Albinutze de Mai-Iunie 2009(32)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui Picky_toto
Iar aici daca mergi la pediatru iti recomanda sa il lasi sa planga ...cica un copil ar trebui sa planga cel putin 3 ore pe zi...si poate au sau nu dreptate...consider ca parintii decid ptr copilul lor...

Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania 05/05/2009

http://b1.lilypie.com/4v3op2.png

Printesa noastra
Stefi, mamitu' nostru

Vai de mine!!! Ce studii s-o fi facut ca sa stie cate ore "trebuie" sa planga un copil de varsta lor intr-o zi? Hmmmmm...
Si a mea se joaca la fel, ca un cucu-bau, dar noaptea nu are ce sa-si traga pe fatza ca ii iau totul din pat in afara de ursuletul de nani si nici nu o culc invelita. Noi avem patut din panza, o vad mereu prin plasa si nu se loveste. Asta cand e de acord sa stea cuminte in patut .

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Citat:
citat din mesajul lui Picky_toto

Daniela legat de aparatori, aici nu se recomanda ptr ca s-au intamplat astfel de cazuri...aici copii de cand sunt nascuti au camea lor...eu de ex am patutul langa patul meu si m-am obisnuit ca noaptea sa o vad in ce pozitie doarme....de aceea nici nu ma odihnesc bine...iar pe burtica imi e frica sa o las sa doarma noapte(ziua da) din simplu motiv ca ea doarme cu capul numai intr-o singura parte, nu stie sa si-l intoarca si in partea cealata, si imi e ca nu cumva din cauza ca ii amorteste sa nu isi bage nasucul in saltea.

Serialbastre te inteleg ca nu ai putea sa o lasi sa planga, nici eu nu as lasa-o dar la ea e mai mult maraiala si face asa numai cand e cu mine, ca daca e si tati acasa sa vedeti ce cuminte este..Mi-a fost mila de ea sa o las sa planga pana adoarme (cum am scris mai sus) si m-am dus langa ea, am mangaiat-o, i-am cantat, am pupat-o si i-am spus ca acum trebuie sa faca nani, asa am linistit-o si in 3 min a adormit pe o parte...Acum nici nu vreau sa se ajunga sa nu pot nici la baie sa merg singura...Iar aici daca mergi la pediatru iti recomanda sa il lasi sa planga ...cica un copil ar trebui sa planga cel putin 3 ore pe zi...si poate au sau nu dreptate...consider ca parintii decid ptr copilul lor...

Fiica mea a descoperit o noua joaca de mai bine de o saptamana...daca prinde bluzitele ei, body, paturica, etc si-o pune peste fata si da din maini si picioare ff agitata, o tine cateva secunde bune pe fata apoi si-o da la o parte, se uita in jur si iar si-o pune la loc, eu cand o vad i-o iau de pe fata, si ea rade si si-o pune la loc..iar intr-un final i-o iau de tot, mi se pare o joaca periculoasa, ptr ca ar putea sa faca lucrul acesta si noaptea si ar putea adormi cu ea pe fata....voi ce parere aveti? ai vostri fac asa ceva?

Si a mea face la fel. Avem niste barbetici din finet de 40/40 pentru sters la gurita, pentru pus pentru umarul adultului, si tot asa se joaca. O pune pe fata, da din picioare, se agita, o dau deoparte si ea rade: eu ii mai zic cucu cand o are pe fata si bau cand i-o iau. Nu mi-am facut probleme pentru noapte ca nu le las prin patut.
Asta cu aparatorile ... nu te supara, mie mi se pare ca drobul de sare. La noi is fixate bine, prinse sub salteluta, deci doar sa adorma cu nasul in ele, dar ea se misca bine de pe o parte pe alta.
De plans, plangem si noi ... chiar nu m-am gandit sa cronometrez. Ieri chiar am pedepsit-o: plangea pe pat, plangea in brate, de fapt se mataia si am asezat-o in patut si i-am spus ca e pedepsita sa stea singura 5 minute. Concidenta sau nu, dupa 1-2 minute tacea si se juca cu degetele. Mai tarziu chiar a adormit.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Mama, ce copil cuminte am, n-am mai reusit sa scriu atata intr-o zi de cand eram insarcinata!

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

Mergi la inceput

Update: Larisei i-a crescut temperatura sub nurofen de la 38.2 la 39, cred ca o iau razna.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Picky, cred ca e simpatica tare cand se joaca asa...
sara mananca dimineata pireul de fructe (para, mar, avocado, ananas, mango, prune, struguri - simple sau combinatii intre ele) si seara legume (brocoli, conopida, cartof dulce, dovlecel, telina, morcov, patrunjel, pastarnac - simple sau combinatii) cu putina branza de vaci bio. Cea facuta acasa nu ii place. As vrea sa mut masa de legume la pranz si seara sa ii dau cereale. dar deocamdata mergem pe astea 2 mese, ca abia le mananca, parca niciodata nu ii este foame...

Si amu' tipa din pat, ma duc sa o culeg, vad ca nu vrea sa adoarma.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Carla, fuga la doctor, nu mai asteptati!

Dani3lla, bine ati revenit!

Anaela, sanatate la pitici.

AM luat fata langa mine, ca nu e chip sa doarma, acum casca ochii in laptop.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Ioana, mai stau. Pe de o parte stiu ce ma asteapta la doctor si cam stiu si ce o sa-mi spuna, plus ca mi-e frica sa nu ia si altceva. Pe de alta parte, i-am dat totusi panadol fiindca ii merge, a supt si acum doarme. Pe de-a 3-a parte, am primit medicamentele si am mai multe optiuni acum (o caruta de bani a lasat la farmacie socru'-meu ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Alynta multumesc
Daniela am vazut poze de bubu mic, e tare scump si s-a facut mareee
Anaela insanatosire rapida, ati fost la doctor? sa ii treaca si sa ii scada temperatura.
Carla probabil ca si aici s-au facut ceva studii precum fac si americanii (ca stiu ca doar pe ei ii citeai si erai de acord cu studiile lor)si poate de aceea copii de aici sunt de mici independenti, ascultatori si nu razgaiati...Dar daca e sa o luam asa, pe noi parintii nu ne-au mai crescut cu ce zice pediatru sau un nene care scrie o carte si face bani pe seama altora(da, bine vei zice ca era acum 20-30 ani)....consider ca fiecare parinte face cum e mai bine pentru copil iar eu fac cum e mai bine ptr copilul si ptr mine...
Asta e parerea mea...aruncati cu rosii daca vreti ...fara suparare..

Carla cel mai bine ar fi sa mergi cu copii la doctor sa nu fie ceva grav...e posibil ca si vaccinul facut sa ii fi inrautatit starea (ca parca stiam ca nu se face vaccin daca copilul prezinta simptome de raceala)...

Beca multam, eu ma gandeam sa ii dau prima masa pe zi cea cu fructe si/sau cereale ptr ca sunt dulci si a doua masa sa fie legume, deci sa schimb meniul (deocamdata i-am dat doar legume, fructele am observat ca nu prea sunt pe gustul ei, dar nu pot spune lucrul acesta decat daca ii dau de cel putin 10 ori acelasi fruct/leguma si il refuza, se stramba...nu 1-2 ori cum i-am dat pana acum)

Serialbastre am mai scris, nici eu nu ii las in patut nimic, nici macar jucaria preferata, e doar ea si plapuma/paturica ptr ca eu o invelesc pe noapte, tot timpul a dormit invelita, nu ma simt eu bine sa stiu ca eu dorm invelita si copilul meu nu.
Iar legat de aparatori, aici s-au intamplat cazuri in care copii s-au sufocat in somn...uite si un filmulet legat de cum ar trebui sa fie un patut http://www.bobolino.be/site/video/verzorging/baby/show/een_veilig_bedje.aspx
Dar cum am mai spus fiecare face cum crede ca e mai bine ptr copil, eu una prefer sa o vad noaptea cum doarme, in ce pozitie, asa ma simt eu ca trebuie sa fac.

Acum consider ca nu putem avea toate aceleasi pareri, poate considerati ca ale mele sunt prea deplasate, poate considerati ca sunt o mama denaturata mai ales ca sunt la primul copil si nu am experienta pe care o au mamele cu 2,3,4 copii, dar din puctul meu de vedere consider ca stiu ce fac atunci cand e vb de puiul meu.

Sper ca nu am suparat pe nimeni, mai ales ca suntem o familie si ne spunem parerile, pro sau contra...

Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania 05/05/2009

http://b1.lilypie.com/4v3op2.png

Printesa noastra
Stefi, mamitu' nostru

Mergi la inceput

Picky, a consultat-o aseara pe toate partile si era perfecta, altfel nu-i facea vaccinul. Stau sa vad cum reactioneaza la panadol si ii prepar acum niste belladonna.
Eu n-am zis ca tu faci bine sau nu, nu judec pe nimeni, doar ca nu inteleg cum unii ar putea spune cat "trebuie" sa planga un copil. Din partea mea, n-ar trebui sa planga deloc, un marait de cateva secunde e ok sa ne dam seama ca au un disconfort sau au nevoie de noi. Eu una nu pot sa o las sa planga, nici cu Saby nu am facut asta, si nu inseamna ca acum, mare, nu este independenta.
Ii citesc pe americani dar nu sunt de acord cu toate studiile lor. Ii citesc si pe englezi, australieni, francezi si scandinavi, nu sunt de acord cu tot ce citesc, pentru copii diferiti exista solutii diferite.

Mergi la inceput

Nu stiu de ce s-a trimis de 2 ori si nici de ce nu ma lasa sa sterg. Iertare.

Mergi la inceput