Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (40)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandanaG

azi facem noi cinste
cu ce vreti voi
tortulete, prajituri, pizza

am intrat in trim III

poate ne mai dezmortim!

Dana 27+ cu

Dana, felicitari. Venim si noi la petrecere.

Acum 28+ cu bb mic si scumpic Arthur

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns satulica spune:

uau, alexutzzza, ce bine te descurci tu la bucatarie!... felicitari!... ne mai dai si noua idei, in felul asta...

si ce de festinuri mai sunt luna asta! sanatate, fericire si belsug sarbatoritilor si sarbatoritelor!

am fost si noi la eco si bebe e foarte bine; deja e cu capsorul jos; e mai mare cu o sapt. dupa masuratori, ceea ce m-a bucurat mult pentru ca la marcu mereu eram in urma si ma temeam ca va avea o greutate prea mica la nastere - dar n-a fost asa - doar temeri de mamica la prima sarcina... revenind, bebe creste bine si vom merge peste o luna si cu analizele facute
abia am reusit sa scriu si eu mesajul asta; forumul merge greu la mine, la ora asta si pe vremea asta mohorata - dar va urmaresc indeaproape...

succes la "bucatarit" dar aveti grija sa nu va obositi burtica prea tare!

mami de Marcu (04.02.2006) si 28+
www.simonasibogdan.piczo.com/vinebebe!!!?cr=1" target="_blank">Cum creste bebe...
Eu sunt Marcu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

alexutzzza da ce inspirata esti ...o fi de la vreme? glumesc nu te supara pe mine...foarte ok ideile tale ptr fetele care-si sarbatoresc sotiorii...orikm astept reteta mamei tale k s-o fur si eu s-o notez in caietul cu praji pe kre nu l-am inceput de mult....apropo cristies a iesit suuper negresa cu gem si am facut-o cu din ala de capsuni

lucia nu stiu ce sa zic eu una mi-as lua concediu k e cam aiurea.....dkt sa tratezi mai bn previi so....

Mario Andrei 16.08.2005 24+ -Alexandra Elena
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandanaG spune:

ce de tatici sarbatoriti!
si petrecere frumoasa!
eu de ziua sotului am facut garnitura de ciuperci la cuptor, si s-au batut pe ea. Nu am crezut ca o sa aibe asa succes, se face si repede si e si gustoasa.

lucia2000 vaccinul ptr gripa AH1N1 nu e testat pe gravide, deci nu se recomanda, eu nici daca era nu-l faceam, dar eu nu iau contact cu atatea persoane. Poate ar fi bine sa-l faci pe cel normal, eu zic sa te sfatuiesti cu dr.

Dana 27+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Ofe_27 pai atunci hai sa fim practici
Pentru tort!
Solutzie "muncitoare": pot cere retzeta lui mami de faimosul tort de ciocolata da p-aia pana maine nu o pot posta, in principiu nu are SF-uri: se coace blat, se freaca crema se taie blat in 3 se insiropeaza si se acopera cu crema , fara bain marie si alte acrobatzii.
Solutzie rapida, eu fac cand mi-e pofta de dulce si ma plictisesc dar nu am chiar kef sa ma dau peste cap si iese DELICIOASA! se ia blat de cumparat de la supermarket (ala e deja taiat in 3 straturi, nu ai probleme ca sa nu-l tai prea fierbinte ca vai cum il tai se rupe, nu se rupe...). se iau din acelasi supermarket 3 plicuri cu diverse creme: gen crema pentru prajituri cu cacao, cu tiramisu cu ...vezi ce poftesti, ptr un tort d-asta te descurci uneori si numa cu 2 pachete, io iau crema de ciocolata si crema cappucino sau ma rog...din gama . Asigura-te ca mai cumperi si ce scrie pe pliculetzele cu crema ca ai nevoie ptr prepararea lor (de regula numa' lapte). Eu mai adaug cand mixez crema, de la mine putere, ba niste esenta de rom ba coaja de portocale ba una 2 linguri de zahar in plus ca ele de la mama lor ies cam fade cremele la plic. Se face siropel pe foc: pui o cescutza de apa cu zahar si niste esenza de rom pe care o dai in clocot, cu ajutorul unei linguri insiropezi primu strat de blat, pui apoi generos una din creme pui al doilea strat de blat, la fel insiropezi, pui generos crema, la ultimu strat (truc! se pune "palaria" rasturnata la ultimu blat! sa intre siropu, adica nu pui blatu cu partea coapta sus, pui invers, cu partea unde ai taiat sus) insiropezi iar si acoperi frumos totul cu crema! nu ia mai mutl de 40 de minute oricat te-ai cacai la uns tortu artistic cu crema si asa cu siropel si diverse adaosuri de esentze si zahar in creme nici nu zici ca nu-i facut in casa!

27+ Yannis

Alexutzzza, esti super practica. Astept si eu reteta de la mami tau.

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui haircut

Salutare, burtici!
Ofe, Nicolcris, si la noi va fi sarbatoare duminica, tot ziua sotului Si eu tot o friptura o sa pun la cuptor si eventual o placinta cu mere si multa scortisoara, nimic mai mult, din pacate, pentru ca rinichiul drept nu prea ma lasa sa cobor din pat, asa ca ne multumim cu mai putin Dragoste multa sa fie si o sa iasa totul frumos!!!

26+

Haircut, imi pare rau ca nu te simti bine. Ai fost la doctor pt rinichi, ce a zis? Ai grija de tine si ca sa treaca repede.

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Ofe promit! miane vine retzeta!

Fetele! si pe mine cu ceva! pls! deci am hartie de la medic ptr program redus! arata ca un concediu medical, e formular d-ala mare alb dublat de o hartiutza roz d-aia stiti, efect de indigo. Am adunat toate stampilele si semnaturile cerute. Acum de fac? i-o dau angajatorului? ambele exemplare? (copii?)? sau cum? nu am avut niciodata concediu medical nu stu ce sa fac cu hartiile alea! Pls! Help! Luminati-ma si pe mine! merci!

27+ Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lucia2000

Fetele de epidemia asta cu gripa AH1N1 ce ziceti?
Eu lucrez in invatamant, deci intr-un mediu in care vin in contact in fiecare zi cu minim 100 elevi si imi este tare frica de gripa asta.
Vaccinul nu este testat pe gravide, medicamente nu prea putem lua....
Mai ales ca astea pt AH1N1 inca nu sunt testate suficient pe gravide.
Voi ce masuri luati?

28+

Bebe

Lucia, la noi au anuntat acum doua zile ca Asociatia Ginecologilor Belgi sfatuieste femeile gravide depeste 3 luni sa se vaccineze. Insa asa cum spui si tu parca nu ar fi testate suficient si mie imi e frica sa ma vaccinez. Data trecuta cand am vorbit cu gine nici el nu m-a sfatuit sa ma vaccinez in schimb mi-a zis care e tratamentul pr femei gravi. Oricum sper sa nu te imbolnavesti.

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Lucia,
si eu sunt speriata de gripa asta!
masuri luate: concediu medical si remediu homeopat impotriva gripei.
vaccin nu stiu daca as face, mi-e frica de vaccinuri in general si le privesc cu suspiciune...cine stie ce scaieti baga astia-n noi..

Fetelor, stiti ce ma enerveaza la culme? Lumea din jur ccare spune "eh, greul de-abia acum incepe", "lasa ca ai sa vezi tu ce inseamna", "o sa vezi ce greu e cu nopti nedormite si urlete si nimic n-o sa mai fie la fel deacum incolo" sau "dormi acu cat poti ca dp aia n-o sa mai pupi"!!!
Oameni buni, oare chiar noi suntem aterizate de pe planeta naivilor? chiar nu stiu ce ma asteapta? chiar nu mai e nimeni pe langa noi care sa ne incurajeze? sa ne spuna ca e frumos sa ai copii pe langa tine?
de parca atunci cand am hotarat sa facem copii am ales ghilotina si rautaciosii se bucura ca nu-s numai ei in situatia asta!
unde mai pui ca eu, fiind fana Oprah, nu-i ratez aproape nici o emisiune, si de curand a fost una despre mame si cat de greu e sa fii mama. toate s eplangeau, una n-a spus ca e frumos...
oare-s nebune ele, ori eu ....

23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

lucia2000!!! ieri am sunat si medicu meu si matusa (doctor) si ce mi-au auzit urechile despre vaccinu' si tratamentele anti AH1N1...mi-e mai frica de astea decat de boala! Fac astia experimente pe noi nu gluma. Cica solutia ptr noi gravidele este sa stam acasa, sa bem multe lichide si sa luam VitC! plus sa UMBLAM PESTE TOT CU MASCA! Eu mi-am luat, port mereula spital si am de gand sa port si in birou. Nu e de gluma! Ia-ti masca neaparat!
Circula un manifest cu Instructiuni, voi nu le aveti? Dau copy paste dar dintr-un PDF nu garantez ce iese si apoi fug ca sunt in intarziere!
SFATURI PENTRU GRIPA AH1N1
Singurele porti de intrare ale virusilor sunt narile si gura / gâtul. Într-o epidemie globala de aceasta natura, este
aproape imposibil sa nu intram în contact cu virusul H1N1 în ciuda tuturor precau)iilor. Contactul cu virusul
H1N1 nu este o problema atât de mare pe cât este proliferarea.
Chiar daca sunte)i înca sanatosi si nu prezenta)i niciun simptom al infec)iei cu virusul H1N1, pentru a evita
proliferarea, agravarea simptoamelor si dezvoltarea unor infec)ii secundare, câ)iva pasi foarte simpli, pasi nu pe
deplin sublinia)i în majoritatea comunicatelor oficiale, pot fi practica)i (în loc sa ne concentram pe modul de
stocare a medicamentelor antivirale):
• Spalarea frecventa a mâinilor.
• Abordarea "Jos mâinile de pe fa)a". Rezista)i tuturor tenta)iilor de a va atinge orice parte a fe)ei (cu
excep)ia cazului în care vre)i sa mânca)i, sa va spala)i sau sa va palmui)i).
• Faceti gargara de doua ori pe zi cu apa caldu)a sarata (folosi)i apa de gura Listerine daca nu ave)i încredere
în sare). Virusul H1N1 dureaza 2-3 zile dupa infectarea ini)iala în gât / cavitatea nazala pâna sa prolifereze
si sa manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargara previne proliferarea. Într-un fel, gargara cu apa
sarata are acelasi efect pe o persoana sanatoasa pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoana
infectata. Nu subaprecia)i aceasta metoda de prevenire simpla, ieftina si puternica.
• În mod similar punctului nr. 3, cura)a)i-va narile cel pu)in o data pe zi cu apa caldu)a sarata. Nu toata
lumea poate fi priceputa la Jala Neti sau Sutra Neti (pozi)ii Yoga pentru a cura)area cavita)ilor nazale), dar
suflarea puternica a nasului o data pe zi si cura)area ambelor nari cu be)isoare din bumbac înmuiate în apa
caldu)a sarata este foarte eficienta în scaderea numarului popula)iei cu infec)ie virala.
• Spori)i-va imunitatea naturala cu alimente bogate în Vitamina C ( fructe citrice). Daca trebuie sa lua)i
tablete de Vitamina C sub forma de supliment, asigura)i-va ca acestea con)in si Zinc pentru a accelera
absorb)ia.
• Be)i cât mai multe lichide calde. Acestea spala virusii de proliferare din gât înspre stomac acolo unde nu
pot supravie)ui, prolifera sau produce niciun rau.

27+ Yannis

Mergi la inceput