Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (212)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Buna seara!
Ne-am intors de la Cluj fericiti si... obositi - unii, altii, adica cei mici, au dormit tot drumul si acum sunt cei mai fresh copii. Oare la ce ora o sa reusesc sa-i culc??

Cristina, intrebai cum se administreaza remediile homeopate.
Se poate ori direct din recipient in gurita copilului, dar e mai greu sa-l faci sa stea, sau dupa ce ajung in gura le scuipa ( Dragos face asa frecvent ), ori intr-un flacon de apa plata de 1/2 l din care arunci jumatate din continut, iar in apa ramasa dizolvi 10-20 de granule, le agiti bine pana se dizolva complet si apoi torni solutia direct in capacelul flaconului, de unde-i dai sa bea cateva inghitituri. E necesar ca la fiecare noua administrare sa agiti bine flaconul ca sa reactivezi remediul - se izbeste fundul flaconului in palma de cateva ori ( de 10-20x ).

Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Nocom deci ce am balotat azi: am inceput bine dimineata o felie de paine cu branza si un ceai, la pranz o supa de pui si niste cartofi cu branza si cam atat dar ...chiar acum 10 minute a venit sotu cu o pizza si niste gogosi decias vrea sa raman la doar atat dar nu cred.
Ada scuze ca te-am exclus din campionatul graselor dar eu in poze am vazut ca tu esti cam slaba.Multa sanatate la Teo
Lumi te admir din tot sufletul si sa stii ca abia acum am inceput sa te invidiez pt hunii tai frumosi parca as vrea si eu gemeni
Cristina e un scump Raducu.
Babytza cam asa face si Andrei in baie e mereu cu capu in apa
Vreau sa ii spun si eu Anamonei LA MULTI ANI!!! cu mare intarzaiere si scuzele de rigoare.
Andy.g Bafta cu tratamentul pt stafilococ.Ai banuit ca il avea sau cum de ati facut analiza???
Laura da am fost la mama sa ma refac dupa vizita socroseniei.Ma bucur ca la Andy ii place la scoala.D-na il cam persecuta???Sa nu permiti asa ceva ca e pacat daca nu merge altfel schimbati d-na.
Claudinna imi pare rau tare pt Razvanel.Intrebai daca a mai patit cineva ei bine noi cand Andreiutu avea 7 luni jumate.Exact ca si voi noaptea febra 38,6 pus supozitor scazut putin la 6 dimineata febra 38,9 fuga la urgenta verdict rosu in gat tratament nurofen alternativ cu paracetamol.Dupa 3 ore aprox febra incepea sa urce dupa 2 zile antibiotic Ospamox aceiasi stare dupa 4 zile a venit dr noastra de la particular in oras era de Pasti si mers de urgenta la ea cand am ajuns la ea dupa 4 zile de antitermice si 2 de antibiotic Andrei avea 39Schimbat tot tratamentul si deja dupa 1 zi era mult mai ok.In 5 zile a fost ca nou.Prin ce am trecut atunci nu as mai vrea vreodata a fost groaznic.Iar cu socrosenia ce sa zic nu pot sa spun decat ca a mea e mai rau dar nu cred ca te ajuta cu ceva.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh
Eu sunt la o dieta sugar low. Adica incerc sa mananc cat mai putin zahar procesat ca sa zic asa. Nu vreau sa slabesc doar ca am descoperit ca problemele cu canalele infundate de la sani, parca v-am povestit eu despre asta, pot sa fie de la o infectie cu Candida (nu am cum testa laptele matern in alte locuri testele sunt negative), bacterie ce traieste cel mai bine in mediu zaharos. Asa ca la recomandarea unui medic incerc o dieta sugar low, ideal sugar free. De sambata pana acum m-am tinut cu doua abateri (adica low am fost dar nu free). Sa vedem ce si cum se alege. Analizandu-mi istoricul de dupa nastere si pana acum am constatat ca aportul de dulce a crescut semnificativ - eu nu mancam dulce deloc inainte si pare logic sa fie o infectie cu Candida la san, asimptomatica. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

fff interesant si bine de stiut, nu stiam asta. de la tine aflu pentru prima oara. succes, atunci!

tu ce zici de swine flu? nu am auzit parerea ta, m-ar interesa!

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Angelynna, Nocom, Luminita, Alexa si mami,Andy.p, Dyanira multumesc mult . M-ati facut sa. E prima data cand il filmez pe Radu ca merge..nu prea ma lasa sa tin aparatul.

Piolica ma bucur ca a iesit totul bine la eco . La intins rufe cu voi

Nocom, legat de cazutul parului si la mine cadea f mult..mai ales dupa un permanent ..aveam parul ca o matura..era si f lung..greu de intretinut..asa ca m-am tuns.
Tot mai cadea..de o perioada de timp am inceput sa iau Centrum Materna.
Am vazut ca nu mi-a mai cazut asa ..plus ca spre deosebire de Elevit..de care mi-se luase..acum tzitzi se umple imediat..se simte diferenta..oricat ar suge Radu.

Andy_Galro multa sanatate..sa scapati repede de DL . Staphilococ. O prietena de-a mea l-a avut in sarcina..si a urmat tratament..si totul a fost o.k

Lumi azi cand povesteai despre huni..incercam sa-mi imaginez cum e pe jos la voi in camera unde stati.cum cara ei diferite chestii..ca la noi e jaleeee...peste tot jucariii..cuburi..care mai de care..dar cand sunt doi. Citesc cu mare placere cand mai povestesti cum se joaca ei.pretiosii

Claudinna multa sanatae lui Razvanel
Imi pare rau ca in asemena momente te mai supara si soacra.

Fetele cu dieta..suntem aici sa va sustinem

Multumesc Babymom..maine incerc din nou ...cu homeopatele

Hai ca m-am intins...am limbarita
O noapte linistita va doresc. Somnik usor

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

am iesit si noi p'afara, friguletz, dar nu ce spuneti voi manusi, ghete imblanite, brrr, la noi nu e asa. Dar racorica bine. Ii pun jeans din acela fleece-uit pe interior, gheata normala cu soseta, body maneca lunga (adaug pullover numai daca e ff frig, nu e cazul) si pe deasupra pun o gecuta de fas cu glucutza si ea fleece-uita. Cam asa e el echipat de "iarna". Nu i-am luat cosmonaut nici cand e mic, nici acum, el simte nevoia sa alerge, e ff dinamic, cosmonautul acela il impiedica in miscari.

Citat:
citat din mesajul lui Monyca.C

Eva se intoarce roata !!!
e randul meu sa-ti zic ca TE INTELEG PERFECT !!!! cu intorsul acasa..parerea mea..de fapt sunt de acord intru-totul cu ce a scris Nerantula in legatura cu aceasta "gripa".
pe mine una nu stiu de ce dar nu ma streseaza absolut DELOC..
tin pumnii sa-l convingi pe sot..

Mergem cu Dumnezeu inainte !!!

, multumesc, si eu tind sa gandesc la fel, in situatia data, si totusi ma gandesc ca daca s-ar intampla ceva cu fi-miu nu mi-as ierta-o niciodata. mai reflectam.
multumesc frumos de sfat, multumesc frumos si Nerantulei, si fetelor care s-au gandit sa ne spuna cate ceva.

sunt pe aici, pe net, fac shopping pt fi-miu, dar ghinion ca pe 3suisses sau pe laredoute.fr mai dau de cate o fustita/pantalonas si pt moi.

o seara frumoasa va urez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Eva de swine flu in general sau de venirea voastra? In locul tau eu as veni clar, fara nici un fel de dubiu. Dar asta pentru ca eu nu cred ca trebuie sa intram in panica. Sunt de parere ca e foarte important sa ne continuam viata de zi cu zi, sa nu intram in panica. Cu cat suntem mai bine informati dar calmi cu atat de usor ne va fi sa gestionam un episod de gripa. Cat despre vaccin in sine sunt total impotriva. Tata avea doi prieteni (prietenii traiesc, tata nu mai e) care medici fiind au decis intr-un an sa se vaccineze de gripa. unul a ajuns leguma la Terapie Intensiva, culmea era seful sectiei, cu o reactie foarte urata la vaccinul de gripa si-a revenit fara urmari dar foarte greu iar cealalat prietena a facut o reactie la el mai urata de cat o gripa in sine. Asa ca eu sunt contra la faza asta, in ceea ce ne priveste pe mine si ai mei, restul sa faca ce si cum simt. In rest ce sa zic incerc sa fiu mai atenta la spalatul pe maini al copiilor, ne urmaresc mai atent pe toti, am facut un stoc de remedii homeopate si astept sa vedem ce se intampla.

Mergi la inceput

Ada, ai grija la cominatia dexametazona + homeopate. Dexametazona e cortizonic si ca principiu nu se asociaza cu homeopatele pt. ca le inactiveaza.

Andy_galro Staphylococcus aureus e de cele mai multe ori saprofit nepatogen, dar depinde de ce tulpina e; daca e coagulazo-pozitiv asta e patogen. Nu ti s-a spus ce tulpina e? Oricum, eu nu sunt de principiul tratarii unui copil, fara semne de boala, cu antibiotic numai pt. ca e purtator sanatos. Profu' meu de pedi de la Cluj avea o vorba: "tratam pacientul, nu buletinul de analiza".
Eu, lucrand in spital, sunt obligata sa-mi fac periodic toate analizele si la unul din exudate mi-a iesit si mie pardalnicul de Stafi. cel caogulazo-pozitiv; tot o obligatie de servici e sa ma si tratez, ca nu pot sa lucrez in sectie de nou-nascuti fiind purtatoare de crocobauri, asa ca l-am tratat.

Mergi la inceput

Eva, exact azi in drum spre Cluj auzind stirile care mai de care mai panicoase despre gripa AH1N1, discutam cu sotul meu ca ni se pare un pic fabricata toata "pandemia" asta; e mai mult o isterie generala creata in mare masura de media. Eu cred ca trebuie tratata ca o gripa ca oricare alta, respectand regulile de igiena si evitand pe cat posibil aglomeratiile.

Asa, si eu as calatori fara sa-mi fac probleme, daca as avea unde.

Apropo de asta zice sotul ca ce-ar fi sa mergem la schi la sfarsitul lui nov. in Austria. Deci poate vom calatori si noi.

Mergi la inceput

Miruna, Babymom, saru'mana mult de tot, chiar mi-ati dat un nou elan, sa mai uit de ce se aude, sa imi spun venim acasa si ne bucuram de vacanta, dar cu cap, totusi. Iar am vb cu ai mei o ora la telefon :((( si am vazut stirile de aici si mereu la ora asta ma apuca indoielile.

Nici noi nu credem in acest vaccin, nici nu se pune problema, e nou, facut in regim de urgenta, nu stim care sunt side effects peste cativa ani, deci nici nu ne-a trecut prin cap sa il facem. Pana si medicul de aici ne-a zis cva e sceptic fata de acest vaccin si nu il recomanda sub nicio forma. Aici incepe vaccinarea la nivel national, acum inteapa personalul medical cu intaietate.
Noi ne bazam pe imunitatea noastra naturala, pe igiena si mai ales pe sprijinul lui Doamne Doamne.

Babymom, foarte util trick-ul cu sticla de 25 cl apa plata unde sa lasam 10-20 granule homeopate, e mai simplu cred decat sa dizolvi de fiecare data. Cine n-are Babymom sa-si cumpere.

Andy_g, imi pare f rau, sper sa scapati de urat!

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun - se pare ca lui Dragos ii creste apetitul in deplasari. Azi a mancat super bine: dimineata 80g. piure de mar golden cu branza, la pranz 200!!! piure de fructe cu orez Nestle, la Cluj a degustat si el niste inghetata de capsuni si niste profiterol , iar la cina a mancat un snitel de pui, intreg.
O sa-l tin tot intr-o excursie ca sa manance, de acum.

Mergi la inceput