

On-topic :
Sunt putini cei care au reusit sa isi realizeze toate visurile copilariei, adolescentei, maturitatii. Dar, pt a supravietui, ne adaptam la ceea ce se poate realmente. Altfel, o luam razna.
Spre exemplu : daca cineva isi doreste sa zboare pe luna, dar starea de sanatate este precara, e mai bine, pt sanatatea sa psihica, sa se plimbe mai degraba cu masina personala. Exagerez, desigur. Este doar o gluma.
Dar sper ca s-a inteles ideea principala.

allinta

Mergi la inceput